Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: VW konečně zavádí bezdrátové aktualizace elektromobilů ID pro všechny

Volkswagen oznámil, že zavádí bezdrátové aktualizace softwaru v elektromobilech z rodiny ID.
Zpět na článek
Avatar - Ondore
15. 9. 2021 11:25
Re: VW jede!
Pokrok je dobrý, bez neho by bezmozgovci ešte dnes rozbíjali parné stroje, ktoré nás oberajú o prácu. Ja si náhodou viem predstaviť kopec výhod over-the-air aktualizácií: také elektrošoky do volantu pre vodičov, ktorí nepoužívajú smerovky by vyriešilo kopec kritických situácií na cestách. Alebo vezmeš stopárku a tá sa chce naučiť fellatio, tak jej auto samo pustí vzdelávacie video. Skrátka autá možno budú prostriedok, ktorý nás nielen dopraví z miesta na miesto, ale aj zabaví, vzdelá, vychová, skrátka spraví z nás lepších ľudí ;-)
15. 9. 2021 10:22
Re: VW jede!
Ja som si predstavil taký srandovný scenár: Prídeš k autu, sadneš - a nejdeš, lebo prebieha automatická aktualizácia. Ideš až po desiatich minútach a reštarte systému. Počas jazdy zistíš malý bug, že aktualizáciou sa vymenili ľavá a pravá smerovka, alebo omylom vymenili tacho km/h za delenie na míle... :D Fakt nechápem, prečo musí mať EV všetko riadené počítačom. Na čo je pokrok pre pokrok dobrý?
Avatar - Ondore
14. 9. 2021 20:48
VW jede!
Dobre do toho búšia, stačí udržať tempo a konečne splnia sľub z r. 2012, že do roku 2018 budú najväčší výrobca EV na svete. OK, tak aspoň sľub z 2020, že sa im to podarí do roku 2030. A to je tu vždy rečí o tom, že Elon nedrží termíny :-[]