Novinky

Zpět na článek

Mazda CX-60 oficiálně: Šestiválcovým dieselem opět proti všem!

86 komentářů

KANKUNEN
je jako zázrak. A lemy má lakované. Motor jako D3.
del42sa
Mazda is typically known for its four-cylinder engines but the CX-60 will push the Japanese marque upmarket by introducing two new six-cylinder powertrains – a circa-230kW 3.0-litre straight-six petrol and a circa-200kW turbocharged 3.3-litre straight-six diesel.
del42sa
_Teddy_
...ale zakladna cena od 50 tisic € je dost sebavedoma. Pre porovnanie, to je skoro dvojnasobok toho co tu stoji CX-5 (28 tisic €). Interier vyzera nadherne, exterier je trochu slabsi. Tie lemy na blatnikoch vyzeraju ako praca nesikovneho klampiara...
KANKUNEN
Cena je na úrovni Kodiaku RS
zaplosak
Možná - bohudík jen cena... :yes:
_Teddy_
Lenze u CX-60 je to cena za zaklad. Kodiak RS je predsa len trochu vyssie...

BTW, este par technickych informacii: osem-stupnovy automat uz nie je menicovy, ale "jedno-spojkovy" (jedna klasicka viaclamelova trecia spojka, a za nou 8 stupnova planetovka). To som zvedavy, ako to bude fungovat. A co sa podvozku tyka, dopredu sa vratil lichobeznik (ten mala este Mazda6/GG).
Martin-75
Příspěvek podléhá schvalování.
W210E320
akurat som v svete motoru cital pri ML/GLE to pouzivala motorizacia 63 amg
WinDiesel
kterýžto nemá 6-válec
IPace
kterýžto se stejne proda tak malo kusu, ze v nabidce zustane jen na kratko aby tam pak casem zustal plugin se 4 valcem benzin, muj odhad je, ze dieselovych CX-60 se v CR proda rocne tak 20 kousku, celoevropsky tam vyzsi tisice, a tim to tak nejak skonci
WinDiesel
to dříve skončí elektrozkraty 😄 v Japonsku se prodává 80% CX-60 v dieselu, v Evropě to bude podobné ...
iudex
O tej cene som v článku zmienku nenašiel. Ale ak by to aj bolo tak, tak je to asi primerané na strednotriedne SUV s prémiovou technikou. CX-5 je niekde inde, jednak je to menšie autom, jednak tá cena 28t je za základ so slabučkou dvojlitrovou atmosférou so 165k. Tu je PHEV s 327k. Koľko stoja konkurenčné hybridné SUV? Ja v tomto segmente nemám prehľad, ale tipujem, že tých, čo sú lacnejšie, veľa nebude. No a hlavne tu asi nebudú žiadne šesťvalcové dízle mimo prémie (ktorá bude cenovo zase niekde inde).
Takže nie, v dobe, keď 50t stojí aj kompaktný mainstreamový hotheč je takáto cena za poloprémiové veľké SUV úplne v pohode.
Inak súhlasím, že interiér je úplná paráda, exteriér až také nadšenie nevzbudzuje, ale je decentný a bez výhrad.
_Teddy_
Cenu som dostal na letaku. Zatial je tu v AT v ponuke len 2.5 benzin, a podla vybavy za 50 az 55 tisic €. Minimalne cenou to teda uz naozaj je "polo-premiove" auto...
iudex
Auto Motor und Sport píše "ab 47390 eur" v Nemecku. Tam je pre porovnanie Kia Sorento 2,2d od 43490 eur, s oveľa slabším motorom (202k vs 327k). Stále sa Ti to zdá veľa?
Martin-75
iudex
Inak Nemci píšu: Preise ab 47.390 Euro.
traveldrive
Vzhladom na výnimočnosť motora je sebavedomie ohľadne ceny pochopiteľné. Podľa mňa nebude problém s odbytom, skôr bude problém uspokojiť dopyt.
iudex
Súhlasím.
WinDiesel
Vyrobit méně, vydělat více ...
Než bude v nabídce k objednání, už bude proti konkurenci levná 😒]

Jinak - KodiaKV není pro Mazdu konkurence. :yes: Mazda
cudzinec111
Nechajme sa prekvapit.

Klasicki klienti mazdy v cenach okolo 50000 EUR nie su ziadni. Toto cieli na uplne inu skupinu ludi. Bud sukromny klient "v baliku" co chce auto cez 4,8 metra. Alebo prerazit vo fleete, ktory ma minimalne v EU svoje pravidla. Dalsia vec su dotacie u plug-inov.

Podla mna to bude divoke v zavislosti od trhu - od velkeho uspechu po neuspech.
TT
A prečo by Mazda mala presviedčať len klasických klientov? Získa nových.
cudzinec111
Noví sú u bmw a spol., dotiahnut klientov od konkurencie zvykne byt tahsie ako udrzat si klientov, tu je to o to problematickejsie, ze chcu dotiahnut klientov od premiovej konkurencie. Uvidime, auto ako take bude urcite fajn...
traveldrive
Záleží aj na tom, čo tá prémiová konkurencia ponúka a čo dokážu ponúknuť oni. Každého nového zákazníka preberieš konkurencii, kto chce kúpiť, tak kúpi, len sa
Martin Šusta
kozakm
Interiér moc pěkný, ale zvenku je to neforemná disproporční škatule, kam se to hrabe na menší sourozence.
iudex
Ja by som rozhodne nebol taký kritický, v tej bielej tam vidím trochu závan Volva.
kozakm
No však to říkám 😊 Ten nový Renault je zboku o kus lepší
Emel
Tak zrovna ta bílá mi přijde asi nejhorší... vždycky to bylo tak, že světlá barva lépe sedí malým autům, které opticky zvětšuje. Tím spíš u barokních tvarů... trošku se tu opakuje to, co vidím u Alfy - tvary, které celkem fungují na Giulii, už na Stelviu zdaleka nevypadají tak dobře.
https😐/img.auto.cz/…pbWc/7544666.jpg?…
Navíc... všechno v laku, i lemy blatníků i spodní prahy... o to utopenější vypadají kola, o to mohutnější ponton.
Jako ne že by to byla nějaká tragédie, to zase ne, slušnej průměr to určitě je... ale u Mazdy jsem zvyklý na víc. Každopádně - těším se na 6, tohle stejně není auto pro mě.
iudex
Ja nie som v princípe fanúšikom SUV, takže mňa toto míňa úplne, ale keď sa pozriem nezaujate na to, ako vyzerajú väčšie SUV, tak sú to vždy viacmenej podobné krabicoidné výtvory, preto typického záujemcu o stredne veľké SUV nemôže Mazda nijako urážať. Preto hovorím, že exteriér v pohode.
Emel
Přijde mi, že hranatější tvary obecně fungují lépe... a pak se dá různě odlehčit ten design - třeba tady si všimni toho tmavého prahu dole, díky kterému ponton auta nevypadá tak vysoký.

https😐/i0.wp.com/…-4822-scaled.jpg?…
WinDiesel
M6 bude zadokolka se stejnými motory.
Shr3k
V Evropě IMO nebude...
Josef-Kratochvil
Jak to vis? Ja to zatim nikde potvrzeny nenasel a maji predstavit 5 aut behem tri let
ptr078
predpokladam, ze interier v 6ke bude rovnaky a po veceroch sa modlim, aby exterier trosku uletel, lebo mazda nejak zacina dizajnovo preslapovat na mieste a hlavne nech sa ponahlaju,
lebo zase kupim nieco ine
_Teddy_
Vsak vlastne hovoris to iste. Pod znackou "Volvo" mi vzdy napadne seria 700/900, a to naozaj su take neforemne krabice! 😄
webpaja
Peru se s tím předkem, moc na výšku a světla nic moc. Základní postoj mezi Mase a Stelviem, jen lehce kozovatější.
Ale technicky? :yes: :yes: :yes:
Ada je zase tady
Pán je zřejmě estét ... víš, co se o estétech píše ve Švejkovi? Na tom autě je důležitý diesel - konečně někdo pochopil, že benzínové a elektrické motory jsou slepou uličkou. Teď ještě převodovku pro opravdové řidiče, když maketu hloupé převodovky pro neřidiče už mají.
kozakm
zrovna Mazda a diesel… no, ja bych radeji par let pockal
WinDiesel
Ty bychaři jistě počkáš 😒] 😒] 😒]
kozakm
Mám nové auto staré půl roku a k tomu klidně přiznám, že tohle je cenově na mě už moc, obzvlášť v současné době
iudex
WinDiesela netreba brať úplne vážne, keď je reč o jeho milovanom dízli, v princípe ale má pravdu v tom, že tá cena nie je vôbec vysoká. Treba si pozrieť tú konkurenciu a jednak žiadna mainstreamová konkurencia nemá šesťvalcový dízel a i tá štvorvalcová nafta sa často blíži tej avizovanej cene CX-60. Napr. Tiguan Allspace so 147 kW dízlom začína na 47390 eur, čo je nachlp presne ako začína (v Nemecku) CX-60ka s 241 kW hybridom.
Takže ak lovíš v tejto kategórii stredne veľkých výkonnejších SUV, tak cena Mazdy Ti nemôže prísť vysoká, práve naopak.
kozakm
No nelovím, proto píšu, že se nestydím přiznat, že je to na mě už moc drahé a teda nemusím bychařit. Pohyboval jsem se cca o třetinu níže.
iudex
Je to sakra veľa, ani ja by som to nedal. Ale ak by som pozeral po Tiguane Allspace, Kii Sorrento a spol., tak by som reálne zvažoval Mazdu, tá technika, výkon a interiér sú rozhodne zaujímavejšie u Mazdy.
Ale keď sú dnes ľudia ochotní dať 50t za VW (a to nie s hybridom, ale i s konvenčným dízlom, viď Tigi Allspace či Arteon s TDI 147 kW), tak prečo nie za Mazdu s prémiovou technikou.
WinDiesel
mno, co říkáš má logiku
jasně nětreba ma brať moc vážně, mám diesely opravdu rád 😄
PHEV jsem projel a bylo to takové ............. prostě divné.
Než nepoctivý PHEV, raději poctivý diesel, ale to samé bych řekl i o benzínu, bez PHEV je poctivý a spotřeby nejsou vylhané a na papíře
WinDiesel
čest tobě předsedo.
twistedTSD
Jsem v příjemném šoku. Mazda poslední dobou moc neohromuje, ale tohle je super. A dává to smysl. Prémie nás roky přesvědčuje, že nudný čtyřválec je adekvátní prémiový pohon, tak proč do toho nehodit vidle dvěma šestiválci a výkonným plug-inem? Dobrá práce.
hanz_1
3_diamanty
asi som cakal vizualne kusok viac... je to akesi kusok uz nezaujimave na pohlad... inak pripomina mi to nejake nedostruhane bmw tym rozlozenim hmoty... aj zadnym c stlpikom ci dlhou prednou kapotou .... vyzera ze aj cielom bude oslovit niekoho uz z D3... superom tu teda uz nebude pezot ci citron ako pri inych mazdach ale nemecka premia.... uvidime ci sa im to aj v reale podari nakolko mazda bude stale mazda pri vsetkej ucte k nej....
traveldrive
A toto píše, prosím, obdivovateľ Mitsu...
Los-lofas
Kvalitar
Osobne som spomojny. Vzhlad zvonku typicka.tradicna mazda, cize dobre. Zvnutra, to chce vidiet a opacit nazivo: sedadla, poziciu za volantom, vyhlad z auta, ovladanie atd. A motory, to je jedna basen. Radove sestvace a novej konstrukcie sme myslim naposledy videli od JLR, rady Ingenium, ktore su mimochodom skvele. Za mna palec hore a snad sa bude dat individualne doviezt benzinovy 6valec. Kludne sa moze stat, ze bude jazdne lepsi ako Audi alebo MB. A dufam, ze cenou budu aspom o nieco lacnejsi nez nemecka "premia". 👍
WinDiesel
Až si sedneš do auta s řadovým I6 dieselem, už nebudeš benzín chtít a potřebovat.
Matej Babjak
Hm, asi Vás sklamem, ale manželka má X3 30d, ja mám 540i a jej autom chodím len keď musím - tú zvukovú kulisu "neprekusnem".
Mig_35
sranda. jsem rád, že je na světě někdo kdo mi nebude tvrdit, že diesel a benzín je u BMW totéž😊
lyon667
Lamelová spojka u planetového automatu? Proboha proč?
_Teddy_
Na jednom fore som cital, ze koli rozmerom. Ono sa to nezda, ale narvat pozdlzne radovy 3litrovy 6valec a za nim 8stupnovu planetovku, na to treba vela miesta. Pouzitim lamelovej spojky namiesto menica nieco usetrili...
Emel
Z druhé strany je to stejná koncepce jako třeba u BMW, ne? BMW dávalo R6 + AT (možná ale ne 8AT, to už v hlavě nemám) i do X1 myslím... a Mazdy vždycky měly delší čumáky, protože SkyG (i SkyX) mají vysoký kompresní poměr a dlouhé svody jim pomáhají eliminovat klepání... takže by to tady mohly být "dvě mouchy jednou ranou" - v dlouhém čumáku se ubytují jak dlouhé svody, tak motor + převodovka.
Martin-75
Shr3k
Úspora paliva.
Martin-75
Josef-Kratochvil
Jinde Mazda udava kufr 570L. Overte si to.
Mig_35
A pak ti řeknou, že benzin nebude… :no:
webpaja
Benzín tam je, maximálně podle svého receptu projedeš v Polsku a objednáš z Ameriky. 😉
KANKUNEN
Pájo, tak to se Ti povedlo. Jsou to snad dva dny, co tuto moudrost tady šířil.
Mig_35
Zásadní rozdíl je v tom, že Subaru RWD R6 sedan benzin dva roky neslibovalo 😉
Mig_35
webpaja
Nerozumím.
Mig_35
Dinar zde např. stejným způsobem zvažuje koupi nového Nissanu Z. Přijde mi to v dnešní době úplně normální. Když chceš novou Corvettu, nikdo tě v ní nenechá svézt, ale prodá ti ji. Prostě je to kusová záležitost, když ji chceš, můžeš ji mít, ale že ti ji někdo půjčí na dva dny na testování, to se nestane.
Zásadní rozdíl je v tom, že Mazda avizovala šestku s benzínem a pohonem zadních kol a na poslední chvilku to vypadá, že z toho vycouvali. To je trochu rozdíl proti Subaru...
iudex
A to máš odkiaľ? Ja to naopak vnímam po uvedení novej RWD platformy ako veľmi reálne. To, že Ma6 s benzínovou R6 s najväčšou pravdepodobnosťou nebude v Európe už je druhá vec.
Mig_35
asi jazyková bariéra.
WinDiesel
Nenažranej I6 benzín tady v nabídce není kvůli emisím CO2, poděkuj EU.
I diesel bude mít poměrně vysoké tabulkové emise a oni proti tomu staví tu 2,5 která bude mít skvělé tabulkové hodnoty.
Jestli ti to ještě nedošlo čoveče.
Je to dost dobrej kompromis na tu emisní bídu diktovanou EU.
Mig_35
Ale no tak. Pokud Mazda dokáže uhrát emise pro atmosférický čtyřválec, určitě by to mohla dokázat i pro šestiválec.
nenažranej šestiválec? ty už jsi ho někde viděl? skyactiv by tady nefungoval?
Radimx
iudex
Mig_35
Děkuji za info. S clem a DPH bude taková Mazda 6 stát víc než 540i. A to už je asi pro opravdové fanoušky Mazdy.
iudex
Aj preto myslím, že šesťvalcová 6ka bude len v zámorí (a samozrejme aj kvôli emisiám). Inak k cene 540i by sa to podľa mňa neblížilo, ale k cene 340i možno áno. Predsalen prémiová technika nebude za cenu štvorvalcov, viď Stinger a jeho ceny, ktoré európsky trh proste neakceptoval. Aj keď image Mazdy je trošku lepší ako bol image Kie.
Ale ako píšem, v EU môžeme zabudnúť. A individuálny dovoz nie je cesta, to môže mať zmysel pri drahšej exotike ako je Corvette, nie pri relatívne bežnom sedane.
Mig_35
líbí se mi jak na každém mojem tvrzení musíš najít něco, co bys rozporoval. ale asi ti uniklo, že M340i stojí asi o tisíc EUR víc, než 540i 😄 😄 😄
WinDiesel
Zatímco ty tvrzení jiných nerozporuješ, rozumbrado.
Mig_35
no tak asi je rozdíl nesouhlasit kompletně s celým příspěvkem a reagovat, než hledat detaily a rozporovat za každou cenu /tzv. okopávat kotníky/...
GeekStar
S tím Nissanem bych byl opatrnej, jak má něco na kastli "Z", tak je to podezřelý. 😁
hugino
Predné svetlá sa mi nepáčia ináč fajn.Také japonské Stelvio.
KANKUNEN
vnější design by mohl být zajímavější. Ale nějaký zásadní přešlap tam nevidím. CX3 i CX 5 jsou zajímavější auta. CX 30 hyzdí ty obří lemy.
WinDiesel
Když jsem to tady před 18 měsíci vybalil, pošklebovali se mi. :-!
Teď se dobře bavím, bravo Mazda !!!
A už se těším !!!
gutex
to je "ideální" čas na nabídku šestiválcového dieselu :no: :-!
WinDiesel
Oni to asi věděli, že, kámo. Brečíš na špatným hrobě, popleto.