Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Martin Vaculík: Je voda vytékající ze dveří opravdu takový problém? Záleží na voze

V novém díle oblíbené videoporadny se Martin Vaculík věnuje četným dotazům na vodu vytékající ze dveří. A odpovídá, zdali je třeba takové věci věnovat zvýšenou pozornost.
Zpět na článek
2. 3. 2022 18:53
2. 3. 2022 21:33
3. 3. 2022 07:53
2. 3. 2022 18:53
Verime
Verim panovi V ako odbornikovi. Len mi je divne ze moje doterajsie auta: S120, SFelicia, nissan primera, opel corsa, bmw e36, p207, p308, suzuki scross, renault megane s tym nikdy nemali najmensi problem…
Rozbalit vlákno
0
Avatar - rohYpnol
2. 3. 2022 19:49
Opět záporné body
Je mi líto, ale pan odborník u mě má opět další záporné body. Tyhle řeči posbíral opět v rovině bohapusté teorie.

Realita je dost o něčem jiném. Samozřejmě že voda ve dveřích problém je. Navzdory tomu, že prostor není jako vyložené suchý. Ano, tady je řeč o vytékání vody ze dveří. Ale i to je problém a ne že není.

Všecko je totiž také otázkou míry. Do dveří nemá chcát jak z konve. To, že se počítá s odvodem vody, kterou těsnění neudrží a dostane se do dveří, to je jinou věcí. Ale voda se absolutně nemá ve dveřích hromadit. Pokud se to děje tak to není ok. A dále záleží kudy voda vytéká. Ona totiž vůbec nemusí vytéká těmi navrženými otvory...

K Touranu - dotaz se asi týkal konkrétního vozu. Záleží jak má umístěné odvodňovací otvory. Pak může stačit třeba že vůz stojí naklonený nebo do/z kopce a voda nevyteče. A pokud se do dveří dostává velké množství vody, tak také určitě zkontrolovat jak lícují dveře, jak sedí těsnění (ta sametka), příp. pokud je starší tak klidně vyměnit.

Zkrátka voda se do dveří dostávat může a při otevření může něco vytéct, ale záleží na míře. Jinak šplouchající voda v koncernových vozech je koloritem a tradičním hitem YT. Rapidy se šplouchajícími dveřmi, Touaregy kde z nosníkú vytečnou litry vody...
https://youtube.com/…orts/33aNQP-XnHI?…
https://youtu.be/tgbxZvmdE-E
Rozbalit vlákno
2
3. 3. 2022 04:13
Re: Opět záporné body
Ja povazujem koncerm vw za vyrobcu priemerne kvalitnych aut, ale na toto by som fakt memal nervy
Avatar - Đawson
3. 3. 2022 17:23
Re: Opět záporné body
Na koncernu mi voda odtokovým otvorem ( nejvíce těma nejblíže pantům ) opravdu odtéká. Nejvíce asi na O2, ale ta taky nejvíce stojí venku, protože nemá garáž :)
Zvláštní ale je, že stejně tam stojí i manželčina i20, a tý vody sem si nikdy nevšiml :D asi jiná konstrukce.
Avatar - xxc
2. 3. 2022 21:33
renault scenic
Na Scenicu mi vyteka voda to zadnych dveri aj tyzden po dazdi. Casto ich neotvaram, ale niekedy prekvapi, ked otvorim zadne dvere a vytecie prud vody. Idem pozriet to video, ci to je problem.
Rozbalit vlákno
3
3. 3. 2022 07:53
Re: renault scenic
Tebe tečie a vŕzga kde-čo. Už si tu takým miestnym maskotom ako sledujem.
Avatar - xxc
3. 3. 2022 15:28
Re: renault scenic
a co ja s tym mam? vsimol som si, ze mi z dveri tecie sem tam voda, aj niekolko dni po dazdi vytecie do suchej garaze po otvoreni dveri, tak aspon zistim, ci je to v poriadku :-) este som nestihol pozriet video

takze je to uplne normalne :-)
6. 3. 2022 08:26
Re: renault scenic
Je to jednoduché aj bez p. Vaculíka.
Máš upchaté odtokové otvory a keď otvoríš dvere, tak sa uvoľnia gumené tesnenia a tam kde majú príchytky - tadiaľ vytečie voda!
6. 3. 2022 08:31
Voda v dverách?
Vlastné skúsenosť:
Po čase sa tesnenia okolo okien scvrknú a už to tam tečie :-(
A preto treba kontrolovať odtokové kanáliky pri spodných falcoch dverí a sem-tam ich prečistiť ;-)
Rozbalit vlákno
0