Technika

Zpět na článek

Michelin propaguje úsporu paliva zelenými měřiči ve světových metropolích

8 komentářů

Právě že jezdil. Ale na neekonomických, takže by mě zajímalo co s tím udělá tohle...
No, bohužel mám negativní zkušenost, koupil jsem na auto právě Eco pneu, a jízdní vlastnosti jsou katastrofální! Při rychlostech nad 120kmh nesedí a plavou. Jinak v zatáčce pískají velmi brzy. Pavdou je, že od Eco gumy asi nic jiného čekat nelze a je třeba jí přizpůsobit i jízdu. Jo a předtím tam byly nazuty Bridgestone Potenza Re720.
Asi jsi jeste na Michelinech nejezdil, co? 😄 o jejich jizdnich vlastnostech nepochybuj.
Tak to je jina. Na balkanskou konstantu jsem zapomel jako na smrt.
Když znáš celosvětové prodeje, průměrný valivý odpor pneumatik (v článku jej zmínili, tak předpokládám, že ho mají) a další čísla, tak to pomocí balkánské konstanty vcelku přesně vypočítáš! 😄
Jo, přesně tak bych to viděl 😉
Nepochopil jsem, jak pocitaji uspory paliva. Copak oni vedi, jestli moje auto s jejich pneumatikama jezdi, a kolik toho najede?? Nebo to je takove mile marketingove cislo , neco jako "prodlouzi řasy o 74.5%".
Hmm, pěkný. Ale co jízdní vlastnosti? Pokud to správně chápu, tak nedošlo k žádným významným změnám v konstrukci (jako byl přechod na radiální pneu), takže nejspíš dochází k použití dvrdší směsi (siliku už mají skoro všichni). Takže co to dělá s jízdníma vlastnostma a brzdnou dráhou???