Auto.cz podcast

Již nevyráběný Renault Zoe v obou generacích měla AC nabíjení 22 kW.
Vysoce technologická bZ4X od automobilového giganta Toyoty má i v roce 2024 stále palubní nabíječku s výkonem 11 kW.
Co na to říkáš, Elone Musku? Že by proto recenze na tento skvost byla zakázána na moje.auto.cz
Vysoce technologická bZ4X od automobilového giganta Toyoty má i v roce 2024 stále palubní nabíječku s výkonem 11 kW.
Co na to říkáš, Elone Musku? Že by proto recenze na tento skvost byla zakázána na moje.auto.cz
Víš, je to nepochybně problém, se kterým se často setkávám, ale nejčastěji mě neštvou fosily, nýbrž překvapivě řidiči BEV, kteří zabírají místa u nabíječek, aniž by připojili kabel k nabíjení. Nejčastěji se s tím setkávám v Atrium Flora, na Žižkovo náměstí, McDonald's OC Řepy, Jabloňová P-10 a na dalších místech, kterým třeba chybí značka “Pouze pro dobíjení elektromobilů na dobu určitou”.
https😐/www.idnes.cz/…948_automoto_fdv
https😐/www.idnes.cz/…948_automoto_fdv
Já zase nechápu, proč se k tomuto a podobním článkům vyjadřují lidé, co jezdí spalovacím vozem. Evidentně není určený pro ně. Napadá mě jedině, že si potřebují dokazovat, že jejich spalovací auto je lepší, než elektromobil. Ten, kdo elektromobil používá, ví, jak to je, a podobné nesmysly nemá zapotřebí. Spalovací technologie v té podobě, v jaké ji známe dnes, naráží na své limity účinnosti. Proto je odkázána k zániku, však ty víš, kamo 😄
Poslyš, nevíš, jestli je ten Zetti vůbec reálný člověk a skutečný majitel elektromobilu vedle svých spalovacích vraku.
Jeho úroveň nenávisti k BEV je až příliš velká. Chápu, že ho někdo označil za „early adopter“, ale jeho míra nenávisti mi přijde nerealistická. Nechápu.
Jeho úroveň nenávisti k BEV je až příliš velká. Chápu, že ho někdo označil za „early adopter“, ale jeho míra nenávisti mi přijde nerealistická. Nechápu.
Ty vraky bych si vyprosil. Jeden z mych hvezdnych klenotů je vyfoceny i na https😐/www.idnes.cz/…ojetiny_LHR/foto
Najít nabíjecí místa pro auta na sídlištích je nadlidský úkol... Problém je najít volné místo pro normální auto. Nabíječka sníží už tak malou kapacitu míst, musí být postavena mimo stávající parkoviště.
To vsechno za predpokladu, ze nebudu ten druhy co ve dvě vstane a pujde se podivat,jestli ten prvni uz to auto odpojil. Pokud se na to vybodne, musim k nabijecce chodit kazdou hodinu, pripadne si na cestu vzit taxi. Nebo nabijet DC v rozsahu 10 - 25korun za kwh
Jestli je tohle elektrodebilni vize, tak se nedivte,ze normalni clovek si elektroauto nemuze poridit
Cez ma stejný podminky, 3 hodiny a pak 30
korun za hodinu .
Me se to netyka, nabijim v garazi. Moje poznamka byla k tematu, ne k me situaci
- ideálny stav nebude mať pri paneláku samé AC 22kW, ale bude stačiť aby 75 % bol stĺpik AC 7 kW zdieľaný medzi dve autá a 25% nech pripadne na vyššie tarifikované (DC?) stojany 22 kW.
- jediné, čo tomu chýba sú parkovacie miesta, kapacita siete je v mnohých prípadoch dostatočná, po 22 hod. padá spotreba dole.
PS: Stačilo by aj 3,7 kW zdieľaných medzi dve autá, za noc pohodlne nabiješ...
Pokud by nekdo chtel elektromobilitu protlačit tak takhle by se mohlo zacit ne jen na sidlisti, ale v každé vesnici