Elektromobilita
dodo24
5
@Stejsn že tomu nerozumieš ešte neznamená, že to nedáva zmysel. Komu nestačí čisté EV, ten si môže kúpiť EV s REx. Mne stačí čisté EV, keďže viac ako 300km robím max 5x ročne
Přejít do diskuze
@dodo24
Ano, model i3 REx znám, avšak jeho uvedení na trh se odehrálo již téměř před deseti lety. Píše se však rok 2025 a v tomto kontextu to ve mně vzbuzuje mírné rozpaky.
Ano, model i3 REx znám, avšak jeho uvedení na trh se odehrálo již téměř před deseti lety. Píše se však rok 2025 a v tomto kontextu to ve mně vzbuzuje mírné rozpaky.
@Horký Rom BMW i3 REX nie je novinka, akurat VW zistil, že si túto technológiu žiada čínsky trh. Ja by som vo svojom aute nechcel obe technologie a tym zvysil nároky na servis
Zázrak techniky: vozidlo, které spaluje minulost, aby dojelo do budoucnosti.
Konečně někdo pochopil význam slova „progres“ 👍
Konečně někdo pochopil význam slova „progres“ 👍
Já tomu nerozumím, jaký to má tedy přínos proti normálnímu spalovacímu autu? Napřed přidaj do spalovacího auta elektromotor na baterku, kterou musíš externě nabíjet. Pak ten spalovací motor daj pryč a máš auto čistě na baterky. Pak zjistěj, že to nikam nedojede, tak vymyslej "prodlužovač dojezdu", což je spalovák na vozejku. No a teď dovnitř ten spalovací motor zase vrátěj, aby sloužil jako centrála pro elektromotor. Jako WTF??
Místní šašek může plakat, ale diesel (zejména TDI PD) nic nenahradí!
@traveldrive Tak tak. Dnes jsem vyměnil v TDI EVO olej a zase o kousek ztichnul. Skoro o něm za jízdy nevím. Krom akcelerace z nízkých rychlostí.
@Barry Lyndon Ale no tak. Nezbláznite sa, chlapci. Moderné diesle rozhodne nerobia "obrovské množstvo hluku" a taktiež už nie sú také extrémne jedovaté, ako sa tu križujete. Trochu súdnosti, áno?
@Rezna A bude se na to platit povinné ručení podle objemu toho spalováku? Musí to na emise? Je to elektromobil, nebo ne - parkování ve městě, dálnice zdarma?
@Stejsn
Výhody jsou vždy subjektivní...ale
Nástup elektrického kroutaku
Žádné prodlevy při řazení
Optimalizace otáček spalovacího motoru = nižší spotřeba
Výší nároky na servis - výhoda pro servisaky 😁
Nižší emise dle výpočtu wlpt
Je z toho pro vás něco výhodou?
Výhody jsou vždy subjektivní...ale
Nástup elektrického kroutaku
Žádné prodlevy při řazení
Optimalizace otáček spalovacího motoru = nižší spotřeba
Výší nároky na servis - výhoda pro servisaky 😁
Nižší emise dle výpočtu wlpt
Je z toho pro vás něco výhodou?
@Barry Lyndon ja netvrdim že to smysl nemá. Jen každý ma svoje potřeby, požadavky a trasy které jezdí. Je to případ od případu. ... osobně hybrid i ev chápu, jen pro mě nemají smysl.
@Mokrous
To je o tom, na co je člověk zvyklý. Pak bys sednul do benzínu a snažil se nastarovat motor - a nic, protože on pořád běží. Kdysi byl ten rozdíl dvě třídy. Dnes už jen jedna třída.
To je o tom, na co je člověk zvyklý. Pak bys sednul do benzínu a snažil se nastarovat motor - a nic, protože on pořád běží. Kdysi byl ten rozdíl dvě třídy. Dnes už jen jedna třída.
@Horký Rom to je u panice úplně normální, samozřejmě v pubertě, ve tvém věku už je to k zamyšlení
@Rezna Smysl to má do čínského nebo městského provozu. Jinak tady to má třeba Honda CRV, ale aby to nějak rozumně (rozuměj s rozumnými ztrátami a spotřebou) fungovalo, tak se ten elektrický přenos od nějakých 80 km/h přemosťuje mechanickým řešením (obdobně to měla třeba Slovenská strela před cca 100 lety).
@Ada - stop rendlíkovskému odpadu
JJ. Technologie PD je takový dieseldeozátní Svatý grál. Kromě smradu a jedu totiž poskytuje i obrovské množství hluku a tak to mají dieseldezolátní koumáci nejraději 😃
JJ. Technologie PD je takový dieseldeozátní Svatý grál. Kromě smradu a jedu totiž poskytuje i obrovské množství hluku a tak to mají dieseldezolátní koumáci nejraději 😃