Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Genesis G70 má za sebou facelift. Také korejský konkurent BMW 3 má rozdělená světla

12 komentářů

webpaja
...Infiniti se po letech snah sebralo a šlo lovit zpátky mimo Evropu, Lex nám IS odepírá a ejhle. Genesis vypadá jako velmi dobrá náhrada za oba. Šestiválec, zadokolková platforma, až na detaily jako maska nebo nezvyklá světla pohledný design a tradiční interiér navrh.

Za tohle H/K patří :yes:
iudex
Tak z môjho pohľadu je toto zaujímavejšie ako Infiniti aj Lexus (s výnimkou IS-F, to je samostatná liga). Vyvážené línie klasického RWD sedanu, aj ten predok sa mi páči, rozhodne tu Kórejcov nemožno viniť z plagiátorstva, aj keď možno ten pôvodný dizajn nepotreboval až taký posun. Čo ale rozhodne treba chváliť, je technika, RWD sedan s V6, to je bezpochyby prémiová technika. Celkovo by som si toto auto vedel predstaviť v garáži. Len sa obávam, že narazí na rovnaký problém ako sesterská Kia Stinger: za tú prémiovú techniku si Kórejci vypýtajú aj prémiové prachy a bojím sa, že nacenia G70 tak blízko nemeckej prémii, že reálny záujemca pôjde rovno do D3. Darmo sa mi páči Stinger, keď cena bavoráka po zľave sa dostane na úroveň Kie no a to je potom ľahká voľba. A kým Kia ako značka prémia nie je, Genesis je od počiatku stavaná ako prémiová značka, teda si myslím, že cena G70 bude ešte vyššie, ako cena Stingeru. A na to v Európe zakape. ;-\
webpaja
Koupit za 1,5M Genesis nebo Kiu, tak radši to první. Prémiová technika samozřejmě stojí peníze. Korejce dnes beru v mainstreamu líp než francouzskou nebo italskou produkci.
Tahle auta by mi nevadilo potkávat :yes:
speedfred
Ako sedan celkom fajn, interier na :yes:
Mohli by z tohoto auta odvodit este kupé.
iudex
Tak ak by stáli rovnako, aj ja by som volil prémiovejšiu G70ku. Ale obávam sa, že rovnako stáť nebudú. Pozrel som pre ilustráciu ceny v USA a tam je očakávaný odstup medzi nimi: Stinger GT 3,3 V6 RW😱 39.995 $, G70 3,3 V6: 46.200 $. Očakávam preto, že aj u nás bude G70ka primerane drahšia. Takže ak u nás stojí Stinger GR 55.900 €, tak G70ka bude niekde okolo 60t. No a za 63.500 € je M340i (kde dostaneš zľavu povedzme 20%, takže vo finále to bude menej ako za Kórejca). A to Genesis nekúpi nikto. ;-\
Mino 1
Pôvodný dizajn možno posun nepotreboval, ale chceli to zjednotiť s dizajnom ostatných modelov, tak preto taký výrazný posun. Za prémiovú techniku si samozrejme Kórejci vypýtajú svoje, to je jasné. Nevedno, ako to bude v Európe, ale v US sú ešte stále cenovo pod D3 vo full výbavách. Amíci, ktorí až tak veľmi na značky nehľadia ako tu, sa na tieto modely dajú skôr nalákať. Genesis má ešte dosť veľkú nevýhodu v riedkej predajnej sieti, inak by predaje dosahovali vyšších úrovní. Uvidíme, ako sa do toho pustia v Európe. Ambície majú veľké. Počas rokov si k sebe posťahovali top ľudí z top automobiliek, ktorí majú pod palcom vývoj techniky, takže po tej stránke tým autám nebude moc čo vytknúť. Problémom bude práve chýbajúci imidž (mne osobne by to až tak nevadilo).
Mig_35
340i stoji 54 000 USD
Sestivalcovy Genesis 52000 USD
😁 😁 😁
A tenhle znáte ? 😁
Mino 1
340i zacina na 54.700 USD, G70 V6 3.3 stoji 46.650 USD. A tento poznate? 😉
Mig_35
našel jsem jinou cenu, každopádně ani tak mi to nepřijde až tak zásadní rozdíl, abych si vybral G70...
Mino 1
Ale klasika uz je, ze ked pozries do konfiguratora, tak ten G70 ma za tych 46,5 tis. USD viac vybavy nez ten 340i za 54 tis. Ked som hodil do porovnavaca G70 AWD a 340i Xdrive, tak u G70 cena zostala rovnaka, a 340ix +2000$ navrch.
iudex
Píšeš správne. Len by som pre dokreslenie dodal, že sesterský model G70ky Stinger začína v US na 39995 $ (GT).
wakantanka
Tak, tak, mali by si zmeniť slogan a požičať si od Slovnaftu : kde iní končia, my len začíname 😊