Videa

Zpět na článek

Videotest: Lexus LBX ve městě překonají jenom elektromobily. Vstupenka do světa luxusu přitom nestojí moc

9 komentářů

Bohumil Veselý
To by mě zajímalo kde toto auto stojí 700 tisíc? V bazaru?
PetrP (novy)
@Bohumil Veselý Co třeba oficiální ceník...?
Mikesus
Dřívější modelové roky bylo LBX opravdu jen převlečený yaris cross, i kdyz s jinymi materialy v interieru a výbavou. Po loňské ( vlastně předloňské už ) úpravě už se více zapracovalo na odhlučnění a podvozku a je to znát a teď už ma LBX za tu vyšší cenu oproti crossu ( která tedy není zas o tolik vetsi ) opravdu co nabídnout.
Ve městě i v jeho okolí krom EV opravdu není nic lepšího.
Avantime
@Mikesus Ty čo dávaš? Si to hádam mýliš s UX-kom, veď LBX len uviedli pred rokom na trh ako nový model, tak aké dřívější modelové roky? Sa ti to asi nejak pomiešalo, to Yaris Cross dostal minulý rok popisované vylepšenia.
adamzprahy
@Mikesus to předloňské LBX - tak jiné proti tomu dnešnímu - bylo prosimtě v kterym vesmíru? :D
Ja Prvni 123
Takze ja to shrnu:
Tohle neni prevlecena Toyota, ale Fiat Grande Panda je vlastne Citroen.

A je to levny, protoze je to jen o malo drazsi nez Audi.
Ham.
@Ja Prvni 123 Tak samozřejmě, že to převlečená Toyota je, úplně stejně jako to dělá Stellantis nebo VW nebo GM nebo třeba čínské automobilky. Rozdíl je jen v novinářích, někteří naletí na marketing automobilek a jsou ochotni ten marketing ještě vylepšit vlastními perlami (vstupenka do světa luxusu), včetně legračního obhajování ceny (dost mi to evokuje jednu českou politickou stranu jistého stbáka, ve které všichni obhajují svého gurů a budou klidně křičet, že král je oblečený i když všichni vidí, že je nahý). No a někteří prostě jen napíší pravdu. Nakonec stačí se podívat do zdejšího psaného testu LBX p. Šámala, ten to hned v první větě píše na prkno .....Nejmenší lexus je sice „jen“ převlečenou Toyotou Yaris Cross, ve srovnání se svým méně urozeným sourozencem ovšem působí o poznání hodnotnějším a kultivovanějším dojmem....
Ja Prvni 123
@Ham.
Souhlas.
Z me strany to byla ironie, az sarkasmus.

Doufal jsem, ze je to zrejme.
;-)
adamzprahy
@Ham. taky záleží co si kdo představí pod pojmem "převlečená". Zatímco ten příklad s Grande Puntem (a obecně mainstream modely Stelantisu) je za mě právě pouhé převlékání, tak v případě Lexus / Toyota jde o výchozí technický základ dále hodně upravovaný i třeba detaily na podvozku a dalších konstrukčních prvcích typu více svárů na karoserii atd., které prodražují výrobu, ale posouvají to dál. Nejde pak jen o lepší materiály v interiéru. Yaris Cross i LBX jdou mimo mě - takže se přiznám že nevím jak to reálně je. Ale pamatuji jak se všude hovořilo a stále hovoří o Lexusu ES jako o převlečené Camry, přitom to neni vůbec pravda, jen to sdílí určitý základ.