Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

6 komentářů

VW BORA 1,9 TDI 116PS alebo VW PASSAT 1,9 TDI 116PS??????co by sme mi poradili ?????dik RADO
Arnold Hackel
jestli dáš na mou radu nevím, ale Passat má jiný- náchylnější podvozek. Je na něm hodně hliníku a spolu s těžkým TDI tvoří skvělou dvojku 😒 po pár letech je z ramen jen hromada šrotu... kdo měl tu čest to měnit- ví o čem mluvím...

Až na prostor je Bora daleko lepší volba- i díky menší hlučnosti- jiné uložení motoru
Ja mám BORU VARIANT 115 PS s 6st. prevodovkou, navi, esp, vyhr. sedačky, cd menič ...., originál hliníkove kolesá 215/45 R17 a má to aj športový podvozok - pružiný HR. Jazdí sa na tom bez problémov, ale je potrebné sa o auto patrične postarať a hlavne nešetriť na oleji, filtroch ... . Ináč obrovské množstvo náhradných dielov je z Octavie / combi - tlmiče, brzdy, nápravy a aj motorových ND (originál ND za smiešnu cenu). Spotreba u toho motora: dlhodobý priemer - 5,8.

mesto - 6 - 7.

Ja jazdím veľa a ten šiesty prevodový stupeň využijem na 100%, ale pri jazde vidiek - mesto využijem maximálne 4 ......./ 5.

Skušal som aj Passat a odradila ma poistka, náhradné dielce a hlavne ich cena. No ale v Passate je viacej priestoru pre cestujúcich a je celkovo priestorovo väčší. Ja svoju voľbu neľutujem a hlavne v Tvojom prípade nič nemôžeš pokaziť :idea:
Hele passat je oproti bore faro!
poradil by som ti Toyotu/Hondu 😄

z tych dvoch asi Boru, je to auto ktore nema take zle meno ako Passat.

drgi
Bora se vyrábí v Mexiku! Jen nevím, zda je lepší auto vyráběné Mexičany v Mexiku nebo Turky, případně Kurdy v Německu :roll: Osobně dávám přednost vozům vyrobeným Japonci v Japonsku 😉

PS: Měl jsem motorovou pilu "assembled in Mexico" a byla to hrůza...