Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Renault Express Van přichází na český trh. Nástupce Dokkeru láká na dostupné ceny

Dostupnější alternativu k novému Kangoo pořídíte na českém trhu s benzinovou třináctistovkou nebo dvěma výkonovými verzemi naftové patnáctistovky.
Zpět na článek
Avatar - narona
7. 4. 2021 11:44
Kdo by to byl řekl
ještě před pár lety že se staré Dacie budou prodávat pod značkou Renault :D
7. 4. 2021 16:29
100k
Rozdíl oproti dokkeru 100 tisíc je docela darda.
Avatar - KANKUNEN
7. 4. 2021 15:02
Tak když už není v nabídce
Jednoduché atmo, tak beru naftu. Zaměstnanci šetřit benzín nebudou.
7. 4. 2021 14:54
Re: Airbag za príplatok
U levných aut vždy platilo, že co není povinné, nebo co zákazníci nevyžadují, tak v autě není.
7. 4. 2021 14:53
Re: Airbag za príplatok
S tím airbagem je to divné ... ale je pravdou, že si pamatuju povinné zavádění ABS, pak ESP, ale nepamatuju si, že by se někdy povinně zaváděly airbagy. A třeba Lada Niva airbagy neměla a ještě před pár lety se do EU oficiálně dovážela.
Škoda Fabia měla tempomat v roce 1999, to není včera. Pokud má Kia Rio multiplexní síť a elektronicky ovládanou škrticí klapku, ciž by v roce 2021 mít už měla, je tempomat jen otázkou softwaru a páčky či volantu s ovládacími tlačítky.
7. 4. 2021 12:06
Airbag za príplatok
Cenovo fajn za tento modernizovaný Dokker, ale airbag spolujazdca za príplatok ma v roku 2021 trochu zaskočil. Je to pri dodávkach bežné, alebo sme svedkami nadmerného šetrenia? Nedávno si známa kúpila Kiu Rio v strednej výbave a bol som dosť prekvapený, že to auto nemá žiadnych jazdných asistentov ako núdzové brzdenie, ani len obyčajný tempomat! Takto sa k zvýšeniu bezpečnosti asi nedopracujeme a zrejme je to vinou ekoteroru.
8. 4. 2021 08:03
Re: Airbag za príplatok
Samozrejme že bez isofixu je to vpohode. pretože isofix nie je jediným možným riešením, jeho funkciu zvládnu plniť aj pásy. Isofix je fajn, ale nie je nevyhnutný.
Avatar - xxc
7. 4. 2021 22:10
Re: Airbag za príplatok
O, zrazu o bezpecnost ide :-) A ked tam nedaju isofix, to je v pohode. Kto by uz riesil nejaky airbag spolujazdca. Aj zadne airbagy maju niektore automobilky ako priplatok.
7. 4. 2021 17:28
Re: Tak když už není v nabídce
Elektrinu na nich! :D ;-)
7. 4. 2021 17:28
Re: Airbag za príplatok
Ako vieš, otázkou softvéru je dnes docela dosť funkcií auta a ak sa nemýlim, čítal som kdesi čosi o úvahách, že v každom aute bude full elektronická výbava, ale sprístupnia ti len to, čo si zaplatíš. Takže ani ten softvér ti zadarmo nikto nedá, ale treba zaň cvakať. Čiže nedať to tam, pokiaľ to nutne nepotrebuješ a nechať si to zvlášť zaplatiť, ak to chceš, môže byť obchodná taktika - hoci to znamená len prekliknutie jednej nuly na jednotku, nedostaneš to automaticky, ale priplatíš si. A toho, čo to nechce, zas môžu oblbnúť predstavou, že ušetril.
Mne je najdivnejšie, ale fakt to tak je, že do auta pridáš diel za 1 euro, a potom logistikou, nákladmi na sklad, montážou, kontrolou, zmenou v návode, dosahom na homologáciu, maržami a neviem čím ešte stúpnu náklady tak, že sa ponúka v opcii za 50 alebo 80 eur... A keď to tam nemáš, hreje ťa pocit, že si práve toľko ušetril. .
7. 4. 2021 13:53
Re: Airbag za príplatok
Možno si trochu prísny, malé užitkáče veľmi často jazdia len s vodičom, ďalší člen posádky len výnimočne, a ušetriť v tomto prípade viac-menej zbytočný airbag môže byť predajný argument. Skôr som prekvapený, že toto nestráži legislatíva, nútia nám kdejaké elektronické hovadiny a takýto základný bezpečnostný prvok v aute byť nemusí?
Tomu malému autu (Rio) sa nečudujem, tam poznať na cene každú maličkosť. Tam by som neriešil strednú či vyššiu výbavu, ale skôr výbavu na mestské jazdenie alebo prevahu medzimesta. Na posúvanie sa po meste by mi napr. tempomat vôbec nechýbal. Nakoniec, podobné prvky výbavy sa do tejto triedy dostali len včera. Pri stúpajúcich cenách áut sa podobnému šetreniu zas až tak nedivím.
7. 4. 2021 23:40
Tak nazvat verzi 1.5 dCi uškrcenou na 55 kW...
...s omezovačem rychlosti na ubohých 100 km/h a zrychlení z na 100 km/h za hrozivých 16 s "Ecoleader" mně příjde jako trapárna první kategorie... :-( :no: