Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Český trh v listopadu 2021 podle segmentů: Úspěch Formentoru, Insignie či Land Cruiseru

20 komentářů

Emel
Shodou okolností jsem byl před týdnem na salonu a dealer se tvářil, že mají zatím aut relativně dost... Mokky jsou, Corsy taky, Insignie jako skladovky moc ne, ale dají se objednat a dodání snad v pohodě.

Mokka je šik autíčko, v nějaké lepší výbavě, ideálně třeba v tý zelený metle a dvoubarevném lakování... jiná věc je, že takhle hezky střižená Mokka na salonu byla a s 1.2T na ní byla cenovka 680t... holt nová realita.

Vedle u Škodovky prý říkají dodací lhůty na Kamiq nebo Karoq 13 měsíců.
iudex
U VW aj Audi ešte dlhšie, niektoré modely objednané teraz na jeseň s dodaním na jar 2023. To kým by mi auto prišlo, už by sa mi aj prestalo páčiť a a chcel by som iné. :-[]
A aj inokedy veľký výber skladoviek na stránke VW sa totálne zmrskol, napr. v prípade Passatu, kde bežne bývali desiatky skladoviek, sú dnes dve (v cene cca. 50t eur), alebo v prípade Golfu len 4 ks.
Emel
Tak to, že Arteon přeskočil Passat, je podle mě jasný důkaz toho, že VW preferuje modely s vyšší marží a na ty ostatní co zbude to zbude.
Jestli to pomůže Insignii prodat pár kousků navíc, tak jí to přeju.
iudex
Ja tiež a aj na cestách vídavam Insignií čoraz viac. Nejdem sa teraz púšťať do debaty lepší - horší, faktom je, že Insignia je vizuálne predsalen o niečo pútavejší a príťažlivejší zjav na cestách ako nevýrazný Passat, takže i z tohto pohľadu je to vítané spestrenie. A dokonca Insi preniká aj do korporátnej sféry, moji dvaja kolegovia dostali ako služobák nie tradičný Passat, ale Insigniu.Niežeby to bolo spôsobilé narušiť dominanciu Passatu, ale aspoň niečo.
hugino
Čakať 13 mesiacov na auto tak to určite nie.Ja som čakal 3 a zdalo sa mi to až nekonečné.Korejci a aj Japonci nepodcenili situáciu a teraz z toho profitujú a koncern teraz na to dopláca.Je logické že keď potrebuješ nové auto a mal by si tak dlho čakať tak sa radšej pozrieš niekde inde.Aj Ford sa začal lepšie predávať.
Mikesus
Kamarád byl objednávat proace minulý měsíc. Dodání 16-18 měsíců. Prý se to nejspíš zkrátí, ale prostě předběžný termín dodání 2Q 2023. Hrozné. To člověk zapomene, že vlastne něco objednal.
Emel
Tak má radost dvakrát, ne?
Já myslím, že se automobilky připravují na ten zákaz prodeje spalovacích motorů... ony už v roce 2035 nebudou spalovací motory prodávat... ale tak do 2045 je budou dodávat :-)
Mikesus
S nadsázkou říkal. Teď si vezmu úvěr a než auto přijde, mám to zaplacené.
xxc
ved si objedna dopredu. ten, kto moze.
3_diamanty
Mokka sa fakt podarila... celkovo opel teraz jede bomby... astra mokka ... krasne vozy... aj u nas ma opel skladoviek dost co okukujem na nete... ale povacsinou corsy s 1,2 atmo a 1,2 turbo... uvidime kedy zacne predaj novej astry...

Mokka sa da kupit v cene okolo 18 litrov... a viac... hold kusok je to viac ako planujem.... ale fakt pekna je
fOE
Kolega objednaval koncem zari Kodiaq a vcera si pro nej byl na prodejne. Mam pocit ze je to loterie.
Emel
Kodiaq je možná lepší.
hugino
Za mňa je to auto po designovej stránke fakt super.Golf má problém / okrem designu predku a aj prístrojovky ako takej / tak ako celý koncern s čipmi a teraz sa to prejavuje.Mrzí ma pozícia Leonu myslel som že sa bude viac predávať.Gratulujem Corolle že nás porazila musí nastúpiť p. Kabáň a G VIII faceliftnuť.Insi je v poho to auto sa mi vždy páčilo a Mercedes S takisto stále šlape. :-)
donPedro
Tož pravda, CX-30 není žádný velikán, ale že by auto, které má geny aktuální 3ky mělo být mezi malýma SUV? Ale vžyť ono je to v tom chaosu, co je SUV a co crossover a) z pohledu techniky a b) z pohledu marketingu, vlastně jedno, že ;-)
Mikesus
A jaký je rozdíl mezi malým SUV a crossoverem?
WinDiesel
Bingo !!! Všichni jsou GO GO !!!
donPedro
Tož na to je odpověď překvapivě jednoduchá: "Čort znájet!" ;-)
Mikesus
A jaký je rozdíl mezi kompaktním SUV a Crossoverem?
3_diamanty
Predat 130 kuskov len za posledne 3 mesiace to uz nebude o nahode .... konecne ho zakaznici objavili ( je to stale lepsi kauf ako panda ci C1 ze jo ) ... 4 miesto v segmente je za mna skvele :yes:
Arese
Jenže ten Space Star je bohužel neuvěřitelně ošklivý, proti němu jsou Panda i Aygo vrcholy elegance.... :-O Ale Space Star to holt dohání velmi příznivou cenovkou.... :-)