Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Silničář si posvítil na policejní rámy: Toto jste o nich nejspíš nevěděli

Trubkové rámy na přídích policejních vozů jsou v Česku stále častější. A další budou přibývat.
Zpět na článek
24. 1. 2023 19:44
To je zase téma...
No, tak kde začít. Kverulant, to je zdroj jak sviňa... Co dodat.

1) A teď k tématu, základem je, že člověk, který má rozum a nemá důvod utíkat nebo ujíždět, se PIT manévru bát nemusí. Ať jde o cyklistu, řidiče auta nebo chodce. Pokud někdo čistý svědomí nemá, pak Policie je od toho, aby zakročila, a ne, aby se dívala jinam.
2) Ten manévr nelze a není možné použít všude, má jasně omezená pravidla. Místo, rychlost, způsob... Když už redaktor cituje ze zákona O Policii, mohl by si dohledat i další interní předpisy, které toto jasně nařizují a upravují. To, že dojde k excesům, to se stane a ten policajt si to odnese sám. PIT může provádět pouze proškolený policista. Neumím si představit, že by takový manévr prováděl někdo, kdo hrál jen na PC...
3) Jak by si redaktor nebo ten dědula představoval, že se takové věci učí a trénují? To se jako máme divit, že se to cvičí na letišti mimo provoz? Proč novináři točí videa na uzavřených komunikacích, proč testují auta na okruzích? Tak dobrý no.

A jen rýpnutí: kritizovat práci jiných a sám se nenaučit ani mluvit, to mi přijde jako velká frajeřina. Už i ten Vaculík na tom zapracoval.
Avatar - Dzakobo
24. 1. 2023 21:02
Re: To je zase téma...
Nejlepší trénink je praxe :D :D
Kdo má čisté svědomí (nebo není úplně vypatlaný), nebude ujíždět.
Vysmažené fetky pitovat do škarp co to dá!!!
24. 1. 2023 22:52
Jezdím 30 let
cca 30.000 km ročně. Přesto mě ještě policie nepronásledovala, ani nevytláčela rámem ze silnice.

Co dělám špatně?
24. 1. 2023 20:05
Pit manevr
Ano já jsem naprosto pro aby policie tento manévr používala proti neukázněným řidičům od toho to mají pokuď řidič nebo řidička na výzvu policie nereaguje a ujíždí nezaslouží si nic jiného a ješte by policie měla dostat výkonnější auta hned bude bezpečnější silnice. :-)
24. 1. 2023 21:39
Re: Téma je v pořádku
"...nechali účelově nabourat do kolony aut, kterou vytvořili policajti a kluk při tom uhořel", "Stojí případná smrt těchto řidičů, kteří jsou jen ve špatnou dobu na špatném místě..."
Ty máš dobře vymleto. :-D Snad nemáš řidičák, abys náhodou svou jízdou případně nenechal někoho účelově nabourat...
Avatar - Stejsn
25. 1. 2023 09:10
Pit manévr OK,
pokud jsou na to bezpečné podmínky, tak je občas asi potřeba. Cvičení na letišti naprosto OK, nevím co si ten strejda jako představuje jiného, než cvičnou oktávku s bandáží. Použití rovnátek proti cyklistovi nebo motorkáři je ale naprosto za hranou, to by se nemělo stát nikdy.
25. 1. 2023 06:37
Kluk - pirát silnic
Já to trochu otočím. Já bych chtěl vidět Tvůj názor, kdyby ten kluk co uhořel, při útěku srazil maminku s kočárkem dvojčat a Ti by to nepřežili. Co pak?
25. 1. 2023 11:54
Trubkové rámy a použití??
Samozřejmě, jen škoda že takové technologie k nám dorazí většinou tak s 20ti letým zpožděním. Stejně jako červeno-modré majáky..... Rámy za mě zcela jednoznačně Ano a podobné kverulanty vyliskat. Stejně tak ten Pit na cyklistu, dostal výzvu k zastavení ? Dostal.... Neuposlechl tak jako řidič musí? Neuposlechl.... Tak ho zastavili. Cyklista podléhá stejnému zákonu jako motorista a tak by měl očekávat stejné zacházení. Tečka.
25. 1. 2023 08:43
Re: Jezdím 30 let
Asi neděláš špatně nic..a pokud by tě chtěli zastavit a ty bys zastavil, ani by se o PIT nepokoušeli...Nechápu tento hon na čarodejnice od potrhlých aktivistů...Zase se zastávají haj_lů na úkor slušných lidí...
Pokud někdo nereaguje na výzvu k zastavení, bude zastaven, hotovo...
Bohuže musím pracovně najezdit cca 70tis ročně po ČR, tak zažívám spousty situací, nad kterýma zůstává rozum stát..
Avatar - Stejsn
26. 1. 2023 09:59
Re: Trubkové rámy a použití??
Cyklista na rozdíl od motoristy nemá kolem sebe tunu plechu, pásy a airbagy. Když do něj lehce šťouchneš autem, můžeš ho jednoduše zabít. A nemusí to bejt vůbec nějake zloděj nebo něco takového, ale klidně jenom ožrala, co jede na kole z hospody a nezastavit policajtům mu příjde jako dobrej momentální pivní nápad. Že s tím nemá co dělat v provozu je jedna věc, ale shodit ho z kola?
Avatar - Mikesus
25. 1. 2023 12:11
Re: Kluk - pirát silnic
Ja si to pamatuji. Kluk mohl zastavit, nezastavil a naboural. Málem zabil dalšího řidiče. Vyšetřování GIBS co si pamatuji nic nepřineslo a bylo vše v pořádku. Zastavili provoz na dalnici. Udělala se kolona a parchant do ní vlitnul. Viděl ji z daleka, ale myslel si asi, ze to bude jako v GTA. Za mne o jednoho nevychvanyho člověka méně. Spis chudák ten zraněnej řidič než rodiče.
Avatar - yarda
25. 1. 2023 22:12
Pokud cati budou chtít abych zastavil tak zastavím.
A budu dělat to co po mně budou chtít. A nebudu řešit 3,14čoviny.
Ale holt lidská práva grázlíků jsou přednější než lidská práva ochránců zákona.
:-(
25. 1. 2023 11:18
Re: Kluk - pirát silnic
A proč prostě ten kluk nezastavil? Pokud nezastavím a ujíždím musím počítat s tím co může nastat. On si vybral cestu útěku a zaplatil za ní.
25. 1. 2023 08:44
Re: Téma je v pořádku
klučík si svůj osud vybral sám...
24. 1. 2023 22:16
Re: Téma je v pořádku
Ty jsi pacient. 🤣 Tebe bych chtěl potkat osobně. 😉
Avatar - Mikesus
25. 1. 2023 12:13
Re: Pit manévr OK,
Pokud ujíždí motorkář, tak ho taky sundat. Cyklistu spíš ne než jo, podle situace. Jakmile ujíždí, tak bez ohledu na čem je, zastavit co nejdříve.
Pokud auto, tak až na bezpečném místě, aby se neohrozili případní chodci a jiní ridici, motorku a kolo okamzite, pokud hrozí, že by mohl ujet někde po chodníku apod. Ať si uvědomí, že ujizdet se nemá.
17. 3. 2023 21:34
Rám
Proč je video účelové a proč se v něm řeší jen PIT manévr? Rám neslouží jen a pouze k PITu !
Ví spekulant kverulant - ten, co se zastává grázlů, že tento rám se používá i jako donucovací prostředek zabránění odjezdu vozidla ?
Za mě PIT manévr ano, byť je málo míst, kde jej lze bezpečně použít.
18. 2. 2023 09:13
Re: Téma je v pořádku
Takze on ho nekdo nutil utikat nebrzdit a nabourat? Kdyz uz zdrham pred policajtama, tak musim pocitat s tim ze se neco muze stat. Sam si muze za to ze uhorel. Navic s tim nema nic spolecnyho ram na policejnim aute.
18. 2. 2023 08:22
Re: To je zase téma...
Presne tak. Idealne at se zrovna rozmaznou o strom. :yes:
29. 1. 2023 02:00
Respektuj
Že si opět cyklista myslí, že pro něj neplatí zákony a ignoruje výzvu PČR k zastavení? Jen do něj, sundejte ho, příště si to rozmyslí. Je úplně jedno, jestli jsi vrah na útěku, ožralej, nebo idi*t, jakmile za tebou zablikají majáky, zastav, nebo riskuj zranění, potažmo smrt, oni taky neví, kdo jim ujíždí a počítají s nejhorší variantou, tak se nediv...
26. 1. 2023 08:48
Re: Kluk - pirát silnic
S první částí souhlas, kluka Ti nemusí být líto, já to považuji za nepřiměřenou cenu. Druhá část ohrožení ostatních účastníků provozu, kteří bez vlastní vůle, se stanou součástí policejní bariéry je pro mě nepřijatelné. Kdyby v tom autě do kterého kluk narazil nebyl řidič sám, tak zraněných a na zadních sedadlech možná i mrtvých mohlo být více. Kdo bude na ráně PČR v tomto typu zásahu neovlivní. Ona stačí i materiální škoda. Většina lidí nemá náhradní auto, bude muset doplatit spoluúčasti, amortizaci a pod. PČR by neměla mít právo pro přestupek vyvolat situaci obecného ohrožení. PIT manévr je podobná forma zákroku, i když mírnější.
25. 1. 2023 09:44
Re: Jezdím 30 let
Nic špatně neděláš. Tak jezdí většina lidí. Obvykle ti slušnější do +10% nad limit.
25. 1. 2023 09:42
Re: Kluk - pirát silnic
Otáčej to jak chceš, ale možná by chtělo si přečíst ten článek, když jsi moc mladý aby sis to mohl pamatovat nebo jsi už jsi moc starý a tak si na tu záležitost nepamatuješ.
Ten kluk jel po D1 a policajti ho začali pronásledovat protože uviděli nahlášené auto. Tak do toho necpi maminku s kočárkem dvojčat.
25. 1. 2023 08:50
Chtělo by to Logopeda.
Vydržel jsem asi 10 sekund.
25. 1. 2023 08:39
Chtělo by to Logopeda.
Vydržel jsem asi 10 sekund.
24. 1. 2023 21:59
Re: Téma je v pořádku
V hlavě máš prázdno ty, frajere. A kde je už prázdno, není ani co vymetat,
Pokud by tobě policajti zabili kluka, jak je popsáno v tom článku, tak bys mluvil jinak. A policajti tam jednoznačně mají černého Petra.
Ano, kluk udělal kravinu, táta o tom nevěděl. Proto to ohlásil. A na trest smrti upálením pro toho kluka to jistě nebylo. Policajti se tam zachovali jako ti pověstní kovbojové. Pálí od pasu a je jedno do čeho. A s těmi rámy hrozí něco podobného. A pokud tebe sejme nějaký feťák co ho honí policajti, přeji ti abys přežil.
24. 1. 2023 21:07
Téma je v pořádku
A že se policajti na cestách občas chovají jako kovboji u nás není nic neobvyklého. Viz případ před necelými 10 roky, kdy si kluk vzal bez dovolení tátovo auto a policajti ho zastavili tím, že ho nechali účelově nabourat do kolony aut, kterou vytvořili policajti a kluk při tom uhořel.
https://www.idnes.cz/…hlava-zpravy_cen
Plus spousta dalších videí z policejních honiček, kde je vidět že stíhaný (ale často i policejní auto) ohrožuje ostatní řidiče. Stojí případná smrt těchto řidičů, kteří jsou jen ve špatnou dobu na špatném místě, za to, že policajti nakonec chytnou nějakou fetku?