Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Omlazená Kia Rio vstupuje na český trh. Kolik stojí nový mildhybrid?

16 komentářů

twistedTSD
Z parametrů mildhybridu s novým manuálem jsem jelen. Podle nich žere výrazně víc než slabší nehybridní verze a jede prakticky stejně. Jak se jim to povedlo? Až s automatem funguje lépe a z nějakého záhadného důvodu má vyšší točivý moment.

Z ceníku taky nejsem nadšený. T-GDi je kvůli svázání s Exclusive na dosavadní poměry drahé a 1.4 zmizela, takže alternativou je jen 1.2.
Mino 1
Hmmm, na strankach nemeckej Kie som nasiel, ze 100 k nehybrid s manualom ma priemerku 5,0 l a 120 k hybrid s manualom 4,5 l (4,7 s DCT).
twistedTSD
Na českých stránkách je to samé, co tady v tabulce.
_Karel_
Evidentně chyba české kie, kterou ACZ opsalo.
ericn
Taky tomu ceníku moc nerozumím, např GT line s 1.2 a mildhybridem, ale s 1.0T-GDI 74kW ne?
K čemu hybrid a automatem za 20tis navíc, když i přes větší krouťák má horší parametry? Je to nějaký divoký a 429tis Kč je poměrně dost...

No asi to nebude prodejní hit, na českém trhu ho převálcuje cokoliv a hlavně nové Sandero ;-)
twistedTSD
Ještě jsem zjistil, že avizované LED v základu se nekonají. Za takových okolností je zdražení těžko akceptovatelné, když je na trhu modernější konkurence za stejné peníze.
zaplosak
A ještě to je jen litr tgdi, když jsem vybíral ceeda tak mi technici řekli ať se vyhnu jemu i motoru 1.4 cvvt (starý typ je ok - teď je prý nový typ a sere se)
Takže na doporučení jsem vzal 1.4 tgdi s dct, tady to bohužel v nabídce vůbec není, jinak je to rio pěkné...
Té spotřebě taky nerozumím - proč žere hybrid víc než litr - pak to vůbec nedává smysl....
Blue Sun
1,4 CVVT je pryč, místo něj už je patnáctistovka. A o té asi ještě zprávy mít nebudou, takže varování před nepoužívaným motorem je trošku... zbytečné.
wakantanka
1,5 by mala byť až v ďalšej generácii.
zaplosak
to netuším jestli to tak je ale před pár měsíci se 1.4 cvvt nové generace normálně prodávala a asi ještě prodává - proto mě technici před ní varovali, jestli to už není aktuální tak se omlouvám ale určitě ještě jako skladovky - předváděčky k dispozici budou - si myslím...
Ada je zase tady
přání zákazníka, který chce auto s dieselem (a tedy auto s nejmenšími globálními emisemi CO2), dopadá to pro ekonomiku státu fatálně... https://www.seznamzpravy.cz/…oronaviru-118716
Mino 1
Ado nespamuj. V tejto triede aut nikto diesel nechce a nedava tu ani zmysel. Uz sa s tym konecne zmier.
Ada je zase tady
je vidět, že autům a zejména požadavkům zákazníků nerozumíš ani za mák. Ale neboj, to časem přijde. Když mi bylo 18, měl jsem také jiné priority a dokonce jsem s benzínovým autem časem najezdil asi milion km. Jenže když mi bylo 35, poprvé jsem jel opravdovým autem s normálním, tedy dieselovým, motorem do Skotska a zpátky. A ze své lásky k benzínu jsem se vyléčil během jediného týdne. :-!
Blue Sun
Zkus se konečně oprostit od své sebestřednosti. Ty nejsi typický zákazník.
Diesel je fajn v náklaďáku. V tanku je naprosto nezbytný. Ale do běžného osobního auta je nesmyslný a do městského provozu zkrátka vůbec nepatří.
Mino 1
Vidis Ado. Ked som mal 18, jazdil som s benzinom. Ked som mal 30, jazdil som s benzinom, firemne auta som jazdil s dieslom a povedal som si, ze diesel mi do garaze nepride. Mam 40+ a sukromne jazdim stale s benzinom. To, ze ty onanujes nad dieslom s ruckou este neznamena, ze mas patent na rozum a tvoje riesenie je to jedine spravne. Nie je. A takych zakaznikov ako si ty, je stale menej a menej. Zmier sa s tym, pretoze sa kazdym rovnakym prispevkom (diesel a rucka) strapnujes viac a viac.
zaplosak
ceed 1.4 tgdi tedy benzin a spotřeba mimo město 5.4 l.
K čemu tedy diesel? Navíc to auto neskutečně jede... :-!