Testy
.... za 900? asi bych s tím autem dokázal žít, ale ta cenovka je těžce přestřelená.... chtěl jsem napsat něco o Octavii iV za podobné prachy ale ta nám nějak vysublimovala z nabídky.... 😢
Každopádně se určitě dají najít lepší PHEV auta, ten PHEV Pežot má taky své chyby a je o něco dražší, ale aspoň to má pořádný motor....
Každopádně se určitě dají najít lepší PHEV auta, ten PHEV Pežot má taky své chyby a je o něco dražší, ale aspoň to má pořádný motor....
Jakejch 900 ? V té tabulce pod testem je cena 0Kč... už jsem objednal dva Megany 😁
Tenhle Megane je ještě normální auto, ale raději bych ho viděl takto😒br />
https😐/www.renault.cz/…tor/summary.html?…
I když i tam cena vylezla přes 700tis Kč ...
https😐/www.renault.cz/…tor/summary.html?…
I když i tam cena vylezla přes 700tis Kč ...
V autosalonu dostaneš na tu výbavu tak 70 tis. slevu takže reálně okolo 650 tis., ale před rokem jsem podobnou konfiguraci bral za 530 tis. 😢
Proč takové absurdní motorizace auto.cz vůbec testuje? Vždyť pro 99 % Čechů je takové auto zcela nekoupitelné! 😲 😒 :no: :no: :no:
Naprosto souhlasím. Chceme test Mazdy CX-60 3.3 diesel AWD, snad se poučili a šestiválec bude trvanlivější oproti nepovedeným 2.2D...
Další nekoupitelný auto pro 99% Čechů 😒]
Tak to sa zasmejem, keď sa raz Arese presunie k tomu 1%...
Píše sa rok 2050. Všetci jazdia na elektrinu. Posledný mohykán Arese hrdo nastupuje do jedného z posledných legálne prevádzkovaných hybridov. Dva valce pod kapotou a nádrž na 15 litrov benzínu, tým sa môžu pýšiť naozaj len tí najskalnejší srdciari. Arese tvrdí, že pri benzíne zotrvá. Hoci mu manuálnu prevodovku a mechanickú ručnú brzdu už vzali, od e-benzínu ho neodradí ani jeho cena 450 Kč za liter. Klasický "ropák" oktánového čísla 98 má vo fľaštičke na šnúrke, na vnútornom späťáku ako talizman.
Píše sa rok 2050. Všetci jazdia na elektrinu. Posledný mohykán Arese hrdo nastupuje do jedného z posledných legálne prevádzkovaných hybridov. Dva valce pod kapotou a nádrž na 15 litrov benzínu, tým sa môžu pýšiť naozaj len tí najskalnejší srdciari. Arese tvrdí, že pri benzíne zotrvá. Hoci mu manuálnu prevodovku a mechanickú ručnú brzdu už vzali, od e-benzínu ho neodradí ani jeho cena 450 Kč za liter. Klasický "ropák" oktánového čísla 98 má vo fľaštičke na šnúrke, na vnútornom späťáku ako talizman.
Hmm, až na to, že v roce 2050 nejen že už nebude platit žádný Green Deal, ale ona už nebude existovat ani EU (minimálně v současném rozsahu zemí). 😄
´´umí překvapit velice solidní kombinací komfortu a jistoty. I na největších dostupných kolech zvládá Renault Megane Grandtour parádně filtrovat menší i větší nerovnosti, při svižnější jízdě neodskakoval, podvozek byl hezky odhlučněný a karoserie působila stabilně´´ - typicke pre tie lepsie podvozky od vagoša
S touto motorizaciou a cenou je to tazke, s manualom mi dava zmysel s 1.3Tce 140k, alebo blue DCi. Oba s dobrou spotrebou, akurat nie uplne do mesta, na kratke trasy.
Mimochodem, mne by dával smysl ten fullhybrid, ktery Megan kdovíproč nemá, sice není tak dobrý, jako hybrid Toyoty, ale vlastně to docela jede na 140 koní. TCe je pak super motor, ale odolnost na popojíždky po městě bych osobně nechtěl testovat, pokud někdo jezdí i dálky, je to skoro nejlepší motorizace v nižší střední v poměru cena výkon... a ta samozřejmě skončí, jako celej Megan v takovéhle podobě, což už je jistota.
Mne by sa v tom pozdaval hybrid od Toyoty prave (mesto jednoznacne), s jeho prejavmi nemam problem, viem auto ovladat plynom a obcasne stoporené otacky v dialnicnom stupani ma neprivadzaju do šialenstva 😄 Ako vravim, hybrid do mesta, dialnica by tym padom bola skor vynimka. Tie posledne gen hybridov od Toyoty s tym moc problem nemaju. Na druhej strane Corolla ma tak dobry podvozok, ze vlastne Megana do mesta asi nepotrebuješ... 😒 V Corolle nemas 140k Tce alebo diesel s manualom, takze tu zmysel ma, preto je škoda ze nie je GT s manualom, idealne bez 4controllu.
Z hladiska tych odporuceni, to uz mam davno zrhuba - mesto EV/Hybrid, okresky benal/hybrid, dialnice (cisty) diesel (nie jazdenu stocenku s vykuchanym DPF). Problem je, ze zakaznici sa tym moc riadit nebudu, takze diesel skonci vsade 😁
S tim rozdelenim souhlas, ale osobne bych i ma dalnici uz bral benzin s turbem, diesel jen v pripde, ze nebude adekvatni benzin
Napr v Stellantise si mozes volit 1.2 pjurtek, alebo 1.5 HDI... na dialnice by som asi mal jasno. Z mojho pohladu sa v takomto aute musi benal tocit na dialnici do 6,5l/100 (130kmh tacho), inac mi to nedava zmysel... to asi 140k TCe zvladne.
S TCE 140 jsem na dálnici jel a velmi pozitivně mne překvapilo jak jede do těch cca 160ti to je opravdu živé, hezky tomu leze výkon s otáčkami, žádné ploché TSI 😁 Motory Stellantis neznám, 1.5HDI jsem jezdil v nějaké jeho inkarnaci jako 1.5TDCI v trojkovém Fokusu, jestli je to tedy ten stejny motor, jakože dnes už asi není 😁
Plati, ze bezny hybrid na 17kach je v Corolle pohodlny nadstandartne (megan chybat nebude), kolega ma GR sport kombik na 18kach a aj ten je vytecne pohodlny, makksie by som to uz asi nechcel.
Byla lépe odhlučněna (protože hybridy díky váze byly očesány), měkké nastavení pružin a zároveń extrémě přeposilované, na naše cesty vlastně ideální auto pro neřidiče 😊 On je rozdíl v komfortu, který i hybrid má velmí dobrý, ale není houpavý = měkký, jako ta jednadvojka. Jenže zase, tohle byly corolly ze začátku produkce, to už je 5 let, dnes ta auta mohou být jiná, jsou novější modelové roky, úpravy dělá každá automobilka.
Ok, dej vedet
https😐/ctrlv.cz/olaP
...ale rozhodně bych si nedělal iluze o nějaké zvláštní čistotě toho motoru.
Určitě ten motor jezdil hezky... dávný kolega Ronault s ním jezdil právě v tom Meg3.
Ps.: Nebyl problém to "čipnout" na výkon RS, dokonce i Trophy. Majitelé Oktávek RS mohli zažít nepěkné překvapení 😉
Jeste ze si to nekoupil, zavidel bych ti 😁
Alespoň jsem ti nezkazil den 😉
Praveze tie nizkotlake Tce 132kW maju nizsie emisie, nez atmosfery z toho isteho zakladu 😁 V megane coupe to je myslim cca 165g/km CO2 a v Cliu RS mam 190g... Bezne sa s tymi TCe da jazdit za 7-8l, mesto 9.5-10.
Ked ho budes zdimat nebude problem 14, ale to je snad jasne. Podstatne je, ze ma dlhu 6ku, v klude pojde za malo, ticho a pruzne.
https😐/www.spritmonitor.de/…/372-Megane.html?…
https😐/www.spritmonitor.de/…/372-Megane.html?…
Octa RS byla minimálně o 70 výš... no ale zase tam byla nějaká výbava navíc (třeba ty xenony, vyhřívané sedačky, elektrické víko kufru).
Každopádně ta "klasická" kombinace džínově modré metly a šedých doplňků byla moc fajn... asi za mě před fl i o kousíček lepší.
Cenový odstup od ORS byl hodně přes 100.
A ano, modrá metla a šedé doplňky - to bylo ono. :yes:
https😐/ctrlv.cz/8E0D
Ceník 2015 je Octa RS Combi za 684t, standardní sleva byla někde přes 12% při koupi jednoho auta, takže okolo 600 v základu.
Jinak - pěkný a pěkně nakofigurovaný auto :yes:
Budu muset ještě jednou projet megane s phev, jestli se tobude chovat lépe.
Nevíš jak jsou na tom cca aktuálně se slevami?