Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Policie bude ve středu na 800 místech v Česku měřit rychlost

Na přibližně 800 místech po celém Česku bude policie ve středu 21. dubna kontrolovat, zda řidiči dodržují maximální povolenou rychlost jízdy. Lokality vybrali policisté i veřejnost.
Zpět na článek
17. 4. 2021 09:37
Re: jasne
Znovu, soustředění se pouze na překračování rychlosti je projevem idiocie. Chybí mi dohled nad ohrožováním ostatních účastníků provozu, omezováním atp.
Na to se akce nedělají, kdo z nás naposled viděl policejní autobus sledující kamionisty?

Nejde o bezpečnost, jen o výběr daní.
17. 4. 2021 10:14
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
16. 4. 2021 20:02
Jako obvykle
No jo policejní klasika, co nevyžaduje moc práce, moc pohybu a ani moc znalostí. Prostě někam za naprosto nelogickou značku omezující rychlost opět plácnou radar a budou kasírovat aby byli na prémie. Kontrolovat a pokutovat skutečně problémové chování na silnicích je moc práce tak se držme ověřené klasiky :yes:
17. 4. 2021 16:46
Re: jasne
Vidím to stejně. Příčinou nehod je obvykle nepřiměřená rychlost podmínkám a provozu. To s povolenou rychlostí může a nemusí korespondovat. Bazírování na dodržování maximální povolené rychlosti je nesmysl. Zkuste si jet po zmrzlé okresce devadesátkou v zatáčce a u prvního stromu bude jasno. I ve 130 km/h na dálnici v zimě se někdy bojím. Naopak - suchá rovná silnice bez provozu, není problém jet 120. Jasně - musí být nějaká pravidla, ale občas mám pocit, že naprosto mizí selský rozum. Není to jen v motorismu.
Avatar - _Karel_
17. 4. 2021 13:16
Re: Jako obvykle
"aby byli na prémie" - jistě, a proto píší kdy a kde budou měřit.
17. 4. 2021 09:13
Re: Re: Jako obvykle
Jízda u středové čáry, řezání levotočivých zatáček, nedání přednosti (hlavně zprava), to fakt nedělají jen ti, co jedou o pár km/h rychleji, ale rádi i ti, co sledují jen tu rychlost a každému nadávají do pirátů silnic...
17. 4. 2021 08:45
Re: dolinkovo predjizdeni kolistu
jestli to je metr nebo metr a pul, to se ze zaznamu pozna, jetli to nejsi schopnej rozlisit nikoho zajimat nebude.
obavam se, ze nekteri agresivni cyklisti budou zamerne neumoznovat predjeti.
a k prusvihu pak bude uz jen kousek.
navic na predjeti cyklisty predpisovou devadesatkou je i ten metr a pul na hrane, ale jestli ho budu na uzoucky silnicce mijet ctyricitkou, tak staci min
17. 4. 2021 08:21
Re: dolinkovo predjizdeni kolistu
ono se vlastně vůbec nic nezmění, pokutovat to nelze, prokazatelnost nulová, nikdo po tobě nemůže chtít, abys měl v oku metr /tedy metr a půl/... prostě další vykázaná "aktivita"
Avatar - caliban
17. 4. 2021 08:17
Re: Jako obvykle
V tvém sluníčkovém světě zřejmě vybodovaní řidiči bez řidičského oprávnění neřídí. V tom skutečném, ale řídí dál.
Avatar - Dinar
21. 4. 2021 10:07
Re: jasne
Takoví, jako ty, mě jen utvrzují v názoru, že být policistou, není povolání, ale charakterová vada.
19. 4. 2021 18:47
Re: jasne
Ano, to opravdu nejde. Nicméně, šlo mi o to slepě nepokutovat překročení maximální povolené rychlosti. Ono se to ve skutečnosti děje. Pokud nejedu jako "hov.do" a jedu třeba mírně přes 100 km/h na devadesátce, nikdy mne nikdo nezastavil /i když tam stála hlídka/. Ale akce tohoto typu mi nepřijde přínosná v ničem. Když někde jedou na dálnici policisté, téměř všichni se je bojí předjet. Proč? Efekt pos..ranosti. Tak takto ta akce bude fungovat. Jeden den budou všichni pos... a pojedou pomaleji. Ok. Velmi poučná jsou videa z on board kamer, kde je jasně vidět nebezpečná jízda. Takové záběry bych pouštěl do eteru (např. kampaň agresivita zabíjí se mi líbí) Podle mě je to účinnější než stát u cesty s plácačkou.
Avatar - rohYpnol
17. 4. 2021 16:03
Re: jasne
To tak úplně nevidím.

Policie je mamutí organizace. Ta navenek musí vykazovat činnost a musí se tvářit, že plní úkoly, které jsou jí svěřeny. I proto tyhle akce. Jednoduchý úkol. Změřit rychlost. Tak to je, řadový policista musí plnit jednoduché úkoly. Ne vymýšlet vědecké práce. Ať se to komu líbí nebo ne.

Proč si myslím, že se pleteš v tom, že jde o výběr daní? Protože pokud jdeš do správního řízení, tak pokud si pamatuji správně, tak příjemcem je nikoliv policie, ale místně příslušná obec. Proto koneckonců mnohé obce uvedeného zneužívají různými radary a třicítkami jako pasti na neznalý tranzit.

A že by pokuty na speed marathonu vybírali na místě, si úplně nemyslím. :-!
17. 4. 2021 14:40
Re: jasne
A co pro to ti fízlové udělali? Tuhle praxi si sami vybrali a prohloubili. Něco jako když se kuchař rozhodne dělat věci z polotovarů a diví se, že to nikdo nechce jíst.
17. 4. 2021 11:23
Re: dolinkovo predjizdeni kolistu
já jsem už měřiče nepotkal ani nepamatuju. dřív toho bylo daleko víc, teď to ještě ohlašují dopředu. jde o to, že to v reálu nikdo nebude hlídat. teď byly zavřené okresy a já jsem projel snad celou republiku a nikdo to neřešil... stojí u krajnice, vykecávají, občas vykážou činnost. sem-tam někoho zastavili a skončilo to domluvou...
17. 4. 2021 08:40
Re: dolinkovo predjizdeni kolistu
nezaznamenal sem to
tak to se redakci omlouvam
Avatar - rohYpnol
17. 4. 2021 16:17
Proč?
Proč nejsou zveřejněny místa jako minulý rok?

Jinak význam téhle akce je asi stejný jako testování děcek ve školách... Ale co bychom čekali? Žijeme přece v ČR!
Avatar - iHoven
17. 4. 2021 15:08
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
17. 4. 2021 10:37
vdc
Jsi k.u.n.d.a.? SNB skoncilo pred spoustou let. Ale chapu ze kdyz ma nekdo v hlave gulas, tak chodi leda tak vysedavat na net a nebo do knajpič. Vedel sem ze se nejakej kripl ozve, co ho policie smazla, protoze je to ***. Sikofkama pres vejce.
16. 4. 2021 23:04
dolinkovo predjizdeni kolistu
nechapu, ze tady nebyl zadnej clanek o nesmyslu, co prosadil blazen dolinek od sosanu, ze cyklisti se budou moct predjizdet s minimalnim odstupem 1.5 metru.
zrovna vcera sem jednoho predjizdel na silnicce, kde aby se auta mohly vyhnout, tak musi zajet hodne ke kraji, kde uz konci ty zbytku asfaltu co na silnici jsou, a na vetsi odstup nez 1 metr mezi autem a cyklistou to nedalo a to jsme se oba docela snazili.
takze podle sosana dolinka se za nim od cervence budu muset tahnout 2 kilometry do kopce a pak kilometr z kopce, tedy tak ctvrt hodiny bez sance na predjeti.
jen nevim co budu delat, az se na me vyriti cyklista v protismeru, tam ten metr a pul taky nedame ani nahodou, to asi budu muset s autem hodit sipku do prikopu ...

jezdim i dost na kole, a tenhle dolinkuv paskvil jen prohloubi nenavist mezi nami ridici a nami cyklisty
16. 4. 2021 20:54
jasne
Policie muze za to ze zakonodarci sebrali paky aby si mohl usvedcit prestupce bez miliony dukazu, kdy ho jeste musis chytit za rucicku a dotahnout na urad. Prober se. Kdyz v necem nedelas, tak to nekomentuj. Taky se neseru do vareni a komentovani kucharu, jenom proto ze si doma delam snidani a veceri. Svejku, dej si teplou bramburku, ta je zahreje.
Avatar - Dinar
21. 4. 2021 10:00
Re: jasne
Pokuty za dopravní přestupky vybrané policií ČR jdou do státního rozpočtu, pokuty vybrané městskou policií (vč. těch z přestupků zjištěných stac. radary zřizovanými městem na území města) jdou do rozpočtu daného města. Jestli jde o blokovou pokutu nebo o pokutu z násl. správního řízení v tom, kde peníze skončí, nehraje roli.
Avatar - rohYpnol
18. 4. 2021 18:14
Re: jasne
V principu se nehádám. Ale praxe je jinde.

Pokutuj nepřizpůsobení rychlosti stavu a podmínkám. Fajn, souhlasím. A teď mi řekni jak to chceš reálně udělat...? Nijak.. prakticky neproveditelné.
Avatar - petr petrumr
17. 4. 2021 19:23
Re: jasne
správně, protože překročení rychlosti nad 40km v obci a nad 50 mimo nejde napsat pokutu policajtem, ale jde to do přestupkového řízení.
Avatar - petr petrumr
17. 4. 2021 08:01
Re: Jako obvykle
musíš si uvědomit, že za rychlost dostaneš body a právě ti řidiči co porušují další věci co nejsou obodovány překračují rychlost opakovaně. Je moc řidičů a aut, někdo je musí dostat ze silnic. Kdybych byl jejich velitel, tak bych přikázal nějaký kvoty kolik by uředníci měli rozdat bodů aby bylo vybodováno určité množství řidičů třeba za měsíc.