Elektromobily
Othello
1
Kolik cca proudu se vlastně spotřebuje na předehřev baterie promrzlé třeba na mínus deset ?
Přejít do diskuze
Othello
taky jsem hádal že to může být tak max.půlka vody
V každém případě ten ohřev taky pár procent sebere
V každém případě ten ohřev taky pár procent sebere
MarekAbsolon
Měrná tepelná kapacita baterií se bude pohybovat někde mezi 1000 až 2000 J/(kg*K), spíše méně. Z vody nejsou, spíše jsou z kovu.
Othello
Jsme na lidovém serveru tak jsem se zeptal lidově na proud ale samozřejmě technicky se bavíme o energii.
A pokud se teda budete bavit technicky, spočítal bych to snadno sám ale netuším kde se zjišťuje měrná tepelná kapacita baterií včetně systému ohřevu, jestli se vyhřívají přímotopem nebo přes Tč, jaká je vůbec potřebná teplota atd. Ale dík za odpověď
A pokud se teda budete bavit technicky, spočítal bych to snadno sám ale netuším kde se zjišťuje měrná tepelná kapacita baterií včetně systému ohřevu, jestli se vyhřívají přímotopem nebo přes Tč, jaká je vůbec potřebná teplota atd. Ale dík za odpověď
MarekAbsolon
Kolik proudu? Kolik energie ne? Tak při hmotnosti baterie 500kg a ohřevu na 40 stupňů z -10 mi to vychází kolem 6kWh. Ale mám jen základní školu.
MarekAbsolon
Jasně. Osobně se mi zdá vyplýtvat 10 procent kapacity baterie a nebo ekvivalent vytápění rodinného moderního domku po dobu 2-3 hodin jako zvrhlost, ale co člověk nadělá když vládne zelené šílenství.