Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Škoda válí v Německu. Enyaq tam ovládl trh s elektromobily

25 komentářů

Horký Rom
‼️ Hlasujte pro Elektromobil roku 2024 ‼️

Odstartoval další ročník horké ankety, ve které bude veřejnost volit nejlepší nový elektromobil.

Bude jím Škoda Elroq či jiný BEV?
https😐/elektromobilroku.cz/
Anonym
@Horký Rom

Děkujeme za propagaci ankety, o které nikdo nikdy neslyšel.

V kategorii "Malý městský elektromobil" se mi nejvíce líbí 4463 mm dlouhý, 1834 mm široký a 2 až 2,1 tuny těžký Mercedes EQA. Skvělé řešení městské mobility. Navrhuji sešrotovat všechny Ayga, Citigo, Fabie, Pandy, Punta, pětistovky, Fiesty apod. a místo nich koupit za peníze daňových poplatníků malé městské elektromobily Mercedes EQA. Pro životní prostřední naší planety i měst nemůžeme udělat víc.
Man Ký
@Tycoon Rozdíl ve velikosti automobilů jak ho vidím já je především v délce. Nad pět metrů už je to problém. Pod pět metrů naopak zaparkovat i podélně jako problém nevnímám. Přemýšlím, jestli to nějak reálně pomůže, možná, že se kolona čítající samé CigyGo zkrátí o 15-20 procent😊
Arese
@Horký Rom Díky za nabídku, ale o pojízdných elektrospotřebičích hlasovat nebudu. Na zvracení je mi totiž že všech stejně. 🤮
psel
@Arese Na to zvracení si dej Kinedril 😄. Ale asi to bude spíš fobie, Elektrofobie. Na Arachnofobii prý pomáhá strčit ruku do sklenice s pavoukem, ve tvém případě by jsi asi teda musel sednout do BEV. Ale doporučuji jen po kinedrilu a se zvracecím pytlíkem jinak tě zruinuje číštění interieru.
twistedTSD
@Horký Rom Strč si anketu někam, Čížku. Kdy tě budu moct zase bloknout?
Horký Rom
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
ryccardo
@Horký Rom jen bych te chtel upozornit, tupa hlavo, ze tva dezinformace, ze se v Nemecku prodava vic EV nez dieselu je nesmysl.
Horký Rom
@ryccardo
Jsem v naprostém zenovém klidu, a upřímně, je mi úplně jedno, co s tebou je, pěťánku 👍
KANKUNEN
Oooo, to mě těší hned 2x, české auto a to, že Němci dají přednost slušným standardům před cenou.
DonVito
Vyborna zprava.
Uspesne vyrabet a prodavat EV skutecne automaticky neznamena podporovat Cinu.
Blahopreju Skodovce a preju jeste vetsi uspechy s Elroqem a nasledne i s Epiqem.
Potom uz snad utichnou komentare o mestskych autech a nevhodnosti tezkych EV (zdravim Tycoona), protoze Epiq bude jiste mestsky ideal.
xxc
@DonVito epiq nebude ziadny ideal, bude mat predny nahon 😄
DonVito
@xxc
Co je spatnyho na prednim pohonu?
Skoro vsechna soucasna mestska auta (krome Renault/Smart) jsou FWD.
FWD - koncepce vse (vcetne OBC, chlazeni, klimatizace/TČ) vpredu bude nejspis vzdy levnejsi...
ryccardo
@DonVito hlavne Elroq s mizernymi parametry a nezajimavou cenou.
DonVito
@ryccardo

Cena 799.000Kc je jedna z nejzajimavejsich na trhu.

Netvrdim ze nizka, ale lepsi nez doposud. Jedna se aktualne o jedno z nejlevnejsich EV.
ryccardo
@DonVito Mizerne parametry, hlavne mala baterka, tu cenu neospravedlni . Chapu ze niz to aktualne neni mozny, ale to si kazdy radeji koupi Karoq nez tohle. Proc davat 800 za tohle v zakladu?
.StenLi.
@DonVito Vies ze baterie Elroq-u ako najdrahsi komponent BEV vyraba Cina a Korea a teda ich financne podporuju aby im mohli konkurovat s este lacnejsimi BEV? 😊
WinDiesel
Jo a my se tady válíme smíchy nad tou agitkou a elektrickou propagandou autocz. 😄
psel
@WinDiesel Tak v Německu by jsi si ten svůj nick musel přepsat na LostDiesel, protože to diesel s "agitkou" tam projel i bez dotací 😁.
Anonym
@psel

Doporuču místo zavádějicich tiskových zpráv detailně prostudovat data německého KBA. Ten totiž zhruba 1/3 prodaných dieselů "schovává" do kategorie hybridů.
psel
@Tycoon
Tak tak daleko jsem to KBA fakt nerozebíral.
To mu ale s válením smíchy nepomůže, protože hybrid je přeci taky elektrická propaganda. Ten diesel to jen dále zdražuje a komplikuje a o servisních nákladech se ani nechci bavit.
Kdyby aspoň benzín, třeba ta 1.5etsi je fakt docela povedená.
Ale když už mít v autě baterku, tak jen BEV.
hiphop
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Mikesus
@hiphop
Windiesel má asi několik nicku zde.
hiphop
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Nebo Nebo
@hiphop Ty más co říkat, Horký Rome/Hamuno.
Jo, a na blázinci tě asi moc neučí psát, co? Protože toto, co jsi vytvořil, snad nevytvoří ani prvnáček (-: "bohuzel…
vic nez asi
vic nez nekolik
mnohem vic"