Elektromobily
kdy nám něco nakazuje někdo z úplně cizí země, kterýho ani neznám a téměř nikdo ho nevolil. Kdo je odtrženej od reality a vygenerován ke korytu a základě mnoha řachrů podle státní, politické a genderové příslušnosti.
Tak po tý době se mi stejskalo 30 let. :no:
A lidi se cejtí nesvobodný kvůli roušce. omg
Tak po tý době se mi stejskalo 30 let. :no:
A lidi se cejtí nesvobodný kvůli roušce. omg
CICZERO
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Souhlas. Pak jsou tady pitomci typu Hamuna, kteří vůbec nevidí, že to směřuje tam odkud jsme před 30 lety úspěšně vylezli, ovšem tentokrát jakože pod rouškou ekologie.
Zrovna TY si mi radil dát na Tomáše Sedláčka = tak sakra CO platí? :-!
Mám spíš dát na😒br /> 1. Jeho a svý IQ znalosti vzdělání chápánÍ zpracování informací
2. Na ryccarda, rohYpnola, Arese atd? 😲
Komunista SR.AL na cokoliv ekologického = ty bys rád aby to pokračovalo
Pamatuješ SEBE a svůj boj PROTI snižování NOx (že limity zlé EU nelze plnit = a VW je v tom vlastně nevinně)? Dost ti vzalo argumenty jen 2 roky po té měření ADAC a realita "Diesly jsou neuvěřitelně čisté"
Pak si bojoval PROTI co2 že to je JEN v zlý EU = dost ti vzalo argumenty zjištění že CO2 se řeší po celý planetě = delší dobu než máš řidičák
A koukám FURT si NEdáš pokoj = furt přesvědčen o SVÝ hlavě = furt (SVÝMI OMYLY) NEpoučen
Jako volič KSČm = furt dál tvrdě PROTI ekologii
Mám spíš dát na😒br /> 1. Jeho a svý IQ znalosti vzdělání chápánÍ zpracování informací
2. Na ryccarda, rohYpnola, Arese atd? 😲
Komunista SR.AL na cokoliv ekologického = ty bys rád aby to pokračovalo
Pamatuješ SEBE a svůj boj PROTI snižování NOx (že limity zlé EU nelze plnit = a VW je v tom vlastně nevinně)? Dost ti vzalo argumenty jen 2 roky po té měření ADAC a realita "Diesly jsou neuvěřitelně čisté"
Pak si bojoval PROTI co2 že to je JEN v zlý EU = dost ti vzalo argumenty zjištění že CO2 se řeší po celý planetě = delší dobu než máš řidičák
A koukám FURT si NEdáš pokoj = furt přesvědčen o SVÝ hlavě = furt (SVÝMI OMYLY) NEpoučen
Jako volič KSČm = furt dál tvrdě PROTI ekologii
Neexistuje auto bez emisí. Jsou auta s více emisemi a jsou auta s méně emisemi. Mohl by to prosím někdo vysvětlit Komisi?
CICZERO
Nemohl.
Komise je nedotknutený orgán vševědoucích autorit. V podstatě takový Olymp. Ty (stejně jako já) jsi červ, co slepě poslouchá a pní rozkazy a vrtochy komise. Je to naše štěstí, že Komise nás vede našimi životy, Jinak bychom byli ztraceni.
Kdybys chtěl, aby ti Komise naslouchala, musel bys být psychicky nemocnej, záškoláckej švédskej zasran.
Úplně jsem si vzpomněl na toto "Velká rada deseti nepřítomných" to jsi ty před Komisí
(skoč na 1:24:00)
https😐/www.youtube.com/watch?…
edit máme tady palcující komunistické elektroprase...anonymní zakomplexovanou nuličku. 😒]
Komise je nedotknutený orgán vševědoucích autorit. V podstatě takový Olymp. Ty (stejně jako já) jsi červ, co slepě poslouchá a pní rozkazy a vrtochy komise. Je to naše štěstí, že Komise nás vede našimi životy, Jinak bychom byli ztraceni.
Kdybys chtěl, aby ti Komise naslouchala, musel bys být psychicky nemocnej, záškoláckej švédskej zasran.
Úplně jsem si vzpomněl na toto "Velká rada deseti nepřítomných" to jsi ty před Komisí
(skoč na 1:24:00)
https😐/www.youtube.com/watch?…
edit máme tady palcující komunistické elektroprase...anonymní zakomplexovanou nuličku. 😒]
Jsou auta s emisemi pod podvozkem a jsou auta s emisemi v nejblizsi fosilni elektrarne. Atom zakazeme taky.
Atom je super fuj. Ovšem zelený dementi si vůbec neuvědomují, že když je uhlí, atom i plyn fuj, tak jim bohužel už žádný zdroj energie, na kterým by šla vybudovat páteřní energetická síť nezbyde.
CICZERO
Hendly nebo Stenli mi vysvětloval, že budeme mít střechy plné solárů a k tomu baterie z elektromobilů, ale už mi neodpověděl, zda by to pokrylo spotřebu vč. elektromobilů ani čím budeme svítit v zimě.
Jasny na takhle pofidernim zdroji energie muze fungovat takova prumyslova zeme jako jsme my. To rozhodne 😁 😁 Kazdy ekoaktivista pripoji svoji teslu a pobezi nam na to tovarny 😁 😁
Tak Německo mi nepřijde jako zaostal země a půlka už tak funguje.
Lžeš! Německo je energeticky v hajzlu, protože si vypnulo 22 GW jaderek a jestli sis všimnul, tak si staví paroplynový elektrárny a táhnou si za tím účelem z Ruska Nordstream2, aby měli dostatek plynu. Takže i tam ekologové pochopili, že bez jednoho ze základních zdrojů JE, uhlí, plyn se neobejdou. NEJDE TO! A Zbytek co jim chybí koupí z Polska nebo od nás. Větrníky a soláry jsou doplněk nemůžou fungovat jako páteřní zdroj elektrický energie.
https😐/www.euro.cz/…ko-emise-1481736
http😐/www.enviweb.cz/91859
https😐/www.euro.cz/…ko-emise-1481736
http😐/www.enviweb.cz/91859
A Ty bereš názory Hendlyho vážně? Vždyť je to tuplovaný křivák a lhář :no:
Klasika URÁŽENÍ = nic nevíš nic neznáš furt jen machruješ + urážíš = ryccardo je alter ego, bratr nebo jen = podobná úroveň?
EDIT ekonomi-ku s ekonomi-í už si snad nepleteš?
EDIT ekonomi-ku s ekonomi-í už si snad nepleteš?
Vis co je vtipny? Ze ja vlastne jen hloupe papouskuju nazory odborniku, ktery jsem prijal 😁 😁 Ty jako obvykle radsi hledas "odborniky" z rad ultra ortodoxnich ekologu ktery zastavaji tve nerealisticke videni sveta. Sranda co? 😁 😁
Citujes několik našich odborníků a německé a další odsuzujes.
Nikdo nedokáže dnes zaručit kolik by je stala a za kolik s porovnáním s trhem bude vyrábět.
Nikdo nedokáže dnes zaručit kolik by je stala a za kolik s porovnáním s trhem bude vyrábět.
Německé odborníky rozhodně neodsuzuju. Ti ale o zavírání JE bohužel nerozhodovali. Můžeš mi jmenovat nějaké odborníky, které podle tebe odsuzuju?
Podle toho co píšeš to máš jasně rozděleno, rozumní jsou ti kteří podporují je a ostatní jsou hlupáci.
Je otázka jestli jsi otevřený k tomu tenhle pohled změnit. Svět takhle černobíle nefunguje.
Je otázka jestli jsi otevřený k tomu tenhle pohled změnit. Svět takhle černobíle nefunguje.
Tak ono to tak v podstate je. Tam neni moc o cem diskutovat. Pokud nechceme uhli, plyn z Ruska, tak je jedina varianta jadro + urcita cast elektriny z OZE. Kdo se snazi tvrdit ze neni potreba ani uhli, plyn a jadro, tak je hlupak a nelze takovy nazory brat vazne. A zavirat draze vybudovany JE pred koncem jejich zivotnosti to je normalne vlastizrada.
Tak to jsi skončil tak jak tě popsal tebou nenavideny Hamuna 😄 Ty máš svou pravdu pro kterou si hledáš důkazy a vše ostatní jsou hlupáci.
Pořád tak nějak čekám, že mi pošleš alternativní názor nějakého odborníka, který by odporoval tomu co tvrdím já a podporoval to co tvrdíš ty. Navíc to co píšu není žádný můj výmysl. Já papouškuju názory odborníků na energetiku, který jsem pochopil a ztotožnil se s nima.
Jestli o to stojíš odkaz poslat můžu. Jde o to jestli to nedopadne jako s TwistedTSD.
Samozřejmě, že existuje X odborníků sázejí ich na je. Já v tom budoucnost už z důvodu nákladů nevidím. Ty ty finanční náklady úplně vynechává.
Mimochodem, nová je zajisti max 10% spotřeby ČR, takže to celou věc stejně neřeší.
Samozřejmě, že existuje X odborníků sázejí ich na je. Já v tom budoucnost už z důvodu nákladů nevidím. Ty ty finanční náklady úplně vynechává.
Mimochodem, nová je zajisti max 10% spotřeby ČR, takže to celou věc stejně neřeší.
Tak shodou okolností byl na tohle téma včera s Drábovou na Českým rozhlasu hodinovej rozhovor. Nechce s mi tě tady dovzdělávat, tak si to zkus poslechnout.
https😐/plus.rozhlas.cz/…-za-sebe-8380718
https😐/plus.rozhlas.cz/…-za-sebe-8380718
Shodou okolností jsem to poslouchal cestou v autě. Paní Drábová je velice inteligentní a vzdělaná žena. Jejího názoru si velice vážím. I v tom rozhovoru zaznělo to co tady píšu. JE nám pokreje max 10% spotřeby, bude stát o hodně více než je uváděno a to i v ideálním případě který prakticky nikde není a cena elektřiny v té době je jedna velká hádanka. Jako další věc kterou sama uváděla je dnešní politická situace v ČR viz v rozhovoru zmiňovaný Nejedlý. To že sebou JE nese riziko havárie a nemáme vyřešené skladováné odpadu je jen další dodatek.
A je tu ten druhý pohled, velké ekonomiky světa sází na OZE a vodík (případně do budoucna i malé reaktory) takže v tom budeme samotní. Samozřejmě to rozhodnutí v sobě nese i závislost na EU a případném dovozu ele.
Taky je potřeba zmíňit tu druhou věc. I pro JE se bude muset zajistit záloha stejně jako pro OZE.
A je tu ten druhý pohled, velké ekonomiky světa sází na OZE a vodík (případně do budoucna i malé reaktory) takže v tom budeme samotní. Samozřejmě to rozhodnutí v sobě nese i závislost na EU a případném dovozu ele.
Taky je potřeba zmíňit tu druhou věc. I pro JE se bude muset zajistit záloha stejně jako pro OZE.
No vidíš já to poslouchal taky cestou v autě 😁 Dana Drábová je úžasná nejen svými znalostmi a rozhledem, ale i pragmatickým a racionálním uvažováním a bohatýma životníma zkušenostma v problematice energetiky. Nicméně z toho co zmiňuje je dostavba a rozvoj JE nutnost. Co dělají populisti jinde ve světě bych nebral jako podstatný. My jsme vzdělanej, hrdej a šikovnej národ od kterýho by se měl svět učit. Ne abychom my se snažili kopírovat všechno co dělají jinde. Možná tak inspirovat a po zralé úvaze rozhodnout jestli je to dobrá nebo špatná cesta. Jestli si Němci vypnou JE neznamená, že je to dobře a že bychom měli následovat jejich příkladu. Sama tam zmiňovala, že malé modulární reaktory v dohledné době nebudou, takže jestli se to dostane reálně možná někdy za 20 let do komerčního použití, tak dobře pak to můžeme zahrnout do našeho energetickýho mixu, ale teď musíme hrát s kartama co máme na stole ne který budou na stole za 20 let. A v následujících 20 letech prostě lepší alternativa než dostavba našich stávajících JE není a odkládat dostavbu už není moc kam. Pročekali jsme už zbytečně moc času.
Ty ale stále vynecháváš to podstatné. Dostavbou JE získáme max 10% výroby el. Cena bude 1/2 biliónu a nebude to dřív něž v roce 2040 a nic to ve finále nevyřeší. Celá evropa jede jiným směrem. Musíme jít proti proudu a separovat se?
O pul bilionu teda nerikala. Plan ne 160-200 mld. Rozpocitej to do 60 let a ono to neni tak hrozny. Ano 10% stabilniho zdroje ale neni spatny. Jinymi slovy muzeme odstavit nekolik uhelnych elektraren. To neni spatna perspektiva. K tomu jeste pripocitej dostavbu dalsich bloku Temelina. Jak to chce podle tebe resit ta Cela Evropa? Ja zadnyho odbornika s jinou koncepci mluvit neslysel.
10% není řešení problémů. Cca 200miliard je cena dnes uváděna. Jestli jsi dobře poslouchal je tzv overnight cena tudíž nereálná. Banky na je půjčují s úrokem 10%! Pojištění je taky extrém a musí se zaručit stát. A to jsi u ceny která by byla v případě ideálu. Takřka všechny rojekty jsou pro drátěné v průměru snad 2,5x proti plánu. Plus stejně nutnost zálohy je plynem.
Porad jsem od tebe jeste neslysel navrh reseni jak by si to teda chtel udelat. Dobre Dukovany ani Temelin nechces. Kde teda budeme podle tebe elektrinu ziskavat. Paroplynovky?
10%? Mikrozdroje, úspory, překlenovací plynem a případně dovoz. Jde o rok 2040 což bude už většina přímořských státu mít vítr s kombinací vodíku pro akumulaci ve velice velkém měřítku.
Ne jen 10% celkove. Jak by si chtel elektrinu v CR vyrabet? A co to je mikrozdroje? Uspory nejsou systemovy reseni. Navic s nadchazejicim rozsirenim EV ti pujde spotreba elektriny naopak nahoru. Res jak elektrinu vyrobit ne usporit. Plynem to chces preklenout na jaky obdobi? Jako reseni to je proste postavime dostatek plynovek a budeme palit plyn. Pak ovsem nechapu proc bojujes proti emisim CO2. Tim palenim plynu ho totiz produkujes. Vitr je malo to je doplnek, ktery ti udela par procent kdyz zrovna fouka.
Dostavba Dukovan bude max 10% spotřeby. Vítr rozhodně není doplněk. Mikrozdroje si dostuduj a plyn pro, že má rychlý náběh v případě výpadku oze. Takže je to je překlenovací zdroj. Ev zase oze doplňují než zvyšují spotřebu. Fungují jako akumulace. Je to prostě úplně jiné fungování. To je to co plánuje západ a ne je které se nedají regulovat a pak se v noci cpe proud všude možně.
Bohuzel si to malujes uplne jinak nez je to v planu. Mikrozdroje jsou urcite supr ale zase jako doplnek. Nelze na nich stavet jako hlavnim zdroji. Tady o tom mas treba zajimavou praci.
https😐/www.google.com/url?…
https😐/www.google.com/url?…
Ty ale nechceš pochopit, že je i jiná cesta, co? Ty máš prostě svou pravdu a o jiné nechceš ani uvažovat. Je to tak?
Ja jsem schopný uvažovat o je. Ale finančně je to fakt pro ČR šíleně. Politická situace je dnes děs viz prezident a třeba na něj navazany Nejedlý atd a to zmiňovala i Drabova. A nedokážeme v termínu a za dodržení ceny opravit ani 200km dálnice...
I sama Drabova uznala že ve finále se bez je obejdeme.
A doufám že jsi odkaz co posíláš četl, aby jsi poznal jak jsou dnes pro tohle v ČR nevýhodné podmínky a drastické pokuty za výrobu do sítě.
Ja jsem schopný uvažovat o je. Ale finančně je to fakt pro ČR šíleně. Politická situace je dnes děs viz prezident a třeba na něj navazany Nejedlý atd a to zmiňovala i Drabova. A nedokážeme v termínu a za dodržení ceny opravit ani 200km dálnice...
I sama Drabova uznala že ve finále se bez je obejdeme.
A doufám že jsi odkaz co posíláš četl, aby jsi poznal jak jsou dnes pro tohle v ČR nevýhodné podmínky a drastické pokuty za výrobu do sítě.
Ano presne tak. Ono to totiz jinak nejde. Uz nekolikrat jsem te zadal o odkaz na nejakyho odbornika, ktery by vysvetloval tuhle koncepci o ktery pises a stavel ji do nejakeho realneho svetla, tak jako ja ti poslal rozhovor s Drabovou. Do ted si mi nic nebyl schopny poslat. Rad budu uvazovat o jinem zpusobu reseni, ale o zadnem jinem nevim a ty si stale jen meles svoji ale odkaz zadny.
Tak svícení zas takový problém není. 😄 Stejně tak nabíjení ev. Ale samozřejmě dlouhé zimní měsíce a krátka doba světla je výzva pro technologií oze.
Jen se divím, že když tě to zajímá hledáš informace tady.
Jen se divím, že když tě to zajímá hledáš informace tady.
Já myslel, že se zajímáte vy, a tak mi to dokážete vysvětlit.
A ty to chceš pochopit?
Ano, chci pochopit, co podle vás zajistí, aby to u nás nebylo jako v KLDR, až budeme bezuhlíkoví a bez jádra.
Tak je tu Solar, vítr, biomasa, voda. Problém je akumulace a propojení. Propojení je technicky vyřešené. Akumulace bude nejspíše vodík. Soukromá spotřeba bude založena na FVE a akimulatorech. Řízení sítě podle předpovědi počasí, on line satelitního pozorování oblačnosti atd. Dynamické tarify a inteligentní elektroměry. Na přechodnou dobu bude místo vodíku plyn.
To je tak ve zkratce vše co je technicky rozpracování.
Samozřejmě je to jen opravdu velice stručně. Podkladů ke studiu je na internetu dost.
Oez mají neuvěřitelný potenciál a poskytují takové množství energie ze i nedokonalé vodikove hospodářství není problém. FVE po vybudování prostě už jen bez nákladů vyrábí.
A Chces tohle pochopit?
To je tak ve zkratce vše co je technicky rozpracování.
Samozřejmě je to jen opravdu velice stručně. Podkladů ke studiu je na internetu dost.
Oez mají neuvěřitelný potenciál a poskytují takové množství energie ze i nedokonalé vodikove hospodářství není problém. FVE po vybudování prostě už jen bez nákladů vyrábí.
A Chces tohle pochopit?
Vitr - neumím si u nás představit větrné farmy, bylo by to neekologické. Solár - velmi nestabilní. Biomasa - to už snad ne. Voda - tady těžko. Abys mohl akumulovat, musíš mít co akumulovat.
CICZERO
Tak jsme v EU. Geografická poloha nám v tomhle nepřeje takže v ČR to bude hlavně o úspoře a technologií skladování energie a jejím nákupu. Monstra typu Je prostě už cenově nelze stavět.
Zbytek Evropy s mořem kde lze využít vítr takřka neomezené a FVE pro které je prostor hlavně v soukromé sféře. Nestabilitu FVE řeší právě třeba ty ev. V průmyslu zřejmě vyhraje vodík.
Zbytek Evropy s mořem kde lze využít vítr takřka neomezené a FVE pro které je prostor hlavně v soukromé sféře. Nestabilitu FVE řeší právě třeba ty ev. V průmyslu zřejmě vyhraje vodík.
Taky mi vychází vodík = vše na vodík a tak jako JISTĚ víme že auta na ropu časem skončí = budoucnost pohonu aut MOŽNÁ asi kombinace EV + vodík. Poměr neumím ani tipnout = asi výrazně víc EV
Temelín = se (na 99😖 nikdy nezaplatí. Přesto chytrolíni = chtějí další
Plus energie z monster JE je asi 3x dražší = je to jako jezdit na benzín/naftu za 10 nebo 30 Kč
HLAVNĚ NE bez emisně obnovitelně a levně :-!
Temelín = se (na 99😖 nikdy nezaplatí. Přesto chytrolíni = chtějí další
Plus energie z monster JE je asi 3x dražší = je to jako jezdit na benzín/naftu za 10 nebo 30 Kč
HLAVNĚ NE bez emisně obnovitelně a levně :-!
Nad tím se zatím uvažuje jen na papíře a v hlavách snílků. Nevím z čeho vycházíš, když meleš, že se Temelín nikdy nezaplatí. Tak chceme si hrát na ekologii nebo počítat peníze? Životnost elektrárny je 60 let. Při plánované ceně 300 mld to nevychází za rok jako fatální částka. Ve světle toho co dovedla naše vláda pro*** za půl roku na kurzarbeitech je investice do Temelína detail.
No ano MELEŠ = proč to nevím
Dědek Dědek z Jablonce (co to vidí jako já) je teda snílek? O kolik je tenhle důchodce starší než ty?
Jak se ukázalo nemáš o JE znalost ani ekonomickou ani technickou. Prostě jen CHCEŠ
Tak znova = těch 60 let energie po tvým a po tom co NEchceš je něco jako příštích 60 let benzín nafta litr za 10 Kč nebo za 30
ANO je dobrý příklad = jen chybné zpracování dat. Kurzarbait je NUTNOST (i bez covidu) byť naše varianta je tragikomedie. Ale právě proto že ANO roz... stovky miliard ještě před covidem a teď další bilion = to je NAOPAK jen další důvod NErozhazovat dál a dál = ono nejde JEN o cenu stavby!
Nejsi ekonom = tak si na něj nehraj. Je to opět PŘESNĚ NAOPAK = radil jsem ti ať co tě napadne říkáš NAOPAK = v očich rohYpnola atd klesneš = Tomáš Sedláček tě ocení 😉
Prostě TY CHCEŠ monstrum JE v končící podobě = to je celý. Co vlastně říkáš na Drábovou a její že když se nepostaví Dukovany = nic se neděje?
Jádro v moderní podobě s cenou energie za 50-60% co CHCEŠ ty a zlomkem na výstavbu = to je asi cesta. Cesta jako DOPLNĚK
levnější energie z obnovitelných ZADARMO zdrojů
Dědek Dědek z Jablonce (co to vidí jako já) je teda snílek? O kolik je tenhle důchodce starší než ty?
Jak se ukázalo nemáš o JE znalost ani ekonomickou ani technickou. Prostě jen CHCEŠ
Tak znova = těch 60 let energie po tvým a po tom co NEchceš je něco jako příštích 60 let benzín nafta litr za 10 Kč nebo za 30
ANO je dobrý příklad = jen chybné zpracování dat. Kurzarbait je NUTNOST (i bez covidu) byť naše varianta je tragikomedie. Ale právě proto že ANO roz... stovky miliard ještě před covidem a teď další bilion = to je NAOPAK jen další důvod NErozhazovat dál a dál = ono nejde JEN o cenu stavby!
Nejsi ekonom = tak si na něj nehraj. Je to opět PŘESNĚ NAOPAK = radil jsem ti ať co tě napadne říkáš NAOPAK = v očich rohYpnola atd klesneš = Tomáš Sedláček tě ocení 😉
Prostě TY CHCEŠ monstrum JE v končící podobě = to je celý. Co vlastně říkáš na Drábovou a její že když se nepostaví Dukovany = nic se neděje?
Jádro v moderní podobě s cenou energie za 50-60% co CHCEŠ ty a zlomkem na výstavbu = to je asi cesta. Cesta jako DOPLNĚK
levnější energie z obnovitelných ZADARMO zdrojů
Já chci JE, protože to chtějí všichni uznávaní odborníci na energetiku jejichž názory jsem četl nebo slyšel a pochopil jsem důvod proč to chtějí a proč je nutné dostavět Dukovany a Temelín. Ty jsi tupej, takže si meleš furt svojí a názory odborníků neposloucháš. Takhle jednoduchý je vysvětlení názorové rozkolu na JE mezi náma dvěma.
Opět se snižujes k urážkam.
Odborníci v ČR jsou zřejmě pro je. Jsou v tom vychování a je to pochopitelné. Dej to ale do měřítka světa. Kolik vzniká projektu je a za jakou cenu. Svět jde spíše jinou cestou.
A druhá věc je cena. Je cr schopna tohle zaplatit? Odhadovaná cena je už teď nereálná.
Odborníci v ČR jsou zřejmě pro je. Jsou v tom vychování a je to pochopitelné. Dej to ale do měřítka světa. Kolik vzniká projektu je a za jakou cenu. Svět jde spíše jinou cestou.
A druhá věc je cena. Je cr schopna tohle zaplatit? Odhadovaná cena je už teď nereálná.
Ano opět. S Hamunou jinak komunikovat nehodlám. Zlomil jsem nad ním už hůl. Takže odborníci v ČR jsou tak podle tebe vychovaní. To je zajímavý názor. A nejsou to tedy jinými slovy pitomci, kteří nejsou vůbec světoví a nevědí co je třeba udělat, abychom zůstali v horizontu dalších desítek let energeticky soběstační? Že jdou některý státy po špatné cestě neznamená, že my je musíme následovat. Tam totiž zelená lůza má větší slovo než odborníci, takže se jí daří prosazovat hovadiny typu zavírání stávajícíc atomových elektráren a to se můžeš podívat do Německa nebo do Rakouska. Až budou takové státy bez proudu a v energetických problémech, tak jim ho můžeme prodávat, což se vlastně už teď děje. Snažit se být energeticky soběstační a mít spolehlivý dlouhodobý zdroj energie je správně a polemizovat o tom si můžeš jak chceš. Odhadovaná cena za dostavbu není horentní suma. Jasný že celkový účet bude nepochybně větší. U každé stavby to tak je a je jedno jestli stavíš rodinný dům nebo jadernou elektrárnu. Nicméně pár miliard nebo i desítek miliard navíc v horizontu 60 let, kdy se má elektrárna používat, není žádná tragédie.
https😐/www.irozhlas.cz/…0_2007201749_ako
https😐/www.irozhlas.cz/…0_2007201749_ako
Ty ale vychází z předpokladu, že se všichni kromě ČR pletou. Je to pravděpodobne?
Náklady na je - sleduješ problémy ve Finsku a UK?
Edit: na Rakousko se jako na vzor rád podívám. Německo se od je odklonilo po Fukusime. To už jsem tu s tebou probíral.
Pokavad v ČR začneme v roce 2030 stavět je tak nebude dřív než v roce 2040. To bude doba kdy podle plánu budou mít státy západní Evropy rozjete sítě další generace založené na oze a cen ele bude hluboko pád plánovanou cenou ele z naší JE. Takže jsou dvě možnosti, plete se zapad a pak nás naše JE nezachrání a nebo se pleteme my a zůstane v lepším případě nedostavena JE a nebo v horším případě dostavena JE kterou budeme dotovat celou dobu životnosti. Nezávislost stejně nezískáme protože palivo budeme kupovat.
Náklady na je - sleduješ problémy ve Finsku a UK?
Edit: na Rakousko se jako na vzor rád podívám. Německo se od je odklonilo po Fukusime. To už jsem tu s tebou probíral.
Pokavad v ČR začneme v roce 2030 stavět je tak nebude dřív než v roce 2040. To bude doba kdy podle plánu budou mít státy západní Evropy rozjete sítě další generace založené na oze a cen ele bude hluboko pád plánovanou cenou ele z naší JE. Takže jsou dvě možnosti, plete se zapad a pak nás naše JE nezachrání a nebo se pleteme my a zůstane v lepším případě nedostavena JE a nebo v horším případě dostavena JE kterou budeme dotovat celou dobu životnosti. Nezávislost stejně nezískáme protože palivo budeme kupovat.
Pak nastane třetí varianta, přijde krásný malý tornádko a pár menších vichřic, k tomu pár týdnů bezvětří a slavná Evrůpka přijde o takových třeba 50-90 věrníčků a 300-500 fotovoltaických stanic a díky absenci větru bude nepoužitlných třeba dalších 600 větrníčků a díky škodám na infrastruktuře do doby opravy třeba dalších 500 větrníčků a 1000 fotovoltaických elektráren.
Kdo se bude smát pak? ***i s fotovoltaikou a větrníky nebo někdo s JE , která pracuje kdykoliv i kdyby padaly trakaře?
Protože ono počasí bude hodně stabilní další léta a tak je třeba se plně spolehnout na energii závislou na počasí. Vid
HAHAHAHA
Kdo se bude smát pak? ***i s fotovoltaikou a větrníky nebo někdo s JE , která pracuje kdykoliv i kdyby padaly trakaře?
Protože ono počasí bude hodně stabilní další léta a tak je třeba se plně spolehnout na energii závislou na počasí. Vid
HAHAHAHA
Definuj pojem vsichni? To je podobny jako hamuna kdyz tvrdi ze vsichni snizuji emise co2 po celym svete stejne jako to dela EU. Rakousko a jejich epizodka kde debilismus zvitezil se jmenuje Zwentendorf. Ted kupuji elektrinu od nas z Temelina ***i 😀😀
Rakousko má přes 80% z oze a rozhodně nekupuj jen z Temelína, mnohdy je to právě naopak. Podívej se na ekonomický silné státy, de, UK, USA, Japonsko a nakonec i Čína, dávají na oze spousty prostředků.
Výborně, tak krom toho Rakouska jsou všechny ty státy založený na JE. To že dávají spousty prostředků do OZE přeci není špatně. Já OZE neodsuzuju. Jako doplněk energetickýho mixu k JE je to supr. Však já jen chci, abychom tu koncepci měli stejnou jako v těch státech co zmiňuješ. Tj. jádro + OZE a musíme tedy investovat do obojího.
Ještě k tomu Rakousku. Ti mají jedinou kliku, že tam mají Alpy a teče jim tam Dunaj. Tuhle výhodu ovšem my nemáme. Jinak by byli i oni nuceni mít buď uhlí, plyn nebo JE. Jiná varianta není.
Ještě k tomu Rakousku. Ti mají jedinou kliku, že tam mají Alpy a teče jim tam Dunaj. Tuhle výhodu ovšem my nemáme. Jinak by byli i oni nuceni mít buď uhlí, plyn nebo JE. Jiná varianta není.
Většina státu od je ustupuje a neplánuje další je.
Ty já bych byl opatrnej s tím výrazem většina. Navíc pokud nechceš jít do plynu, což mi nepřijde zrovna úplně dobrý řešení, tak jednoduše jinou možnost nemáš. Navíc když postavíš JE, tak máš na dalších 60 let vystaráno. Do té doby snad už zvládneme jadernou fúzi nebo přijdou na trh malé modulární reaktory, které by byly efektivnější a levnější.
https😐/oenergetice.cz/…y-u-nas-ve-svete
https😐/oenergetice.cz/…y-u-nas-ve-svete
Tak kdo dnes plánuje výstavbu JE?
V „nejoptimističtějším“ scénáři analytici IAEA očekávají zvýšení instalovaného výkonu jaderných elektráren téměř na dvojnásobek.
nejoptimističtějším+ témeř a podívej se v jakých zemích. + Spousta zemí od toho neustále ustupuje. Např SAE, teď spouští jednu a další plánované ruší a budují FVE.
nejoptimističtějším+ témeř a podívej se v jakých zemích. + Spousta zemí od toho neustále ustupuje. Např SAE, teď spouští jednu a další plánované ruší a budují FVE.
Ano dvojnasobek, ale jasny to je plan snilku ne realistu. Nicmene je jasny ze s JE vyspely svet pocita. Nechci abychom zaostavali. V sae muzou budovat FVE u nas z nich bohuzel dostaneme zlomek vykonu ackoliv beru ze cast proudu z FVE ziskavat muzeme. Stejne jako z vetru.
Jde o to, že do toho dvojnásobek jsou počítány takovýhle dnes už nereálné projekty. Západní Evropa, Japonsko, USA atd je opouští.
Zapadni Evropa zacina kvuli ekoterorismu dost zaostavat. Jima bych se neridil. Usa a Japonsko prave ziskavaji z JE velikou cast energie
Všichni? Nežij v bludu.
https😐/www.cez.cz/…tika/je-ve-svete
JE je používaná technologie nejen v EU, ale po celém světě. Že v Německu mají velký vliv hlupáci z řad zelených ekoaktivistů, kteří docílili zavření německých JE neznamená, že musíme jejich krok zpátky a zaostání v oblasti energetiky kopírovat. Argumentace Fukušimou je velice vtipná, protože vztahovat problém, který vzniknul v tektonicky aktivním Japonsku u elektrárny na pobřeží nelze aplikovat na Německo, kde není ani aktivní desková tektonika ani problém s případnou Tsunami. Vzdušné zámky s OZE bych nebral vážně. Že bude díky tomu v západní Evropě dostatek levné elektřiny, tak v tomhle duchu jsem zatím žádného odborníka mluvit neslyšel. Jestli máš k tomu nějaký zajímavý odkazy, tak mi je pošli.
https😐/www.cez.cz/…tika/je-ve-svete
JE je používaná technologie nejen v EU, ale po celém světě. Že v Německu mají velký vliv hlupáci z řad zelených ekoaktivistů, kteří docílili zavření německých JE neznamená, že musíme jejich krok zpátky a zaostání v oblasti energetiky kopírovat. Argumentace Fukušimou je velice vtipná, protože vztahovat problém, který vzniknul v tektonicky aktivním Japonsku u elektrárny na pobřeží nelze aplikovat na Německo, kde není ani aktivní desková tektonika ani problém s případnou Tsunami. Vzdušné zámky s OZE bych nebral vážně. Že bude díky tomu v západní Evropě dostatek levné elektřiny, tak v tomhle duchu jsem zatím žádného odborníka mluvit neslyšel. Jestli máš k tomu nějaký zajímavý odkazy, tak mi je pošli.
Dávat odkaz na ČEZ jako relevantní info? To asi nemyslíš vážně. 😄
V de není zemětřesení, ale neznamená to, že nebude být jiný problém. Je v sobě prostě nese fatální riziko.
Druha věc je cena, současně projekty ve výstavbě mají velké problémy viz situace ve Finsku, UK a nakonec i na Slovensku.
V de není zemětřesení, ale neznamená to, že nebude být jiný problém. Je v sobě prostě nese fatální riziko.
Druha věc je cena, současně projekty ve výstavbě mají velké problémy viz situace ve Finsku, UK a nakonec i na Slovensku.
Tvůj vždy okamžitý přechod na uráženi KDYŽ NENÍ po TVÉM = je vlastně vše říkající
Takže co ty a poslední rozhovor s Drábovou "Když se teď nepostaví Dukovany nic se neděje"? Si teda TUPEJ a MELEŠ SI FURT SVOJÍ?
Takže co ty a poslední rozhovor s Drábovou "Když se teď nepostaví Dukovany nic se neděje"? Si teda TUPEJ a MELEŠ SI FURT SVOJÍ?
Dana Drábová tě pozdravuje , cituju " Rozumíte mladým lidem, když protestují kvůli změnám klimatu?
Spíše bych se, kdybych k tomu měla příležitost, pokusila vysvětlovat, že změny klimatu nastanou. To, co je třeba dělat, je uvažovat o tom, jak se na ně adaptujeme, tak aby nám to způsobilo co nejmenší potíže a škody. Změnám klimatu nezabráníme. Můžeme samozřejmě omezit náš podíl na tom, jak se planeta ohřívá. Že tam nějaký je, je nesporné, jak je velký, nikdo neví. "
Tak to myslím vystihuje vše
Spíše bych se, kdybych k tomu měla příležitost, pokusila vysvětlovat, že změny klimatu nastanou. To, co je třeba dělat, je uvažovat o tom, jak se na ně adaptujeme, tak aby nám to způsobilo co nejmenší potíže a škody. Změnám klimatu nezabráníme. Můžeme samozřejmě omezit náš podíl na tom, jak se planeta ohřívá. Že tam nějaký je, je nesporné, jak je velký, nikdo neví. "
Tak to myslím vystihuje vše
No tak aspoň na rovinu řekněte, že chcete ČR připravit o soběstačnost i příjmy z prodeje elektřiny. Akorát nevím, kdo nás teda bude zásobovat. Německo elektřinou až z farem v moři? Kdy bude Německo aspoň soběstačné, aby o tom mohla být řeč?
ČR se musí rozhodnout zda byt sobestacne za cenu ele v nasobkach odhadované tržní ceny pro budoucnost a nebo být prostě členem EU a spoléhat u ele na prilezitostni dovoz. Dnes spolehame na dovoz ropy. Nejen Německo pracuje na tom aby sobestacne bylo. Plány jsou do roku 2050. Ale vše záleží na pokroku hlavně oblasti akumulace. S každým pokrokem s akumulaci a to včetně ev se ukazuje Česká cesta jako hloupost. Domácnosti u kterych to půjde a je jich dost budou mít možnost FVE baterie s tím že připojení bude jen pro prodej ele. Podoba dnešního hdo které je jen z důvodu nemožnosti regulace velkých zdrojů se změní a noční spotřeba dále klesne. Proč ohřívat vodu uhelkou když přes den je na trhu přebytek ele z FVE.
Chces Teda pochopit kolikje možnosti a co znamenají?
Tak nevím proč to množné číslo?
Chces Teda pochopit kolikje možnosti a co znamenají?
Tak nevím proč to množné číslo?
ČR si musí vybudovat dostatečnou kapacitu JE, aby se mohla zbavit uhelných elektráren. K tomu v určité míře soláry a větrnou a vodní energii ovšem v takové míře, aby přebytky nebo na druhé straně výpadky v dodávkách těchto zdrojů nezpůsobovaly destabilizaci sítě. Jiná cesta neexistuje.
A to naopak? Co problém nočních obřích přebytků = co řeší země s větším podílem JE jako Francie a USA?
A jsme zase u toho. Německo plánuje...do 2050...záleží na pokroku... Ne, takhle energetickou strategii vytvářet nemůžeš. Není možné řvát, že musíme do 2030 zavřít uhelné elektrárny a vykašlat se na JE a nemít jiný zdroj ani nikoho, od koho bys čistou ele kupoval. I kdybychom uměli efektivně alumulovat, řeší to jen jednu část celé problematiky.
Německo na tom dělá 10let a a už přes polovinu ele z oze. Zbytek hodlá zálohovat zatím plynem z důvodu rychlosti náběhu.
Je to o tom jestli to chceš chápat a nebo hledat proč to jako nejde. Na nejde to tu v diskuzi evidentně odborníci jsou. Ale na jde to začal sázet celý svět.
Je to o tom jestli to chceš chápat a nebo hledat proč to jako nejde. Na nejde to tu v diskuzi evidentně odborníci jsou. Ale na jde to začal sázet celý svět.
Když k tomu pustíme odborníky, kteří tvrdí, že do 2030 můžeme být 100% oze, tak tu zaručeně budeme mít energetiku na úrovni KLDR.
Tvrdí tohle někdo oficiálně?
Ano, naposled to zcela oficiálně tvrdil jistý slovenský europoslanec a četl jsem to i tady. Mají na to studii.
Čtení na auto cz bych neprikladal váhu. Nikde jsem oficiálně nečetl nic podobného. EU v tomhle nemá moc jednotnou politiku. Takže zase jsme na začátku, chceš tu problematiku začít chápat a nebo chceš jen setrvat na svém názoru?
Všichni chceme vědět, čím budeme svítit a co zaručí, že ceny elektřiny radikálně nevzrostou, to se netýká výhradně hrstky aktivistů. Zatím mám dojem, že strategie všech je "stavět oze a zbytek dovážet" aniž by byl někdo schopen říct, odkud bude dovážet, nebo ukázat nějaký reálný příklad, jak se lze bez fosilních zdrojů vyrovnávat s nestabilitou těch obnovitelných.
Tvůj dojem je špatný. Všichni řeší jak zajistit nevyrovnanost oze. Přechodný čas je plyn s přípravou vodikove infrastruktury. Ale celá energetika se mění směrem k mikrozdrojum a řízení s ohledem na zasitovani.
Edit: píšeš o tom jak to chceš pochopit, ale cerpas info z auto.cz a nebo vytahujes nějaké jednotlivosti. Ta problematika je složitá, ale je o ní spousta detailních informací. Jde o to jestli chceš znát jen jednoduchý hesla který se hlásají třeba tady v diskuzi a nebo opravdu znát o co jde.
Jednoduchy hesla většinou vedou jinam než k poznání. Když odmítne studovat pak s tebou můžou manipulovat třeba jako se to děje u udávané ceny plánované je.
Edit: píšeš o tom jak to chceš pochopit, ale cerpas info z auto.cz a nebo vytahujes nějaké jednotlivosti. Ta problematika je složitá, ale je o ní spousta detailních informací. Jde o to jestli chceš znát jen jednoduchý hesla který se hlásají třeba tady v diskuzi a nebo opravdu znát o co jde.
Jednoduchy hesla většinou vedou jinam než k poznání. Když odmítne studovat pak s tebou můžou manipulovat třeba jako se to děje u udávané ceny plánované je.
Bože to je ***ina. Vyjmenoval si jen doplňkový zdroje elektrický energie. Chybí ti v tom nějaký tvrdý zdroj elektřiny, který ti poběží pořád. Buď uhlí, plyn nebo JE. Nic jinýho zatím lidstvo nevynalezlo.
Pres den bude akumulovat do baterii - proste na kraji mesta budou nejen sklady, ale i obrovske haly plne baterii z vyrazenych EV aut.
Oni to fakt mysli vazne, to je na tom to nejhorsi.
Oni to fakt mysli vazne, to je na tom to nejhorsi.
Vážně to myslí jen pomatenci co neumějí počítat a nechápou realný svět. 😉
Pomatení POMATENCI CO NECHÁPOU REÁLNÝ SVĚT = tu jsou = vo tom jako žádná
Otázka jestli ti co investují biliony = peněz a kvalifikovaného času NEBO ti co (furt je) popírají
KDO jsou "pomatení co nechápou reálný svět"?
Otázka jestli ti co investují biliony = peněz a kvalifikovaného času NEBO ti co (furt je) popírají
KDO jsou "pomatení co nechápou reálný svět"?
To bylo mířený třeba zrovna na tebe, který nechápe, že se bez JE neobjedeme. Až bude termojaderná fůze můžeme stavět fúzní reaktory. Toho se ale my dva už asi nedožijeme.
O Teslu je v ČR obří zajem, zejména o ojetou, v listopadu registrováno 5 ks ojetých Tesel, stejných 5 ks má Lincoln a takový Rolls Royce dokonce Teslu překonal a má 6 ks
Nových Tesel 7 ks, fosilní RAM 8 ks a Dodge 5 ks. Se dvěma dealery....
Takže asi tak
A megabomba na závěr - Lada 49 ks!!!! slovy CTYRICETDEVET KUSU!!!! bez ofiko zastoupění. Nových!!
MADE MY DAY
zdravím tě neomarxisto 😄 😄
Takže asi tak
A megabomba na závěr - Lada 49 ks!!!! slovy CTYRICETDEVET KUSU!!!! bez ofiko zastoupění. Nových!!
MADE MY DAY
zdravím tě neomarxisto 😄 😄
Elektrobolševici sou zalezlí, spadli jim bábovičky, ruská Lada bez ofiko dovozce prodala v listopadu 7x tolik aut co jejich slavná Tesla. A fosilních pikapů RAM se taky prodalo víc.Jen ty tu pořád oxiduješ.
Propaganda nefunguje, elektroděda roní krokodýlí slzy spolu s Tesličkou a Tesláčkem A olizovači plakátů dál koukaj na plakát a sní
Ale reálný zákazník pro elektroplečky není.
Propaganda nefunguje, elektroděda roní krokodýlí slzy spolu s Tesličkou a Tesláčkem A olizovači plakátů dál koukaj na plakát a sní
Ale reálný zákazník pro elektroplečky není.
bezemisní strany, až budou chodit pěšky. Bude zase jedno auto do rodiny, jen v Bruselu potrvá žranice.
CICZERO
Nedáš, koně taky prdí, není to bezemisní pohon, i když ve svém těle recyklují výpěstky přírody. A ten oves/pšenice pro koně, to je jako maso pro lidi,
ZAKÁZAT !!!
ZAKÁZAT !!!
CICZERO
Já mám panenku za horama,
F
cesta je dlouhá k ní,
C7
vyšlapu já jí koníčkama,
F
až pojedu za ní.
B F
Hija hou, pojedou
G C
za pannou rozmilou.
F C7
Svážu jim hřívy pentličkama,
F
pak vesele klusat budou.
B
R: Čtyři páry bílejch koní,
B7
podkovy jim pěkně zvoní,
Es F B
ty mě povezou,
Es F B
jednou za tebou.
B
Čtyři páry bílejch koní,
B7
a ty nikdo nedohoní,
Es F B
až za naší zahradou
Es F B
prásknu bičem nad hlavou.
Vstávej, kováři, koně kovej,
ať dlouho nečekám,
dvě podkověnky pro mě schovej,
ty já si ponechám.
Jednu z nich chtěl bych dát
té, co mám tolik rád.
vždyť můžeš zítra dlouho spát.
F
cesta je dlouhá k ní,
C7
vyšlapu já jí koníčkama,
F
až pojedu za ní.
B F
Hija hou, pojedou
G C
za pannou rozmilou.
F C7
Svážu jim hřívy pentličkama,
F
pak vesele klusat budou.
B
R: Čtyři páry bílejch koní,
B7
podkovy jim pěkně zvoní,
Es F B
ty mě povezou,
Es F B
jednou za tebou.
B
Čtyři páry bílejch koní,
B7
a ty nikdo nedohoní,
Es F B
až za naší zahradou
Es F B
prásknu bičem nad hlavou.
ať dlouho nečekám,
dvě podkověnky pro mě schovej,
ty já si ponechám.
Jednu z nich chtěl bych dát
té, co mám tolik rád.
vždyť můžeš zítra dlouho spát.
... aby ti šílení euromarxističtí zmetci z EU co nejdřív táhli od svých přeplměných koryt. Jediné, co dovedou je nesmyslně nařizovat, zakazovat, pokutovat a ničit evropský autoprůmysl (kterému vůbec nerozumí)! 😲 😒 :no:
CICZERO
Už aj Greenpeace mení názor a tvrdí,že autá sú pre Európu sekundárnym ekologickým problémom. Kedy na to príde EU ? https😐/auto.pravda.sk/…ogicke-problemy/
CICZERO
....jestli ta všechna opatření krom toho, že to bude hodně drahá záležitost, vůbec k něčemu budou..... 😒]
Ano, výjimečně to autor napsal správně.EU/EK chce. Nikoliv lidé/zákazníci chtějí!!!
Tvrdím to stále - EU nutně potřebuje zreformovat a změnit pravomoci a vnitřní strukturu. Evropská komise se urvala z řetězu a je úplně mimo realitu. :-!
Máme zde ekofašistickou diktaturu zelených spolků eurohujerů, zlenoekořiťolezů a zkratomozků bez špetky soudnosti a odpovědnosti vůči budoucím generacím!!!
středověk - ve jménu víry v boha zničíme tento svět!!!
21. století - ve jménu víry v ekologii zničíme tento svět!!!
Tvrdím to stále - EU nutně potřebuje zreformovat a změnit pravomoci a vnitřní strukturu. Evropská komise se urvala z řetězu a je úplně mimo realitu. :-!
Máme zde ekofašistickou diktaturu zelených spolků eurohujerů, zlenoekořiťolezů a zkratomozků bez špetky soudnosti a odpovědnosti vůči budoucím generacím!!!
středověk - ve jménu víry v boha zničíme tento svět!!!
21. století - ve jménu víry v ekologii zničíme tento svět!!!
Vystihl jsi to naprosto dokonale! Oni pak ve finále stejně budou muset couvnout, ale chudáci automobilky kvůli těmto zločincům vyhazují miliardy eur z okna! 😲 😒 :no:
"Vládnoucí ideologií" XVIII. století byl absolutismus - a dovedl to až k Francouzské Revoluci a Napoleonským válkám se statisíci a miliony mrtvých
Ideologií století XIX. byl nacionalismus - a skončilo to 1. světovou válkou a desetimiliony mrtvých
Ideologiemi XX., století byl socialismus národní i mezinárodní Oba skončily váýlkou (II.W.W a studená válka), oba za sebou nechaly deseti či stamiliony mrtvých a zbídačených
Jak skončí další dvě kreténské "vládnoucí ideologie"- ekologismus a multikulturalismus, to je vcelku nasnadě
Ideologií století XIX. byl nacionalismus - a skončilo to 1. světovou válkou a desetimiliony mrtvých
Ideologiemi XX., století byl socialismus národní i mezinárodní Oba skončily váýlkou (II.W.W a studená válka), oba za sebou nechaly deseti či stamiliony mrtvých a zbídačených
Jak skončí další dvě kreténské "vládnoucí ideologie"- ekologismus a multikulturalismus, to je vcelku nasnadě
O Teslu je v ČR obří zajem, zejména o ojetou, v listopadu registrováno 5 ks ojetých Tesel, stejných 5 ks má Lincoln a takový Rolls Royce dokonce Teslu překonal a má 6 ks
Takže asi tak
MADE MY DAY
Takže asi tak
MADE MY DAY
Asi vsichni si vsimli, ze EU razantne obula do elektromobility. Vsimate si toho, jak se nekteri ekologove - vcetne greenpeace - zalekli a zacinaji poukazovat, ze tak rychle ot byt nemusi, mame tu vetsi problemy atd. ? Tohle bude jeste velka legrace.
CICZERO
A není to spíš tom, že sleduješ auta a tudíž nemáš porovnání? Myslíš si že ostatní obory nezazivaji podobné změny?
Jako normalni zakaznik vidim to, ze zmeny smerem k radobyekologii me budou stat hodne penez a efekt sporny.
Nicmene mozna tudy fakt vede cesta. Chcete zavrit uhelky, atomky a osazet republiku vrtulema, solarama ? Tak ok, vrhneme na to vsechny sily, vsechny prachy, aby se ukazalo jaky je to nesmysl.
Nicmene mozna tudy fakt vede cesta. Chcete zavrit uhelky, atomky a osazet republiku vrtulema, solarama ? Tak ok, vrhneme na to vsechny sily, vsechny prachy, aby se ukazalo jaky je to nesmysl.
16 000 000 EV během 9 let.
A teď tu o Karkulce 😊V UK to řídí ekoteroristka, toho času "partnerka" Borisa,
jak byl "Rudý Ken", tak teď máme "Zeleného Borise", tedy mají.
Britové za rok koupili 86 000 EV, ale aby cíl splnili musí prodávat cca 2 000 000 EV ročně.
Ta ženská Zeleného Borise zlikviduje 😄