Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Proč zrovna Němci vyrábí nejlepší luxusní vozy? Našli jsme pár důvodů

Bohatí navštěvují německé dealery, protože spoléhají na tradici kvalitního nákupu. Pocit jistoty se formoval postupně z několika pojmenovatelných důvodů.
Zpět na článek
Avatar - pradeda777
31. 7. 2021 12:01
Asi tak....
Zrození auta zrovna v Německu nemuselo být shodou úplných náhod, jelikož místní mají dávno v krvi respekt k řemeslu. Zdejší strojírenství v praxi je propojené se vzděláváním a vnitřní motivací jednotlivce, fungující celek vytváří soubor vědomostí využitelných v továrnách.
31. 7. 2021 12:54
Re: Asi tak....
Tak na tebe pivní skaute potřebuji překladač. :-[]

"Luxusní vozy někomu mohou připadat jen pro seladony a za ně to placení přijde , EU se Německa nesmí leknout a zakročit."

Němci si jako jediní v Evropě (neberu malovýrobce á la Ferrari) udrželi vždy konkurenci na distanc a živí mimo Německo další spoustu států. Tahle hospodská moudra mě nutí jen si zaťukat na čelo.

Mimochodem, můžeš dát příklad aktuální francouzské prestižní motorizace, která se ti líbí?
Avatar - white label
31. 7. 2021 11:56
Re: Úplný súhlas
Tak hlavně, že ty v tom máš "jednoduše jasno"...
Aj s "Bantley"...
Avatar - 3_diamanty
31. 7. 2021 11:45
Re: Úplný súhlas
Nejake hviezdicky z nejakeho testu na acz by som nebral ako smerodajne ( neraz tie hviezdicky strhnu aj za nieco co nema vplyv na kvalitu a pouzitelnost auta ) ... napr lexus je technologiami plne na urovni D3... ano je iny... ale ze je trochu svojsky je nakoniec mozno aj dobre... napr americanom ta svojskost lexusu zda sa vyhovuje ... predaje ma u nich vyborne... rovnako aj spolahlivost a imidz lexusu je v amerike na najvyssich hodnotenych prieckach zakaznikov ... europan ma proste ine vnimanie luxusu ... v globale ale treba ratat aj s nenemeckymi luxusnymi znackami ktore su tiez zaujimave ... a aj tie maju svoje opodstatnenie... ved aspon je z coho vyberat aj v tejto coraz skromnejsej kategorii aut...
Avatar - 3_diamanty
31. 7. 2021 10:51
Re: Úplný súhlas
Mne sa paci aj lexus jaguar cadillac ci maserati... v poriadku... nemaju tieto znacky taku dlhu historiu alebo take velke objemy predaja ako mercedes... a povedzme ze ho ani nejako extra "neohrozuju" na trhu aut ale to nicomu nevadi... idu si svoje a maju kazda z nich svoj vlastny styl ktory moze byt mnohym dnes uz blizsi ako to co ponuka mercedes ... potom je tu aj dizajn.... vyzarovanie.... charizma.... mne sa jaguar XJ paci proste viac ako S klasse ci A8 hoc viem ze nie je taky vo vsetkom dokonaly ako nemecka konkurencia... nech si kazdy vyberie co mu najviac sadne a vyhovuje.... kazdy moze mat predsa len iny rebricek priorit krasy aj hodnot... v sucasnosti tych vyrobcov luxusnejsich kuskov nie je zase nejako vela a tak aspon ja som rad ked vidim v premavke aj nejaky range rover alebo ghibli a nie je to len a len samy medved ci audina....
31. 7. 2021 14:01
Re: Asi tak....
A rozumíš:"EU se Německa nesmí leknout a zakročit."??? :D
Avatar - Mikesus
31. 7. 2021 13:21
Re: Asi tak....
Prestižní Francouz? No přeci DS s 1.6l pod kapotou. :-[]
Avatar - hugino
31. 7. 2021 09:55
Úplný súhlas
Pekne a hlavne pravdivo napísaný článok ktorý podtrhuje históriu automobilizmu a na základe toho je zrejme a predaje to len dokazujú že nemecké autá sú najlepšie.Trápne pokusi Aziatov / Lexus,Genesis,Acura alebo Infinity / a taktiež Amíkov / Cadillac,Lincoln alebo Tesla / nemôžu v reále ohroziť nemeckých výrobcov.Ak si niekto myslí že vytvorí luxusnú značku typu DS s max. 1.6 motorom +baterkou a pýta za ňu to isté ako za nemeckú prémiu tak sa určite popáli.Aj Bantley alebo Rolls patria nemcom lebo bez ich technológii by neprežili.Správne bolo spomenuté že Mercedes vytvoril prvý automobil a preto z môjho pohladu a z úcty k nemu je to za mňa najlepšia automobilová značka na svete.Jasná rovnica pre mňa je tá že načo by som si kupoval japonské alebo kórejské auto keď si môžem kúpiť nemecké. :yes:
1. 8. 2021 05:46
Re: Úplný súhlas
Kde se u Boeingu vzal Airbus? Poradím ti, když piješ alkohol, radši nepiš. Už za střízlivý z tebe padají strašné věci a pomocí alkoholu je nevylepšíš. ;-)
1. 8. 2021 09:45
F1 Mercedes
Nechutny PR clanek.s.chybami. Treba Mercedes F1 je ciste britsky tym v UK. Nevim o zadnem Nemci, ktery by tam pracoval. Ciste jde o britske know how.
Avatar - petr petrumr
31. 7. 2021 14:51
Re: Asi tak....
rozumíš až moc dobře, platíš za ně už, tak nedělej ze sebe nechápavého, vím o co ti jde. Tohle najdeš už před pěti lety, jak druzí doplacejí na ostatní, stačí hledat nebo se někoho zeptej doma.
Avatar - petr petrumr
31. 7. 2021 14:43
Re: Asi tak....
aji francie, jestli sleduješ výrobu aut, tak EU chce zakázat výrobu spalováků a francie se proti tomu postavila, o německu tam není reč nebo by se to vše svedlo na německo EU musí přitvrdit a ty modely SUV co nejsou hybridní zakázat.
Avatar - petr petrumr
31. 7. 2021 14:46
Re: Asi tak....
možná se směješ sám sobě, ale ta DS je stavěná pro řidiče, jestli ty jsi neřidič a sedíš na zadních sedadlech, tak asi pro tebe ten seladonský německý nevkus. Jestlis pochopils článek, tak o řidičích není.
Avatar - petr petrumr
31. 7. 2021 12:53
Re: Úplný súhlas
nemáš nějakou fotečku té mikrovlnky? Hyundai vyráběl a opravoval auta a tys nebyl na světě a lodě vyrábí to ani tvůj otec nevěděl, ty meteostanice a elektroniku vyrábí pro ty lodě, co koupíš v obchodě je aby ty součástky nevyhodili, tak ti vyrobí tu meteostanici, které jsou známy, že mají kvalitní displej a málou spotřebu energie. Ty tvoje diesly a všichni seladoni zapříčinili to globální oteplení. Prostě němci aji stou škodovkou podplatili EU......
Avatar - 3_diamanty
31. 7. 2021 12:11
Re: Úplný súhlas
Lexus ma zase svoje motory aj svoje hybridne technologie... doba je taka ze nejake velke objemy uz coskoro nebudu hrat prim ani nebudu meritkom luxusu a synonymom technologickej dokonalosti ... aj mne sa kedysi pacila S klasse s V12 ale dnes by som nemal problem s hybridnym lexusom LS v tomto segmente... aj co do spolahlivosti a kvality je to uz tiez vyrovnane.... dokonca lexus uz mozno dnes v tomto aj vedie len si to ziaden skalopevny europan ani ziaden majitel kuskov z D3 neprizna pochopitelne.... je to o volbe.. v tejto cenovej lige ozaj uz clovek dostava spickove vozy ... uz len si vybrat to co ti sadne najlepsie.... z terenakov sa mne najviac pozdava Range Rover a Gecko... z limuzin Jaguar XJ a Lexus LS
Avatar - petr petrumr
31. 7. 2021 12:39
Re: Asi tak....
Německo mělo za Hitlera vzestup toho luxusu a jede to setrvačností. Osobně se mě líbí taková italsko francouská motorizace. Luxusní vozy někomu mohou připadat jen pro seladony a za ně to placení přijde , EU se Německa nesmí leknout a zakročit.
4. 8. 2021 11:09
Re: F1 Mercedes
Toto Wolff není Němec. To snad stačí.
Avatar - Barrichello
2. 8. 2021 10:27
Re: Úplný súhlas
Boeing? To je ta firma, který se poslední letadla nepovedla a neustále je musí opravovat nebo sedí na zemi a nesmí lítat?

Kvalita sama, lepší je Snad i stoletý Iljušin Il-96 :-) :-)
Avatar - Barrichello
2. 8. 2021 10:14
Re: F1 Mercedes
Toto Wolf je hlavně šašek a ubřecný CMN tričko Luisík druhej šašek. A k tomu zoufalec Botas, co sesteluje auta a jezdí kvalifikace s nejlepší autem pole na 8. místě. Sedět v němčem průměrném jako je třeba Ferrari, jezdí 17tý :-)

Sestavička jak lusk, ještě že včera je napadlo, že si udělal spešl PR a CMN Lusík bude jediná kára na startu , takže konečně zas vyhrál někdo jinej, kdo si to zasloužil jako Ocon. Škoda diskvlaifikace Vettela, ten si to zasloužil taky.
Avatar - Barrichello
2. 8. 2021 10:09
Re: Úplný súhlas
Jagaur není schopen vyrobit pořádný auto aby na něm budto vydělal nebo aby to nebyl kvalitativní průšvih. Bohužel si vždycky vyberou dodavatele komponentů, kteří stojí za kulový jako německý zámky v Jaguarech XF, Landroverech, tragické francouzské sazomety od PSA (od XJ 351 po landRovery) nebo kdysi nekvalitní elektronika od Lucase.

Řadu XJ už radši ukončili a XJ a XE nikdo nekupuje, když nepočítáme SUV ale čistě sedany a kupé, tak toho prodá celosvětově Cadillac 20x tolik a víc prodá i to Maserari, Genesis, Lexus
Avatar - Barrichello
2. 8. 2021 10:03
Re: Úplný súhlas
Bentely a RR byli do roku 1998 samostatnými výrobci a modely vyvinuté pod Vickers Group tam němečtí soudruzi patlali v případě Bentley až do roku 2009 (Arnage), v případě modelů Continetal R a T do roku 2003.

V Případ RR Silver Serpah a Corniche V do roku 2002.

Takže ta slavná německá historie těhle značek je stará 18 resp 12 let......Do tý doby to mělo od němců tak relátka od Bosche :))
Ten Seraph se pár modernizacema mohl klidně prodávat do roku 2010, lidi by to kupovali v pohodě. I kdybyby to němec nekoupil.

To jen tak bokem.

Cadillac je velmi populární značka v Číně, kde docela válcuje konkurenci, a spolu s Lincolnem tyhle značky měly velmi slušené prodeje v USA od 30 do 80. let, pak šly čísla dolů protože značky postupně omezily ambice konkurovat v těch nejvyšších třídách.
1. 8. 2021 09:21
Re: Asi tak....
"Němci si jako jediní v Evropě (neberu malovýrobce á la Ferrari) udrželi vždy konkurenci na distanc a živí mimo Německo další spoustu států." - tak v tomto sa, milý priateľ, dosť výrazne mýliš.
1. 8. 2021 05:50
Re: Asi tak....
DS pro řidiče, BMW nebo S-Klasse ne. DS bez motoru, kdokoliv jiný s motorem. Jsi k smíchu :-! :-[]

To, že neznáš a nevíš ještě neznamená, že se musíš takhle ztrapňovat. :-!
1. 8. 2021 05:48
Re: Asi tak....
Ty jsi naprosto mimo. Komunista až za hrob, ty mil zlatý nikomu nic neplatíš. Jednou budeme na tvojí blbost podpořenou chlastem platit my, jelikož tvoje ZP na to stačit nebude.
Avatar - petr petrumr
31. 7. 2021 21:36
Re: Asi tak....
vzdyt jsi to napsal, co chtějí, tak zaplatí a kde vezmou peníze? Od danových poplatníků a to píši zase já, že už to platíme. Pavel to nepochopil, ale ostatní?
Avatar - petr petrumr
31. 7. 2021 21:29
Re: Úplný súhlas
já neříkám, že jsou to žabaři, ale nedokáží jít s dobou a trochu ruka boží zasáhla jak si udělal srandu a airbus se vypekl s 380, za to se jim ted nevede, prostě s kompozitama neumí.
Avatar - twistedTSD
31. 7. 2021 21:26
Re: Úplný súhlas
Páčit se ti může, ale Jaguar prakticky zbankrotoval. Je to nejspíš i tím, že nemohl reagovat na trendy kvůli LR. Cadillac se asi ve Státech udrží.
31. 7. 2021 17:01
Re: Úplný súhlas
Podle tve logiky jsou automobilky hlavne montovatele, protoze sami si vyrabi jen minimum veci.

V tomhle je napriklad mnohem lepsi Tesla, ta si mnoho veci opravdu vyrabi sama. To je zas podpasovka co, auu.

Jinak ten Boeing letel s lidmi na Mesic, takze asi tak. Ale samozrejme podle tebe jsou to zabari, to je jasny.
Avatar - Mikesus
31. 7. 2021 16:19
Re: Asi tak....
No moc nevím, protože ač chceme nebo ne, Německo ma jednu z hlavních rolí a hlasů v EU. Ekonomický ji táhne a spolu s Francií si dokážou prosadit své.
Tak mi klidně pověz, jak jsi to myslel.
Avatar - Mikesus
31. 7. 2021 14:43
Re: Úplný súhlas
A jenom limuzíny nebo třeba i SUV, dodávku nebo kombík?
Avatar - petr petrumr
31. 7. 2021 14:38
Re: Úplný súhlas
boening není výrobce všeho, ale montovatel, včil si chtěl toho vyrobit více aby ušetřil a nedaří se mu To hyundai už boening předběhl(vrtulníky) Seladon jezdí v limuzínách s CO2 nad 150g/100km, neumí nic ze zákonu ani z chování k ostatním.
31. 7. 2021 14:23
Re: Úplný súhlas
Tak to by Boeing měl dělat televize, čalouněný nábytek apod,l pokud je v tom logika :-!

Co je seladon? To je ten, co jezdí ve starém náklaďáku, ze kterého se valí brikety pro basy s pivem a pálí staré gumy na zahradě? ;-)
Avatar - Mikesus
31. 7. 2021 14:43
Re: Asi tak....
No to si nedokážu představit. Bohužel s tím nepomůžu :D
Avatar - hugino
31. 7. 2021 11:24
Re: Úplný súhlas
Design je subjektívna vec ale čo sa týka technológii sú nemci top.Aj taliani robia pekné autá ale je tam dosť otázna kvalita a zákazník to dáva jasne najavo že keď má rovnaké peniaze zaplatiť za Maserati alebo Porsche tak skôr sa rozhodne pre nemca.Minule tu bol test Lexus LS 500 h za 4 200 000 kč tak za tú cenu má občan motorista špičkový Medveď S alebo BMW 7.Však ten Lexus dostal len 3 a 1/2 hviezdičky a to bolo určite právom.Kto by to aj kúpil za tie prachy.
31. 7. 2021 23:04
Re: Re: Úplný súhlas
Nedělali mikrovlnky ale těžké prumyslove stroje,lode, vojenskou techniku.
Avatar - hugino
31. 7. 2021 11:56
Re: Úplný súhlas
A kde má taky Lexus dieslový 6 valec alebo benzinový 8 valec ako má nemecká prémia nehovoriac o V 12 a pritom takisto ponúkajú PHEV.Vieš kedy vyrobil prvé auto Hyundai ? V 70-tych rokoch 20. storočia dovtedy vyrábal mikrovlnky a meteostanice.Tak to je iná tradícia.Teraz urobia Genesis a sú nadšený ako budú konkurovať nemcom.Však ich to prejde.
31. 7. 2021 23:02
Re: Úplný súhlas
Technologie, které jsou, ale od těch asiatu co jsi vzpomínal. Korejcu a Japonců.