Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Technika

Zpět na článek

Příští Nissan Leaf může vydělávat peníze i zaparkovaný

22 komentářů

DonVito
@kruskar
Existuji lide, kteri si kupuji auto za 800k...
A ne, nejen taxikari nebo obchodaci.
Doposud do takovych aut pouze sypali penize.
S Leafem budes moct vydelavat a navic budes stabilizovat elektrickou sit.
👍

PS Hosi musite pritlacit v hejtech, protoze nejen ze budes jezdit za min nez 1Kc/km, ale jeste dal budes snizovat naklady obchodovanim s elektrinou.
Pepa_007
Skvělý. Přijedu z práce, 20% kapacity. Dam to na domácí nabíječku s tím že ráno bude 100%. Ráno k tomu přijdu a mám 40% protože ČEZu vypadla nad ránem elektrárna a vzal si energii z mé baterky v BEV. A vydělal jsem 20Kč. Super. Jen tak dál. 😉 👍🏻 🍀
To je budoucnost, BEV jako pojízdná powerbanka. 😉
DonVito
@ericn
Normalne je auto vetsinou pres 20 hodin denne zaparkovane.
Ne, taxikari fakt V2G nevyuzijou.
Auta co jezdi hodne budou nadale pouzivat jen G2V...
😀
PS Chtel jsem se te po case zeptat na ceny id.buzz. 😉
Uz zdrazil nebo je stale parita s Multivanem?
Mikesus
@ericn
Jak jsem předpokládal. Na nic že nezmuzes a zařadil ses mezi dezoláty a "flastence". Místo argumentů jen pokus o sobni útoky. Ale tak co čekat od někoho, kdo ani neumí přepsat správně nick.
Tak si jdi dal inhalaovat smrad.
Mikesus
@ericn
Vic tě nenapadlo? Ještě bys mohl zkusit komolit jména. To je asi vrchol tvých argumentů
kruskar
Že mě to nenapadlo hned, koupit si za 800 kilo elektrické auto, a používat ho jako power banku......
hiphop
ericn
@Mikesus kde vidíš ten osobní útok? Hmmm lehce ztrácíš rovnováhu koukám 😋 Poslední dobou si úplně zblbnul. Za ty léta, co sem chodím, jsem tě měl za normálního diskutéra. No mýlil jsem se…
ericn
@Mikesus Čteš EV pohádky před spaním Mikeši? 😋
ericn
@DonVito Tak určitě 😄
Anonym
@ericn a sociální jistoty. Tedy pokud znáš ten film.
ericn
@Pepa_007 jj samá pozitiva 😋
hiphop
ericn
@hiphop Kolik nicků ještě vytáhneš Hamuno?
Anonym
@Nebo Nebo blbečku Horký Rome on už za 1 Kč na km daaaaaavno nejezdí ty hnupe.
ericn
@kruskar Ono normálně se auto používá jako auto, kdo by to byl čekal 😄
DonVito
@Nebo Nebo
Roman vi nejlip za kolik jezdim.
Zna moji spotrebu i cenu energie.
Zrejme jezdim s malym autem pres 20kWh/100km a platim pres 5Kc/kWh.
Ale staci se podivat na normovan spotreby aut (u me 16kWh/100km) a do ceniku CEZ d27D (3,62+0,53=4,16Kc/kWh).
A navic tyto dve hodnoty vynasobit.
Realny soucin 4,16Kcx16kWh=66,56Kc/100km
To bych chtel ale od EV hejteru prilis.

Misto toho si tu budou radeji cucat cisla z prstu nebo vymyslet cerne scenare o cenach energii.

Ja misto toho jezdim pod 1Kc/km dnes.
😎

PS Kdybych chtel, tak vam tu budu prorokovat, zdrazeni benzinu a nafty. Ale to byste meli vedet lip spis sami. 😀
DonVito
@Pepa_007

Mas asi pravdu, kdyz pises v prvni osobe. 🙂
V tvem pripade by to jiste fungovalo takhle hloupe.
kruskar
@DonVito 😂Alespoň v mém případě, drží moje auto pohotovost k jeho okamžitému použití, protože jen tak pro mě má cenu. Na možnost používat ho jako zálohu odběru elektrické energie někomu jinému, z vysoka s.ru, nehledě na to, že ten výdělek je, řekněme, nemotivující.
Auto si kupuju proto, aby mě dělalo službu, kterou od něj chci, rozhodně ne proto, abych s ním dělal stabilizátora sítě.
kesumb
@DonVito
blbost, EV a FVE prece sit zatezujou a kvuli nim se bude muset stavet 1000 temelinu jak tu ten V8lpg bez gum vypravel…

Mimochodem to neni nic novyho, lepsi fve umi v noci nabit za levnej spot, rano poslat do site, pres obed vyrabet a vecer zas prodat… To auto uz je jenom tresnicka na dortu a je otazkou jestli to ma s cenama lifepo smysl resit
ericn
@DonVito Asi ses koukal na ceníky, že? Ano základní cena je stejná, ale😒br />
1.) MT7 je o třídu výše MPV-E vs iD.Buzz MPV-C
2.) Základ má 2,0TDI 150k s 60L nádrží dojede cca 750km / iD.Buzz jen 300km, co ho odsuzuje jen ke krátkým vyjížďkám po ČR, viz článek níže.
3.) iD.Buzz na dálnici zrovna neexceluje, vmax 145kmh, levý pruh dálnice běžně 150kmh, budeš brzda 😄
4.) Prodej v ČR za 2024 - MT7 628ks / iD.Buzz 61ks - proč asi? Cenou to nebude, že?

Tady něco ke spotřebě iD.Buzzu😒br />
https😐/fdrive.cz/…avu-a-zpet-11776

Abych jen nehaněl, design VW byl milosrdnější k iD.Buzzu 😄
Nebo Nebo
@DonVito Já se budu smát, až přestanete jezdit za těch 1kč/km (: Stát bude chtít jednou tu DPH z toho (-: