Novinky
Zpět na článek
Škoda poprvé ukazuje nový elektromobil. Bude to víc než jen karoq na baterky?
45 komentářů
Horký Rom
8
Zatímco automobilka Škoda slavnostně představí příští patek nový koncept, čínští výrobci uvedou na trh 27 nových sériových modelů elektrických vozidel :yes:
Přejít do diskuze
Barry Lyndon
Protože:
1. mají příliš vysoké baterie, takže normálně vysoké auto (rozuměj do 149 cm) jim z toho stejně nemůže vyjít, takže je to takové: "když už, tak už"
2. stejně jako všem ostatním mainstreamovým výrobcům se jim nechce patlat s tvarem battery packu, prostě je to placka, která je všude, tedy i pod nohami zadních cestujících, což ještě zhoršuje bod 1.
3. čím menší elektromobil, tím spíš patří do města a dnešní chtěné městské auto není nízké auto, ale alespoň trochu vyšší auto (a to jak co do celkové výšky kvůli rozhledu, tak co do světlé výšky kvůli boji s obrubníky...). Bod 3 tak u městského auta řeší problém daný body 1 a 2. :-)
1. mají příliš vysoké baterie, takže normálně vysoké auto (rozuměj do 149 cm) jim z toho stejně nemůže vyjít, takže je to takové: "když už, tak už"
2. stejně jako všem ostatním mainstreamovým výrobcům se jim nechce patlat s tvarem battery packu, prostě je to placka, která je všude, tedy i pod nohami zadních cestujících, což ještě zhoršuje bod 1.
3. čím menší elektromobil, tím spíš patří do města a dnešní chtěné městské auto není nízké auto, ale alespoň trochu vyšší auto (a to jak co do celkové výšky kvůli rozhledu, tak co do světlé výšky kvůli boji s obrubníky...). Bod 3 tak u městského auta řeší problém daný body 1 a 2. :-)
Petr Bařtipán
Další škatule? Jezdit v SUV a mluvit o ekologii je stejné jako sníst půl kila bůčku a potom jít manifestovat s vegetariány. Byla doba kdy Škoda vzala golfa a udělala octávku. Možná by bylo fajn se zamyslet.
Barrichello
Mini: 5,19%
Malé: 0,48%
Nižsší střední: 0,60%
Střední: 2,21%
Vyšší střední: 2,51%
Luxusní: 12%
Sportovní: 11,35%
SUV-B: 3,89%
SUV-C: 3,11%
SUV-D:1,80%
SUV-E: 2,13%
MPV-B: 2,79%
MPV-C: 25%
MPV-E: 0,81%
Neskutečně to šlape, nebýt kategorie MPV-C, kde sou dvě uato a z toho je jedno obludný mirobus od VW a ktagorie Luxusní, kte se prodalo mimořádně pár BMW po tom neštěkkne ani pes :-)
Malé: 0,48%
Nižsší střední: 0,60%
Střední: 2,21%
Vyšší střední: 2,51%
Luxusní: 12%
Sportovní: 11,35%
SUV-B: 3,89%
SUV-C: 3,11%
SUV-D:1,80%
SUV-E: 2,13%
MPV-B: 2,79%
MPV-C: 25%
MPV-E: 0,81%
Neskutečně to šlape, nebýt kategorie MPV-C, kde sou dvě uato a z toho je jedno obludný mirobus od VW a ktagorie Luxusní, kte se prodalo mimořádně pár BMW po tom neštěkkne ani pes :-)
apoho
je potřeba vydržet do podzimu. Po volbách do EP se asi některé věci změní.
Otázkou je, kolik je fanatiků v EU a budou ochotní hodit hlasovací lístek těm bláznům, kteří teď tak bravurně ženou státy Evropské unie do rohu a beznadějné budoucnosti
Otázkou je, kolik je fanatiků v EU a budou ochotní hodit hlasovací lístek těm bláznům, kteří teď tak bravurně ženou státy Evropské unie do rohu a beznadějné budoucnosti
Horký Rom
Tvůj chlebodárce bude nadšený :yes:
https://www.seznam.cz/…7748ab2d5f156fe2?…
https://www.seznam.cz/…7748ab2d5f156fe2?…
apoho
brk77
Zrovna dneska jsem viděl v obchoďáku nějaký vystavený Dongfeng. Neměl jsem čas to auto nějak detailně prohlížet, ale na pohled vypadalo hezky. Díly lícovaly, nepůsobilo laciným dojmem. Recenze na MG jsou taky velmi pozitivní. V kombinaci s tím, jak i Musek nedávno říkal, že ty čínské elektromobily jsou extrémně dobré, by se nejen Škoda měla začít fakt bát.
Zatím bych čínské auto asi nechtěl, ale spíš z "náboženských důvodů". Jak dojde na lámání chleba, tak já nejsem charita, abych se křečovitě držel Škody, pokud mi Číňan nabídne lepší cenu nebo lepší auto za stejnou cenu a k tomu odpovídající servis.
Zatím bych čínské auto asi nechtěl, ale spíš z "náboženských důvodů". Jak dojde na lámání chleba, tak já nejsem charita, abych se křečovitě držel Škody, pokud mi Číňan nabídne lepší cenu nebo lepší auto za stejnou cenu a k tomu odpovídající servis.
Barry Lyndon
Tak tady je ještě poslední snaha se lehce napakovat na dotacích. Ty ale skončí (a pokračovat prý nebudou, má to být jen jakýsi jednorázový impuls) a snad se to pak i u nás uvede do normálu...
Barry Lyndon
Tak v Tesle zase chybí věci v normálních autech běžné a tím nemyslím páčky stěračů (senzory, HUD, matrixy, brzdy, tažné atd. atd..). Doplnil bych i nulovou konfigurovatelnost, ale ono tam prakticky není co konfigurovat... :D . Podle pravověrných Teslistů je to ale výhoda - ta nemožnost volby. Mají prý rádi, když jejich guru rozhoduje za ně, co je pro ně správně.... :D:D
vitapb
Zeptejte se lidí, co si kupují elektromobil, jestli si ho kupují kvůli ekologii. Řeknou vám, že kvůli rychlosti, kvůli tomu že nemusí jezdit na benzínku a každých 15 tisíc do servisu, že si nabijí auto z přebytků FVE, že se jim líbí technologie Tesly, ale jen málo kdo vám řekne že prvotní impuls je ekologie. Elektromobily ekologičtější jsou a ty lidi, kdyby si nekoupili elektrický SUV, tak si koupí naftový SUV. Škodovka/VW jen plní jejich přání v elektrických verzích. I když má SUV svý mouchy, tak lidem je pohodlnější a nejspíš to tak zůstane. Byla by hloupost výrobců, kdyby se tomu nepřizpůsobili.
Arese
...nových elektrozkratů, to je neuvěřitelné chucpe! :-[] :no: Je to asi stejné, jako někoho "lákat" na svrab a neštovice!! :-O :no:
ryccardo
Hamuno kdyz je to MG za normalni penize, tak se kupec najde. Auta za mega plus mezi lidma az tak nefeci 😉
Horký Rom
Úžasná zpráva, že někdo měl “balík” aj na nové MG, nejen na x-desítek let staré recykláty z první/druhé/sedmnácté ruky :yes:
PowerHouse
Vtipu není nikdy dost.
Hlavně, když v Německu ID.3 stojí 33 000 (dle AutoBildu) a u nás značně více.
A vzhledem k bídným prodejím, se dá čekat, že ID.3 půjde na 30 000.
Hlavně, když v Německu ID.3 stojí 33 000 (dle AutoBildu) a u nás značně více.
A vzhledem k bídným prodejím, se dá čekat, že ID.3 půjde na 30 000.
Otakar II
maly eKaroq za ceny Tesly .. ty evropsky automobilky jsou proste vtipny
Jan Dočkal
Ó velký mysliteli, zjevně Vám myšlenka na bůček z hlavy vytěsnila, že Škoda, ostatně jako celý koncern staví i nadále na společné platformě. Oktávka má pořád společný základ s Golfem, Passat se Superbem a ID.5 s Enyaqem atp. A proč SUV? Že by pro to, že to lidi chtějí? A nechcete-li SUV, pořád tady máte Octavii a Fabii a další.. Tak děkujeme za myšlenku, příště si ji prosím nechte pro sebe
Mokrous
Vyjma extrémů jsou to ty cca 2% a to je fajn. Dokud to bude níž, jak počet buzen, tak je to v pořádku.
Budou muset přitlačit neziskovky a na MŠ a ZŠ promítat víc filmů o tom, jak se nechat přeoperovat z petrolheada na baterkistu.
Budou muset přitlačit neziskovky a na MŠ a ZŠ promítat víc filmů o tom, jak se nechat přeoperovat z petrolheada na baterkistu.
brk77
Mě by spíš zajímalo, jestli Karoq ještě dostane spalovacího nástupce. Auto na baterky pro mě zatím nedává smysl a ani si nejsem moc jisty, jestli výhledově bude.
Barrichello
zatím můžeš bečet ty a soudruh stanjure, potvrdilo se že pracháči a firmy nakoupli auta do lonského prosince a letos prsche, bentley, rolls, lambo na minimu nebo přímo nula.....
a to dalo taky vyniknout pár těm EV BMW :-):-)
a to dalo taky vyniknout pár těm EV BMW :-):-)
ryccardo
Objevil se potom co mu zabanovali ucty a blbej je stejne, takze bych skoro rekl ze jo.
kozakm
Svet moc jinde neni, bohuzel obycejne nasazovaci tazne pouzivaji i jine znacky.
Co jsem videl videa, tak matrixy funguji hezky (narozdil od auto steracu)
Co jsem videl videa, tak matrixy funguji hezky (narozdil od auto steracu)
Barry Lyndon
Tak jasně, že tažné ala dvojková Octávka mají, ale svět už je trochu jinde. Matrix hardware ve světlech je houby platný, když nefunguje (aktuálně se to snad snaží nějak zbastlit, aby to fungovalo i přes absenci dešťového senzoru...)
kozakm
Tažné to normálně umí i z výroby, matrix světla už Highland taky má (stačí SW aktualizace, matrix hardware ve světlech je už dlouho).