Novinky
Tokio živě: Nissan GT-R - konečně oficiální informace, fotografie a video (další foto z Tokia)
63 komentářů
0
Este zes musel nadavat do internetovejch sebeuspokojovacu. Ani si neumis precist IP adresu... :yes: :yes: :yes:
Přejít do diskuze
Cau blbe, neveril som tomu, že je to 4 kolka, lebo takuto netradičnu koncepciu použiva malokto. Aspon viem, preco ma 1740 kg.
úžasný a erudovaný názor vědce hodný tebe >😒] názor,že je to super kára nemusíš zastávat ,můžeš s tím nesouhlasit,můžeš i nadávat ,ale to je tak vše co proti tomu můžeš dělat 😄
Já neřek jak přesně funguje, jen že u xdrive je napevno zadní náhon, a přední se plynule odpojuje přes více lamelovou spoujku(neni tam diferenciál), a při určitých podmínek se může odpojit ůplně(např. při parkování, prudká zatáčka, atd.). Jo a ten pohon GT-R se myslim už vyřešil... 😉 :no:
Ale hlavne zes musel ty inteligente na me machrovat...ale v pohode, takovejch internetovejch sebeuspokojovacu jako jsi ty znam vic :no:
JO? Tak to me teda prosimte ten odkaz posli. Mj. u 😁rivu neni zadna spojka Haldex, kera by pri potrebe pripojovala predni napravu. 😁rive ma trvaly pohon vsech kol. Jako treba Honda Pilot. Akorat ma promenny prerozdelovani sily mezi predni a zadni napravu. 😉
Je to na oficiálních japonských dtránkách, je tam rengenovej snímek ze shora, jeden kardan vede od motoru k převodovce přesně u prostřed mezo výfukama, a ta druhá vystupuje z pravý části převodovky vedle pravý roury výfukuk přední rozvodovce 😄 Jinak ten X drive jsem u vedl jenom pro přectavu jak podobně tenhle system u Nissanu funguje tj zadní náhon na pevno a kněmu je připojenej za určitých podmínek i přední náhon 😉
Je mi lito ale vstupu kardanky do prevodovkovy skrine je videt videt jen jedna tyc. Nevim odkud bys chtel vyhrabat tu druhou. Neco, co tam vypada i jako kardanovy lozisko tam je. Ale je to pripojeny ke kardance, kera vede od motoru k prevodovce. Neboj xdrive od BMW mam dobre prostudovanej, ale tam kardanovy lozisko az kardanky ktera uz de z prevodovky do diferencialu. Takze uz to je zprevodovany. Coz tady neni. 😉
Suhlasim s tebou, však ja ich ani neporovnavam. prečitaj si prispevok o jeden vyššie, tam nejaky borec porovnava biturbo z nissana s audi R8, že je na p., 8 valcov vačši objem menši vykon . to že porovnava biturbo s atmosferou mu nevadi. tu M3 som spomenul, lebo ma objemovo aj vykonovo podobny motor ako R8. 😉
Kounkni se pořádně na fotku č. 44 - za tim jednim kardanem, je další, dokonce je tam vidět i kardanový ložisko. A tohle neni stejnej transaxle system, třeba jako u Maserati, kde je motor spojenej na pevno s převodovkou u zadní nápravy. A ještě něco tohle GT_R má podobnej system 4x4 jako předchozí model tj je napevno pohon zadních kol a kněmu se připojuje pohon předních kol, něco jako xdrive u BMW, ty odborníku 😉
ten článek jeopravdu dobrý.kde vzali tolik informací.budu tom muset číst alespoň ještě jednou.paráda :yes:
Kardanka tam je jen jedna. Takze jestli to mam inteligentni pohon 4x4 tak to musi mit dve prevodovky a by to melo inteligentne o jednu prevodovkku vetsi hmotnost. Transaxle se nikdy nedela 4x4. Vy ste ale odbornici >😁
To ses teda dobrej borec porovnavat turbama narvenej motor s krasnym atmosfericky M3. Tech sedesat koni navic neni nic na chlubeni, kdyz to ma dve turba. Nemci sou nejlepsi :yes: :yes: :yes:
Je to tak. Ale dnes se objevil docela rozsáhlej článek taky na www.auto.sk. Mrknete jestli Vás to auto zaujalo: www.auto.sk/clanok8725.htm 😄 Cist se oplati
No,toto už asi nebude ryzí sporťák,když má skoro dvě tuny a přepychově vybavený interiér..nevím k čemu je komu 30GB harddisk v nekompromisním sporťáku,nejspíš tak trochu snobárna..Auto je to krásné,design je udělaný dokonale na efekt,aby si každý sedl na zadek a aby si měli kluci co lepit nad postýlky a kamioňáci do svých Liazek..Ale osobně bych spíš bral onü zmiňovanou 911... 😄
zřejmě myslel to přemotorované rallye hovado skupiny B s hooodně lehkým převodem,tomu by se pak dalo i věřit.. :-!
no nevím, mě přijde, že GT-R nějak vyměklo. R33 a R34 jsou naprostý legendy, jedny z nej aut vůbec, ultimativní okruhový náčiní. ale tahle bestie má 1.740 kg, můžete si do něj objednat prémiový audio a navigaci... no je to prostě styl 911 turbo - fanstický pohon všech kol, silný bi-turbo motor, luxusní výbava a vysoká váha 😒 určitě pojede neskutečně, ale podle mě mají být skutečný sportovní auta především lehký - důvodů je přece spousta (viz GT3 nebo Scuderia apod.). Ale už se těším, až ho někde potkám na okruhu, bude to určitě velký peklo 😄
Ma to aktivni zadni napravu... proste, ze se otaci proti prednim kolum... kua, nwm jak to rict jinak, nez takto amatersky..sry
trapko si ty, ked pises ze R8 ma na p. motor, chumaj.
ten nissan je 6 valec, ale 3,8 L biturbo, ako sa to da porovnavat s 4,2L atmosferou? porovnatelne by to bolo ako tiez turbo alebo biturbo. ty trapko
ten nissan je 6 valec, ale 3,8 L biturbo, ako sa to da porovnavat s 4,2L atmosferou? porovnatelne by to bolo ako tiez turbo alebo biturbo. ty trapko
najprv si precitaj diskusiu... niekto tu spomína R8 /8 valec proti 6 valcu/....že keby do nej dali turbo a pod...tak by bolo rovnako rýchle....ja nevravim o M3 to je velmi vydarene auto /takže to tu nepchaj...oni postavili cele auto nove..tam je to takmer o dokonalosti-moj nazor..a nie ako R8 zobrali motor z RS 4 obostavali to na štýl lambo..../ a že som odbornik ??ja sa tak necitim. to je iba moj nazor čo prezentujem...ty trapko😊
tak tak....som priaznivec BMW a potom Hondy/koli tomu zvuku, motoru,podvozku a radosti z jazdy.../ a napr vw o dačom takom može iba snivaŤ😊ale nissan skyline GT-R je ikona rovnako ako supra alebo ns-x a R8 má pokial viem trošku iný a na p. motor....8 valcov vacsi objem menši výkon 😄
elce pelce,láry fáry,kecy prdy beďary....ty joudo vždyť autosport není jen f1.kdyby dnes měla ta tvoje po.raná audi kat a splňovala euro5 tak bude leda v pr.eli >😒] .toto je supr vozidlo a řidiči r8 budou znát jen ty zmenčující se zadní lampy >😁
No a jeste hraje asi roli ta moderni dvojspojkova prevodovka. I u VW aut (fuj, zminovat se tady o VW 😊) pridava DSG 0.2s oproti manualu... Takze Porsche Turbo ma pri stejnym vykonu zrychleni za 3.9, tak verim ze treba i kvuli tem duvodum co me vyse napadli muze byt GTR o 0.3s rychlejsi.
Když jsem viděl novej Skyline, bál jsem se. Když jsem se dozvěděl že GT-R bude vypadat jinak, bál jsem se míň. Když jsem ho uviděl, CHCI HO
Ale jo, 0-100 bude ta za 3.6 (vetsinou se pridava 0.1s k americkymu ekvivalentu zrychleni 0-96), kdyz si vezmes ze ten odpor vzduchu je opravdu dobrej, tak pak podle me hraje roli samozrejme krome vykonu kombinace turbomotoru s jednim z nejlepsich pohonu 4x4. On tocivej moment je fakt velkej a hlavne vrchol pres celkem siroky spektrum otacek, a ten inteligentni pohon 4x4 to dokaze skvele prenest hned od zacatku na silnici takze tam nebude elektronika snizovat vykon aby se to ciste rozjelo jako u podobne silnych zadokolek...
lol japonci jsou sportovnimi auty tak daleko jak toyota a honda v f1 od ferrari a mclareneu 😄 pred rokem vyfotili sefa nissanu v porsche co japonce dost urazilo, nejhorsi bylo ze prihlasene to auto bylo na firmu nissan. v garazich to asi cele rozmontovali a potom kopirovalo co se da 😄
zvlastni ze vlastni manageri a prominenti nejezdi v tech jejich haraburdach.
Audi quattro z r. 1982 melo zrychleni na 100 za 2,8s.
zvlastni ze vlastni manageri a prominenti nejezdi v tech jejich haraburdach.
Audi quattro z r. 1982 melo zrychleni na 100 za 2,8s.
no konečně... je paráda, když se podaří ukázat tady těm němcofilům, co je to sportovní auto. pokud se technický data potvrdí v reálu, tak ty údajný technický zázraky od němců se můžou jít bodnout. Je dobře, že SVĚT není jenom Evropa. Pokud se dostane do čr, už vidím, jak blbečkové v octávii rs ( nebo ještě lépe fábii rs) nebo nějakým " nadupaným" "vočipovaným" TDI od VW Audi ho budou na dálnici vyblikávat, aby jako uhnul, nisán posranej.. 😄
takze nebudem nic moc pisat.. myslim ze v predchadzajucom clanku o GT-R a popisalo az az takze len dodam ze je to skvele auto a nech si kazdy vravi co chce... len dufam ze o par rokov budem aj ja jednym z majitelov 😄
dokonale auto !!!
dokonale auto !!!
Naopak, mě přijde neskutečně krásné. A ty vychytávčičky na obrazovce...paráda.V Nissanu to trefili. :yes: