Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Videa

Zpět na článek

Ojetý Opel Zafira P12 okem Tomáše Dusila: Rodinný ideál! Ale pozor na motor

10 komentářů

Nebo Nebo
Nejlepší rodinný ideál je Opel Zafira A, plno místa, žádné displeje, skvělé motory, hlavně 1.8 16V 4Válec.
Krum Páč
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Dalibor Zacios
@Nebo Nebo Co je na tom motoru skvělé? Měli jsme Zafiru A s tímto motorem (přestavěnou na LPG). Pak Zafiru B s 1.6T CNG.
Největší radost jsem prožíval, když jsem obě auta prodal. Rok ježdění v pohodě a pak pořád něco. Občas ptákoviny, občas dražší opravy (pravda, že na Zaf A si nepamatuju na problémy s motorem).
Zafiru B jsem vyměnil za Hondu FRV 1.8 2009 a jsem happy. Byť je to auto proti Zaf B lenoch, tak předpokládám servisní klid až do shnití 😊

Do Zaf C jsem už neměl chuť ani odvahu, byť je to velmi hezké auto.
Mikesus
@Dalibor Zacios
To nemá smysl řešit, nebo nebo je místní troll.
Nebo Nebo
@Mikesus
Jojo, stejně jako ty, co si sám palcuje komentáře (:
Jinak ta Zafira je spolehlivá co se týče motorů, ty multi trolle.
Možná zlobila jen elektrika v těchto Opelu, centrální zamykání?
vencelín
@Nebo Nebo
Zde bych dovolil si nesouhlasit. Vuci velkemu Scenikovi horsi prostornost i variabilita.
Jaros 00071
Zafira je ideální s Diesel motorem! Pro rodinu super auto podobné jako VW Touran 2.0 TDI
Pepa_007
10 let jsem ji asi rok jezdil. 7 míst. Báječné auto. Tragická automatická prevodovka.
Nemá náhradu, takže rodinné auto pro 7 lidí skoro neexistuje. Když nepočítám důchodcovská SUV.
Ronault.
Zafiru jsem zvažoval, líbila se mi paleta motorizací i výbav, Jak jsem nadšeně naběhl do showroomu Opelu, tak nespokojený jsem odcházel. Pokud chci MPV, respektive potřebují, protože málo kdo chce, tak proto, že potřebuji narvat 3 děti do druhé řady, často v sedačkách....a tady je Zafira totální outsider, prostřední sedačku má užší nebo 2/3, vůbec nemůže konkurovat Touranu nebo Grad C4 Picassu, eventuálně 3. Generaci Grand Scenicu. A prostor a manipulace v druhé a eventuálně nouzové třetí řadě sedadel, to je to, oč tu běží. To už můžu rovnou kombík.
Martin911Turbo
Kolega z práce má poslední generaci před faceliftem, sportovní model s 1.6 a 204 koni a jede to perfektně, podvozek to má z OPC modelu co má 240 koní