Novinky
Novodobý Superb řidičům ukázal, že i Škodovka umí luxusnější auta. Připomeňte si klíčová fakta
19 komentářů
pradeda777
5
Suberb býval i s šestiválcem, což z něj činilo opravdový Superb. S u.s.r.a.n.ý.m čtyřhrnkem ztratil svoji výjimečnost a je z něj jen větší oktávka. 😒
Přejít do diskuze
... a už vůbec ne v dieselu, pokud budou mít ve VW alespoň poslední zbytky rozumu, nebudou diesely "rušit" pro tzv "nezájem".
Prodeje EV v Německu i v Evropě rapidně klesají po ukončení dotací pro firmy v Německu, pro neplacení poplatků v Norsku, kdy mají Norové problémy s financováním veřejné dopravy 😄 😄 😄
Tak snad dokážou chovat alespoň maličko pragmaticky.
Prodeje EV v Německu i v Evropě rapidně klesají po ukončení dotací pro firmy v Německu, pro neplacení poplatků v Norsku, kdy mají Norové problémy s financováním veřejné dopravy 😄 😄 😄
Tak snad dokážou chovat alespoň maličko pragmaticky.
Ty tvoje prakecy, co bys rád 2,5 TDI, co moc nejelo, žralo a zatáčelo to jak loďka. Nebo snad mrtvolnou 2,8ku. Dobře 3,6ka byla už ok, ale nejel jsi v tom, že. Podle zvuku bys v tom šestiválec nehledal. Teď 2,0 TSI skřupe všechny tyto motory a na 200 koňové TDI stačí jen ta 3,6ka, pokud si ten motor teda nečipneš, pak to pojede stejně jak ta atmo, kterou budeš jen vytáčet.
No zase musíme uznat, že ten čtyřhrnek mu poskytuje nadprůměrnou dynamiku. Taky mám v Superbu benzínový čtyřhrnek a to navíc dosti slabý, ale nepovažuju to za tak velký mínus. Rozhodně mu to neubírá na důstojnosti. Benzínový 6 válec by byl jistě lepší, ale chce se ti jezdit za 12 litrů?
Proč pořád ty směšné nevýkonné a užrané benzíny? Jeď otestovat Mazdu CX-60 a uvidíš jak má vypadat pořádný 6-válec. A až pořádně šlápneš na plyn, pochopíš ....
Mě za 3 roky nevzala olej žádnej. Jede to jako z praku a pořád jsem pod 5,5/100.
Včera 180 km a v cíli opět 5,1/100. Jsem za tu mrtvou technologii rád a ještě dlouho budu.
A 250 Nm u jedna čtyřky prostě na 400Nm u nafty nemá.
A netvrď tady, že to je perpetum mobile, co se samo dobíjí a ještě u toho nežere.
To už snad není dobrý ani jako vtip.
Včera 180 km a v cíli opět 5,1/100. Jsem za tu mrtvou technologii rád a ještě dlouho budu.
A 250 Nm u jedna čtyřky prostě na 400Nm u nafty nemá.
A netvrď tady, že to je perpetum mobile, co se samo dobíjí a ještě u toho nežere.
To už snad není dobrý ani jako vtip.
Nevím jestli je směšný. No výkonu bych užil určitě trochu víc a užraný je to taky, ale mít v tom pořádný 6 válec, tak to žere i trávu kolem silnice. Výhodou toho benzínu je, že ho neslyšíš. V tom autě je ticho a nemusíš poslouchat žádný drčení nafťáku. To se mi na něm fakt líbí. A 160 koní mi na 1500 kg nepřijde tak strašný. 0-100 to má taky pod 9 vteřin.
Jo? Myslíš, že i na dálnici s vybitou baterkou? Kde bude 1.4 skučet a řvát a nepojede?
200k TDI má totiž v jakékoli rychlosti na dálnici pořád k dispozici 400 Nm.
Po městě a okolí bude nabitý iV příjemnější, ale na dálnici se karta obrací a TDI toho hybrida sfoukne jako svíčku a rozhodně pojede za míň.
Chápu, že jsi se zamiloval do elektriky, ale trocha objektivity neuškodí.
200k TDI má totiž v jakékoli rychlosti na dálnici pořád k dispozici 400 Nm.
Po městě a okolí bude nabitý iV příjemnější, ale na dálnici se karta obrací a TDI toho hybrida sfoukne jako svíčku a rozhodně pojede za míň.
Chápu, že jsi se zamiloval do elektriky, ale trocha objektivity neuškodí.
CX 60 mam, ale rekni mi, v cem je lepsi, jak stejne vykonny ctyrvalec od MB nebo BMW… zvuk?
3,6 v supu zazrak nebyla, ale v passatu r se to hejbalo naprosto porovnatelne s 206/200kw tsi. Zralo to o par procent vic, ale zase levnejsiho 95 naturalu. Skoda ho…200k tdi spraska jak psa iV, ktery je tissi, lip jede, min zere… Cely tdi je modla korporatu akorat tak
nemam tu naftu rad, urcite bych radsi 2,0tsi 140kw. Jezdim s nim mnohem radsi. Fakt je, ze kodiaq tsi je oproti superbu 147kw pomalejsi, ale je to tissi a hlavne bezproblemovy. iV melo problem s rozlozenim hmotnosti a trakci, kdyz je potreba 4x4 neni co resit. Ale vytahovat kroutak u ty 1,4 nema smysl, iv melo dycky dost sily z elektriky, stejne jako vetsina phev. Kdyz neni kde nabijet neni co resit, pokud je, je to rychlejsi a urcite lepsi auto nez tdi a to i na dalnici. 55 tdi v klidu zapomen, je hromada lepsich motoru naladenejch lip. Mimochodem je E s sestivalci opet na trhu..
ja s tim jezdil s obojim, iv je neporovnatelne lepsi auto. Jo 200k naftovej ctyrvalec jede ve svetle olitanejch atmo malejch benzinu. Dneska je to ale cely jinde a je to pomaly. A jestli to ma na kufru Superb nebo 520d je jedno, je to uchrochtany, pomaly a jeste je s tim hromada problemu. Kdyby to aspon melo zvuk, charakter a chovani jako ta 36 tak se o tom pojdme bavit.
ne nebude, i vybity je to rychlejsi nez tdi, na kazdou vterinu na podlaze staci necely dve na pul plynu, aby se rezerva dobila. A za min to pojede akorat v nejakym extremne okrajovym provozu. Tedlech slavnejch tdi je doba pryc, i ten wrangler 4xe co sem na par dni mel to vypraskal jak psa. Cely je to mrtva technologie, ta slavna 147 na dalnici zere furt olej, do 3,0tdi audi ho jdu dolejvat zejtra. Jsou s tim akorat starosti
Jo, 140 a teď nově 150kW TSI je fajn, jen škoda, že přišel o nepřímý vstřik. To byl v podstatě hlavní důvod, proč jsem si ho nekoupil. Už jsem to psal, že jsem zvažoval dlouho oba motory a pro tentokrát zvolil naftu. Ale nejsem fanatický zastánce ani jednoho pohonu. Oba považuju za dobrý motory. Škoda toho zrušenýho MPI. Kdyby ho tak vrátili, neměl by ten motor chybu.
Ta trakce a losí testy u iV jsou taky průser. A ty Nm jsem tu už taky psal. Ve městě a okolí a nabitý to je super a má to páru. Ale vybitý na dálnici je to v řiti. Nic víc, nic míň. Tak to prostě je a každý si musí vybrat co chce.
Ta trakce a losí testy u iV jsou taky průser. A ty Nm jsem tu už taky psal. Ve městě a okolí a nabitý to je super a má to páru. Ale vybitý na dálnici je to v řiti. Nic víc, nic míň. Tak to prostě je a každý si musí vybrat co chce.
Já už jsem psal, že iV je jistě fajn ve městě a okolí, ale ne na dálnici. I když mě při testu iritovalo to, že to klidně studenej motor pustilo do maximálních otáček. To taky nemusím. Ale asi to je o zvyku a naučení se s tím žít. Mě je u zádele nějakej charakter motoru u daily dostavníku a rozhodně nesrovnávám s olítanýma atmo benzínama. S těma jsem se za mlada natrápil dost a uznávám je jen u motorek a nebo, kdybych chtěl nějakej pětilitrovej supersport. Měl jsem v Golfu tu oturbenou 250Nm 1.4 z iV. Na dálnici to žralo a řvalo a naložený v kopcích moc nejelo. A přesto to byl výtečný a spolehlivý motor ve své kategorii. A dalo se s ním v klidu jezdit taky za rozumný spotřeby. Do Golfa to pro řidiče bez nákladu stačilo bohatě, ale naložený už se to docela trápilo.
200k TDI je prostě jinde. A hlavně nemusí člověk jet furt podlahu a síly je dost.
Pomalý dneska taky není skoro nic. Když nepočítám základní atmosféry 1.0 až 1.5l. Silnice praskají ve švech, nikde se nedá jet rychle, jen občas po dálnici. Takže mě ty hypervýkony a zrychlení u nových EV nechávají zcela v klidu. Mě stačí, aby auto i s nákladem jelo v klidu kopec nekopec, nezadýchalo se a nesežralo mě zaživa.
Mimochodem ta 200k nafta pojezdí i B6 ve verzi R32. A za ani ne poloviční spotřebu. Až verze R36 o který tu básníš jela líp. Zvukově to bylo samozřejmě lepší s tím V6 o tom se bavit nemusíme. Ale zase bych se opakoval. Nad 80-90 km/h a na blbým povrchu klidně nad 40 km/h prakticky neslyším motor, ale jen valivý hluk. A opět netvrdím, že to je nejlepší motor na světě. Jen to prostě jede dobře a za málo. Osobně bych taky raději předchozí BMW 540i, nebo 530d Touring, případně A6 Allroad 55 TDI. To je pro mne takovej vrchol. Ale zase zbytečně moc peněz, pokud jich člověk nemá nadbytek.
200k TDI je prostě jinde. A hlavně nemusí člověk jet furt podlahu a síly je dost.
Pomalý dneska taky není skoro nic. Když nepočítám základní atmosféry 1.0 až 1.5l. Silnice praskají ve švech, nikde se nedá jet rychle, jen občas po dálnici. Takže mě ty hypervýkony a zrychlení u nových EV nechávají zcela v klidu. Mě stačí, aby auto i s nákladem jelo v klidu kopec nekopec, nezadýchalo se a nesežralo mě zaživa.
Mimochodem ta 200k nafta pojezdí i B6 ve verzi R32. A za ani ne poloviční spotřebu. Až verze R36 o který tu básníš jela líp. Zvukově to bylo samozřejmě lepší s tím V6 o tom se bavit nemusíme. Ale zase bych se opakoval. Nad 80-90 km/h a na blbým povrchu klidně nad 40 km/h prakticky neslyším motor, ale jen valivý hluk. A opět netvrdím, že to je nejlepší motor na světě. Jen to prostě jede dobře a za málo. Osobně bych taky raději předchozí BMW 540i, nebo 530d Touring, případně A6 Allroad 55 TDI. To je pro mne takovej vrchol. Ale zase zbytečně moc peněz, pokud jich člověk nemá nadbytek.