Testy
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeTEST Ford Puma 1.0 EcoBoost (114 kW) ST-Line X – Nadchne sportovní jízdou, zklame tuhostí
54 komentářů
donPedro
... aneb jediné co je na této novinářské verzi "cajk" je motor (sic! 3válec), všecko ostatní jeví se býti toliko přebytečný "peňezolap". Nastěstí se dá Puma kofigurovat ve verzi Titanium s (prý) ne tak sportovním = natvrdlým podvozkem, a s manuálem, na 17" kolech a nějakou tou "smart edicí" - pak to auto dává jakžtakž smysl. Tož tak. 😉
On chce někdo ( krom Dacia fanoušků) dneska ještě manuál? Já osobně mám už dávno odkvedláno a nechtěl bych ho ani zadarmo.
Když to ST-Line vypadá o dost líp... není to až takovej rozdíl jako u Focusu (před FL), ale rozdíl to je.
Tož to jest otázka vkusu (každého soudruha), mi se třeba to oplastování u verze Titanium líbí http😐/www.youtube.com/watch?… spokojím se v klidu i s klasickýma "budíkama" BTW Titanium X nám, tak nějak v tichosti, z ceníku zmizelo (a není se ani proč a čemu divit, že).
Mně se ta relativně velká maska víc líbí bez chromu... určitě v barvách jako je červená nebo i zelená, šedá.
KANKUNEN
co to má znamenat. Dva lidi tady vedou mezi sebou diskuzi a oba mají jen palce dolů, to na to máte automat nebo co. A nešlo by ty mínusáře rozkliknout, abychom viděli, že to dělá jeden a ten samý pořád dokola.
Doporučoval bych ten hodnotící systém zrušit, když nedokážou zobrazovat nicky. Beztak bysme tam viděli samé legendární filmové a seriálové policejní vyšetřovatele. Na vyšetření by měl jít hlavně majitel toho mega-multi-nicku.
Zapomněl jsi na věhlasné automobilové designéry. Těch je tady taky už pomalu víc než na Turínském autosalónu. O slavných mnohdy už mrtvých legendách WRC a F1 nemluvě 😄
kreatorr
Rozsednutá nasraná žába, tvrdá jak prkno, s tříválcem a v barvě rezavého plotu natřeného Hammeritem? Za třičtrvrtě mega? Shut up and take my money!!! :-!
hugino
Som dosť prekvapený že jeden z najpredávanejších Fordov súčasnosti dostal len priemerné hodnotenie.V ST-line sa mi celkom páči dokonca aj v tejto farbe ale asi by som už skôr išiel keby to muselo byť do Taigo R-line a samozrejme s 1.5 tsi za " parádnych " 651 900 kč.Akurát som si ho na VW.cz nakonfiguroval a aj s dvojfarebnou strechou a 18" kolesami + navi,Beat sound system atď vyšlo 750 000 kč.Tak tá Puma je teda dosť drahá.To už radšej Focus po facelifte ten vyzerá dobre.
3_diamanty
Za mna jeden z trojice top crossov segmentu ( a popri tom krasne a zaroven aj prakticke auto ) ... spolu s mokkou a yarisom cross topka segmentu :yes:
Cenda22
Kdyby to bylo o Skodovce, tak je tady plno hejtu na cenu. Nevim, kolik dava Ford slevy, ale 600t za litrovyho pindika na chudach, mi teda prijde strasny.
To je pravda, ale vidím ich jazdiť dosť čo sa vcelku čudujem pri tých cenách. Mne sa to auto ale vcelku páči.
Pozri vedľa článok ako nám podražil aj T-Roc ;-\
Pozri vedľa článok ako nám podražil aj T-Roc ;-\
koray mascud
Příspěvek podléhá schvalování.
Jinak se to ridilo hezky, ale je to presne odraz nesmyslnnosti a urcite bipolarnosti pozadavku zakaznika. Chtit sportovni auto a zaroven SUV , ktere by asi melo byt komfortni je hovadina.
Mne jeste na testovane verzi vadily jizdni rezimy, na nektere byl agresivni SS, na sport to melo na mokru porad tendenci hrabat a kdyz se to chytlo, letelo to silene vpred. Co je tam za skrin ? To je ten suchej powershift dvouspojka ? Nebo neco jineho ?
Rizeni bylo presne , proste Ford, ale kdyz bych uz musel chtit male SUV, jako fanousek znacky bych Pumu ozelel a sel zkusit treba Captur, nebo 2008.
A osobně mi stejně jako u fiesty schazi 1,5EB u běžnych variant a to v manualu.
Juke se mi tedy designové vůbec nelíbí, to už spíš tahle rozsedlá žába, ale budu ho muset jít vyzkoušet. S Pumou to bylo utrpení, a to hodně bolestivé ( dávám to za vinu ozzmanovi 😒] )
Jiná věc je, že po 1,2 tis km už dvakrát nějaká závada, nejdřív dvakrát nefunkční infotainment (po restartu ok), pak jednou po studeném startu kolísání otáček a chybová hláška. Po ujetí deseti km a opětovném nastartování ok. Každopádně auto půjde ještě v týdnu na diagnostiku. No, úplně mě to nadšením nad japonskou kvalitou nenaplňuje. 😉
Mel jsem doma dva a z japonska to melo jen design a cenu (takze vse co nechces), ale po legendarni japonske kvalite ani slechu. 😁
Spis bych se bál o ty polské převodovky
Juke má CVT, ne ? Jinak ten motor je 1.0TCe, žejo? To jsem jezdil a přišlo mi to jako skvělý malý motor, v některých Renaultech je i nepřímovstřikový, nevím jak u Nissanu a to je ještě lepší zpráva pro životnost na krátké trasy.