Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Historie závodních verzí Škody Fabia: Od WRC přes S2000 k R5

Dosavadní tři generace Škody Fabia pokaždé přinesly i svůj závodní rallye speciál, a to pokaždé pro jiný druh kategorie. Připomeňte si, jaké rallye Fabie dosud vznikly.
Zpět na článek
29. 12. 2020 08:56
Re: Nutno zmínit, jak obrovský vliv měli
Souhlas s tím, že ty dva roky Kopeckého s Fabií WRC by si zasloužily zmínku, auto u nich dojíždělo a Honza ji dvakrát dotáhl do Top 5. Ale historické úspěchy Škody v malorážkách bych nezlehčoval, třeba mistrovský titul Škody s favoritem v roce 1994 proti dvoulitrům v F2 byl podle mě úspěch jako prase.
27. 12. 2020 19:57
Re: Nutno zmínit, jak obrovský vliv měli
Třetí místo Colina shoda náhod ? To bych netvrdil..... Než vypadl Loeb tak Colin byl třetí celkově,Loeb vedl, druhý byl Solberg a třetí právě Colin, po vypadnutí Loeba byl 2. pak zas 3. a na 2.místo se dokázal i vrátit.... A nakonec vše zmařila zbytečná výměna spojky, která nebyla potřeba a navíc vlastně ani správnou spojku v servisu neměli..... Holt bylo potřeba nechat Schwarzovi který byl u programu WRC zásluhu za nejlepší výsledek WRCčka Škodovky
Avatar - KANKUNEN
27. 12. 2020 13:41
Nutno zmínit, jak obrovský vliv měli
na tovární tým chlapi Kopečtí. Jako soukromé WRC byla Fabia rychlejší a spolehlivější. S2000 byla najednou top, když byli v týmu Kopečtí. To třetí místo Mcrae byla shoda náhod, boural Loeb i Solberg. A to co dokázala stará 130RS je proti Fabii bezvýznamné. Prostě jen tovární tým v bezvýznamné kategorii.