Novinky
Banjo
0
Tak pořád ještě máte možnost si hodit "rakev" na střechu nebo vozík za auto a gulášem zásobíte celou eskymáckou osadu 😄
Přejít do diskuze
Netvrdil bych to tak jistě. Podívej se na dostupnou výbavu Brava a i30. Do i30 nedáš ani xenony (žárovky nic moc jako u Ceed), klimu nemáš duální, hudba je na horší úrovni, když se podívám na polstrování dveří Korejců, tak bych narozdíl od Fiatu zvracel atd. A podvozek ze Stla ? Je starej 6 let a prošel vylepšením, zato bude palba opravovat korejskou zadní multinápravu.
neni tam moznost posunout zadni sedadla dopredu? pak by to bylo naprosto idealni ... 90% jizdy vzadu v pohodli, a tech 10%,co budu stehovat tchyni se nejak vydrzi 😄
neni tam moznost posunout zadni sedadla dopredu? pak by to bylo naprosto idealni ... 90% jizdy vzadu v pohodli, a tech 10%,co budu stehovat tchyni se nejak vydrzi 😄
Az se desim, ze se mi to libi😊 Sice mi to pripomina kde co, ale jako celek to vypada elegantne. V zivote bych Hnujdaj nechtel, ale tenhle vypada na urovni... a k cenove politice skody: Skoda ma takove ceny jen u nas a mozna na SK. Vsude jinde je porad levnejsi nez konkurence (ok skoro vsude)... Myslim, ze fabia combi bude trhak a superb ne jinak... co teprve yetti... Hnujdaj, jak uz nekdo rekl, je pro me konkurenci toyoty. novy auris je opravdu nic moc, soude dle mych zazitku a zkusenosti. Jedine co za to stoji je stereo (a samo vic veci, nechci si hrat na vseznalka), ale treba jizdni vlastnosti nebo ta "super" rucni brzda dela autu problem. problem, ktery by mohl hnujdaj vyuzit😊
:yes: :yes: :yes:
Každý potrebujeme niečo iné, niekto napríklad rozumné auto, kde by sa 5 ľudí pohodlne odviezlo v troch radách sedadiel a nejaké to náradíčko na windsurfing...
Každý potrebujeme niečo iné, niekto napríklad rozumné auto, kde by sa 5 ľudí pohodlne odviezlo v troch radách sedadiel a nejaké to náradíčko na windsurfing...
Pokud maji manazeri mozek v hlave tak vedi, ze toto je zacatek problemu. Ono to nebude tak, ze se zahajenim prodeje tohoto auta se najednou Skody prestanou prodavat. Trendy se nezmeni pres noc. Ale pokud bude to auto skutecne tak dobre, lide si to reknou. Potom treba prijdou i dalsi, stejne dobre modely a za 5 let tu ma Skoda velky problem. Tedy alespon pokud bude pokracovat v nastoupene cenove politice. Prave takove bohorovne podcenovani "outsideru" je na zacatku problemu kazde automobilky. A prave proto, ze trendy se nezmeni pres noc, je treba reagovat jeste drive, nez se problem vyhroti. Ovsem Skoda evidentne reagovat nehodla. Tu nezdravou sebejistotu tam dnes citim velmi silne.
Bože, keď nepotrebujem veľký kufor tak mi stačí aj bežný hatchback nižšej strednej triedy okolo 350 l a nekupujem si kombi. Keď si kupujem kombi, tak asi preto, lebo ten väčší kufor chcem a asi aj preto sa vyrábajú kombíky, že tebe stačí kufor vo Forestery je O.K., ale x ľudom nie, tak čo to zovšeobecňuješ.
Pokud Skodovka nestaci vyrabet a pokryt poptavku, tezko ocekavat akce, zlevneni nebo minimum ustretovosti ohledem cen. Manazeri se mozna trapi tim, kam jit na dovolenou...
Áno, Octavia je iná. Netvrdím že horšia ale žiadna poltrieda nahor/nadol sa skrátka nekoná. Je to blud, barlička alebo sebaklam pre ľudí, ktorí si ju kúpili, nie su teraz tak úplne spokojní a potrebujú sa utvrdiť, že urobili dobre :-!...
Freemane, jeden chytrý pán už kdysi dávno řekl, že kdybychom se všichni rozhodovali jen podle ceny, tak všichni jezdíme v hyundaiích. Ale lidé jsou (naštěstí) různé a mají i jiná kritéria než tvé kupecké počty... 😄 Stačí se projít třeba Pařížskou ulicí... 😄
Tak Bravo,teda technicky urcite nie je pred i30!Stare podvozky zo stila,motor v zaklade 1,4 bez turba takisto stary,akurat ma krajsi dizajn,ale ten tiez neoslovi kazdeho.Osobne by som urcite radsej volil Hyundai ako Fiat.
Prave ked vyrastu,tak nebudes musiet vozit tolko blbosti,ako kocik,plienky atd.Tohto roku som bol v HR,auto ma kufor nejakych 420l,narvate a vravel som si,ze vacsi kufor by bodol.No a potom zistis,ze polovicu z toho co si doviezol tak vobec nepotrebujes a tahas to nepouzite domov.Nie vacsie kufry,ale umenie zbalit len to co ti treba nam chyba.Cim vacsi kufor tym viac zbytocnosti so sebou tahas.
...a prečo nie? Budú si menej konkurovať, zákazník si môže vybrať :yes:
Navyše do toho celého vrazili (a nemuseli) extra peniaze :yes: .
Navyše do toho celého vrazili (a nemuseli) extra peniaze :yes: .
určitě ne v základu, ale už od druhuhého stupně by ji mohla nabízet a tím by se dalo s velikostí zavazadelníku čarovat.
Veľmi pekný príspevok do tejto diskusie - vyjadruješ sa naozaj "k veci"! Mal by si viac dbať na svoju anonymitu - takýmito vyhláseniami o sebe prezrádzaš zbytočne veľa!
Moderni auto pro rodinu😒br />
Ad 1 - prostor pro posadku (pohodlne alespon 4 lide, ne pouze dva egoiste vepredu)
Ad 2 - misto na beznou batozinu nebo nakup z hypermarketu.
Kdo prevazi obrovske naklady jako stehovak nebo cestovatel do dalekych kraju, muze prece koupit uplne jiny typ auta s krabicovou karoserii. Tam je prostor i nekolikanasobny. Kombi s tim stejne neni schopno soutezit.
Ad 2 - misto na beznou batozinu nebo nakup z hypermarketu.
Kdo prevazi obrovske naklady jako stehovak nebo cestovatel do dalekych kraju, muze prece koupit uplne jiny typ auta s krabicovou karoserii. Tam je prostor i nekolikanasobny. Kombi s tim stejne neni schopno soutezit.
Milý Freemane, neboj se, nebudeš vypadat jako blbec, když si koupíš Fabii a nebudeš vypadat jako blbec ani když si koupíš Síd nebo Hyundai. A ti manažeři v Mladé Boleslavi si taky hlavy o zeď otloukat nemusí - FII je o půl třídy níž než korejská dvojčata a OII zase o půl třídy výš. Nesmíš to měřit měřítky stále ne zcela standardních trhů u nás nebo u vás. Škodovka vyrobí ročně tolik aut co Korejci na moravsko-slovenském pomezí dohormady, ale odbyt má primárně jinde - Fabie a Oktávie jsou nejprodávanější neněmecká auta v Německu (tedy relativně neněmecká) a jenom tenhle trh je pro škodovku důležitejší, než ČR a SR dohromady. Spíš mám takový dojem, že Korejci budou řezat z koláče Toyoty - Síd je uhlazená (a hezčí varianta) poslední Corolly, i30 šel dál a ve srovnání s Aurisem vypadá lépe a udrží-li kvalitu, tak bych se spíš typoval, že budou ubírat tady. Jinak ale třeba FIAT Bravo (nejsem sice příznivec téhle značky) představuje i cenou docela dost těžkou konkurenci pro Hyundai a technicky má náskok - nástup maloobjemových benzínových turbo je asi dneska největším hitem. Toyota není v Evropě auto, které by se kupovalo srdcem (snad jen první generace Yarisu oslovila řidičky v Evropě víc, než je u téhle značky běžné a obvyklé) a její kupci sáhnou tam, kde je kvalita a cena....Ale o kvalitě se bude moci hovořit tak za tři čtyři roky, i když je pravda, že u stávajících modelů je Hyundai např. před Fiatem. No, ale možná máš pravdu, a představenstvo v MB má už hlavy celé zkrvavené....Oba modely Hyundaie jsme si podrobně prohlédl v Brně, jízdními vlastnostmi nevím (na rozdíl od řady přispěvovatelů, co s nimi najezdili tisíce kilometrů a vědí o nich všechno...) a za tak velký zázrak to (zejméma při prakticky okamžitém) porovnání s jinými srovnatelnými vozy na auosalonu nepokládám. No uvidíme, jak se k tomu pohrnou lidi ve Frankfurtu, příští týden.
Neboj, manageři BMW se taky nebouchají hlavou do zdi, a to jsou ještě asi tak 2-3x dražší než Škoda. Oni prostě zlevní, až k tomu budou mít důvod. Zatím žádný nemají.
Vypadá to vcelku dobře. Jenom nechápu: bývyly doby, kdy jsem marně hledal auto této třídy, kdy by se dalo vzadu sedět, dnes už je to dobré. Ale třeba CEED je naprosto dostačující, nechápu, proč Hyundai šel cestou zvětšení rozvoru ? Ale an druhou stranu chápu, že se chtěli přece jenom trochu od CEEDa odlišit ...
Ale vzdyt takto si ty automobilky prece samy karty rozdali: Hyundai pro konzervativneji zamerene ridice a Kia pro ty mene konzervativni 😉
ne všichni francouzi jsou na tom špatně, třeba renault kombíky umí. Ale co předvádí peugeot s tím zadním sloupkem ve stylu mercedesu A, to vyžaduje silný žaludek. Tedy z mého pohledu
Nechme se překvapit. Snad bude zadní sedadlo alespoň za příplatek posuvné. Pak si prostor nastavíte, jak chcete.
Díky trapáku, díky za tvoji reakci typického zakomplexovance spoza naší VÝCHODNÍ HRANICE - po ránu jsi mě pobavil a potěšil. Když tohle píšeš, asi nevíš, že v Bratislavě (to je taky na Slovensku - dokonce hlavní město) se vyrábí mnohem, ale mnohem lepší auta - třeba VW a Audiny v ceně kolem 1,5 - 2 mega (tedy českých)....a nám je nějakej hzundai nebo kia víš kde a může se dělat třeba v Afganistánu >😁
Souhlas. Staci se podivat na Octavii I. Kufr je vetsinou prazdny a pri sluzebni ceste se na zadnim sedadle mackaji s utrpenim i mensi postavy. Kufr se da vzdy zvetsit sklopenim sedadel. Pokud chci mermomoci stehovat lednici. Kdo si ale ma sednout do kufru??? Absolutne nepochopim, ze tohle mohl konstrukter vubec navrhnout. Tim naprosto znehodnotil jinak pohledne a docela slusne auto.
Pri pohľade na vychadzajúce modely značiek Hyundai a KIA si musia managery v Škode búchať hlavu o múr. A keď potom pozrú ešte do cenníkov tak ich už musí na 100% poraziť. Ja netvrdím, že nová Fabia je zlá ale nemôžem sa zbaviť pocitu, že ak by som sa rozhodol pre kúpu tohoto auta tak by som pri kúpe vyzeral ako blbec. Vedel by som, že ma automobilka ošidila a nechávam sa vedome ošidiť. A to pri kúpe i30 a ceed nemám. Tam to je v rovnováhe. A táto rovnováha sa pri kúpe Škodoviek stratila.
odvahu bych viděl právě v té usedlosti. Ceed v kombíku mě připadá strašně křečovitý, skoro znásilněný stylem kombi peugeotů a podobných zvěrstev. Přitom klasický hatchback Ceed je po stránce designu vychytaný :yes:
Co v tom prosimte vozis? My jsme 4 a v manzelcine Foresteru je jeste min mista v zavazadelniku. 4 Kufry se tam vejdou bezpecne. Vic nepotrebujeme. Dulezitejsi je, ze lide v aute maji pohodli. Zavazadlovy prostor je pouhou okrajovou zalezitosti, nedulezitym plusem.
Presne si to vystihol, suhlas v kazdej vete, ved 400 litrov na kombiiik je malo, ked tam vezmem dva kufrea a nejake naradie na chatu tka ani neviem ako a je plny. paci sa mi tento Hyundaik ma moje symaptie ale co do praktickosti na Ceed a nema tot vsetko
Musím sa objektívne priznať, že i30 CW sa mi vidí uhľadenejšie a celkovo dizajnovo vyváženejšie ako cee´d SW. Ten paškvil za zadnými dverami jednoducho nemusím. Hyundai sa zrejme inšpiroval nemeckou konzervatívnou školo á-la VW a to je dobre. Tiež som prekvapený tým malým kufrom (približne na úrovni o triedu menšej Fabie Combi). Nemyslím si, že to bol potrebný krok, nakoľko Cee´d aj i30 majú kráľovský priestor už aj v päťdverovej verzii. No raz darmo, keď dvaja robia to isté, nemusia to ešte robiť na rovnako...
Musím sa objektívne priznať, že i30 CW sa mi vidí uhľadenejšie a celkovo dizajnovo vyváženejšie ako cee´d SW. Ten paškvil za zadnými dverami jednoducho nemusím. Hyundai sa zrejme inšpiroval nemeckou konzervatívnou školo á-la VW a to je dobre. Tiež som prekvapený tým malým kufrom (približne na úrovni o triedu menšej Fabie Combi). Nemyslím si, že to bol potrebný krok, nakoľko Cee´d aj i30 majú kráľovský priestor už aj v päťdverovej verzii. No raz darmo, keď dvaja robia to isté, nemusia to ešte robiť na škodu...
Ja si naopak myslím , že 415 l je na kombi v tejto triede strašne málo a tých 500 l je základ. Nekupujem si kombi preto aby som mal kufor ako v Brave alebo Civicu, ale aby aspoň tých 500l mal a využijem to dosť dobre , asi ako každý , kto si kupuje kombik v tejto triede. Okrem toho priestor v Ceede na zadných sedadlách je myslím úplne postačujúci, takže nevidím dôvod tohto 415 l kufru v i30.
SportyWagon jsem ještě překousl, ale CrossWagon je už na mě moc. Taky by ti kucí korejský mohli přestat kopčit u soudruhů taliánů... :no:
vcelku pekne vystihnute. Hyundai proste vyznava trochu iny styl ako KIA a stavia do popredia ine hodnoty. Je to dobre, dva identicke kombiky na trhu by nerobili dobrotu.
A bude stacit ked tie deti este trochu vyrastu, alebo pribudne dalsi clen rodiny? Velkost je jednoducha matematicka zalezitost, do urciteho bodu staci a potom treba na vyriesenie rovnice proste viac. Kazdopadne tymto kombikom Korejci urcite boduju, ponukaju dve auta v triede kazde s inym zameranim, takze si moze vybrat naozaj kazdy. KIA alebo Hyundai, v konecnom dosledku peniaze skoncia na rovnakom ucte....
Odvahou by som skor nazval tvary cee´du, nie kazdeho si ziskaju netypicke tvary, ako sa aj v pripade zmienovanej Kie presviedcame. Klasickym zadkom Hyundai sleduje celkom iny zamer, je to dizajn, ktory nikoho neurazi a preto ma sancu zapacit sa vacsej skupine ludi. Mne osobne na prvy pohlad pripomenul Focus v kombiku, aj ked je tretie okno vyrazne kratsie. Ziadna zvlastna odvaha, ale proste zameranie na inych zakaznikov ako Kia. 😉
V tomto si na omyle. Na chatu sa casto vezie tolko veci, ze my nestacil ani prives (ak ju ovsem nemas vybavenu ako malu rodinnu vilu). Tiez mlada rodiny s malymi detmi 450 litrov vyuzije bozo zbytku a je to dokonca malo. Vraz do toho kufra zlozeny kocik a potom pribal vsetko ostatne potrebne, aby si na tyzden mohol vypadnut z domu, a zistis, ze box na strechu by sa zisiel ako sol.
Dizajn i30 mi je u kombiku sympatickejsi ako cee´d, ovsem obyvacka s mensim kufrom je pre mna tazko pochopitelny krok. Malo miesta nie je ani v cee´de, dalsie centimetre na nohy mi pripadaju uz trochu zbytocne.
Dizajn i30 mi je u kombiku sympatickejsi ako cee´d, ovsem obyvacka s mensim kufrom je pre mna tazko pochopitelny krok. Malo miesta nie je ani v cee´de, dalsie centimetre na nohy mi pripadaju uz trochu zbytocne.
Hezké jednoduché a účelné auto prosté pouťových výstřelků,ryze praktický mix pohodlí a užitku.Velice vyvážený a chytře navržený vůz,který se narozdíl od Ceedu více stará o pohodlí posádky (i když Ceed není nijak nepohodlné auto) a odpustil si pár zbytečných "vylepšení" připomínající rysy jiných automobilek.Velmi dobré,v jednoduchosti je krása. :yes: :yes:
Rizky ne, ale gulas v konzerve mi za polarnim kruhem vzdycky udelal radost 😄 Ne kazdej miri do Chorvatska...
No kdyz s sebou vozis i konzervovany gulas, usmazene rizky a dalsi typicke potreby ceskeho turisty pak ti nestaci ani autobus.
a ja zase hovorim ze sa to zo zadu podoba na moju mazdu 5 az na tie zadne odsuvacie dvere... :yes:
Tak to se chlape vůbec netušíš... i kufr v Octavii II. combi (580l) na dovolenou ve 4 v POHODE zaplni a nevadily by ti litry navic...
to vase bodovanie v testoch je pekna fraska ... len tak namatkovo: huyndai i30 - objem zav.prost. 340 l ( 8 bodov ), kia ceed - objem zav.prost. 340 l ( 7 bodov ) ...... obidve su korejske auta a vy idete prihrievat polievocku i30 lebo sa vyraba v CZ ? .... trapne :no:
Konečně zase normální kombík v nižší střední.Mě se teda libí víc než kia.Myslím že kufr bohatě stačí na normální jěždění objem slušný a když chci naložit něco většího dám pr˙č dekl.Měl jsem Lantru kombi kufr dokonce jen 362l a postavila zděné jadro a odvozila mraky věcí a vzadu si lidi nemuseli dávat kolena k bradě jako v např. super autu OctaviaI.Pro mě je tohle uspořádání lepší a jak už někdo píše normální rodince stačí kufr do 450l.Já mám těd momentálně služební Fabku kombi a s 2 dětma se vejdem v poho a to má 426l 😉
U BMW ten prostor mezi koncem predniho kola a dvermi neni primarne urcen pro deformacni zony, ale pro hnaci ustroji, ktery je ulozeno za/na predni napravou.
Malokdo z tech chataru a chaluparu vyuzije cely zavazadelnik. Dulezitejsi je misto rpo posadku vozu. Myslim, ze i30 ma zavazadelnik tak akorat. I ja jsem chalupar a s rodinou si vystacime s manzelcinym FORESTREM, ktery zavazadelnikem take neoplyva.
Pochopit sa to da - razvor predstavuje obyvaci priestor najma pre posadku, na druhej strane, zober si napr. BMW - ma dlhe razvory, ale s miestom v kabine je to priemer, vela si vyziadaju deformacne zony a pod. Vsimni si, o kolko je predna cast dveri vzdialena od blatniku predneho kola. Kufor zavisi najma od zadneho previsu.
je vidět, že designér nebral marihuanu a pokusil se udělat (jako jeden z mála v této době) normální kombík. Žádné zašifrované hákové kříže ze zadního sloupku, žádné siluety supersportu, žádné kůůl patvary. Za takovou odvahu dávám :yes:
I když je i30 ještě o chlup lepší než Kie Cee´d, tak lze jen stěží pochopit, proč auto, který má delší rozvor, má menší kufr než Cee´d SW s kratším rozvorem. To bude obzvlášť pro Čechy, jakožto národ chatařů a chalupářů krok zpět a bude to nahrávat do karet Kie.
Konecne nekdo vyrobi vuz s durazem na prostor pro posadku. Je nepochopitelne mit auto kde na zadnich sedackach sedi lide zkrouceni a za nima je mista, ktere vetsina stejne nikdy nevyuzije. i30 CW ocividne nabizi prostor a pohodli a zaroven dostatecny prostor v zavazadelniku. Doufejme, ze i evropska konkurence prijde s podobnou koncepci. 90% rodin nevyuzije kufr s vice nez 450l. BRAVO HYUNDAI.
já zase musím říct, že tohle kombi od hyundai vypadá hodně schopně :yes: (a líbí se mi mnohem víc než ceed) >😒] >😒]