Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

RAM dělá nový menší pick-up. Bude konkurovat rangeru, hiluxu nebo amaroku

7 komentářů

kruskar
Nějak jsem nikdy nepochopil, co brání Dacii/Renaultu prodávat v Evropě svůj Oroch, nebo Fiatu svou Stradu. To jsou kategorie pick upů, které v Evropě úplně chybí, přitom by o ně byl určitě nemalý zájem.
adamzprahy
@kruskar ta auta jsou totiž reálně fakt malá a vzhledem k počasí u nás nepraktická. Co jsem taková auta viděl v Brazílii a Mexiku tak z toho neustále něco trčelo do všech stran. Plus tam na korbě běžně vozí lidi když je potřeba, což u nás není legální. Kdybys měl tu korbu zakrytou (kvůli počasí) tak se ti tam vejde leda pár krabic drobného nářadí. Plus nízká papírová nosnost.

U nás poslouží lépe klasická dodávka nebo auta typu Doblo / Berlingo.

Ta vyšší kategorie o které se píše v článku (a jezdí u nás) už je praktičtější a odveze 4-5 lidí v kabině s dostatečně velkou korbou. Dvoumístné verze pak mají vyloženě dodávkovou ložnou plochu.
speedfred
@adamzprahy
Mám Doblo Work up (pikap) ten má korbu dlhu 2,3m a nosnosť takme 1t.
Zatiaľ som s ním spokojný a myslím takéto auto chýba na trhu.
Man Ký
@speedfred v jižní Americe se prodává RAM 700, což je převlečená Strada. Všichni skláři tady v okolí si drží svoje Logany pick-up, škoda, že už se nedělá. pro zahradníky a další skvělé auto.
mimochodem, má to větší ložnou plochu než velký RAM nebo F-150...
adamzprahy
@speedfred jenže Strada je o třídu menší auto s klasickou korbou pickupu, tj. omezenější prostorově a nižší nosností. Vychází snad ze starého Punta nebo z čeho. Doblo valník je něco úplně jiného.
pallas
Toto je taký európsky pickup, možno tak ešte pre Thajsko, Indonéziu a spol. S dvojlitrom to asi veľa neutiahne.
Man Ký
@pallas GMC Canyon, Toyota Tacoma, Chevrolet Colorado - středně velké pick-upy se prodávají i v USA, jen se k nám nevozí.