Novinky
GeekStar
22
Nechtělo by to do fotogalerie dát alespoň aktuální verzi Modelu 3?
Přejít do diskuze
nedivím se. Je dost nanic počítat s nějakou zůstatkovou hodnotou v ekonomické kalkulaci, když ta se mění nejen tím, že ta auta neskutečně rychle stárnou díky neustálým změnám, ale i tím, že se mění pořizovací cena nových, což tu cenu ojetin ještě více žene k dolů (efekt - nejenže je to nové je o pár set tisíc dražší než ojetina, ale je také o dost lepší ... ojetinu tedy nechci, nevyplatí se).
Ovšem s jinými EV si moc nepomůžou. Tam sice ta pořizovačka, ani meziroční updaty nehrozí, ale pořád je tu Tesla. Nová i ojetá.
Ovšem s jinými EV si moc nepomůžou. Tam sice ta pořizovačka, ani meziroční updaty nehrozí, ale pořád je tu Tesla. Nová i ojetá.
Tak pokles Golfu na ukor id.3 se dal predpokladat.
A doufam, ze bude elektrifikace co nejrychleji pokracovat.
Tomuto clanku navzdory.
A doufam, ze bude elektrifikace co nejrychleji pokracovat.
Tomuto clanku navzdory.
Když jsem loni měl letět do USA, tak jsem koukal po Tesle v autopůjčovně a nebyly volné.
Ale nevím jaká je obecně poptávka. Nevím jak mají vyřešené nabíjení.
Ale nevím jaká je obecně poptávka. Nevím jak mají vyřešené nabíjení.
Dobrý den,
pokud myslíte hlavní fotku, tak na ní je Model Y 😉
S pozdravem
Ondřej Šámal
pokud myslíte hlavní fotku, tak na ní je Model Y 😉
S pozdravem
Ondřej Šámal
Spíš se nikdo v autě z půjčovny nechce trápit s nabíjením, navíc v cizí zemi. U ICE
je dojezd dlouhý a benzinka na každém rohu, žádný nervy a dojezdová úzkost😉
je dojezd dlouhý a benzinka na každém rohu, žádný nervy a dojezdová úzkost😉
Pokud má někdo problém, tak to není Tesla, ale VW. Nejlepší model na 9. příčce a desítky let bestseller evropského trhu, Golf, na 16. místě.
Tesla Y na 22. místě je reálně úspěch, jelikož Tesla většinu svých aut registruje vždy poslední měsíc daného čtvrtletí.
Tesla Y na 22. místě je reálně úspěch, jelikož Tesla většinu svých aut registruje vždy poslední měsíc daného čtvrtletí.
Proč by měli dávat do fotogalerie zrovna Teslu model 3, když o ní není v článku ani půl slova?
Zaujímavé info, že napr. Sixt s Teslami úplne končí (majú ich do 5000 ks).
A Hertz tiež spomaľuje v oblasti elektrifikácie z rovnakých dôvodov.
https😐/www.electrive.com/…as-in-its-fleet/
Z vyhlásenia Sixt (https😐/www.focus.de/…d_256300747.html)😒br /> Dopyt po elektrickej mobilite – a registrujeme to aj u SIXT – je stále jednoznačne pod úrovňou spaľovacích motorov. Pokiaľ ide o náklady, okrem vyšších cenníkových cien a nákladov na opravy majú batériové elektrické vozidlá (BEV) v porovnaní so spaľovacími motormi nižšie zostatkové hodnoty. Tie sa dostali pod ďalší tlak v dôsledku zľavových akcií niektorých výrobcov, najmä jednoznačne v prípade Tesly. Celkovo to vedie k výrazne vyšším nákladom na držanie vozidiel Tesla, ktoré musíme samozrejme z obchodného hľadiska zohľadniť pri rozhodovaní o flotile.
A Hertz tiež spomaľuje v oblasti elektrifikácie z rovnakých dôvodov.
https😐/www.electrive.com/…as-in-its-fleet/
Z vyhlásenia Sixt (https😐/www.focus.de/…d_256300747.html)😒br /> Dopyt po elektrickej mobilite – a registrujeme to aj u SIXT – je stále jednoznačne pod úrovňou spaľovacích motorov. Pokiaľ ide o náklady, okrem vyšších cenníkových cien a nákladov na opravy majú batériové elektrické vozidlá (BEV) v porovnaní so spaľovacími motormi nižšie zostatkové hodnoty. Tie sa dostali pod ďalší tlak v dôsledku zľavových akcií niektorých výrobcov, najmä jednoznačne v prípade Tesly. Celkovo to vedie k výrazne vyšším nákladom na držanie vozidiel Tesla, ktoré musíme samozrejme z obchodného hľadiska zohľadniť pri rozhodovaní o flotile.
Vetsinou si muzes vybrat, ne? Bud vratis s plnou, nebo se o to postaraji oni, ale ty zaplatis zvysenou cenu za palivo. Proto vetsina lidi radsi vraci s plnou.
Fomax
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Zaujímavé, že záujem o elektroautá je v požičovniach menší ako počítali.
A pritom cenovo čo som námatkovo pozeral rozdiel BEV a ICE v požičovniach nebol.
Len v cene asi problém nebude, či?
A pritom cenovo čo som námatkovo pozeral rozdiel BEV a ICE v požičovniach nebol.
Len v cene asi problém nebude, či?
Představa, že bych si v půjčovně vybral zkratomobil, je z říše sci-fi. A evidentně to tak má většina lidí! 😄 :yes:
Taky bych to tak viděl. Proti elektrickým autům obecně nic nemám, ale z půjčovny bych si vzal radši auto spalovací, právě kvůli dojezdu a pokrytí benzínkama.
http😐/www.youtube.com/…FNlDkCbblsLkApwQ
😄 😄 😄 😄 😄
http😐/www.youtube.com/…vqTU2wZxfFi-5DQA
😄 😄 😄 😄 😄
Kvalitka
😄 😄 😄 😄 😄
http😐/www.youtube.com/…vqTU2wZxfFi-5DQA
😄 😄 😄 😄 😄
Kvalitka
Tak zatím jsem nezažil to, že by po mě půjčovna nechtěla vrátit auto jinak než s plnou nádrží 😉 Naposled Hertz před 3 týdny ve Goteborgu, kde mě na to upozornil, že se vrací auto s plnou… Jinak Opel Mokka s 1.2PT 8AT, spotřeba kolem 6l, za 2 dny kolem 500km a tankoval jsem až před vracením zas na letišti, pohoda 😄
Tak zalezi na, co to auto chces, ak mas nabijacku v hotely/rezorte a nechystas sa zjazdit usa z vychodu na zapad aj ev posluzi. Ja si praveze zasadne poziciavam auta, ktore by som si nesiel ani pozriet k dilerovi.
Pujcovny ty auta vubec nenabiji. Napisou do kontraktu, ze je baterka na 20% a vrat to taky s 20%. Takze najit nabijecku je casto prvni starost po priletu. Coz je opruz, pokud mas za sebou dlouhy let, neznas tu oblast a treba potrebujes hned nekam dojet. Se spalovakem to tak nebyva, lidi to vetsinou vraci plne, aby se vyhnuli poplatkum za dotankovani. Aspon teda v Americe, v Evrope jsem zazil, ze mi dali auto s prazdnou nadrzi a napsali to rukou do kontraktu
Informovat o tom, co je zřejmé, je vcelku k ničemu. Kdo chce Teslu nebo případně i jiný elektromobil tak čeká na Highland. Dodávky se teprve rozjíždí. Lidi, co chtěli TMY, často přehodnotili své rozhodnutí, protože nová TM3 je úplně jiný auto. A jak je známo, málo lidí skutečně SUV vlastně potřebuje. No a teď se ukazuje, že to je zatraceně velká část. Aby to nevyznělo jako SUV hejt, tak nutno uznat, že v době příchodu TMY na trh, byla TM3 jednoduše mnohem horší auto a neměla kromě ceny a o něco lepším dojezdem vlastně čím konkurovat.
Jak ta Tesla skuhra, co?
Model Y rust 300%, zadny jiny EV v te tabulce nevidim…
Ovsem zato takovy Golf -30% to je unikat. Ale to se do nadpisu moc nehodi, z neceho ta redakce musi zit… :-!
Model Y rust 300%, zadny jiny EV v te tabulce nevidim…
Ovsem zato takovy Golf -30% to je unikat. Ale to se do nadpisu moc nehodi, z neceho ta redakce musi zit… :-!
Ve statech vzdy plna. V Evrope, konkretne treba Spanelsko, jsem zazil nekolikrat, ze jsem dostal auto s pulkou nadrze s tim, ze mam vracet se stejnym mnozstvim v nadrzi.
Neviem, či sa Y dá počítať za SUV. Svetlá výška a rozmer kolies ju predurčujú na asfalt. Vyššia stavba a objemnejšia karoséria jej skôr dávajú prednosti bližšie k MPV.
Hezky mali Italove... s rozumnym atmosferickym mild mild hybridem.
Odpustim mu i ten trivalec.
Je takova doba.
😒
Odpustim mu i ten trivalec.
Je takova doba.
😒
No jasně, ale instrukce byla, vrátit s plnou, jinak bude příplatek. Natankováno máš za 3 min (samoobslužná pumpa), tak nebylo co řešit... 😉
Smutné kam to Evropa dotáhla. Nejlepší čísla dělá největší pekáč na trhu, zatímco největší mediální a politická pozornost směřuje k autům, které nukdo nechce, nekupuje a nepotřebuje...
Každopádně co je prohrou pro Evropu, je výhrou pro Dacii. Ta jasně ukazuje, co chtějí normální lidé. Prostě jednoduché spolehlivé praktické a prostorné auto, co nestojí raketu. A co nemusí být pořád v zásuvce.
Každopádně co je prohrou pro Evropu, je výhrou pro Dacii. Ta jasně ukazuje, co chtějí normální lidé. Prostě jednoduché spolehlivé praktické a prostorné auto, co nestojí raketu. A co nemusí být pořád v zásuvce.