Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: BMW X1 přijíždí v nové generaci, včetně čistě elektrického BMW iX1

Automobilka BMW dnes představila novou generaci svého nejmenšího SAV X1, které dorazí také v čistě elektrické verzi iX1.
Zpět na článek
Avatar - 3_diamanty
1. 6. 2022 10:44
Podarene
Zo vsetkych tych dnesnych Xkovych baworakov sa mi tato nova X1 zacina javit ako proporcne aj esteticky najvydarenejsi kusok.... dokonca vedla nejakej X7 s megarypakom a rozpolenymi svetlami je to doslova krasavec.... aj velkostne je to ideal.... skutocne toto sa podarilo... nova X1 vyzera dokonalo :yes:
1. 6. 2022 10:31
Tonale
.... má hezčí a bezesporu funkčnější interiér, neb si zachovává tlačítkové ovládání všeho podstatného.... Proporce jsou na straně BMW, na druhou stranu různé kýčovité detaily se mi na tom autě nelíbí.... zejména nesmyslně komplikované nárazníky ;-\

Motorová nabídka je jednoznačně lepší na straně BMW, Alfa konkuruje jen u základních motorizací, pak opouští bojiště. Navíc BMW kromě silnějšího motoru umí nabídnout i 4x4, které Alfa dává jen do PHEV verze. Tady není o čem. Druhá věc je jestli zrovna u těchto středních crossoverů někdo ty silné verze potřebuje (jasně, někdo to kupuje, ale kolik % prodejů to dělá?)

Tak uvidíme jak to bude jezdit a kolik stát, no :-)
1. 6. 2022 11:47
Re: Podarene
Nevim jestli dokonale, ale nemam s tim designem problem. Proste mensi SUV/crossover, celkem prakticka krabicka, co celkem dobre vypada.

Ja hlavne doufam, ze to bude dobre jezdit.
1. 6. 2022 15:47
Re: Meh
Poznám aj taký prípad, kedy si dotyčná už X1 nechcela kupovať lebo nová jej prišla veľká a radšej šla do X2. Určite je však X1 praktickejšia.
Avatar - iudex
1. 6. 2022 14:57
Re: Meh
Tiež si ako kolegovia nemyslím, že X1 bude slúžiť ako druhé auto do rodiny (neslúžila tak už tá doterajšia, o to menej potom nová, väčšia). Je to 4,5m SUV s priestorom niekde na pomedzí nižšej strednej a strednej triedy (zrejme viac k tej strednej). To, že je to nominálne najmenšie SUV od BMW, nehrá rolu. Teda nie je to v štýle: rodinné mám X7 a ako druhé do mesta mám X1 (určite sa takí nájdu, ale budú menšinou). Skôr ako typické určenie X1 vidím tých, ktorí chcú prémiové BMW, ale nemajú na väčší Xkový model, resp. tak veľké auto nepotrebujú.
1. 6. 2022 13:41
Re: Meh
X1 obstojí jako jediný vůz v rodině. Už předchozí tak dokázala fungovat ;-)
Avatar - LEGOPARK
1. 6. 2022 13:00
Re: Meh
Druhe auto do rodiny? Auto pre dochodcov? A co je prve auto do rodiny? Mercedes EQS? A mladi ludia si co kupuju? Defender 130 a Mercedes G?
Avatar - fOE
1. 6. 2022 10:50
Meh
Zvenku je to bez invence, coz clovek vzpomenuvsi na novou 7er musi brat jako pochvalu. Uvnitr se taky prekvapeni nekona, bohuzel. Doba displayova dohnala i BMW a tak s kazdym dalsim modelem a faceliftem budeme se slzou v oku vzpominat na ergonomicky dokonale interiery BMW let minulych. No a vyvrcholenim invence jsou pak zaluzie pred spolujezdcem. Bylo to hnusne v audi, bylo to hnusne v passatech... takze jasne ze po tom BMW skocilo.
Jinak mi je X1 jako model sympaticka. Je to v pomeru cena/vykon jeden z nejlepsich modelu v BMW nabidce, pro lidi kupujici za sve (druhe auto do rodiny, duchodci atd) v mnohem ideal.

Secteno podtrzeno to ma u me nova X1 jen z fotek za 3. Az si do toho sednu a vytocim se mozna budu korigovat. :D
1. 6. 2022 14:28
Re: Tonale
Jazdil som s novým Active Tourerom, za mňa je zrušenie kolieska iDrive v kombinácii so zrušením panelu klímy veľké mínus. Fakt by ma zaujímalo, či je to len šetrením alebo si niekto pri vývoji povedal, že dajme to preč kvôli dizajnu.
1. 6. 2022 12:35
Re: Meh
V zásadě souhlasím, v únoru jsem v Itálii viděl x-krát celou testovací flotilu a vyjma FL X5 byla X1 jediná, která proporčně i přes folie vypadala v pořádku. XM strašlivé, stejně jako 7er.

Celkový vzhled je fajn, detaily se budou dát z vnějšku ladit pomocí paketů nebo výbav. Tedy za 2. Interiér je kvůli ovládání za 4 a průměr 3 sedí :yes:
Avatar - fOE
1. 6. 2022 16:03
Re: Meh
Mam kolem sebe 2 takove priklady (jeden soused) s X1 pro manzelku a volvo V90 ma manzel. A pak druhej (to je primo BMW rodinka), tam ma muz M5, zena X2 a 4er cabrio, a dcera X1. Uznavam ze zvlast u te druhe se to trosicku zvrhlo, ale uznejme ze kdyz uz tak alespon tim spravnym smerem. :-)
Dalsi X1 ma znamej (mladomanzele), ted to vymenili za Evoque, no a pak duchodci-doktori.
V podstate neznam nikoho kde by X1 mel chlap v produktivnim veku. Takove potkavam vzdy nejmene v X3.
Avatar - fOE
1. 6. 2022 14:17
Re: Meh
Tak BMW nedela X1 kvuli Slovensku nebo kvuli CR, ze, a hlavne to neotacejme ze na to ma kazdej duchodce nebo kazdej kdo ma 2 auta v rodine. Spis to co potkavam na cestach jsou hlavne tyhle dve skupiny plus ta tva skipina "mladi ludia", i ty v tom vidim casto, mlade rodinky.