Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Škoda Auto: Navrhovaná opatření s cenami energií nejsou ideálním řešením

Vládou navrhovaná opatření pro pomoc s cenami energií pro průmysl určitě nejsou ideálním řešením vzhledem ke značnému zpoždění a omezeními danými Evropskou komisí (EK).
Zpět na článek
16. 9. 2022 18:20
18. 9. 2022 14:02
Avatar - Barry Lyndon
16. 9. 2022 17:05
jedno bizarní řešení stíhá druhé,
Stát na dluh zadotuje všem "levnou" elektřinu a plyn. A jelikož to "stát všechno platí", laciné to nebude... ČEZ, Křetínský a spol. musejí být dobře vysmátí.

Druhý bizár je, co dnes udělali se zdaněním benzinu a nafty. Rozdíl v neprospěch benzinu je nyní nejvyšší v historii. Přitom ono relativně (v poměru k benzinu) nízké zdanění nafty je právě ten důvod, proč je jí nedostatek (jezdí na ni každý druhý, kdo by nemusel) a proč je v důsledku onoho nedostatku teď tak drahá.
Rozbalit vlákno
0
Avatar - rohYpnol
16. 9. 2022 17:11
Smutný důkaz totální neschopností naší vlády
Když proti pravicovému premiérovi vystupují už i soukromé firmy, tak to svědčí o jediném - naprosté fiasko vlády.!!!

Dnes vyšlo, že inflace v EU je už na 10% :-[] :-[] :-[] No, jsme násobně horší než zbytek EU. Proč asi...

Fiala do jeho skvělé podpory započítatl i 74 mld navýšení jistoty ČEZu na lipské burze. Tedy další podvod na občanech ČR. Bez započtení tohoto podvodu jsme byli v tom žebříčku co uváděl Fiala druzí nejhorší v Evropě!!!

Tohle má jediné řešení - demonstrace a okamžitý pád vlády :-!
Rozbalit vlákno
2
16. 9. 2022 17:37
Re: Smutný důkaz totální neschopností naší vlády
Protože tvůj Báťuška říkal ruský šašku?
16. 9. 2022 18:05
Re: Smutný důkaz totální neschopností naší vlády
Tahle "soukromá firma" je zvyklá od dob Covidu nahrábnout si na covid-kompenzacích 20 mld. Kč a půl roku poté vykázat roční závěrce zisk 60 mld. Kč! Takže jsou od Bureše tak namlsaní že nyní natahuji ruce o to více!
16. 9. 2022 18:09
Škodovka má "bůčku" dost...
takže se zaprvé může bez státní pomoci obejít a za druhé může pomoci svým dodavatelům! Ten průser stejně přišel kvůli politice Říšských Němců, kterým i Škoda patří, takže může chvíli držet finanční dietu a zacvakat to, co svou dementní politikou DE-Rusko způsobili!
Rozbalit vlákno
5
Avatar - rohYpnol
16. 9. 2022 18:17
Re: Škodovka má "bůčku" dost...
Evidentně jsi nic nepochopil. Škoda upozorňuje s ohledem na dodavatele. Protože si moc dobře uvědomuje, že bez dodavatelů jsou na suchu. A tahle vláda dělá všechno pro to, aby dodavatelé přestali existovat.
16. 9. 2022 18:28
Re: Škodovka má "bůčku" dost...
Mezi mými zákazníky je pár dodavatelů koncernu, potažmo Škody. To, jak s nimi jednají je ne nepodobné, jak jednají rusové na okupovaných území s tím rozdílem, že vás první roky nechají nakoupit přípravky, materiál, atp a poté, až vás mají v hrsti vás začnou ždímat! Zrovna včera mi jeden volal a ano, říkal že asi skončí se Škodovkou, protože jim na příští rok nechtějí přistoupit na zvýšení ceny jejich dodávek! Zrovna o EE a PL v té souvislosti hovořil! Takže tak!
Avatar - rohYpnol
16. 9. 2022 19:41
Re: Škodovka má "bůčku" dost...
Takže vlastně mě říkáš jen - ano, měl jsi pravdu.
17. 9. 2022 22:26
Re: Škodovka má "bůčku" dost...
Ne.. na a ne, Škoda nikdy nemyslí na své dodavatele, jde jen o zisk. Takže pokud jim zdráhnou dodavatelé, ubude jim zisk. Ví se,že škodovka je hajzl a vyděrač!
16. 9. 2022 20:55
Re: Škodovka má "bůčku" dost...
já tam taky dodávám.... parta čurá*ů to je, nic jiného.... teď jim zdražím nebo ať si to kupují jinde... žádné ohledy, chovají se hrozně.
16. 9. 2022 18:13
Škoda Auto - jděte někam....
.... vloni měli provozní zisk miliardu EUR.... v minulých letech asi ještě víc. Jakým právem se vyjadřují ke kompenzacím od státu? šmejdi.... měli by držet hubu a podnikat, vydělává jim to stále dost. Tahle kultura preventivního brečení nás přivede do pekla!

jo a že se Škodovka bojí, že to postihne její subdodavatele? tak to ať jde pan Jahn taky do pr*ele.... Na všechno vysoutěžit extrémně nízké ceny, dodavatele sdírat z kůře, v případě žádostí o inflační narovnání je fakovat, to umíte. Tak jim ku*va adekrátně zaplaťte a nemusíte brečet, že se naruší dodavatelsko-odběratelské vztahy....

je mi na blití z této země.... však ono to časem krachne. Když si to neumíme spravovat sami, zajistí to tržní mechanismy. Dluhy, bída, reformy vynucené MMF... to všechno může přijít mnohem dřív, než si hloupí lidi v této zemi myslí.
Rozbalit vlákno
9
16. 9. 2022 20:54
Re: Škoda Auto - jděte někam....
A to bolo nadšenia, že škodovku kúpili Nemci... Koľkokrát som tvrdil, že to nie kóšer a VW nie je charita, vždy ma tu "múdri" ľudia vysmiali.
16. 9. 2022 20:56
Re: Škoda Auto - jděte někam....
... tak kdyby ji nekoupili Němci tak už neexistuje.... mě je jedno komu to patří, ale když uměli 20 let dojit zisky, tak holt ať teď platí i náklady, co je na tom divného? To je snad v podnikání normální.
16. 9. 2022 22:40
Re: Škoda Auto - jděte někam....
No pokud si dobře vzpomínám, tak o ni měl tehdy zájem i Renault.
17. 9. 2022 09:08
Re: Škoda Auto - jděte někam....
... ano měl... a lepší by to asi nebylo, co? ;-) ale to je jedno komu se to prodalo. Podstatné je že bez tak silného investora z ciziny by ta firma neměla absolutně žádnou šanci.
17. 9. 2022 10:39
Re: Škoda Auto - jděte někam....
Ponuka Renaultu nebola taká dobrá - Renault mal záujem o fabriky, nie o značku. Škoda ako taká by pravdepodobne skončila. Teoreticky, možno by dnes Škoda v prípade kúpy Renaultom dnes zastávala podobnú pozíciu ako Dacia.
Avatar - pradeda777
18. 9. 2022 14:08
Re: Škoda Auto - jděte někam....
To asi těžko. Středula by to nedovolil.... :-[]
17. 9. 2022 10:38
Re: Škoda Auto - jděte někam....
To sa rozporovať nedá, písal som len o tom, že Nemec nie je žiadny dobrodinec, ktorý Česku pomáha, ale kapitalista, ktorý pomáha iba sebe, bez ohľadu na to, ako to prezentuje. Vtedajšiu eufóriu a ako z toho boli podaktorí ľudia happy, si dosť dobre pamätám.
Samozrejme, že máš pravdu. Naviac Škoda dostala slušný podporu od štátu, takže má byť za čo vďačná. Nemci by celkovo mali držať hubu a krok, na súčasnej situácii majú nemalý podiel.
17. 9. 2022 11:30
Re: Škoda Auto - jděte někam....
Tak když pan Jahn si za Škodovku stěžuje, tak nechť se obrátí na pana Tykače a jeho firmu, ten veřejně proklamuje, že zajistí el. energii pro velké firmy bez Lipské burzy. Brečet, že stát by mohl pomoci i Škodovce a tlačit na něj přes propouštění zaměstnanců je nefér. Ale proč mně to vůbec nepřekvapuje, že.......? Navíc s menším počtem vyrobených, ale dražších vozů zisk o cca 50% větší než loni? Dávají obrovské částky do elektromobility a přes dotace na el. energie to chtějí vymoci od našeho státu zpět, který, když na to přistoupí to samozřejmě vezme jedině z našich daní, jak jinak. Holt doporučoval bych změnit časem taky i tu kolektivní smlouvu s odbory, když dnes musí šetřit každý, takže začít od píky a ony ty náklady půjdou dolů.
16. 9. 2022 18:20
Vedle pisou
Že si Schadeq zaregistrovala brutální nové nazvyq modeluq. Něco jako Šariaq a Previtq. Přesně jsem to nepobral tak si to dohledejte.
Rozbalit vlákno
0
Avatar - Papír1
17. 9. 2022 11:05
energie - to není jen Škoda
Zase zde řeší něco, o čem nikdo nic neví, ale musí se k tomu vyjádřit. Sice vláda schválila zastropování cen energii, ale jen pro domácnosti, malé a střední firmy. Ale co je malá a střední firma? Dle čeho se to posuzuje? Do teď se to bralo u el. dle připojení na VN. Ale i malá firma může mít spotřebu větší, než ten co je připojen na VN. Nebo se to bude brát dle obratu? Včera jsem to řešil s PRE a ani oni zatím nic neví!!!! To samé u plynu PPAS. Příklad: máme vlastní TS 22kv na kterou je připojeno cca. 80 nájemců. Ale 90% spotřebují tři firmy - 1x truhlárna ( 4 zaměstnanci 220m2 ) 1x truhlárna ( 12 zaměstnanců, 340 m2) a tiskárna ( 2 zaměstnanci 200m2) Ostatní nájemci jen svítí, max. používají ruční el. nástroje. Ale tím, že jsou připojeni na naší TS tj VN, tak se na ně zatím nevztahuje zastropování cen energii. U naší TS nakupujeme vždy el. na 3 roky, takže nyní máme cenu činné elektřiny lehce pod zastropovanou cenou. U další TS která není v naší správě, nakupujeme za spotové ceny. Cena pro nájemce u druhé TS je za Srpen 16,852 / kWh bez DPH. A je jedno, zda si jen nabíjí telefon a nebo má zámečnickou dílnu. Nikdo mi zatím není schopný sdělit, kolik bude stát el. energie na příští 1/2 roku ani na měsíc. A nájemci si pak nejsou schopni spočítat své náklady a by je promítli do ceny. A toto řeší většina podnikatelů, Škoda je jen vrchol ledovce.
Rozbalit vlákno
0
Avatar - pradeda777
18. 9. 2022 14:02
????????
.....řekl člen představenstva Škody Auto Martin Jahn. Dodal, že firma nezná přesné detaily aktuálního vládního návrhu. Co?????? Hlavně že ví, že vládní opatření nejsou ideální....to mě připomíná historku z vojny, kdy strážný napřed vystřelí a pak zvolá: "kdo tam?"
Rozbalit vlákno
0