Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Brácha Škody Kodiaq končí. Seat Tarraco zastoupí sportovnější Cupra Terramar

26 komentářů

Nebo Nebo
Diesel. To Seat Tarraco měl.
Mikesus
Do téhle kompaktních SUV fakt diesel netřeba. Akorát to pak smrdí u školek nebo zbytečně nastartovane na parkovištích, aby se to zahralo
Rezna
Ale třeba, diesel se hodí obzvláště do tak velikého auta.
Mikesus
Však to je kompakt. To není nic velkého :-[]
Délka 4.5m. I octavia je větší
twistedTSD
----už nic----
Miroslav Bartoš
Já mám kompakty opravdu rád, takže jste mě zvedl ze židle.

Kompakt je nižší střední třída, tedy Focus, Octavia, Ceed, Astra apod. Jsou to ty nejuniverzálnější auta. Pokud je zvednete, tak máte Kugu, Karoqa apod. Tomu by se dalo možná říkat SUV-kompakt. Budiž. Ale nazývat Tarraco kompaktem je opravdu mimo.

Ať se daří.
Ozzman
Tarraco byl sourozenec Kodiaqu = D segmentová platforma a 4,7m, ta Cupra je kratší opravdu rozdílem třídy, otázkou je, jestli je platforma taky D, nebo C , ale Tiguan má taky nad 4,5m a ten by měl být na D platformě jako Passat, jen kratší.
Mikesus
Ale tarraco končí, o tom se tu nikdo nebaví. nástupce bude Terramar, o tom je článek, a místo délky 4.7 bude 4.5m a to je kompakt už velikostí.
No a ten tiguan co tu ozzy zmiňuje, to je taky takovej kompakt velikostně
Ada je zase tady
Diesel a manuální převodovka :yes:
KANKUNEN
Když se podíváme na vývoj, tak ta naše Škodovka je pro zákazníka ideál solidnosti.
Mokrous
Nový Tiguan a Kodiaq designově totálně zprasili a nové Tarraco to mohlo zachránit.
Ale jak už to tak v životě chodí, to dobré nám vezmou a to hnusné vnutí.
Co už? Za mne teda ani jedno.
Ozzman
Staré Tarraco se mne docela líbilo, ale velmi nemile mne překvapilo, jak v určitých detailech odflákli interiér proti jeho sourozencům, přitom cenově to nebylo výhodnější. Obávám se, že by to bylo stejné a když vidím novou Cupru, asi by to ani nebylo hezké... takže možná je to tak lepší :D
Mokrous
Jo, je to tak, Seaty obecně v interiéru byly vždy slabší, ale já měl na mysli vnější design. Akorát jsem to jaksi zapomněl zdůraznit.
Ozzman
Ja te pochopil, jen mne osobne to zklamalo.Ty posledni srovnatelne skoncily s Leonem 1 a pak uz to bylo vzdy horsi… mel sem posledni Cordohu a Fabie mela lepsi interier
Mokrous
Souhlas. Uvnitř se šidilo vždy. Mockrát jsem uviděl před salonem hezkej Seat a šel si sednout dovnitř a opět jsem se vrátil k VW. To byla a je pořád škoda.
Ozzman
Staré Tarraco se mne docela líbilo, ale velmi nemile mne překvapilo, jak v určitých detailech odflákli interiér proti jeho sourozencům, přitom cenově to nebylo výhodnější. Obávám se, že by to bylo stejné a když vidím novou Cupru, asi by to ani nebylo hezké... takže možná je to tak lepší :D

edit... já si nepřečetl článek a pak se podíval, že ta Cupra Terramar je to, čeho jsem se bál... ach jo :-[]
3_diamanty
Som zvedavy kto zase zastupi ibizu... a kto zastupi leona... nie nahradi ale zastupi... a to je pecka rozdiel ... :D
Ozzman
Ježiši Ibiza :D Upřímě jsem se chvíli zamyslel, jestli se ještě vyrábí... Já míval Cordobu, ale to je řada let.

Podle mě tady chvíli přežije Polo a zbytek se přeelektrizuje, nebo se udělá nějakej levnější hatch ve stylu Rapida/Skály, kterej bude koncern prodávat pod vícero značkami pro nás, co nechceme EV :D
Ozzman
Ježiši Ibiza :D Upřímě jsem se chvíli zamyslel, jestli se ještě vyrábí... Já míval Cordobu, ale to je řada let.

Podle mě tady chvíli přežije Polo a zbytek se přeelektrizuje, nebo se udělá nějakej levnější hatch ve stylu Rapida/Skály, kterej bude koncern prodávat pod vícero značkami pro nás, co nechceme EV :D
3_diamanty
Mne pride ze seat tuto dekadu uz len nejako doklepe s tym co ma... nejake nove modely uz su zrejme pase ... a teda bude zrejme jednym z tych vyrobcov ktory tuto najtazsiu utomobilovu dekadu uz nepreziju... uvidime kto bude dalsi ( jaguar? ) ... deje sa presne to co som cakal... preziju uz len najsilnejsi
3_diamanty
Mne ale pride ze ano... koniec tarraca ( inak fakt velmi vydareneho a pekneho auta ) je len dalsim klincom do rakvy seatu... len to nikto este tam vo vedeni nechce povedat na plnu hubu... ibiza predpokladam uz tiez coskoro skonci a bude bez nastupcu... do konca dekady to este facelifty arony atecy a leonu potiahnu a potom je seatu amen... smutne
Markus1
Esteze mame teba a tvoje vysvetlenia a predpovede 😂😂😂😂 chodiaci lexikon automobilizmu
Ps: stale neviem ci si uz sedel v Gecku
3_diamanty
To tvrdis ty.... inak so seatom to fakt nevyzera dobre... ci ty este naivne ocakavas nastupcov leona ibizy aj atecy?
Markus1
Stake cakam na odpoved :-)
3_diamanty
Nenapadne stiahnu aj ibizu uvidis ... a aronu este raz preplesknu po xichte aj leona ( aj i30 uz ide cestou nekonecnych faceliftov a zakaznik takto ani nic netusi a je spokojny ) ... nikde fakt neviem najst seriozne info o nastupcovi arony ci leona.. ani ziadne spy foto nic.. :no: v martorelli uz niekto urcite zmyva dlazku... aby po seate ostalo cisto pre cupry ktore ho "zastupia" ... pozor .. nenahradia... len na chvilku zastupia.. na hodne dlhu chvilku... rovnajucu sa nekonecnu
Ada je zase tady
Teď bude III. světová válka