Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Ukrajině můžete pomoci i koupí auta. Výtěžek z české aukce Aston Martinu půjde armádě

Ruská invaze na Ukrajinu vyvolala v Česku ohromnou vlnu solidarity. Nyní Ukrajině můžete pomoci i koupí jednoho zajímavého auta.
Zpět na článek
2. 3. 2022 18:51
Strašné
Už prešiel týždeň a stále to nejak neviem rozchodiť, čo sa deje. Všetky vojny od môjho narodenia sa diali ďaleko a človek ich registroval, ale tak nejak bral, že sa ho netýkajú aj keď to znie zle. Juhosláviu som ešte moc nevnímal. Ale teraz... Strašne ma to trápi a je mi ľúto ešte aj tých ruských vojakov. Chápem to tak, že je to podobné, ako keby Česi napadli Slovákov, lebo Zemanovi preplo (dobre, reálnejšie zo susedov by bolo, že by to boli Maďari, ale pre podobnosť jazykov). Idem budúci týždeň aspoň trochu pomôcť na hranice, lebo sa doma aj v práci zožieram. Buďme na seba dobrí a nedovoľme, aby sa takéto niečo dialo v Európe a v 21. storočí.
3. 3. 2022 07:44
Re: Re: Strašné
Nedali, ale asi Poľsko dá.
Avatar - Ozzman
3. 3. 2022 11:53
Re: Strašné
Milý Pogo - podobná situace vlastně nastala v mnoha regionech, kde žijí staletí různé etnika, třeba to v poslední době vzpomínané Kosovo - to prostě vyřešit nelze, leda že by si jednu část obyvatelstva násilně vystěhoval. Náhodné bombardování - já tam nežiji, ale téhle propagandě ruska, že oni nic, oni mírumilovní a jen zlá ukrajina na ně hází 8 let bomby a vraždí je, na to nevěřím. Ani nevěřím, že by Ukrajina nikdy nikoho bezduvodně nezabila. Problém nastal až po svržení vlády proruského prezidenta - který střílel do demonstrantů - zámiňka separatistů dostat se k moci přidružit k Rusku je na světě a s tím i provokace a ozbrojené přepadení "zlé ukrajinské utlačovatelské vlády". Já ti nevím, ale tady to je prostě typická dezinfo z obou stran. Část chce k RU, část k UA a UA se nechce vzdát území, což je logické, protože by se připojilo k RU. Podobně rus podporoval povstání v mnoha dalších státech, kam pak se svou mašinérií přijel válčit a vraždit ve jménu míru. I kdyby nakrásno rus přijel jen do Donbasu a tam pomohl těch chudákům svým krajanům udržet pořádek, tak je to na míle a míle daleko od toho, co tam předvádí poslední týden a za to jsou pro mne lidé schvalující tuto agresi - lidé druhé kategorie.

Navíc ti mírumilovní separatisté chtěli jen svobodu, oni vůbec neůtočili na UA a nebo nesestřelili to civilní letadlo Malajsie...

edit : rusum totiž nejde vůbec o ty své krajany, ti jsou jim u p.r.d.e.l.e - podívej jak nevybavené posílají na smrt své vojáky, jde jim o to území u pobřeží Černého moře... nikdo normální totiž s rusem nechce být spojenec s vyjímkou těch, kteří se k vládě musí dostat diktaturou a vojenskou mocí, těm se takové spojenectví jeví jako jediné možné k udržení moci - Lukašenko, Donbas a tak podobně...
3. 3. 2022 10:56
Re: Strašné
Donbas, kde Ukrajinci vraždí své spoluobčany, není o moc dál. My jsme to bohužel dovolili a podporovali. V 21. století. Je mi z toho hodně smutno.
Avatar - Ozzman
3. 3. 2022 08:39
Re: Re: Strašné
Dovolím si svou interpretaci, info z rozvědky ani z Kremlu nemám :D

Invaze stála mnoho ztrát, ekonomika se hroutí - RUSKO je v pr.e.li, navíc dosáhli toho hlavního, čeho chtěli vojensky - teď se uvidí, jestli to udrží a vyjednají.

1. Před celým světem jsou za idioty, v celé své nahotě se ukázalo, že rusko je jedna velká potěmkinova vesnice, nic tam nefunguje a všechny ty vyspělý technologie a zbraně existují v jednotkách kusů, nebo jen jako prototypy a vůbec nejsou schopni operačního nasazení - to až tu zase někdo bude obhajovat jak jsou v zbrojení dobří - teoreticky ano, prakticky ne :D

2. Ekonomika padá brutálním způsobem, dokážeš si představit Rusa bez BMW a iPhonu? :D Samozřejmě za chvíli nebudou mít skoro nic. Jsou to taky lidi, kteří se bouří proti válce, to je další hřebíček do rakve a hodně jim v protestech fandím, tam to chce mnohem větší koule, než tady si jít stoupnout na Václavák.

3. Pokračuje typická propaganda - my nejsme zlí, někdo nás do toho zatáhla (Asi Kalousek, nebo Soroš :D a nebo jasně - USA a NATO). Jaderný zbraně vůbec nikdy použít nechtějí - opět v tom rozhovoru mluvčí min. zahraničí Kremlu řekla, že to je styl USA :D Takže ten ďábel je západ a USA - připravují si půdu pro důvody stažení operací

4. Dosáhli toho, co chtěli - přístup na Krym po souši a industriální východ země + přístup k Azovskému moři a než o Kyjev jim jde spíše o Oděsu, tím se dostanou k Moldávii. Kontrola Černého moře a nalezišť plynu je očividně hlavnějším cílem, tam taky invaze postupuje i když proti plánu určitě mnohem hůře.

http://www.youtube.com/watch?…

Tady doporučuji, hezky rozebráno.

No a teď záleží, co z toho uhájí, ale věř, že cílem je to dát do autu, aby si oni mysleli, že před západem nejsou za totální loosery (tedy jejich občané - kterým to podají po svém) a na západ nakydají kopu hnoje.

Můj názor - jsem otevřen slušné diskuzi.
Avatar - Barrichello
3. 3. 2022 16:40
Re: Strašné
Ne, on je ještě bl*ější než sis myslel :-) :-) :-) A hlavně psychicky nemocnej šnupač komunismu od pirátů :-)
Avatar - Plautus
3. 3. 2022 14:47
Re: Strašné
Už som ti minule napísal, že ak ma odpadom nazve niekto, kto tu za svoje pôsobenie trollil minimálne pod tromi nickmi, tak mi môžeš vieš čo...akurát utierať prach, ktorý som rozvíril a padol za mnou na podlahu.
Takže čo si teda? Tetička Kylie, synovec Hamunasakra alebo fetoliberálne ono Amaterasu?!?
Chlapče, taká beznázorová vyžmýkaná handra, akú si tu zo seba za svoje pôsobenie urobil a akú neustále zo seba robíš, sa ma absolútne nemôže dotknúť. A vôbec nie som zvedavý na “tvoje” beznázory prevzaté od podľa teba “elitných” odborníkov a jediných “správnych” zdrojov.
Viacej som na teba potom nereagoval a na takú onucu naozaj ani reagovať ďalej nemienim. Tak sa maj a daj si s tým svojim jediným “správnym” názorom odo mňa odpich.
3. 3. 2022 11:03
Re: Re: Strašné
Nějaká proměna? Přestal jsi podporovat vraždění lidí?
3. 3. 2022 12:36
Re: Strašné
Jenom o zájmy Ruska? Opravdu tomu věříš? Na Donbasu žilo 5 mil lidí. I kdyby jich bylo méně, tak to jsou pořád lidé a nám by nemělo být jedno, co s nimi bude.
3. 3. 2022 12:00
Re: Strašné
Viník je vždy na více stranách. V jednoho viníka jsem nikdy nevěřil. A na dohodu musí být víc stran a každá by měla umět v něčem ustoupit. Ale zpět k Ukrajině. Tam to dle mého názoru bez reálné dohody nešlo. Silou nikdo dlouhodobě nevyhraje,
3. 3. 2022 10:58
Re: Strašné
Ukrajinci zabili na Donbasu 200 dětí. Karma.
Avatar - Ozzman
3. 3. 2022 11:12
Re: Strašné
a separatisté neútočí na ukrajince ? a nebo na civilní letadla ?
Avatar - Ozzman
3. 3. 2022 11:10
Re: Re: Strašné
A právem - rus tady za poslední století napáchal dost nehezkého, nediv se těm lidem.
3. 3. 2022 11:01
Re: Re: Strašné
My zase nakydáme kupu hnoje na Rusko. Nemáme si vzájemně, co vyčítat.
3. 3. 2022 11:26
Re: Strašné
Přečti si asi nejdůležitější dokument Západu - Deklaraci nezávislosti USA. Lidé na Donbasu jednali přesné dle něj. A jak by jsi život lidí na Donbasu řešil ty? Chápeš vůbec, že ti lidé už 8 let každou noc usínají s tím, že neví, zda je náhodou nebude někdo bombardovat. Dovedeš pochopit, čím si tito lidé museli projít? I z toho Donbasu uteklo před válkou do Ruska už skoro milión lidí. Nechápu, proč už jsme to dávno neřešili. Opravdu to jsou pro nás jen lidé druhé kategorie?
Avatar - petr petrumr
2. 3. 2022 19:46
Re: Strašné
nemůžu to dohledat, dali jste migy na tu ukrajinu?. Já v práci právě makám pro město ohledně ubytování a vidím ty roztřepaný děcka a jsem ztoho naměkko.
Avatar - Barrichello
3. 3. 2022 19:19
Re: Strašné
V ruské strategii nejsou Chrirugicky přesné zbraně. Oni nejsou Izrael. Ostatně nedávno o tom byl článek.

Hlavními silami sou dělostřelectvo a letectvo. A pak tanky. A Dělostřelectvo je jak klasické, tj houfnice a samohybné kanony, tak raketové, což jsou rakotomety BM-21 GRAD a BM-30 Smerč a jejich novější nástupci + klasické rakety jako Iskander nebo Kalibr atd

A tanky sou do bojů ve městech nesmysl, strašně lehce zranitelné.
Avatar - Barrichello
3. 3. 2022 16:42
Re: Strašné
Zkus si naštudovat detaily
https://cs.wikipedia.org/wiki/Specnaz

Nově vyvíjené techniky samozřejěm tisíce kusů nemaj, když je teprve ve vývoji nebo na začátku tériové výroby..
3. 3. 2022 12:37
Re: Strašné
Nevím, jestli jsou inteligentnější. Jak to mám zjistit?
3. 3. 2022 12:32
Re: Strašné
Názor většiny mě opravdu moc nezajímá. Ta tvoje většina chtěla Hitlera nebo bolševiky. Až čas ukázal, že to bylo trochu jinak. Nevím, proč zrovna teď, by to mělo být jinak.
Avatar - Ozzman
3. 3. 2022 11:12
Re: Strašné
Jo a k tomu vůbec rusko nepřispělo jejich neoznačenými jednotkami, podporující separatisty a snahu vyvolat občanskou válku... tady si nemají co vyčítat všechny tři strany... tedy vlastně dvě, protože separatisté - jsou jen agresoři podporováni ruskou federací
Avatar - Ji/Ri
3. 3. 2022 20:57
Re: Strašné
A to, ze z ČR si udelal svůj mafianov, který tu do te doby nebyl v tak brutální míře ti neva? Nebo sis nevzal kalkulačku do ruky a ono dobre sis sakra zaplatil a budes jeste dlouho splácet? …. nemluvě o jeho bolsevickokomunisticke minulosti a estebactvi? … to mi prijde jako kup mi lizatko a ja te budu chválit. Nebo jeho doslapavani a zakleky na firmy? ….fakt nerozumím tomu, ze clovek jako ty celwbruje takového arcihayzla…. A nedělej si iluze… samozřejmě tvuj názor je tva vec … ale mozna to zacina byt na malou revizi ?…
Avatar - Ji/Ri
3. 3. 2022 17:50
Re: Strašné
Uplne ted nechapu, s Tvym antibolsevickym smyslenim, ze jsi sympatizant toho stbaka, který je esenci těchto haysslu.
Avatar - Ozzman
3. 3. 2022 16:04
Re: Strašné
Ja odmitam nekoho nazor ? Kde ? Prapuvod nepokoju hledej v historii a v te se proste sssr zachovalo jako prasata.. a chova se tak dal, jeho vudci jsou az na vyjimky horsi, nez ta diktatura z Bruselu - ja volim mensi zlo.
Avatar - Plautus
3. 3. 2022 15:01
Re: Strašné
Sami ste si vybrali a ešte tej bruselskej diktatúre tlieskate (samozrejme tiež len vtedy, keď sa vám to hodí a keď vám to vyhovuje), ja vám to chlapci neberiem. To vy odmietate a beriete názor iným, keď sa v tomto čo i len o piaď líši. Veď vidieť príčiny, je v tomto prípade podľa vás hriech. Vy tu teraz hýkate len nad dôsledkami.
A ak vidíte v tom mojom príspevku vyššie propagáciu násilia alebo vojny, nebodaj ich zastávanie sa, tak to je s vami a vašim vnímaním už dosť biedne...
Avatar - Plautus
3. 3. 2022 14:51
Re: Strašné
Áno, práveže o amerických “demokratických” misiách toho viem celkom dosť...
A práve si si krásne nakakal do pusy, ak si vôbec schopný to pochopiť.
Avatar - Ozzman
3. 3. 2022 14:41
Re: Strašné
A pak se někdo diví, že ruskou nadvládu nikdo nechce.... tohle je strašnej hnus, pořád radši budu žít v "bruselské diktatuře" s STbákem ve vládě, ale v NATO, než pod vedením někoho takového...
Avatar - Roman Horký
3. 3. 2022 14:30
Re: Strašné
Slyšel jsi třeba o masakru v My Lai? Jak tam američtí demokratičtí soudruzi vyháněli vietnamským civilistům komunisty z hlavy? Hovada a zrůdy se najdou všude. I v Česku a taky na Slovensku, když jim to okolnosti a doba dovolí. To nemá s ruským expanzionismem nic společného.
Avatar - Plautus
3. 3. 2022 13:33
Re: Strašné
Áno, je strašné, kam to dospelo, s tým bezpochyby súhlasím. Ale kedy si sa začal zaujímať o dianie na Ukrajine? To srdce Ti začalo krvácať až od 24.2.2022? Ver, že mne je tiež nevoľno z toho, čo sa deje, lebo do tohto stavu to dospieť nikdy nemalo. Dianie na Ukrajine však sledujem dlhé roky, min. od čias Juščenka a následne dosť podrobne od posledného “Euromajdanu” (prevratu z roku 2013/2014). Srdcia nás mali bolieť už vtedy, pretože odvtedy sa tam deje také bezprávie, že to nemalo nič spoločné so zdravým rozumom...
Skús si pozrieť tento nemecký dokument, je starý 6-7 rokov, a odvtedy sa tam udialo veľa ďalších a ďalších zverstiev, o ktorých však nikto tak srdcervúco a propagandisticky, ako sa to deje teraz, neinformoval...
https://m.youtube.com/watch?…
Ukrajina bola a je v rukách silných nacionalistov...ktorých “západ” nechal páchať také zverstvá, že nikto z nás by ich v živote zažiť nechcel.
Avatar - Ozzman
3. 3. 2022 13:16
Re: Strašné
Ano, věřím, že Rusku o lidi nejde... to dokazují za celou svou existenci. Mimochodem, stejně jako USA nikdy moc nešlo o mír a lid.
Avatar - Ozzman
4. 3. 2022 05:55
Re: Strašné
A kdyz uz mas tu VS, vis, ze Babis se svezl na vlne konjunktury a jakozto VS vzdelany clovek by si mohl tusit, ze setrvacnost ekonomiky a hospodareni vlad vetsinou pocitis az po jejim volebnim obdobi ? Mimochodem - citis to ted v obchodech ? Z casti to pro tebe udelal Babis - neboj, nejen on, abych byl na rozdil od Fialy férovej.

P.s VS jakeho smeru ? Mozna jsem te precenil :D
Avatar - Ozzman
3. 3. 2022 16:54
Re: Strašné
No prave… jejich styl vedeni valky ma daleko kd tech jejich cituji “chirugicky presnych zasahu”
Avatar - Ozzman
3. 3. 2022 14:21
Re: Strašné
Ale oni tam poslali i profíky, ale myslíš, že i v tak velké zemi, jako je Rusko to budou statistíce profíků? Těch je pár stovek, všechny poslat nemohou a zbytek jsou branci.

No a další otázka je - myslíš, že v Rusku, kde je vše prolezlé korupcí a technika zanedbaná, že tam školí tolik profíků, že mají pro ně v dostatečném počtu i tu techniku, kterou tady vždy vytáhne jeden diskutér, jako naprosto přelomovou ? Mají jednotky kusů a nebudou si je plýtvat, aby ještě tak padly do rukou západu žejo :D
Avatar - Ozzman
3. 3. 2022 14:17
Re: Re: Strašné
Jo, od trendu falešného Ovčáčka se s takovými napodobovateli více, či méně dobrých, roztrhl pytel :D Ale asi je fakt tak blbej a napsal to on...
Avatar - Amaterasu
3. 3. 2022 14:03
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Ozzman
3. 3. 2022 13:28
Re: Re: Strašné
Hele, ten Ondracek, nebyl to nejakej jeho parodickej profil, co to psal ?:D Ja totiz neco takoveho zahledl, nez to smazal :-[]
Avatar - Ozzman
3. 3. 2022 12:02
Re: Strašné
Ale Donbas a útok plošně na celou Ukrajinu je strašně obrovský rozdíl. Tady vůbec totiž o Donbas nejde a nikdy nešlo, jde o geopolitické a ekonomické zájmy ruska.
Avatar - Roman Horký
3. 3. 2022 19:31
Re: Strašné
Víš, já od promoce na VS v roce 1993 pořád pracuju, pracuju a pracuju. Jenže po celou dobu "pravicových" i "levicových" vlád soudruhu Klause, Zemana, Topolánka, Nečase, Špidly a dalších na mě všichni jen sra* li protože střední třída se měla vždy jen zdimat. A pak přišel Babiš a jako zjevení mě najednou přestal okrádat a dokonce pro mě něco udělal. Třeba takový daňový paušál. Takže asi tak.
Avatar - Amaterasu
3. 3. 2022 14:06
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Amaterasu
3. 3. 2022 12:48
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Amaterasu
3. 3. 2022 12:43
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Roman Horký
3. 3. 2022 12:41
Re: Strašné
Bez urážení, on je beze sporu hloupější, než ty.
Avatar - Amaterasu
3. 3. 2022 12:40
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Amaterasu
3. 3. 2022 12:35
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Amaterasu
3. 3. 2022 12:25
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Amaterasu
3. 3. 2022 12:17
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Roman Horký
3. 3. 2022 11:52
Re: Strašné
Táhni pryč morální nulo 2. kategorie.
Avatar - Roman Horký
3. 3. 2022 14:25
Re: Strašné
"PRO RUSKÝ vokecávač" :yes: :yes: :yes: :*) :*) :*) člověče ty snad nebudeš ani tak blbej jak jsem si myslel. Překvapuješ. Nakonec se ještě budu snad muset omluvit.
Avatar - Amaterasu
3. 3. 2022 14:09
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Amaterasu
3. 3. 2022 12:39
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Amaterasu
3. 3. 2022 12:21
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Amaterasu
3. 3. 2022 12:14
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Amaterasu
3. 3. 2022 08:45
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Amaterasu
3. 3. 2022 08:11
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.