Testy
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeTEST Škoda Scala 1.5 TSI DSG Monte Carlo – Levnější, přitom větší než golf
136 komentářů
Verny_2013
Ano, Scala má delší rozvor, větší kufr, může mít mnoho prvků výbavy jako Golf, je skutečně mnohem levnější. Ale to je tak vše. Jinak je to o třídu menší auto téměř ve všech ohledech. Kvalitou materiálů, šířkou interiéru, kvalitou jízdy, komfortem. A kdo chce u Golfa větší kufr koupí si kombíka. Tím neříkám že mi scala není sympatická, nabízí za rozumný peníz to co už ostatní i koncernové značky nikdy nenabídnou. Takže souhlasím v tomto s Rohypnolem, kupujte dokud je, ideálně 1,5TSi s manuálem. Jen ve srovnání s Golfem prohraje v 8 bodech z 10. Je to o třídu menší auto.
Souhlas, ještě bych přihodil to, že má ještě “starou” logiku ovládaní, solo panel klimatizace a skutečnou ruční brzdu a hlavně manuální převodovku = samá pozitiva proti Golfu :yes: Pokud jezdíš ve 2-4 lidech, šířku moc řešit nemusíš a 470l kufru taky v pohodě stačí na cokoliv. Navíc dost ušetříš. Tj Golfa netřeba 😉
Pretože môžem porovnať Scala predfacelift a golf 8 môžem povedať, že nemáš pravdu.
Ako bežný vodič vnímam s bežnou motorizáciou, že Scala je rovnako dobre spracovaná ako golf.
Čo neznamená, že je to perfektne, je to skratka rovnako ako v golfe.
Ergonómiu mi viac vyhovuje v Scala - lepší priestor pre kolena vpredu a vzadu je tiež viac miesta v škodovke.
Iste, golf môže mat super motory.
Ale pri porovnaní bežných motorizácii je Scala výrazne lepšie auto na brzne používanie.
Dynamika rovnaká, spotreba rovnaká, hlučnosť rovnaká - ale viac priestoru a lepšia cena
Ako bežný vodič vnímam s bežnou motorizáciou, že Scala je rovnako dobre spracovaná ako golf.
Čo neznamená, že je to perfektne, je to skratka rovnako ako v golfe.
Ergonómiu mi viac vyhovuje v Scala - lepší priestor pre kolena vpredu a vzadu je tiež viac miesta v škodovke.
Iste, golf môže mat super motory.
Ale pri porovnaní bežných motorizácii je Scala výrazne lepšie auto na brzne používanie.
Dynamika rovnaká, spotreba rovnaká, hlučnosť rovnaká - ale viac priestoru a lepšia cena
Tak to jsme jezdili asi rozdílnými auty. Komfortem, odhlučněním je Scala typická Škodovka. Mlátí na větších nerovnostech a je mnohem hůř odhlučněná. Golf je komfortem jízdy, odhlučněním minimálně o level lepší. A když chceš větší kufr vezmeš kombíka. Ten má navíc i větší rozvor a místa vzadu jako Octávka. Scala je pro nenáročného řidiče a ten s níbude spokojený. Golf je o level výš.
Si si isty ze hlucnost je rovnaka? uz pri golfe 7 bolo rozhudujucim rozdielom prave spracovanie a hlucnost. Nemyslim ze sa hlucnost pri golfe 8 tak zhorsila oproti 7g ze by to bolo zarovno so scalou. Kazdopadne spracovanie a detaily sa v G8 hhorsili urcite.
Tesat do kamene… Bohužel tenhle falešný marketing co autor předvedl a co Škodovka dlouhodobě tlačí, defacto scalu ničí. Zákazníci nejsou hloupí a ví že to je segment B, a i když Škodovka bude ve svém PR stokrát opakovat něco o kompaktech a golfu, zůstává fakt že to je pořád jen přifouklá fabie, což vůbec neznamená nic špatného - naopak, je to velice dobré auto se zajímavou užitnou hodnotou, ale cílovka je kupec pola/fabie, ne golfu, a v tom je zásadní problém a začarovaný kruh ze kterého se Škodovka už dvě generace toho modelu nemůže dostat - tím že nasadím cenovku odpovídající C na model B, docílím jediného - bude se to blbě prodávat, což se také už dvě generace děje, a řeší se proč jsou prodeje hluboko za očekáváním… No protože kočkopes..
Arese
Scala verzi 1.5 TSI s manuálem je asi poslední koupitelný hatchback C segmentu na trhu, protože není zprzněn elektrifikací! :yes: :yes: :yes: . K tomu přidává na dnešní dobu vynikající ergonomii a nadstandardní podélnou prostornost i výborný kufr. Taky design je po faceliftu velmi sympatický a jako třešničku na skvělém dortu auto disponuje dokonce i poctivou mechanickou P brzdu!!! 😄 :yes: Scala 1.5 TSI se 6st. manuálem je prostě horkým kandidátem na moje příští auto. 😄 :yes:
Je to dobra ponuka, akurat neviem preco nekupit Golf, ktory je vo vsetkom lepsi, ma multilink a napriek lepsej platforme ma podobnu hmotnost.
Golf je hlavne aj drahsi... mozno aj o 3000 eur v podobnej konfiguracii...
Golf s litrovym tsi je drahsi ako scala s 1,5tsi ...
Golf s litrovym tsi je drahsi ako scala s 1,5tsi ...
urcite ?
https😐/skladovevozy.volkswagen.cz/…-2021-0636622-CZ + https😐/skladovevozy.volkswagen.cz/…-2022-0654150-CZ
https😐/skladovevozy.volkswagen.cz/…-2021-0636622-CZ + https😐/skladovevozy.volkswagen.cz/…-2022-0654150-CZ
Určitě. Scala se mi po designové stránce zmalouvá mnohem víc, než Golf a navíc naštěstí netrpí tím, že by měla většinu ovládacích prvků dotykových. A Golf ani nenabízí poctivou mechanickou ručku! :no:
V pohode to su tvoje preferencie, reagujem na ceny, ze Golf nemusi byt vobec drahsi a je lepsi - nie pre kazdeho samozrejme.
Na druhej strane pozri na Vaculdove videa, co za strmene pouziva Skodovka na A0, neviem ci je to zrovna vyhoda mat rucku na trochu podpriemernej brzdiacej technike.
Na druhej strane pozri na Vaculdove videa, co za strmene pouziva Skodovka na A0, neviem ci je to zrovna vyhoda mat rucku na trochu podpriemernej brzdiacej technike.
Ano, o použití horších brzd u Scaly/Camiqu samozřejmě vím, je to jejich největší nedostatek... 😒
Mechanicka rucka ti je na nič, s ESP ju nevyuzijes v zakrutach, ani to nema zmysel pri jazde. Golf ma lepsie brzdy 😄
Už jen ten pocit, že ji mám v dosahu své pravé ruky (a že je čistě mechanická) mě naplňuje řidičskou radostí - aneb: Tady je (automobilový) svět ještě v pořádku. 😄 Modernizovaná verze mě ale zklamala tím, že už si u ní nemůžu vybrat normální poctivé "budíky" na přístrojovém štítu, ale jen displejové... 😒 :no: Snad je to možné nechat vyměnit, pokud ne, tak se s tím holt budu muset smířit... 😒
Nikomu neberu jeho preference, ale po 9 letech zkušeností s AutoHoldem a el. ručkou a po 4 letech zkušeností s virtual cockpitem místo klasiky, bych se už nikdy nevracel.
NULA! problémů, zvýšení uživatelského komfortu, ochrana převodovky, maximální konfigurovatelnost a přehled o všem o čem ho chci mít na jeden pohled bez lovení v menu.
NULA! problémů, zvýšení uživatelského komfortu, ochrana převodovky, maximální konfigurovatelnost a přehled o všem o čem ho chci mít na jeden pohled bez lovení v menu.
1) virtual cockpit nechci, nevyhovuje mi, klasické budíky jsou mnohem přehlednější a příjemnější na oči
2) ochrana převodovky - vůbec nerozumím... naopak mě autohold nevyhovuje, protože nemám 100% kontrolu nad autem ve chvíli rozjezdu.
2) ochrana převodovky - vůbec nerozumím... naopak mě autohold nevyhovuje, protože nemám 100% kontrolu nad autem ve chvíli rozjezdu.
Jak jsem psal, můžeš si vybrat co chceš ty, ale Virtual Cockpit vůbec nijak nenamáhá oči víc než fyzický rafičky. A když se dobře udělá, což koncern umí v pořadí Audi, Seat/VW a na konci Škoda, tak si tam dáš přesně co chceš a co nechceš, to vypneš a je to naprosto parádní věc. Měl jsem obojí a mohu srovnávat. Stelantis třeba katastrofa, ale koncern naprostá paráda.
Že se jim někde sekal soft je jiná písnička. Ale budíky jsou skvělý.
Ochrana převodovky platí hlavně pro DSG, kde je spousta inženýrů, co odmítá AutoHold a stojí na brzdě s kvaltem a netlačí dost na pedál a zprasí spojky. Ideálně u suché verze. Ale i u mokré to jde.
A pak vedou hospodský bitvy, jestli u DSG vyřazovat na neutrál a podobný dementní debaty.
Přitom se AutoHold postará o rozpojení spojek a jejich ochranu.
A nevím o jaké kontrole rozjezdu tu mluvíš. Prostě se normálně rozjedeš jako se vším jiným. Kdo to neumí, tak mu to může lehoulince trhnout a kdo to umí, tak o tom vůbec neví.
Atd. Oni ti inženýři většinou u těch věcí myslí. Bohužel rozpočtáři, marketéři, designéři a manažeři to pak něčím zabijou, ale ta technika většinou smysl dává a hospodskej lojza na ni nevyzraje.
Že se jim někde sekal soft je jiná písnička. Ale budíky jsou skvělý.
Ochrana převodovky platí hlavně pro DSG, kde je spousta inženýrů, co odmítá AutoHold a stojí na brzdě s kvaltem a netlačí dost na pedál a zprasí spojky. Ideálně u suché verze. Ale i u mokré to jde.
A pak vedou hospodský bitvy, jestli u DSG vyřazovat na neutrál a podobný dementní debaty.
Přitom se AutoHold postará o rozpojení spojek a jejich ochranu.
A nevím o jaké kontrole rozjezdu tu mluvíš. Prostě se normálně rozjedeš jako se vším jiným. Kdo to neumí, tak mu to může lehoulince trhnout a kdo to umí, tak o tom vůbec neví.
Atd. Oni ti inženýři většinou u těch věcí myslí. Bohužel rozpočtáři, marketéři, designéři a manažeři to pak něčím zabijou, ale ta technika většinou smysl dává a hospodskej lojza na ni nevyzraje.
Jo DSG, to pak,ok.
Ne, mě disolaye vadí, resp. budiky klasické jsou mi příjemnější. A je mi jedno jestli to je Bentley nebo Dacia.
Ne, mě disolaye vadí, resp. budiky klasické jsou mi příjemnější. A je mi jedno jestli to je Bentley nebo Dacia.
Já zase ocením tu konfigurovatelnost. Vyberu si design, vyberu si vše co tam chci a to pak mám stále na očích. Chci povolenou rychlost, mám ji, nechci, smažu ji. Chci nadmořskou výšku, mám ji. Nechci, tak vyměním za název písničky, nebo šipku navigace, nebo dojezd co cíle. Prostě co mě napadne. Rychlostní limit se mi ukazuje na obvodu rychloměru, když chci, nebo co mám zařazeno, nebo kompas, asistenty, nebo si tam dám mapu, nebo přehled spotřeb a dojezdů, prostě co mě napadne. Vyberu si kulatý, hranatý, malý, velký, minimalistický, modrý, zelený, červený, prostě co chci. Prostě bych se už nikdy nevracel. A navíc se v tom nedrží bordel a není to poškrábaný po prvním utření, jako klasika. Po 4 letech jako nový. Plus je to antireflexní.
Já nemám rád samoúčelný progresivní howadiny, co sou akorát tak k na.rání, ale Virtual Cockpit k nim nepatří a při pohledu zpět na klasiku se usmívám nad tím, jaké to bylo v pravěku. Šlo s tím žít, protože to hlavní tam bylo, ale současné řešení je pro mne a nejen pro mne prostě o světelný rok dál.
Já nemám rád samoúčelný progresivní howadiny, co sou akorát tak k na.rání, ale Virtual Cockpit k nim nepatří a při pohledu zpět na klasiku se usmívám nad tím, jaké to bylo v pravěku. Šlo s tím žít, protože to hlavní tam bylo, ale současné řešení je pro mne a nejen pro mne prostě o světelný rok dál.
Jak u kterého auta - např. u moderních BMW ti vůbec nedají možnost volby klasických pěkných kulatých "budíků" a musíš furt koukat na ten kosedelníkový hnus... 😲 😒 :no: :no: :no:
Zde bych i souhlasil. Klasika i taková ta poloklasika, co měla zkraje předchozí pětka před FL byla fajn, ale ty nový hnusy, co BMW předvádí úplně ve všem, od displayů, přes interiéry až po exteriéry, to je fakt zoufalost.
Mě se líbí displaye především u koncernu, ten je umí. Jinde už to taková hitparáda není.
Mě se líbí displaye především u koncernu, ten je umí. Jinde už to taková hitparáda není.
Ono to asi nebude jen o tom multilinku i bez něj se to kolikrat da, ale musi se to umět.
Ja, už dřive psal, že u koncernu pokud jde o "harmoniku" tedy prodlouženou verzi nějake platformy tak je to špatenka. Což v C segmentu nema akorat pravě golf a tušim A3. Navic otazka jak to sprzni ještě konkretni automobilka.
Někde jsem zahlidl nějake dojmy z FL Kamiq a Scala tušim to bylo něco od vas z SK a tam někdo tvrdil, že Kamiq je dokonce kultivovanějši a klidnějši ? než Scala. Věřit se mi tomu nechce, ale jestli je to pravda tak jizdně musi byt Scala na tom hodně špatně.
Kamiq ma muj otec, ktereho jsem dokopal k tomu, aby ubral tlaky na 17" pneu byť vyloženě přefoukle to neměl snad podle vyrobce. I tak je to podvozkově nekultivovana uskakana koza, ktera na horšich cestach i zřetelněji boucha. To neni dobre ani na B segment natož C. Přitom to neni laděnim vyloženě tuhe.
Nevim jak jezdi standard golf, ale když jsem otci pujčil sveho golfa na 18" a dal to do režimu sport tak jsem chtěl po něm vyjadřeni co řika na komfort/kultivovanost vuči te jeho "koze". Tak jen prohodil něco o ceně což jsem mu odvětil, že o ceně to rozhodně jen neni. Jednoduše ten golf i ve sport režimu je nesrovnatelně kultivovanějši. Dokonce a to myslim naprosto važně tak i Fiesta ST na 17" byť je určitě tužši než Kamiq ještě aby ne tak je citelně kultivovanějši.
Prostě kamiq je jako celek lacine auto a jizdni chovani to vyloženě podtrhuje.
Ja, už dřive psal, že u koncernu pokud jde o "harmoniku" tedy prodlouženou verzi nějake platformy tak je to špatenka. Což v C segmentu nema akorat pravě golf a tušim A3. Navic otazka jak to sprzni ještě konkretni automobilka.
Někde jsem zahlidl nějake dojmy z FL Kamiq a Scala tušim to bylo něco od vas z SK a tam někdo tvrdil, že Kamiq je dokonce kultivovanějši a klidnějši ? než Scala. Věřit se mi tomu nechce, ale jestli je to pravda tak jizdně musi byt Scala na tom hodně špatně.
Kamiq ma muj otec, ktereho jsem dokopal k tomu, aby ubral tlaky na 17" pneu byť vyloženě přefoukle to neměl snad podle vyrobce. I tak je to podvozkově nekultivovana uskakana koza, ktera na horšich cestach i zřetelněji boucha. To neni dobre ani na B segment natož C. Přitom to neni laděnim vyloženě tuhe.
Nevim jak jezdi standard golf, ale když jsem otci pujčil sveho golfa na 18" a dal to do režimu sport tak jsem chtěl po něm vyjadřeni co řika na komfort/kultivovanost vuči te jeho "koze". Tak jen prohodil něco o ceně což jsem mu odvětil, že o ceně to rozhodně jen neni. Jednoduše ten golf i ve sport režimu je nesrovnatelně kultivovanějši. Dokonce a to myslim naprosto važně tak i Fiesta ST na 17" byť je určitě tužši než Kamiq ještě aby ne tak je citelně kultivovanějši.
Prostě kamiq je jako celek lacine auto a jizdni chovani to vyloženě podtrhuje.
To zas je snůška blábolů 😒] 😒]
Rozdíl v MQB a MQB.A0 je právě v té modularitě, kdy menší není připravena na zástavbu některých prvků. To vůbec není o tom, že by to bylo něco horšího nebo méněcenného.
O porovnání Kamiq vs. Scala píšeš naprostý nesmysl, protože autožurnál konstatoval něco úplně jiného. To, že Kamiq je odladěný jemné jodlišně než Scala a na špatné cesty to je v určitém ohledu přínos, absolutně neznamená nic z toho co naznačuješ. Prostě píšeš bláboly.
A to že Kamiq na 17p není ideální na naše cesty? No to je opravdu zjištění. 😒]
Rozdíl v MQB a MQB.A0 je právě v té modularitě, kdy menší není připravena na zástavbu některých prvků. To vůbec není o tom, že by to bylo něco horšího nebo méněcenného.
O porovnání Kamiq vs. Scala píšeš naprostý nesmysl, protože autožurnál konstatoval něco úplně jiného. To, že Kamiq je odladěný jemné jodlišně než Scala a na špatné cesty to je v určitém ohledu přínos, absolutně neznamená nic z toho co naznačuješ. Prostě píšeš bláboly.
A to že Kamiq na 17p není ideální na naše cesty? No to je opravdu zjištění. 😒]
Ale ja vubec neřešim modularitu tedy jestli je možnost nějake zastavby jineho HW jak 4x4, převodovky, motory atd, ale jejich prodlouženi, ktere maji negativni vliv na jejich samotne chovani.
A tedy jestli je fakt, že Kamiq je odladěn jinak a naznačuješ, že by snad měl byt opravdu kultivovanějši než Scala tak tim huře a tedy nic nenaznačuji.
A tedy jestli je fakt, že Kamiq je odladěn jinak a naznačuješ, že by snad měl byt opravdu kultivovanějši než Scala tak tim huře a tedy nic nenaznačuji.
Jízdní vlastnosti jsou perfektní. Vyhybaci manévr 85 kmh.
Limuzinoidní naladění Scaly je mi bližší než naladění Kamiqa.
https😐/youtu.be/MqcbaHZxXn4?si=Hit7ba0rAB5RE_3R
Zkoušej si ty svoje bláboly na jiných serverech. Tady ti to neprojde :-!
Limuzinoidní naladění Scaly je mi bližší než naladění Kamiqa.
https😐/youtu.be/MqcbaHZxXn4?si=Hit7ba0rAB5RE_3R
Zkoušej si ty svoje bláboly na jiných serverech. Tady ti to neprojde :-!
Tak vyraz jizdni vlastnosti jsou perfektni mi bohatě stači. Ale jestli ty skačeš na tyhle hlašky je čistě tvuj problem.
No, ale jinak to je přesně to co jsem myslel. A jestli je to opravdu vuči těma 2 tak jak on tvrdi tak plati to co jsem psal...
https😐/youtu.be/MqcbaHZxXn4?si=uisHJWIqNwWEKJ57&t=1700
No, ale jinak to je přesně to co jsem myslel. A jestli je to opravdu vuči těma 2 tak jak on tvrdi tak plati to co jsem psal...
https😐/youtu.be/MqcbaHZxXn4?si=uisHJWIqNwWEKJ57&t=1700
Tak si rozmysli co vlastně chceš tvrdit?!?
Jestli skáčeš na tyhle hlášky, nebo jestli ty hlášky tvrdí to co ty... 😒] 😒] 😒]
Jestli skáčeš na tyhle hlášky, nebo jestli ty hlášky tvrdí to co ty... 😒] 😒] 😒]
Jestli v těch dvou prohlašenich nevidiš rozdil tak to ti těžko pomužu.
Ale o perfektnich jizdnich vlastnostech nemuže byt vubec řeč, už jen tou snad školnim znamkovanim dostatečnou kultivovanosti max 3-.
A jestli tam ma dva vyrobky od jednoho vyrobce a nastiňuje nějake rozdilnosti tak to, už je pro mě určitě jine sděleni.
Ale o perfektnich jizdnich vlastnostech nemuže byt vubec řeč, už jen tou snad školnim znamkovanim dostatečnou kultivovanosti max 3-.
A jestli tam ma dva vyrobky od jednoho vyrobce a nastiňuje nějake rozdilnosti tak to, už je pro mě určitě jine sděleni.
Tak si to už rozmysli. Říká Karpat pravdu nebo ne? 😒] 😒] 😒]
Ja si rozhodně nemam co rozmyšlet, Kamiq znam nejen jizdně velmi slušně na to, abych ho dokazal zhodnotit. Ano knk Scalu neznam jen se k ni vyjadřuji tak jak se vyjadřuji. I kdyby Karpat tvrdil, že Kamiq jezdi lepe než kde jake bavo tak je pro mě ta informace nezajimava narozdil od rozdilnosti dvou velmi podobnych produktu. Ani nebudu brat přeci v potaz jeho preference a třeba i to, že je nadšeny prakticky se všim co mu přijde pod ruce.
U tebe je fuk že Kamiq znáš. Protože tvůj problém je úplně jinde 😒]
Takže ses nerozmyslel, jestli Karpat ano nebo ne. No, nejak ses do toho zamotal do tech tvých blábolů 😒] 😒]
Takže ses nerozmyslel, jestli Karpat ano nebo ne. No, nejak ses do toho zamotal do tech tvých blábolů 😒] 😒]
Kavova sedlina, věštecka koule, karty či jina věštecka pomucka.
A neboj, až se doopravdy zamotam tak to poznaš, ale ja myslim, že toho se jen tak nedočkaš.
A neboj, až se doopravdy zamotam tak to poznaš, ale ja myslim, že toho se jen tak nedočkaš.
Neee, prosím, ty se nezamotávej. Stačí když máš pocit že co píšeš dává smysl 😒]
Ja předevšim nemam pocit, ale jsem si jisty, že se daš velmi lacině opit viz...
"Jízdní vlastnosti jsou perfektní"
"Jízdní vlastnosti jsou perfektní"
85 kmh... nic???
Jo, příliš složité na pochopení 😒]
Mimochodem, vtipné je to, že celá debata vůbec není o tom co si myslím nebo co tvrdím, ale o tom jestli s Karpatem teda souhlasíš nebo nesouhlasiš 😒] 😒] 😒]
Co si myslím o Scale já, je tady ale úplně jedno.
Jo, příliš složité na pochopení 😒]
Mimochodem, vtipné je to, že celá debata vůbec není o tom co si myslím nebo co tvrdím, ale o tom jestli s Karpatem teda souhlasíš nebo nesouhlasiš 😒] 😒] 😒]
Co si myslím o Scale já, je tady ale úplně jedno.
Jestli ti to stale nedošlo tak ja Kamiq znam osobně. Co mi ma řict čislo 85 a vuči čemu bych to měl knk vztahovat...jak mam souhlasit s něčim co neznam a jen se podivuji pokud je fakt ten, že o Kamiqu tvrdi, že je kultivovanějši než Scala. Což je to co ja neznam a je to pro mě to nad čim kladu otaznik.
Já to vím že Kamiq znáš. Psal jsi, umím číst, paměť mi slouží 😁
Jak jsem psal, problém u tebe je jinde než že bys to auto neznal :-!
Já se nepodivuji, protože to že SUV bude na špatné cestě reagovat přirozeněji než kompakt je naprosto správně a naprosto očekávatelné.
A to, že nejsi schopen pochopit že Scala jezdí v rámci konkurence velmi slušně, to už je tvá vizitka.
Jak jsem psal, problém u tebe je jinde než že bys to auto neznal :-!
Já se nepodivuji, protože to že SUV bude na špatné cestě reagovat přirozeněji než kompakt je naprosto správně a naprosto očekávatelné.
A to, že nejsi schopen pochopit že Scala jezdí v rámci konkurence velmi slušně, to už je tvá vizitka.
Co ma proboha Kamiq společneho s SUV vždyť tohle je Scala na chudach. Snad typicky zastupce crossoveru. A jestli tohle ma byt ukazka toho, že by měl přirozeněji reagovat na špatnych cestach než kompakty tak potom potěš jak asi funguje ta velmi slušně jezdici Scala. Protože kompakty tak nekultivovane na špatnych cestach rozhodně běžně nebyvaji. Kamiq pravě potřebuje solidnějši povrch tak, aby dokazal slušně fungovat. Na rozbitějšim povrchu to s nim jde do kytek.
Nech si svůj světonázor. Kamiq a Scala jezdí katastroficky je to naprostý krumpl a drožka.
Proto vyhrává testy ... 😒] :yes:
https😐/www.autozeitung.de/…test-205905.html#…
Celkově vzato nabízí Škoda Scala nejharmoničtější komfort odpružení za všech podmínek. Češi tlumí při pomalé jízdě šetrněji než jeho konkurenti, efektivněji kompenzují hlubší poškození vozovky a zároveň se cítí pohodlně a bezpečně ve vysokých rychlostech.
BOŽE, JAK TY JSI SMĚŠNÝ 😒] 😒] 😒] u tebe je to vždycky o to větší zoufalství a katastrofa, že ty auta reálně znáš jak sám píšeš 😒] 😒] 😒]
Proto vyhrává testy ... 😒] :yes:
https😐/www.autozeitung.de/…test-205905.html#…
Celkově vzato nabízí Škoda Scala nejharmoničtější komfort odpružení za všech podmínek. Češi tlumí při pomalé jízdě šetrněji než jeho konkurenti, efektivněji kompenzují hlubší poškození vozovky a zároveň se cítí pohodlně a bezpečně ve vysokých rychlostech.
BOŽE, JAK TY JSI SMĚŠNÝ 😒] 😒] 😒] u tebe je to vždycky o to větší zoufalství a katastrofa, že ty auta reálně znáš jak sám píšeš 😒] 😒] 😒]
Na vysměch si zde od začatky ty.
To by ve fordu s FL museli něco velmi podělat, aby spadl pod uroveň kultivovanosti dosti podpruměrneho kamiqa natož scaly, jestli plati to co vyřkl Karpat.
To by ve fordu s FL museli něco velmi podělat, aby spadl pod uroveň kultivovanosti dosti podpruměrneho kamiqa natož scaly, jestli plati to co vyřkl Karpat.
Jistě, Karpat lže, autozeitung lže, jen e😜ert miromen je to pravé ořechové 😒] 😒] 😒] Jsi fakt k smíchu 😒] Fakt ale zajímavé, že ti to není blbé psát takové prokazatelné nesmysly pořád dokola.
Ty to maš uplně vymetene v hlavě. Ja se tu nebudu dookola opakovat, ale to, že je Kamiq mezi kompakty kultivovanosti dost marny je realny fakt. Ono i rodinny kočar Kodiaq jak se snažily některe recenze naznačovat nejednoho majitele překvapily jaky je to drncaq vuči kompaktum. Dostat zde jednoho majitele tak by ti vysvětlil ty tve testy vs realita, ktery ma doma toho předokolkoveho kodiaqa předFL a předchozi generaci M3 oboje na 18".
Přesně. Já to mám vymetené. Všichni si vymýšlejí, ... doporučuji ti najít si číslo na chocholouška 😒]
Ty jsi za ty roky nepostřehnul ten drobný fakt, že tzv. "recenzenti" neustále opěvují každý křáp, hlavně, že to je novinka a hlavně, že je má importér rád a zve je na výlety po světě, na žranice, hotely a dává jim hlavně denní chleba - tj. další auta na test.
Jen málokdo a málokdy si dovolí tvrdou kritiku a nebojí se, že ztratí přízeň.
Není to dogma a neplatí to vždy a všude, ale je to tím vše nasáklé až až.
Jen málokdo a málokdy si dovolí tvrdou kritiku a nebojí se, že ztratí přízeň.
Není to dogma a neplatí to vždy a všude, ale je to tím vše nasáklé až až.
Je to srovnání s Focusem s STčkovým podvozkem, který je holt tužší a na drobných nerovnostech neklidný. Pokud chceš primárně pohodlí, můžeš vzít standardní podvozek.
Podstata toho co tvrdí e😜ert miromen je ale úplně jinde.
Já se vůbec nechci bavit s nebavím na téma, jestli Scala jezdí o 5% lépe nebo hůře než Fikus a že na sportovním podvozku bude o 5,25% lepší či horší (což mimochodem znamená, že sice bude o něco horší v komfortu, ale o to lepší bude v jízdní agilitě... takže do bodového hodnocení nebude mít sportovní x běžný podvozek zase tak dramatický dopad).
Já říkám, že renomovaní novináři i zahraniční testy potvrzují, že Scala jezdí v rámci své konkurence velmi obstojně. Zatímco e😜ert miromen tady rozvíjí teorie o tom, jaká je to hrůza 😒]
Já se vůbec nechci bavit s nebavím na téma, jestli Scala jezdí o 5% lépe nebo hůře než Fikus a že na sportovním podvozku bude o 5,25% lepší či horší (což mimochodem znamená, že sice bude o něco horší v komfortu, ale o to lepší bude v jízdní agilitě... takže do bodového hodnocení nebude mít sportovní x běžný podvozek zase tak dramatický dopad).
Já říkám, že renomovaní novináři i zahraniční testy potvrzují, že Scala jezdí v rámci své konkurence velmi obstojně. Zatímco e😜ert miromen tady rozvíjí teorie o tom, jaká je to hrůza 😒]
Kamiq ale opravdu nejezdi nic moc. A kola na to moc vliv nemaji. Na to se akorat vzdycky vymlouvaji novinari, kdyz dostanou drncavou skodovku, tak rikaji, ze na mensich kolech by to urcite bylo lepsi. Nebylo. Kvalitne udelany podvozek funguje bez ohledu na kola.
Otazka je srovnani se scalou. Nekde rikaji, ze jezdi lepe ona, jinde zase vic chvali kamiq. Je mozne, ze v prubehu doslo k upravam podvozku, taky je mozne, ze Karpat nemel moznost auta poradne vyzkouset na rozbitych cestach a jenom se projel kolem hotelu.
Otazka je srovnani se scalou. Nekde rikaji, ze jezdi lepe ona, jinde zase vic chvali kamiq. Je mozne, ze v prubehu doslo k upravam podvozku, taky je mozne, ze Karpat nemel moznost auta poradne vyzkouset na rozbitych cestach a jenom se projel kolem hotelu.
Hele, nevím co je na tom pravdy, ale celkem tomu i věřím vzhledem k IQ koncernu VAG.
Údajně mají pro různé motorizace/rozměry kol různě odladěné podvozky. Tzn. jiné díly na podvozku budeš mít u 1.0 TSI, 16p, jiné budeš mít třeba 1,5 tsi, 18p atp.
Asi by se to dalo ověřit přes ND, ale nikdy jsem to až tak do důsledku nezkoumal. Ale věřím tomu, že to tak může být. Když jen stěrač na konkrétní model VW musíš kupovat podle VIN protože jinak to netrefíš 😒]
Údajně mají pro různé motorizace/rozměry kol různě odladěné podvozky. Tzn. jiné díly na podvozku budeš mít u 1.0 TSI, 16p, jiné budeš mít třeba 1,5 tsi, 18p atp.
Asi by se to dalo ověřit přes ND, ale nikdy jsem to až tak do důsledku nezkoumal. Ale věřím tomu, že to tak může být. Když jen stěrač na konkrétní model VW musíš kupovat podle VIN protože jinak to netrefíš 😒]
ST Line Focus ve 4 generaci je fest tuhy. Ja když jsem jinde psal postřehy tak jsem napsal něco ve stylu, že pro běžne uživatele, už tohle muže byt až moc. Když pominu, že i na dosti nepěknem asfaltu ho jen tak něco nerozhodi na rozdil od takoveho Kamiqa, prostě jiny svět tak i ta kultivovanost je u něj vyrazněji lepši. Přenosy od podvozku přes karoserii do interieru jsou citelně meně znat a nervoznějši zadek je u něj v mnohem menši miře a proto s nim neni problem jet i "palbu" na hnusnem povrchu.
Karpat má hlavně pokaždé ty emoooooocie a drrrrrsnu papulu a spousta keců, že by jeden padnul.
Na SK scéně uznávám jedině Filipa Garaje.
Na SK scéně uznávám jedině Filipa Garaje.
Hele já nevím, nejel jsem bezprostředně po sobě, ale známej má doma Golf VII, Octavii III a i OIV a Superb III a měl i Scalu a na Scalu nadával jako špaček, že v horším křápu podvozkově a ovladatelně nejel. Nevím proč, nesrovnával jsem, ale jen tlumočím slova majitele všech těchto vozů. Prý v OIII byl vždy rychlejší a přesnější. Možná to jen plave, nevím.
Rozměr kol, pneu, konkretni specifikace... takhle je to o ničem.
Oboje 17", Scala 1,5 TSI a Ovce 2.0 TDI oboje 110 kW. Víc nevím.
Ano, kazdopadne koncernova vyhoda pre Golf s multilinkom pri vykone 110kW je dalsi zaujimavy kusok do skladacky - dnes sa to uz nenosí.. pripadny fajnsmakker si pride na svoje a je fajn, ze Golf mu to stale umozni.
Verim, ze s vleckou nie je zasadny problem, daily som podla toho ani ja nevyberal skor naopak, s vleckou je menej starosti ak to chces do osobneho vlastnictva na dlho.
V Kamiku som a viezol v 1.0Tsi dost kratko, ale prisiel mi pohodlny, nedrncal. No boli v nom 4 chlapi, takze bol zatazeny 😁
Mas vysoke naroky, Golf ta rozmlsal a holt sa uz divas na auta inac, aspon si to myslim. Kazda skusenost formuje.
Verim, ze s vleckou nie je zasadny problem, daily som podla toho ani ja nevyberal skor naopak, s vleckou je menej starosti ak to chces do osobneho vlastnictva na dlho.
V Kamiku som a viezol v 1.0Tsi dost kratko, ale prisiel mi pohodlny, nedrncal. No boli v nom 4 chlapi, takze bol zatazeny 😁
Mas vysoke naroky, Golf ta rozmlsal a holt sa uz divas na auta inac, aspon si to myslim. Kazda skusenost formuje.
Ja sice nemam rad vlečky a určitě to neni o golfu byť mam přime srovnani včetně druhe osoby. Ale prostě znam řadu aut, ktere jsou i tužši, ale na špatnych cestach dokaži fungovat kultivovaněji. Mě ten Kamiq docela připomina prvni generaci Ceedu, ktery ma třeba zrovna multilink. A pravě i piši, že komfort pruženi ne kultivovanost Kamiq nema špatny a kazi ho pravě ta komplexni detailnějši prace podvozku. A předevšim mě zarazilo to, že Scala ma byt na tom huře čemuž se mi nechce věřit.
Tieto nuancie su velmi subjektivne, casto pocitove a nepresne. Do hry vstupuje mnoho faktorov od pouzitych dielov k danej konstrukcii az po stav, vonkajsiu teplotu, velkost kvalita a tlaky pneu, alebo zatazenie ci vyrobny "batch" alebo vybava. Pridaj k tomu este zotrvacnost "testera" z inych aut a jeho pych. premenlivé...
Ja tiez precizne vnimam a rozlisujem pracu podvozku resp celku, neda sa to vacsinou jednoducho skatulkovat. Rozptyl skusenosti a nazorov je prilis velky a malo exaktny.
Ja tiez precizne vnimam a rozlisujem pracu podvozku resp celku, neda sa to vacsinou jednoducho skatulkovat. Rozptyl skusenosti a nazorov je prilis velky a malo exaktny.
Jasně s tim souhlas. Ja hodně vychazim z toho co jsem samozřejmě poznal, beru v potaz i kategorie a patřim k těm co neřeši při jizdach spotřebu, jak se co ovlada, kde se zapina tempomat apod. Prostě prvni jdu k autu a zajima mě co konkretě ma obute a snažim se vysledovat jak jsou pneu nahuštěny. Pokud si nejsem jisty a je možnost tak prvni řešim pravě tlaky v pneu. A za jizdy se soustředim předevšim na samotnou jizdu a ovladaci prvky. Zbytek je pro mě v drtívě připadech až nezajimavy.
A otec Kamiq pořidil po prvni generaci Opel Mokka. Z tohodle pohledu je na tom samozřejmě Kamiq vyrazněji lepe. Ono to ani u te mokky nebylo snad ani možne, aby to nějak solidněji fungovalo. Na ještě menšim pudoryse minimalně o 10cm vyšši stavba přesně si nepamatuji.
Takže čistě jizdně proti kamiqu nic nemam sice na zadek mě určitě neposadil, ale rozhodně uspokojil. Jen ta kultivovanost s tim co jsem tu nastinil vuči Scale.
A otec Kamiq pořidil po prvni generaci Opel Mokka. Z tohodle pohledu je na tom samozřejmě Kamiq vyrazněji lepe. Ono to ani u te mokky nebylo snad ani možne, aby to nějak solidněji fungovalo. Na ještě menšim pudoryse minimalně o 10cm vyšši stavba přesně si nepamatuji.
Takže čistě jizdně proti kamiqu nic nemam sice na zadek mě určitě neposadil, ale rozhodně uspokojil. Jen ta kultivovanost s tim co jsem tu nastinil vuči Scale.
Myslím, že Kamiq může mít o kousek větší kola. Jel jsem jedním kouskem na 205/55/17... tady ta Scala myslím má 205/50/17. Obecně 205/55 je taková ta osvědčená klasika, s tím kdysi jezdila většina aut střední třídy a přišlo mi, že to tomu Kamiqu sedne... díky slušné porci gumy to nebylo nějak uskákané a i při trošku dynamičtější jízdě jsem z toho měl dobrý pocit (ne že by to byl nějaký hothatch, ale i na současný Ceed to za mě asi stačilo, plus mínus).
Jo tenhle rozměr ma pravě muj otec tedy 205/55/17 a ma na tom contiky.
Kamiq jsem měl v ruce několikrat. Vždy v autě ve dvou či sam vlastně jsem ho řidil jako teměř novy a pak po nějakem nevyznamnem najezdu max par tisic. No a na horšim povrchu tam prostě jasne odskakovani bylo včetně bouchani od podvozku.
Kamiq jsem měl v ruce několikrat. Vždy v autě ve dvou či sam vlastně jsem ho řidil jako teměř novy a pak po nějakem nevyznamnem najezdu max par tisic. No a na horšim povrchu tam prostě jasne odskakovani bylo včetně bouchani od podvozku.
Z jedné strany je fajn, že na auto na pomezí B/C můžeš obout 17", aniž by to mělo zásadně negativní vliv na komfort. Z druhé strany se mi Kamiq dost nelíbí, za mě je to s přehledem nejošklivější Škodovka... takže na to sice můžeš dát hezký kola, ale výsledek to stejně nezachrání.
To je ryze individuální. Kamiq bohužel trpí na poněkud useknutou záď, jenže to byl záměr aby nezabili Scalu... Poskládali to zkrátka něco za něco.
Tak to ja mam určitě jinak. Co se mi nelibi tak je předni čast a to diky světlum. Moc nemusim takhle řešena světla ala citroen a obecně uzke pruhy.
Ale třeba tvarově se mi kastle naopak i docela zamlouva vuči většim sourozencum, ktere jsou ale vyloženě krabicoidni vuči kamiqu.
Ale třeba tvarově se mi kastle naopak i docela zamlouva vuči většim sourozencum, ktere jsou ale vyloženě krabicoidni vuči kamiqu.
Nojo, když předek je tvář a světla jsou oči... když je divnej čumák, tak to ten zbytek nezachrání. S jiným čumákem by se mi to asi taky líbilo.
I tohle mam trochu jinak. I když s tebou vesměs souhlasim a vim, že hodně lidi to ma stejně jako ty. A je fakt, že předek u kamiqa je no prostě dobre to neni. Ale auta maji i zadnice a když jedeš za něčim nepěknym... a třeba kolikrat pěkna podivana na ten předek kazi pohled z profilu prostě nějake zakladni tvarovani jako celku.
Mají i zadnice, mají i proporce. Ty proporce jsou pro mě taky hodně důležitý a u Kamiqu jsou vesměs v pořádku (vzhledem ke kategorii)... i když občas mám pocit, že to auto napadá na předek, jako že je zadek vejš než předek... zkoušel jsem najít nějakou fotku kde by to bylo vidět, ale nenašel jsem.
No nic... jak se mi nelíbí třeba zadek u kombíkový Insignie nebo Astry, tak bych to přežil spíš než hmyzí xicht u Kamiqu nebo Kony.
No nic... jak se mi nelíbí třeba zadek u kombíkový Insignie nebo Astry, tak bych to přežil spíš než hmyzí xicht u Kamiqu nebo Kony.
Se všim souhlas. Jo u toho Kamiqa je ten čumak upadlejši tedy asi tušim co tim mysliš. Ja jen pišu, že jako tvarově se mi docela libi ne, že by se mi nějak vice libil ve stylu laska na prvni pohled což vlastně vylučuje ten jeho ksicht.
205/55 R16 byly moje nejoblíbenější pneu na GOLFech jak na krátkých, tak i dlouhým Variantu.
Na 17" už jsem to nesnášel.
Teď Passat 215/55 R17.
Obecně mám profil 50-55 nejradši. Není to na závodění, ale na normální jízdu super.
Profil 45 a nižší mi většinou přijde jako prkno a profil 60 a vejš už se zase moc žvejká.
Na 17" už jsem to nesnášel.
Teď Passat 215/55 R17.
Obecně mám profil 50-55 nejradši. Není to na závodění, ale na normální jízdu super.
Profil 45 a nižší mi většinou přijde jako prkno a profil 60 a vejš už se zase moc žvejká.
Multilink je jedna věc, otázka je kolik běžných uživatelů ho dokáže ocenit, mínus Golfu je dotykové ovládání všeho a když jsem v tom seděl, nemohl jsem se zavit dojmu, "tohle je doprd... vážně auto za 800 tis ?" v interiéru to působilo strašně lacině a neútulně.
Ja to v pripade scaly u mna vidim na verziu 1,0 tsi s manualom .. ale aj ta mi bohate postaci ... a mozno uz za rok to bude realita ... uvidime
Futurista
Já furt nějak nevím, co si o Scale myslet. Facelift jí prospěl, ale furt je pro mne boční pohled jako taková brambora. Ani hatchback, ani kombi... A co jsem měl možnost, tak si pamatuju, te to byla taková plastová uskákaná koza... Pravda, předfacelift.
A taky nevím, jestli je na místě to nadšené hýkání a řeči o rodinném autě, o tlačítkách ovládání (krok zpět je krokem vpřed), o motoru, který "pracuje takřka bez vibrací" (vážně se nad tím autor podivuje?), a to celé bez příplatků za 600t Kč? Možná bych si odpustil ten kolotoč MC, a ušetřený peníz utratil jinak. Konkurence stále existuje, i se čtyřválci, a v kombíku.
Ale proč ne, jako celek funguje, lidem se snad i líbí, motor je víc než dostatečnej, nějaký kupce si to najde.
A taky nevím, jestli je na místě to nadšené hýkání a řeči o rodinném autě, o tlačítkách ovládání (krok zpět je krokem vpřed), o motoru, který "pracuje takřka bez vibrací" (vážně se nad tím autor podivuje?), a to celé bez příplatků za 600t Kč? Možná bych si odpustil ten kolotoč MC, a ušetřený peníz utratil jinak. Konkurence stále existuje, i se čtyřválci, a v kombíku.
Ale proč ne, jako celek funguje, lidem se snad i líbí, motor je víc než dostatečnej, nějaký kupce si to najde.
Dotykove ovladanie na dipleji je ergonomicky krok do zadu, takze ano tlacitkove ovladanie je krok v pred. Inak suhlas, Scala je trochu horsie obhajitelna volba v roli predosleho Rapidu.
Jo, tak jsem to myslel. Škodovka se vrátila do normálu a je dobře. Já když sednu do čtyřkový Octavie, tak bych vyskočil z kůže. A ještě mě absolutně nasí.á ten středovej ofuk... kolene. Za to by měl někdo platit zákazníkům. To je naprostej zmar.
Pocitovo je interier hodnotnejsi v 4ke, ma lepsie sedacky - klasicka bolest octavii, ergonomiu ovladania sprznil koncern diktatom, teda aspon myslim... neviem na kolko sa mohla Skodovka pre danu aplikaciu rozhodnut sama.
Stredovy ofuk je somarina, ale budis keby je vsetko ostatne okay, asi to prezijes. Dnesne klimatizacie chladia plynule pokial sa nebavime o narazoch kedy naskocis do rozpaleneho auta.
Stredovy ofuk je somarina, ale budis keby je vsetko ostatne okay, asi to prezijes. Dnesne klimatizacie chladia plynule pokial sa nebavime o narazoch kedy naskocis do rozpaleneho auta.
A ja budu tvrdit, že to neni uplna pravda. To by muselo byt ergonomicky to tlačitkove přikladně provedeno. Pro mě je rozhodně ergonomičtějši 8 golf než prvni generace čistě tlačitkove C3.
A u škodovek to taky neni žadna hitparada. Ta hybridni kombinace, kdy škodovky perou displeje niže než by bylo zdravo neni za mě rozhodně idealni kompromis. Tedy neznam knk Scalu, ale stačil mi superb nebo O4.
Navic se zde piše, že tyhle FL maji snad ještě puvodni infotainment tedy MIB 2.5 což je vuči MIB 3 rozhodně horši zaležitost. Rychlosti mi připomina snad Sync 2 od fordu či to co ma součastna 308. A třeba takovy rychlejši vyjezd couvanim po čerstvem startu ani nestiha u něj aktivovat zpětnou kameru.
A u škodovek to taky neni žadna hitparada. Ta hybridni kombinace, kdy škodovky perou displeje niže než by bylo zdravo neni za mě rozhodně idealni kompromis. Tedy neznam knk Scalu, ale stačil mi superb nebo O4.
Navic se zde piše, že tyhle FL maji snad ještě puvodni infotainment tedy MIB 2.5 což je vuči MIB 3 rozhodně horši zaležitost. Rychlosti mi připomina snad Sync 2 od fordu či to co ma součastna 308. A třeba takovy rychlejši vyjezd couvanim po čerstvem startu ani nestiha u něj aktivovat zpětnou kameru.
Pomer spackanych mechanickych ovladani VS spackanych displejovych ovladani je asi jasny.
To rozhodně.
Ale s babou teď fungujem pravě na dotyk ovladani a na klasice a to bych řekl, že dnes, už poměrně stare pač C3 je tušim auto s produkci od roku 2002.
A když vezmu v podaz stejne nějake zakladnějši funkce co ty dvě auta maji tak s tou C3 je to takovy boj. Da se řict, že ergonomicky to nejhorši co jsme doma měli. Tam je potřeba se na řadu ovladaču buďto se vice soustředit, ale lepe vyloženě použit zrak. A třeba takova regulace ventilace a jeji obsluha včetně klimy, ktera je u 8 golfu kritizovana tak je u toho citrouše na ovladani ještě horši a to ma klasicke otočne knofle. Ale tam je i rozdil klima manual vs automat. Prostě to umistěni ovladaču a utopenost u C3 je ergonomicky docela špatenka.
Ale s babou teď fungujem pravě na dotyk ovladani a na klasice a to bych řekl, že dnes, už poměrně stare pač C3 je tušim auto s produkci od roku 2002.
A když vezmu v podaz stejne nějake zakladnějši funkce co ty dvě auta maji tak s tou C3 je to takovy boj. Da se řict, že ergonomicky to nejhorši co jsme doma měli. Tam je potřeba se na řadu ovladaču buďto se vice soustředit, ale lepe vyloženě použit zrak. A třeba takova regulace ventilace a jeji obsluha včetně klimy, ktera je u 8 golfu kritizovana tak je u toho citrouše na ovladani ještě horši a to ma klasicke otočne knofle. Ale tam je i rozdil klima manual vs automat. Prostě to umistěni ovladaču a utopenost u C3 je ergonomicky docela špatenka.
Na Cliu mam tiez tlacitkove ovladanie a horsi paskvil som nikdy nepouzival, furt to musim sledovat ocami na co klikam. Tlacitka su si moc podobne a nie su ani moc po ruke, takze display niekde hore 15-20cm od volantu je omnoho viac po ruke a na očiach... ale: ikony musia stale svietit na zobrazeni, ikona nesmie byt mala a musi byt kontrastne zretelna, nesmie byt necitlivy dotyk, nemozes mat mastny alebo mokry prst a pod...
Konkurence existuje?
Ano, i30 a Ceed 1.5 T-GDI. Možná jsem na něco zapomněl, ale bohužel bych řekl, že výčet skončil :-!
Ano, i30 a Ceed 1.5 T-GDI. Možná jsem na něco zapomněl, ale bohužel bych řekl, že výčet skončil :-!
Alpha Tango
Klasickej disproporcni skodovackej jezevcik, bouchajici vlecka a DQ200 se suchymi spojkami. To proste chces...
Můžeš mít manuál a ještě výrazně ušetříš! 😄
Dost pochybuju, že s tím autem jel, tj je zbytečné reagovat 😉
Já jsem s tím jel. Jezevčík nehodnotím, ale ta vlečka a dsg, to je opravdu nic moc. Na druhou stranu, kdo je zvyklej, že ta bouchajici zadní náprava je u skodovek vlastnost, tak ho to asi nevytrhne.
Vlečka u Scaly je v pohodě, i s 1.5TSI je v pohodě, nijak zvlášť to nebouchá 😉 7st suchý DSG je průšvih, nadávám na něj i v Octavce, sem tam mě i vyloženě štve. Takže manuál u 1.5TSI je jasna volba, dokud to jde koupit :yes:
hugino
Mne osobne sa Scala páči hlavne teraz po fl aj keď je trochu taký jazvečík ale aj G VIII má po fl a vyzerá hlavne spredu lepšie a ak by som sa rozhodoval medzi týmito dvoma tak pri rovnakej cene 760 600 kč=30 000 € / R line vs Monte Carlo / radšej zoberiem G VIII ako Scalu lebo ako celok bude G VIII podľa mňa lepšie auto.
Mám to podobně. Scala je podle mě s 1,5 Tsi s manuálem asi nejlepší nabídka malého hatchbacku na trhu v poměru cena výkon. Ten Golf 8 po FL se zbavil největších neduhů - dotykový volant, padající infotaiment a zoufale nudný design. Teď je o trochu míň nudný, ale jízda je v něm parádní. O takovém komfortu na 17" se může Scale jen zdát. Ale chce to aspoň Style, nebo R line a tam budeme o min 200 Tis výš než Scala MK.
To vyjadřeni k designu je vyloženě usměvne, myslim, že foto řekne vice než cokoliv k tomui psat byť ty 2 změny v podobě vysmateho spodku a prasečich vietnamskych očiček tedy zuženych světel již tak u předFL dost uzkych jsou spiš negativni změnou než pozitivni...
https😐/i.ytimg.com/…axresdefault.jpg
No a to placnuti s tim infotainmentem a volantem to maš odkud ?
https😐/i.ytimg.com/…axresdefault.jpg
No a to placnuti s tim infotainmentem a volantem to maš odkud ?
Tak design je věc subjektivní, v tom asi jako jediném se schodneme. Vyjádřil bych to takto - nelíbí se mi míň než před FL. Infotaiment MIB4 je nové generace s rychlejší odezvou a lepší uživatelskou konfigurovatelností. Neměl by už tak padat jako dřív. A volant dostal zpět tlačítka. Stačí si zajet do salonu VW, nebo se podívat na prospekty. Je vidět že kolem auta po FL jsi tak maximálně prošel jestli vůbec..
Mě spiš zarazilo to puvodni vyjadřeni vzhledem k tomu, že golf přišel min. za posledni 3 generace s největši a nejodvažnějši změnou. Spiš po vzhledove strance kladně hodnotim v interieru puvodni zakompovani tabletu vs nove provedeni.
U toho infotainmentu to, že došlo ke zlepšeni nema přeci nic společneho s pady a dnes je v tomhle směru spiš karta obracena., protože porodni bolesti a neni rok 2020, ale 2024.
A u toho volantu VW stale zustava byť teď u golfa je vyhrazen čistě pro R. Nicmeně v předFL si troufnu tvrdit, že klasiky je podstatně vice vzhledem k tomu, že dotyk měli GT a R verze ty běžne a zaklad měl klasiku. Navic řada uživatelu by s tebou nesouhlasila, ale tohle co soudruh to chuť.
U toho infotainmentu to, že došlo ke zlepšeni nema přeci nic společneho s pady a dnes je v tomhle směru spiš karta obracena., protože porodni bolesti a neni rok 2020, ale 2024.
A u toho volantu VW stale zustava byť teď u golfa je vyhrazen čistě pro R. Nicmeně v předFL si troufnu tvrdit, že klasiky je podstatně vice vzhledem k tomu, že dotyk měli GT a R verze ty běžne a zaklad měl klasiku. Navic řada uživatelu by s tebou nesouhlasila, ale tohle co soudruh to chuť.
Akurát som sa bol na obidve pozrieť a cenovo to momentálne u nás podľa cenníku vyzerá takto.
Scala MC 1.5 tsi 6M 26 190 € vs Golf R-line 1.5 tsi 6M 26 690 € / rozdiel 500 € min. kvôli viacprvku stoja za to / . Takže aj pocitovo aj cenovo za mňa jednoznačne G VIII ale ako píšem Scala je pekná.
Scala MC 1.5 tsi 6M 26 190 € vs Golf R-line 1.5 tsi 6M 26 690 € / rozdiel 500 € min. kvôli viacprvku stoja za to / . Takže aj pocitovo aj cenovo za mňa jednoznačne G VIII ale ako píšem Scala je pekná.
Problém je, že Golf a Scala míří hodně jinam a vzájemně si nekonkurují.
Golf může být doaděn klidně 10x líp jak Scala a je to úplně jedno. Scala je prostornější a kdo chce aspoň kufr jako Scala (což je mimochodem za mě minimum použitelného pro rodinné auto), tak u Golfu má smůlu, resp. musí volit kombi. Obdobně místo vzadu. Tohle Škoda opět v rámci koncernu vybalabcovala skvěle.
A tady se k tomu přidává lepší (paradoxně starší) koncepce interiéru a infotanmentu. Takže Scala má jasně převahu v některých aspektech, které jsou podle mě pro většinu zákazníků v konečném důležitější.
Golf může být doaděn klidně 10x líp jak Scala a je to úplně jedno. Scala je prostornější a kdo chce aspoň kufr jako Scala (což je mimochodem za mě minimum použitelného pro rodinné auto), tak u Golfu má smůlu, resp. musí volit kombi. Obdobně místo vzadu. Tohle Škoda opět v rámci koncernu vybalabcovala skvěle.
A tady se k tomu přidává lepší (paradoxně starší) koncepce interiéru a infotanmentu. Takže Scala má jasně převahu v některých aspektech, které jsou podle mě pro většinu zákazníků v konečném důležitější.
Jasně, 750 za tuhle novinářskou vábničku asi nebude realita všedních dnů. Ale 640 za Monte Carlo? A pod kapotou normální 4 válec bez nesmyslné elektrifikace? A to již od 590 (hodně, ale na dnesni dobu...)? A 460 za stravitelný základ (bohužel R3, ale Renault tohle rve do Rsfale za 1,25M...)?
Ještě jednou. 4válce v normální káře pro rodiny? Boha jeho!!! Kupujte to dokud je!!! Pro Renault a celý Stellantis je tohle jen nedostupný sen!!!
Sakra Škodvko, tohle je vážně 12 z 10ti :yes: :yes: :yes:
Scala je ciernym konom nielen skody... ale celeho svojho segmentu... to auto ma pravom svoje miesto na trhu .... a cim je da sa povedat starsie... tym zacina byt coraz krajsie aj zaujimavejsie ( chce to normalnu chromovanu masku aj disky ) :yes:
https😐/www.carpixel.net/w/df538563ee03f65878798f80138144fa/skoda-scala-monte-carlo-wallpaper-hd-119774.jpg