Videa
Zafira je ideální s Diesel motorem! Pro rodinu super auto podobné jako VW Touran 2.0 TDI
10 let jsem ji asi rok jezdil. 7 míst. Báječné auto. Tragická automatická prevodovka.
Nemá náhradu, takže rodinné auto pro 7 lidí skoro neexistuje. Když nepočítám důchodcovská SUV.
Nemá náhradu, takže rodinné auto pro 7 lidí skoro neexistuje. Když nepočítám důchodcovská SUV.
Zafiru jsem zvažoval, líbila se mi paleta motorizací i výbav, Jak jsem nadšeně naběhl do showroomu Opelu, tak nespokojený jsem odcházel. Pokud chci MPV, respektive potřebují, protože málo kdo chce, tak proto, že potřebuji narvat 3 děti do druhé řady, často v sedačkách....a tady je Zafira totální outsider, prostřední sedačku má užší nebo 2/3, vůbec nemůže konkurovat Touranu nebo Grad C4 Picassu, eventuálně 3. Generaci Grand Scenicu. A prostor a manipulace v druhé a eventuálně nouzové třetí řadě sedadel, to je to, oč tu běží. To už můžu rovnou kombík.
Kolega z práce má poslední generaci před faceliftem, sportovní model s 1.6 a 204 koni a jede to perfektně, podvozek to má z OPC modelu co má 240 koní
Největší radost jsem prožíval, když jsem obě auta prodal. Rok ježdění v pohodě a pak pořád něco. Občas ptákoviny, občas dražší opravy (pravda, že na Zaf A si nepamatuju na problémy s motorem).
Zafiru B jsem vyměnil za Hondu FRV 1.8 2009 a jsem happy. Byť je to auto proti Zaf B lenoch, tak předpokládám servisní klid až do shnití 😊
Do Zaf C jsem už neměl chuť ani odvahu, byť je to velmi hezké auto.
To nemá smysl řešit, nebo nebo je místní troll.
Jojo, stejně jako ty, co si sám palcuje komentáře (:
Jinak ta Zafira je spolehlivá co se týče motorů, ty multi trolle.
Možná zlobila jen elektrika v těchto Opelu, centrální zamykání?
Zde bych dovolil si nesouhlasit. Vuci velkemu Scenikovi horsi prostornost i variabilita.