Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
traveldrive
3
Ďalšia značka bez histórie aj bez záruky, že zajtra zase nezmizne. Kvalita neznáma, spoľahlivosť neznáma, servis neistý, Len ďalší z X pokusov ako cez kopirák.
Krum Páč
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Sevca1
3
@traveldrive Také si říkám který dobrodruh si tohle koupí, jo být to auto evropského výrobce za ty peníze tak klobouček dolů
Frfla
"Pro srovnání, Dongfeng Box v Číně startuje na ceně 199.000 Kč, u nás je dnes za 514.000 Kč." To clo je 160% jako? Nebo nás tu chce někdo odrbat? EU zákazník je bohatý, tak mi tu cenu napaříme. Stejné u škodovky a jiných značek. Cz cena vs. cena v Indii.
@Frfla No to vieš, každý priekupník musí zbohatnúť za deň, menšia marža ako 100% je blbosť... 😉 Smutné je, že to často naozaj tak funguje.
Malý príklad - mal som výrobok, do ktorého som v materiáli, práci, energiách a odpisoch vrazil 25 €. Povedal som si, že 5 € na kuse zarobím a veľkoobchodníkovi som ponúkol cenu 30 €. A on hovorí, že dobre, za 30 to vezmem, za 40 to dám predavačovi na pult, povedz mi, či je to za 80 € predajné... A tam sme skončili. Čiže ja to vymyslím, vyrobím, zabalím, dodám za 5 €, on to rozvozí do obchodov za dvojnásobok mojej marže a predajca si pokojne prihodí 100% a potom skučí, že je to drahé a nevie to predať. A vedz, že maloobchod s menšou maržou nejde, keby mal mať menej ako 100%, tak to radšej nebude predávať.
Malý príklad - mal som výrobok, do ktorého som v materiáli, práci, energiách a odpisoch vrazil 25 €. Povedal som si, že 5 € na kuse zarobím a veľkoobchodníkovi som ponúkol cenu 30 €. A on hovorí, že dobre, za 30 to vezmem, za 40 to dám predavačovi na pult, povedz mi, či je to za 80 € predajné... A tam sme skončili. Čiže ja to vymyslím, vyrobím, zabalím, dodám za 5 €, on to rozvozí do obchodov za dvojnásobok mojej marže a predajca si pokojne prihodí 100% a potom skučí, že je to drahé a nevie to predať. A vedz, že maloobchod s menšou maržou nejde, keby mal mať menej ako 100%, tak to radšej nebude predávať.