Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: TEST Kia Sportage 1.6 T-GDI HEV 4x4 vs. Toyota RAV4 2.5 Hybrid 4x4 – Introvert/extrovert

Středně velkých SUV s klasickým hybridním pohonem na našem trhu zase tolik není. Do srovnání jsme proto postavili nově příchozí Kiu Sportage s už déle sloužící Toyotou RAV4, na první pohled tedy velmi odlišné vozy.
Zpět na článek
Avatar - Dinar
19. 4. 2022 08:57
Prémiový hrob
si kopete, milá redakce. Stránky se načítají půl minuty, všechno zarvané reklamou, videa, která se nedají shlédnout, stále se zhoršující úroveň publikovaných článků (věcné chyby, nevyrovnaná kvalita) a teď ještě platba za obsah??
Tak hodně štěstí... :no:
19. 4. 2022 08:19
Premium
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Zadarmo jsou ty články drahé :no:
19. 4. 2022 09:34
Re: Prémiový hrob
Naprostý souhlas. Doplním, že vlastní začátek jakéhosi úpadku byl už patrný přechodem na horší formát diskuze. O zhoršení fotogalerie, kde jaksi zmizely popisy snímků (ne, že by ty popisy bývaly bezchybné), nemá ani smysl psát.

Při každém postupném zhoršení uživatelské, obsahové a i autorské kvality vždy váhám, jestli už to není za hranicí, kterou jsem ochoten akceptovat. Někteří dobří a dlouholetí diskutéři již zmizeli. Tento poslední krok je už i pro mě za hranou.
Avatar - WinDiesel
19. 4. 2022 10:45
Ukázkový případ ...
... aktuálního byznys modelu. Zdražit a rejžovat na těch které to neodradí.
V případě VW se ukazuje že to může fungovat, pokud jsou zákazníci loajální za hrob.
Na konec, od VW a Tesly zákazníci něco hmatatelného dostávají, a zjevně jim to stojí za ty peníze.

Milé AUTO CZ, dost pochybuji že to co nabízíte včetně kvazi-prémiového obsahu stojí za to, aby lidi vytáhli peníze z kapes. Chápu že Vám příjem z reklam a automaticky spouštěných videí nestačí.
Což takhle zamyslit se nad zlepšením kvality?
V každém případě vám přeji GOOD LUCK. (Myslím si že si prémium nezaplatí NIKDO, kdo sem chodí diskutovat. A pocítíte to velmi brzy.)
Avatar - iudex
19. 4. 2022 09:55
Re: Prémiový hrob
Ako každé spoplatnenie niečoho si automaticky koleduje o kritické komentáre, proste ľudia neradi platia za informácie, autorskú tvorbu a duševné vlastníctvo, chcú všetko zadarmo. Ak ale získanie informácií stojí čas, energiu a peniaze, chápem, že dávať to zadarmo nie je udržateľné a ak chce ísť médium do hĺbky a ponúkať kvalitné informácie, len z reklamy to nedajú. Preto si platím za dva denníky.
Ale zrovna pri autowebe si nie som istý, že toto bude ten prípad. Teda že spoplatnením dostanem kvalitnejšie, hodnotnejšie a podrobnejšie informácie. Zdá sa to presne naopak, dostanem len to, čo doteraz, akurát si za väčšinu článkov budem musieť zaplatiť. A informácie ani nehovoria o nejakom kvalitnejšom, hodnotnejšom či rozsiahlejšom obsahu. Ako "bonus" dostanem iba prístup k iným webom, čo ma vôbec nezaujímajú. Ak chcem informácie o autách, nemám záujem o prístup na web Blesku. Zaujímajú ma hlavne testy áut a novinky o autách. Už doteraz som mal nemalé výhrady ku kvalite testov (ktoré ma zaujímajú najviac), okrem pomerne skromného rozsahu, niekedy povrchného zhodnotenia a častých faktických chýb (nie je snáď jediný test, kde by bolo všetko správne), ale človek nad tým mávol rukou, v diskusii tie chyby redaktorov diskutéri opravili.
Ale za túto "kvalitu" ešte aj platiť? To je vážená redakcia (alebo skôr vážený vydavateľský dom) cesta ku koncu auto.cz.
EDIT: z Machiho vysvetlenia vyplýva, že sa bude platiť "iba" za prevzaté testy SM. Ale tie už teraz tvoria pomerne významnú časť testov, najmä porovnávacie testy sú práve od SM.
19. 4. 2022 09:06
Premium?
Vyborne! Aspon tu budem travit menej casu...
Avatar - Beefcake
19. 4. 2022 09:01
Prem...co ?
Skusaju reakcie ludi.
Dinar to uz zhrnul. I ked zabudol na agresivne automaticky pustane videa (10-15 rokov stare reklamno mafianske sposoby)
Chodim sem tak 20% z toho, co kedysi.
Howgh.
19. 4. 2022 08:31
Předplatné
Aha, Premium. To znamená, že se dočkáme prémiových testů nebo to bude stejné jako dosud, jen za peníze? :D
Mě by zajímala jedna věc: platím si předplatné Světa motorů, značná část testů a článků tady je převzatá právě ze SM. To znamená, že aktuální obchodní model je "zaplať dvakrát za jeden obsah"?
19. 4. 2022 09:56
Re: Prémiový hrob
....i kdyby zůstalo vše na Auto.cz stejné jako do včerejška, jako že nezůstane, je to minimálně další obtěžující prvek pro toho, kdo nechce za obsah platit.
Avatar - WinDiesel
19. 4. 2022 11:12
Re: Prémiový hrob
Vážený pane Machalo.
Kdyby se Váš "koncern" zaměřil na zvýšení platů zaměstnanců, místo zvýšení příjmů "koncernu", snadno byste získali ty nejlepší v branži.
Obávám se že ti kdo provozují hrůzu jako je Blesk, myslí jen na své platy a bonusy.

Bez vyšších platů vyšší kvalitu nepořídíte, a časem se z AUTO CZ stane jen krásně nablýskaná prázdná nádoba se značkou PREMIUM, uvnitř nic.
Avatar - Dinar
19. 4. 2022 10:36
Re: Prémiový hrob
Ahoj Machi, díky za odpověď. Popravdě, mně, asi stejně jako většině čtenářů acz, je celkem jedno, jestli článek, uveřejněný na zdejších stránkách, je odněkud převzat, a proto je premium, a proto za peníze. Je prostě tady, ale přečíst si ho nemůžu. Nemluvě o tom, že např. z dnešního objemu článků na první straně acz, tvoří tyto premium skoro polovinu.
Obecně se na placení obsahu na webu dívám velmi podobně jako iudex, viz jeho koment níže, principielně s tím nemám problém, konktrétně, v případě acz ve vztahu k jeho současným kvalitám, ano.
Jiná věc je, že ty osobně máš určitě manévrovací pole vymezené, je mi jasné, že podobným nápadům ti nezbude než se přizpůsobit.
Avatar - hugino
19. 4. 2022 09:02
Tak už sa nedozviem ...
... kto vyhral.Škoda ak budú všetky testy premium tak ostanem bez informácii.Z týchto dvoch " BYCH" som zobral Toyotu.Vďaka za premium :yes: :yes: :yes: Aspoň diskusia by mohla ostať grátis.
Avatar - JirkaVejrazka
19. 4. 2022 13:49
Re: Prémiový hrob
Prosim jen to ne. Pokud chci video, muzu jit na YouTube. Jsem velmi rad, ze si zdejsi (a jine) clanky muzu precist a v pripade potreby si je i po letech najit podle utrzku textu, ktery mi najde vyhledavac. Je opravdu velka "legrace" najit podle nazvu video a pak patrat kde v tech zhruba 20-60 minutach videa byla ta jedna pasaz, na kterou bych se rad podival znovu.

Nehlede na to ze videu musim obetovat pomerne dost casu, zatimco text si prectu vlastni rychlosti a stravim tim mnohem mene casu nez u bezneho YouTube videa.
Avatar - Ozzman
19. 4. 2022 09:19
Re: Tak už sa nedozviem ...
Každý příspěvek bude zpoplatněn 1 kč :D , to udělali pro Hamunu. Ten si otevře rovnou neomezený účet s paušálem
19. 4. 2022 13:11
Re: Tak už sa nedozviem ...
a hlavne rav4 nemá turbo, nemá dvojspojku ani hydromenič, kombinuje vstrek priamy a nepriamy... a "novinku" výmenník tepla vo výfuku majú toyota hybridy už najmenej 12 rokov.... toyota to vymyslela od začiatku najlepšie a konkurencia ktorá si ide po "svojom" ju v jednoduchosti už nemôže predstihnúť lebo jednoduchšie to už pri hybride nejde.
Avatar - 3_diamanty
19. 4. 2022 12:06
To som sa toho
V teste moc nedozvedel.... no jo... zaplat pan boh.... asi tak.... uz dlhsie vidim ze .... ide to tu divnym smerom.... co sa prejavuje aj na coraz skromnejsich diskusiach .... co uz.... poslednu dobu sa uz vsetko se.ie .... ale to nielen co sa aut tyka.... zda sa ze dobre uz bolo....

Ono zrovna porovnavacie testy som mal asi najradsej.... tak co uz... kupim si raz za cas SM v trafike a je to.... a len to cislo kde bude pre mna zaujimavy test.... takze vsadim na kompromis ...

PS: este k testu... co som si sportage aj RAVku uz samostatne okukol v inych recenziach tak za mna RAVka.... a aj vizualne tu nie je o com :yes:
Avatar - JirkaVejrazka
19. 4. 2022 11:14
Re: Prémiový hrob
Ja si treba nemuzu vybrat. Rok jsem platil premium zive.cz, 49 korun mesicne. Ted jsem si zaplatil "Premium Plus" a za ctyrnasobnou cenu mam navic jen testy na ACZ, navic se nezbavim reklam (Premium na zive.cz jsem platil rad zejmena proto, ze me zbavilo reklam).

Navic se Premium Plus objevilo rok a tyden po zavedeni Premium na zive.cz, kdy predpokladam vetsina navstevniku druheho webu CNC prave predplatila na dalsi rok.

Chapu sjednocovani sluzeb. Ale pokud takhle razantne zvysite cenu (protoze samostatne Premium ACZ nema), tak mi prosim uz prestante nutit reklamy na obou webech, ne jen na jednom.
19. 4. 2022 10:59
Re: Prémiový hrob
Na spoustu věcí, co píšete i s Dinarem, jsme upozorňovali. Taky si nejsem jistý, jestli mě, jako fanouška aut, by nalákalo, že dostanu přístup i k jiným webům. Uvidíme, až dostaneme první čísla, jak se to chytlo.
Pokud jde o kvalitu článků na Auto.cz, už jsem taky psal Dinarovi, že s posílením redakce počítáme i do budoucna. Nechci se vymlouvat, tohle je moje práce, ale za tu dobu, co jsem v branži, jsem nezažil takovou nouzi o lidi. Je strašně těžké najít někoho kvalitního, respektive, bohužel je strašně těžké najít prakticky kohokoliv...
Mírně nesouhlasím s kvalitou testů, právě když jsem hledal nástupce za Davida Bureše, velmi jsem pročítal i testy a články u konkurence a jenom jsem si potvrdil, že najít někoho kvalitního, je problém. Velmi dobrou práci odvádějí některí kluci na youtube, tam jsou skutečně videotesty, které jsou úžasné. Tahle špička se ti ale ke klávesnici nevrátí...
No nic, já se budu snažit, abyste měli k podobným stížnostem co nejmíň důvodů, jak říkám, od května nás bude konečně víc. Bude líp!
Machi
20. 4. 2022 10:09
V dnešní době?
Kdy na YT spousta šikovnejch kluků dělá opravdu obsáhlé a kvalitní testy, jako opravdu?
19. 4. 2022 14:31
Re: Tak už sa nedozviem ...
Sportage HEV taky nemá dvouspojku.
19. 4. 2022 13:03
načo kupovať?
ja si ten test prečítam v tlačenej podobe v tescu kým si dcéra obzrie to svoje :-)
19. 4. 2022 12:39
Re: Prémiový hrob
Souhlas. Já za sebe bych ještě doplnil, že bych neměl problém platit za obsah, který by byl skutečně prémiový. Co si pod tím představuji? Zejména to, že test bude napsán/natočen podle toho, jak dané auto skutečně v redakci ohodnotili. A ne tak, aby se marketingové oddělení automobilky nerozzlobilo.
To není výtka konkétně k auto.cz nebo SM, tohle praktikují všichni (a je asi celkem jasné proč), ale hezké by to bylo, ne? :-)
19. 4. 2022 11:02
Re: Prémiový hrob
No dnes to tak nevyzerá. Dnes pri otvorení auto.cz na mňa vyhrklo 5 článkov Premium a jeden reklamný.
Rozumiem ekonomickým potrebám, a asi nie je žiadna príjemná cesta ako niečo spoplatniť.
Ale obávam sa, že začiatok nevyšiel. Tak držím palce, aby to nebolo ako ten dnešný prvý dojem.

Mne technicky stránka funguje dobre, rovnako ako diskusia, s tým problém nemám.
19. 4. 2022 13:14
Re: Prémiový hrob
no a prečo nejdete aj vy cestou video testov? Ak iný fungujú na youtube môžete asi aj vy. Z videotestu Chvalu či Karpata sa dozviem podstatne viac pretože holt fotka a film sú niekde inde. A ak tester má nejakú charizmu tak sa divák teší nielen na auto ale aj na herecký výkon autora-autorov. Vybrali ste si zlú cestu. Ak vám nejde biznis cesta nie je zvyšovať cenu ale zmeniť výrobok.
Avatar - Mikesus
20. 4. 2022 19:55
Re: dalo se to čekat
Možná tak v jízdních vlastnostech. To má podvozek rozhodně lépe naladěn.
20. 4. 2022 10:26
Re: Prémiový hrob - dotaz
Koukám kolik článků je tu jako premium. Znamená to, že ACZ nebude jezdit na seznámení se s novými modely u prezentací, kde se účastní SM???
Avatar - xxc
19. 4. 2022 18:49
Re: dalo se to čekat
ved ravku prevalcovala hybridna kuga
19. 4. 2022 17:32
Re: Premium?
.... přesně... skvělá poslední kapka, která mě posune k tomu ukončit prokrastinování na tomto webu :yes:
Avatar - petr petrumr
19. 4. 2022 16:00
dalo se to čekat
RAV4 přeci už převálcovala hybridní hondu. Kia je dobrý auto, ale na toyotu a její hybrid nemá, myslel jsem, že ta hybridní převodovka u kia bude lépe řadit, je škoda, že škodovka nevyrábí hybrid a konkurenta k těm dvou.
19. 4. 2022 14:17
Re: Prémiový hrob
a co asi budem "po letech" hľadať v testoch? Nostalgiu?
Autičkarske témy starnú rýchlo, okrem tie o veteránoch a ojetinách.
Takže za mňa toto je len predstupeň ku koncu. Nemajú redaktorov, nemajú obsah, východisko hľadajú v poplatkoch čo bude znamenať len presun inde - na youtube napr.
Avatar - Ozzman
19. 4. 2022 10:17
Re: Tak už sa nedozviem ...
Neplatič :D To je takove nehezke slovo :-[]

Vzal bych Ravku, mne se libi, od zacatku se mi tahle hranata libila. Nejezdil jsem 4x4 HEV verzi (jen FWD a nebo 4x4 PHEV), ale predpokladam, ze funguje podobne jako vsechny ostatni ctyrkolky s hybridnim pohonem u Toyoty. Do takoveho auta dostatecne reseni
Avatar - Mikesus
20. 4. 2022 19:54
Re: Tak už sa nedozviem ...
Četl jsi vic nez to jediné slovo dvojspojka? :-[]
Začínalo to slovem turbo a pak pokračovalo slovem hydromenic. A pokud vím, oboje sportage ma.
Avatar - hugino
19. 4. 2022 09:55
Re: Tak už sa nedozviem ...
:-) :yes: :-) :yes: Aspoň povedz čo by si si z týchto dvoch vybral.Díky že si v diskusii pod Premium orodoval aj za nás neplatičov aspoň sme sa dozvedeli že spoplatnené budú len články od SM. :yes:
19. 4. 2022 10:14
Re: Prémiový hrob
200 korun českých je úplně zanedbatelných. ale je to VOPRUZ a to je celé. reklama je taky VOPRUZ, zde zcela mimořádný, ale nevyžaduje to žádnou moji akci se na to nedívat. když na mě na FB vyskočí placený obsah, přeskočím to.
Machiho vysvětlení beru, dává smysl.
19. 4. 2022 09:45
Re: Prémiový hrob
Ahoj Dinare, jak jsem psal jinde, prémiový obsah se týká jenom článků ze Světa motorů a je spojen ještě s dalšími magazíny z našeho vydavatelství. Co jsme řešili a o čem se bavíme, to je někdy v budoucnu možnost webu bez reklam za poplatek. Zatím ale konkrétní plán není.
Auto.cz tedy zůstává nezpoplatněné, premium se týká jen obsahu Světa motorů, který bude k dispozici v předstihu.
Pokud jde o další věci - technické moc neovlivním, je rozhodně ostuda, na jakém železe a jakém CMS Auto.cz stále funguje, to je ale bohužel dluh z minulosti, který platí pro všechny naše online magazíny. Reklama ve videu... no, co dodat, snad jenom to, že vaše stížnosti reportujeme.
Zhoršující se úroveň - pokud máš takový pocit, tak mě to mrzí. Teď trochu bojujeme s kapacitami, odešel nám David Bureš, v květnu ale nastoupí nový chlapec, je šikovnej, ten nám určitě pomůže.
Martin