Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Hyundai Ioniq končí bez nástupce, prodejně prý splnil očekávání

Elektrifikovaný Hyundai Ioniq – nikoliv Ioniq 5 – se přestane vyrábět již příští měsíc, ale nástupce nedostane. Automobilka model považuje za průkopnický a s jeho prodeji je spokojená.
Zpět na článek
Avatar - Mokrous
5. 6. 2022 17:53
Re: Hyu Ion
No, to je peklo. Skoro 1.3M za minikripla s baterií 58kWh, takže reálně tak 200km na dálnici a 300 od Lidlu k Lidlu. Interiér, že by ses styděl, vzadu kolena pod bradou. Individualizace = 0. To chceš.
Avatar - twistedTSD
4. 6. 2022 16:11
Hyu Ion
Škoda ho. První EV, ve kterém jsem jel (i když už tehdy byla k dispozici papírově zajímavější Kona). Vzácný příklad EV, které je udělané především jako úsporné a nic nepředstírající. Líbí se mi exteriér i interiér (žádné UFO), má vychytanou rekuperaci, slušně jede. Cena tedy byla přecejen vyšší a 100kW nabíjení reálně 100kW zdaleka nebylo. Škoda, že nezkusili udělat nástupce postaveného na podobném konceptu, třeba i jako nástupce i30 (opět s více pohony), srazit cenu EV a nacpat do toho 60kWh baterii s funkčním chlazením. Pak by mi elektromobilita dávala o trochu větší smysl, než když se podívám na Ioniq 5 s obludnou spotřebou na dálnici.
Avatar - twistedTSD
5. 6. 2022 13:47
Re: Hyu Ion
Přesně tak, podívejte se na dnešní ceny id.3. Šílenost.
Avatar - Mokrous
4. 6. 2022 21:02
Re: Hyu Ion
Naprostý souhlas. Stačil by i FL s tepelným čerpadlem a pořádnou baterií, resp. alespoň 2 verze. Standard a Long Range a bylo by to jedno normální auto. EV s reálně nízkou spotřebou, normální ergonomií, cenou, kufrem atd...
Bohužel zase jedno relativně normální auto vyklidí pozice zbytečným obludným nenažraným SUV.
Ať žije ECO co má 4 tuny!
5. 6. 2022 09:58
Re: Hyu Ion
Zdražovat bude vše, i EV - viz nedávné zdražení Tesly.
5. 6. 2022 09:24
Re: Hyu Ion
S tým pomerom cena/výkon máš pravdu, ale ak sa situácia nezmení a dôjde ešte k ďalšiemu zdraženiu spalovákov a zároveň zásadne nestúpne cena elektromobilov, tak sa čoskoro spalováky priblížia k elektru na dostrel. Mne zatiaľ elektromobily moc zmysel nedávajú, teda nie tie ktoré sú v ponuke. SUV alebo iné obludy s mega batériou. Paradoxne mi viac dáva zmysel auto ako dacia spring, alebo paradoxne e berlingo, t.j. mestký a prímestký skokan bez ambície preletieť republiku na jedno nabitie.
Avatar - twistedTSD
4. 6. 2022 21:27
Re: Hyu Ion
Čím víc EV, tím zoufalejší výběr. Mégane by s přimhouřením oka šlo, ale poměr cena/výkon prostě nedává smysl.