Třeboň by mohla mít ve znaku kromě pětilisté růže Rožmberků také kapra. Zejména v oblasti gastronomie se takřka vše točí kolem ryb. Ale vynikající rybí pokrmy vám nabídnou i jinde.
Dobrý den
Na zahradu mi chodí sr.át sousedovic kočka.
Prosím vás o článek se srovnávacím testem kočičích odpuzovačů, připadně jedů na kočky, jak je správně aplikovat apod.
Děkuji
Jasné, že pstruh - ale žiadny z bystriny.
Je to zjavne pstruh dúhový z farmy.
Ten rýchlo rastie, lebo zožerie všetko, čo mu nasypú do vody. :-(
A preto sa tento pstruh nazýva aj vodné prasa.
Tak dobrú chuť, pán redaktor! ;-)
Ale v zásadě má pravdu. Kapr je docela obtížný na přípravu, aby se jeho bahnitost odstranila. Je to líná ryba žijící u dna v bahně, kde žere co najde. Dá se odstranit její zápach, ale standardním hozenim na pánev to není.
Když člověk ji kapra častěji, zvykne si, když ji i jiné sladkovodni ryby, ricni nebo dravce, pozná hned, že ta bahnitost chybí.