Testy
Kasprik
7
Jeee děti tady zase bulej, jak bylo. Připomíná mi to babku, jak pořád mlela, že za komunistů bylo líp. Budoucnost je v elektru.
Přejít do diskuze
@vencelín
Ze tech starých tu porad jezdi hromada. Spis už je většina z nich na vrakovišti. Tohle už ani nevím kolik let jsem nepotkal. Zas tak moc to nevydrzelo, kdyz to tu nejezdi.
Ze tech starých tu porad jezdi hromada. Spis už je většina z nich na vrakovišti. Tohle už ani nevím kolik let jsem nepotkal. Zas tak moc to nevydrzelo, kdyz to tu nejezdi.
Já nejsem uplně hater moderních technologií a kombinace spalováku a elektromotoru je super, jenže... posudte sami, Espace 2003 - 3.0V6.. Espace 2025 1.2R3 😁
@vencelín
Nahoře píšeš že tohle stare nepotkavas, a tedy ze porad? Tuhle generaci ani nepamatuju. A ano, mluvím o té v retro testu, která se vyráběla až do někdy 2014 nebo jak to bylo. Moc jich nastesti už neni, i když výroba skončila před 11roky.
Nahoře píšeš že tohle stare nepotkavas, a tedy ze porad? Tuhle generaci ani nepamatuju. A ano, mluvím o té v retro testu, která se vyráběla až do někdy 2014 nebo jak to bylo. Moc jich nastesti už neni, i když výroba skončila před 11roky.
@Futurista
Stačí se podívat kolem sebe jak moc ten starej vrak byl trvanlivej. Ty to někde potkavas na silnici?
Stačí se podívat kolem sebe jak moc ten starej vrak byl trvanlivej. Ty to někde potkavas na silnici?
@vencelín tam byl problém se zadíráním ojničních ložisek, i vačkových hřídelí, turbo šlo ruku v ruce. Mohl za to interval výměny oleje 30 tisíc km spolu s tím že ty motory často sloužili v provozu který jsem popsal výše. Se vstřikováním měl problém spíš ten V6 mimo jiné. Ta 2.0 bez turba je opravdu dobrá volba, ovšem sehnat se dá pouze v krátké verzi a je jich na prodej opravdu málo. Nejlepší volbou by nejspíš byla 2.0 turbo po roce 2005 upravena na LPG nebo pak novější 2.0 dci.
@vencelín
Nemusíš kupovat kosoctverec, jehoz kvality nelze rozporovat. Mas na vyber z konkurence. Ale pokud někdo trvá na logu, tak jeho rozhodnutí.
Nemusíš kupovat kosoctverec, jehoz kvality nelze rozporovat. Mas na vyber z konkurence. Ale pokud někdo trvá na logu, tak jeho rozhodnutí.
@Ozzman No rozdíl zásadní. Ty poslední 3 pismenka DCI. Jedomet, ktery nici zdravi vsem okolo jeste vic nez cigarety. Takze ano, dnesni motor zasadne lepší.
@Tycoon to je pravda a kdo chtěl základ mohl mít obyč blbuvzdornou 2.0 16v bez turba. Nabídka motorů byla tehdy rozmanitá a každý si vybral. Nokonec ale stejně většina volila naftu.
@vencelín proto taky ty diesely mizí. Ne ze by nešly vyrobit, ale není o ne zájem právě kvůli spopehlivosti a vylepšovat už taky moc nejdou. Prostě se došlo na konec slepé větve a bez pdovodu se nedaří pokračovat.
@vencelín nejhorší byla asi 2.2 dci, poté tahle 3.0 od Isuzu a ten 3.5 v6 od Nissanu taky nebyl úplná sláva díky špatnému chlazení a mazání. Naštěstí zbytek motorizací byl nadprůměrně kvalitní. První kusy v nějakém slušném stavu už dnes sehnat stejně nejdou, když ano, byla by to velká náhoda. Obecně se těch aut moc nedochovalo, přece jenom to byl rodinný pracant který odvezl každý den děti d👋ze školy, v létě táhl karavan a zimě s rakví na hory a v mezičase do Ikei pro dětskej pokoj a tak dále a furt dokola. Tohle si vyzkoušel u max tři majitelů a byl konec.
Tak zrovna tahle motorizace byla časovaná bomba, najely tak 100tkm a dělal se motoru, konkrétně vydřené válce.
@Futurista Hlavně není Espace jako Espace, ten dnešní s kafemlýnkem pod kapotou a slabou variabilitou je jako MPV celkově atrapa rodinného auta 🙈👎
@Ozzman
To nejabsurdnější na tom je, že 3.0 dCi V6 tehdy ani nebyl vrcholem nabídky. Tím byl 3.5 V6.
To nejabsurdnější na tom je, že 3.0 dCi V6 tehdy ani nebyl vrcholem nabídky. Tím byl 3.5 V6.
@traveldrive tak zrovna ten 3 l sis nevybral zrovna dobře jako symbol trvanlivosti a spolehlivosti 😀
@Rasto Odpoveď je jednoduchá - cena. Niekto nám zariadil skokový nárast cien všetkého a ak výbehové kompaktné MPV stojí 32-35 tis. €, malá dodávka prerobená na osobák 25-30 tis. €, Zafira je tiež vlastne dodávka, ceny začínajú na 38 tisíc a za väčšie MPV sa nehanbia pýtať 50 tisíc a viac (Hyundai Staria), koľko by tie americké MPV stáli? Lexus LM stojí od 130 tis. vyššie, ako Toyotu to pre istotu ani neponúkajú, lebo vedia, že by to proste nepredali.
MPV bola geniálna trieda, ale SUV ju zabili a za dnešných podmienok to ani na návrat nevyzerá...
MPV bola geniálna trieda, ale SUV ju zabili a za dnešných podmienok to ani na návrat nevyzerá...
@Kasprik Ale prdlajs. Už na to všetci prišli, že to tak nie je, len fanúšikovia sú slepí a hluchí a majú dlhú zotrvačnosť. Všetci už budú dávno jazdiť v autách s riadenými fúznymi mikroreaktormi, ale elektrofans budú veriť baterkám aj naďalej... 😁 😁 😁
@Karel Štolař a to je duvod proc si lidi auta z tehle doby furt drzi a ty nove krapy moc nevyhledavaji.
@Kasprik
Historie se opakuje. Už jednou se ukázalo, že bateriové elektromobily nejsou budoucnost. Proto si POPTÁVKA TRHU zvolila diesel a benzín.
Jistě, že zelenorudá ideologie EU může přijít s tím, že ideologicky řekne, že budoucnost je žebřiňák tažený oslem. Ale centrálně plánovaná ekonomika skončí vždycky stejně. Stejně špatně. A to i pod vlajkou EU.
Historie se opakuje. Už jednou se ukázalo, že bateriové elektromobily nejsou budoucnost. Proto si POPTÁVKA TRHU zvolila diesel a benzín.
Jistě, že zelenorudá ideologie EU může přijít s tím, že ideologicky řekne, že budoucnost je žebřiňák tažený oslem. Ale centrálně plánovaná ekonomika skončí vždycky stejně. Stejně špatně. A to i pod vlajkou EU.
@Futurista Tak asi je rozdíl, jestli máš dva odrostlé kluky nebo 3+ neodrostlé děti s kočárky, sedačkami a podobným bordelem. Espace dříve zvládalo i to druhé, dnes nevím.
@Mikesus
Jo. Narozdil od té předchozí generace, tu v podstatě na silnicích nevidno. A tato generace na tom nebude lepe
Jo. Narozdil od té předchozí generace, tu v podstatě na silnicích nevidno. A tato generace na tom nebude lepe
@Futurista
Tak Espace ještě coby Mpv měl vůči tomu současnému neskutečnou vnitřní variabilitou a využití vnitřního prostoru.
Tak Espace ještě coby Mpv měl vůči tomu současnému neskutečnou vnitřní variabilitou a využití vnitřního prostoru.
Espace je určitě skvěle auto. Jen je trochu sazka do loterie u těch prvních kusů startování kartou, elektrická brzda a obecně elektronika. V průběhu doby už to však bylo jen a jen lepší.
Co se týká motoru, tak zrovna recenze na tenhle 3,0 dci jsou dost hororové a je to asi nejhorší motorizace že všech možných. Já bych asi volil atmo 2,0 zážehový, případně nějaký ten zážehový 6 val. Že Vznětový h tak jedině ten 2,0 dci.
Co se týká motoru, tak zrovna recenze na tenhle 3,0 dci jsou dost hororové a je to asi nejhorší motorizace že všech možných. Já bych asi volil atmo 2,0 zážehový, případně nějaký ten zážehový 6 val. Že Vznětový h tak jedině ten 2,0 dci.
@rohYpnol netrep ty historie se opakuje. Pri vtedajších technológiach vyhrali spalováky. Pri dnešných, poprípade týcho o 15 rokov je spalovák obstarožná záležitosť. Aby aspoň trochu držali krok tak musia byť tak prekomplikované, že vďaka poruchovosti ich potom nikto nechce.
@Ozzman ešte väčšie prekvapenie nastane, keď zistíš, že tá chlapácka V6 má horšie zrýchlenie ako ten R3 motor (9,6s vs 8,8s). Samozrejme pri inej spotrebe. Tá V6 bude mať prevahu len na dialnici, všade inde bude lepšia R3. Výdrž a spolahlivosť ťažko posudzovať, keďže tam nie je priama úmera s objemom motora.
@vencelín "4 val Vznětový bude o něco kultivovanejsi než 3 val zážehový" - nesuhlasim. 3 valcove Citigo, co som mal pozicane na dovolenke bolo oproti 2.0TDI v Octavii III. co som jazdil kultivovanjsie. Samozrejme nemalo vykon, ale kym ho nebolo treba vytocit, tak to bolo uplne OK.
To dalsie o tendenciach stracat silu a otackach nejako nechapem... Proste trojvalec o ktorom sa bavime ma 205Nm a 96kw a pomerne plochu momentovu krivku... Tak ked si zoberies atmosfericku 1,6-tku napr od toyoty, ktora mala 97kw a 160 Nm, tak ten trojvalec bude treba menej vytacat ako tu 1,6-tku. Samozrejme ten trojvales ma este elektricky doping, takze ho bude treba vytacat este menej...
To dalsie o tendenciach stracat silu a otackach nejako nechapem... Proste trojvalec o ktorom sa bavime ma 205Nm a 96kw a pomerne plochu momentovu krivku... Tak ked si zoberies atmosfericku 1,6-tku napr od toyoty, ktora mala 97kw a 160 Nm, tak ten trojvalec bude treba menej vytacat ako tu 1,6-tku. Samozrejme ten trojvales ma este elektricky doping, takze ho bude treba vytacat este menej...
@Rasto
Tak moment. Je třeba porovnávat zážehový vs zážehový a Vznětový vs Vznětový, jinak je to jako porovnávat vrtulive letadlo s proudový.
Tedy 4 a vice valcovy motor bude z podstaty věci kultivovanejsi a to o dost (zážehový vs zážehový, Vznětový vs Vznětový). A pokud začneme míchat jablka s chlebem, tak i tam 4 val Vznětový bude o něco kultivovanejsi než 3 val zážehový. A bude mít při stejném výkonu menší tendenci ztrácet sílu při zátěži, jeho otáčky nemusí být pro stejný výkon tak vysoké. Tedy příjemnější jízda a delší trvanlivost.
Tak moment. Je třeba porovnávat zážehový vs zážehový a Vznětový vs Vznětový, jinak je to jako porovnávat vrtulive letadlo s proudový.
Tedy 4 a vice valcovy motor bude z podstaty věci kultivovanejsi a to o dost (zážehový vs zážehový, Vznětový vs Vznětový). A pokud začneme míchat jablka s chlebem, tak i tam 4 val Vznětový bude o něco kultivovanejsi než 3 val zážehový. A bude mít při stejném výkonu menší tendenci ztrácet sílu při zátěži, jeho otáčky nemusí být pro stejný výkon tak vysoké. Tedy příjemnější jízda a delší trvanlivost.
@vencelín R4 diesel, je daleko hlucnejsi a viac vybrujuci ako benzinova R3. R6 alebo V6 diesel je uz na tom lepsie.
@vencelín druhej aj tretej (ale v tretej je to pochopitelne ok) Ak si dobre pamatam, auto ma rovnu podlahu a jednotlive sedadla 2 a 3 rady su velmi podobne, ak nie tie iste.
@vencelín nie o 4-ke - presne tej, o ktorej je tento test, miesta tam bolo kopec, ale v druhom rade sa sedelo sa par centimetrov nad podlahou.
@Ozzman tak Corrola v m.r.2025 prisla o 14KW na spalovaku, takze jej stvorvalec je vykonovo na tom skoro rovnako, ako trojvalec v renaulte, este bude mat menej Nm a menej plochu krivku 😊 takze to by si si moc nepomohol...
A ako vies, baterku pri beznej jazde nevybijes, mozno nejaky protivietor + plne nalozene auto a nejake prudke dlhe tiahle stupanie na dialnici? A aj tak na plnu baterku by 50kw vedel davat elektromotor priblizne 2,5min. Auto by malo z navigacie sledovat, aka cesta ho caka - teda ak vidi, ze pojde do kopca, nemalo by pod kopec prist s "vybitou" baterkou - teda nejaku 1.5 minuty plneho vykonu elektromotora by mohlo mat. A so 145kw za 1.5 minuty asi zrychlis s 80 na 160 v pohode.
Teda ja tam teoreticky problem nevidim.
A ako vies, baterku pri beznej jazde nevybijes, mozno nejaky protivietor + plne nalozene auto a nejake prudke dlhe tiahle stupanie na dialnici? A aj tak na plnu baterku by 50kw vedel davat elektromotor priblizne 2,5min. Auto by malo z navigacie sledovat, aka cesta ho caka - teda ak vidi, ze pojde do kopca, nemalo by pod kopec prist s "vybitou" baterkou - teda nejaku 1.5 minuty plneho vykonu elektromotora by mohlo mat. A so 145kw za 1.5 minuty asi zrychlis s 80 na 160 v pohode.
Teda ja tam teoreticky problem nevidim.
@Ozzman uprimne? Kolko to v tom Espacu zralo 12-14l/100 v priemere? Ako nie som zatazeny na spotrebu, ale asi by som to u daily rodinneho auta nechcel platit... Hlavne ked ten trojvalec ma dynamiku o kusok horsiu a spotrebu tretinovu
@traveldrive Tak toyota Sienna by nemusela byt o nic drahsia ako Highlander... Pohon je tam uplne rovnaky, len karoseria je ina.
@traveldrive
Ano vím, však jsem to tu už psal, myslím kolegovi Mikesovi.
Ty motory nebyly provozovny tak nahrané jako tento pidimoturek. Do Twinga cajk, možná ještě do Clia. V takovéto velké hroude je 1,2 prostě nepřípustna
Ano vím, však jsem to tu už psal, myslím kolegovi Mikesovi.
Ty motory nebyly provozovny tak nahrané jako tento pidimoturek. Do Twinga cajk, možná ještě do Clia. V takovéto velké hroude je 1,2 prostě nepřípustna
@vencelín Za ďalšie, porovnal by som hmotnosť vtedajšieho a dnešného auta. Ten trojliter si len tak ležérne "brumlal", kdežto trojvalček dostáva do tela podstatne viac.
@twistedTSD
Ano, ta 1,2 která přesouvá benzín do oleje už coby novotine, tak ten má vyložený geny naprosté trvanlivosti a, spolehlivosti 😊
Ano, ta 1,2 která přesouvá benzín do oleje už coby novotine, tak ten má vyložený geny naprosté trvanlivosti a, spolehlivosti 😊
Espace bol autobus . Zaujímalo by ma, prečo už MPV nikto nevyrába, prípadne aspoň nedováža z USA, ved korejci aj japonci ich majú... Za problematickými motormi 1.9, 2.2, 3.0dci a 3.5i snáď nikomu smutno nebude. 2.0dci 127kw som jazdil a no dynamika biedna na osobné auto, dobrá na autobus... Na dnešnú dobu desne nekultivované, proste R4 diesel... malo to hrozne záludnú spojku a spracovanie boli tiež slabšie- celé to vŕzgalo. Originálna ergonómia tiež za moc nestála... proste jediná devíza bol naozaj priestor v kufri a variabilita.
@twistedTSD ale nezvládalo to prvé. Sedačky vzadu boli hrozne malé. Sedel som tam vždy s nohami pod bradou- horšie ako v bežnom kompaktné.
@Mikesus ono se jich moc neprodavalo, ale kamarad ho ma a je snim naprosto spokojenej. To auto furt jezdi a nijak se nesype. Ma to teda tusim nejaky 1.9 dci.
Mohl si mit i 3.5v6 benzin, to bych volil já ale bez ohledu na palivo, takovy motor mel v nalozenem velkem aute tendenci vadnout mnohem mensi nez 1.2 tce @Mikesus
Ja s tim taky jel, v Australu a neni to spatny. Ale nejak si neumim predstavit, jak to pojede se 4 lidmi a treba rakvi ma strese na dalnici. Tady davam pred ost klasickemu hev s r4. U takovych pohonu uz ten pokels vykonu ani na dalnici neni vyrazne znatelny diky objemu spalovaku. @Futurista
To este bola zlata doba automobilizmu... velke mpv s objemnym motorom.... k tomu ziadne 22tky satelity miesto kolies... to dnes uz nenajdes... pritom akoby to bolo este len vcera ked ma ten svet aut tak naramne bavil... co uz... nic netrva vecne
@Mikesus
Pan elektromotor, no jo.....
A od kdy je bzucak spasou pro všechny?
A chcete mi snad říci, že motor 1,2 v aktuální i hroude ocelu s názvem Espace je etalonem spolehlivosti? Viz Vaculdovo popis, to je prostě vrak už jako novotine.
Pan elektromotor, no jo.....
A od kdy je bzucak spasou pro všechny?
A chcete mi snad říci, že motor 1,2 v aktuální i hroude ocelu s názvem Espace je etalonem spolehlivosti? Viz Vaculdovo popis, to je prostě vrak už jako novotine.
@Mikesus
Naučte se číst. Espace generace 4 je na silnicích běžné. Občas je k vidění i 3. Tu 5 generaci jsem v Čechách viděl ani nepamatuji. Ta je k vidění občas ve Francii, ale i tam je častěji k vidění i ta 3 gen než 5. A že tím pádem je 4 taktéž k vidění častěji než 5 snad psát ani nemusím.
Naučte se číst. Espace generace 4 je na silnicích běžné. Občas je k vidění i 3. Tu 5 generaci jsem v Čechách viděl ani nepamatuji. Ta je k vidění občas ve Francii, ale i tam je častěji k vidění i ta 3 gen než 5. A že tím pádem je 4 taktéž k vidění častěji než 5 snad psát ani nemusím.
@Mikesus
Ten 2,0 dci co se dával i do Espacu byl hodně solidní motor. Ten paskvil 1,2 mu nesahá ani po olejovou vanu.
A v Espacu nabídka motoru nebyla jen o Vznětových motorech. Ten 2,0i je taktéž velmi dobrý motor a svou trvanlivosti tu 1,2 taktéž hravě strčí do kapsy.
Ten 2,0 dci co se dával i do Espacu byl hodně solidní motor. Ten paskvil 1,2 mu nesahá ani po olejovou vanu.
A v Espacu nabídka motoru nebyla jen o Vznětových motorech. Ten 2,0i je taktéž velmi dobrý motor a svou trvanlivosti tu 1,2 taktéž hravě strčí do kapsy.
@Mikesus
Ze jsou jiné automobilky je mi známo.
Já na značce netrvám. Já vybírám dle druhů karoserie (v mém případě Mpv), dále aby to auto mělo solidní motory, nezrezlo a bylo ve slušném stavu a spolehlive. Výsledkem mého výběru je Grand Scenic 2,0i a 807 2,0 Hdi. A pro me využití jsou to výtečna auta, kde leckdy i ta nová nenabidnou tolik muziky.
Měl jsem možnost jezdit s Leonem kombi a jízdné to auto nenabidlo nic navíc. Jediné co to mělo navíc byl tempomať (ten může mít i 807 i Scenic). Tedy to auto nepřineslo žádnou přidanou hodnotu.
Ze jsou jiné automobilky je mi známo.
Já na značce netrvám. Já vybírám dle druhů karoserie (v mém případě Mpv), dále aby to auto mělo solidní motory, nezrezlo a bylo ve slušném stavu a spolehlive. Výsledkem mého výběru je Grand Scenic 2,0i a 807 2,0 Hdi. A pro me využití jsou to výtečna auta, kde leckdy i ta nová nenabidnou tolik muziky.
Měl jsem možnost jezdit s Leonem kombi a jízdné to auto nenabidlo nic navíc. Jediné co to mělo navíc byl tempomať (ten může mít i 807 i Scenic). Tedy to auto nepřineslo žádnou přidanou hodnotu.
@Karel Štolař
U té 2,2 dci byly nějaké problémy se vstřikovací a turby, pokud si dobře pamatuji. Zda byl horší 2,2 dci nebo ten 3,0 dci, těžko říci 😊. Obcas se daj najít slušně kousky, nedávno jsem jeden takový s 2,0 i a malým najezdem okukoval v Německu.
U té 2,2 dci byly nějaké problémy se vstřikovací a turby, pokud si dobře pamatuji. Zda byl horší 2,2 dci nebo ten 3,0 dci, těžko říci 😊. Obcas se daj najít slušně kousky, nedávno jsem jeden takový s 2,0 i a malým najezdem okukoval v Německu.
@ericn
Já se taky nedivím. 4 generace měla vše, prostorný a variabilní interiér, solidní techniku a výbavu, odolné a solidní motory. Což už 5 generace nenabízel, takže jaks taks se to že setrvačnosti trochu prodávalo ve Francii, jinde to už byl docela propadák.
Já se taky nedivím. 4 generace měla vše, prostorný a variabilní interiér, solidní techniku a výbavu, odolné a solidní motory. Což už 5 generace nenabízel, takže jaks taks se to že setrvačnosti trochu prodávalo ve Francii, jinde to už byl docela propadák.
@ericn
Větší motor je nutnost. A volitelná možnost hybrid, proč ne. To by se v klasické Mpv karoserii prodávalo o pozneni lépe než tenhle tikajici prus..., problém.
Větší motor je nutnost. A volitelná možnost hybrid, proč ne. To by se v klasické Mpv karoserii prodávalo o pozneni lépe než tenhle tikajici prus..., problém.
@vencelín já taky, tahle generace je běžně na cestách, většinou s 2.0dCi… Poslední dvě generace nejsou vidět vůbec a já se nedivím…
@vencelín Přesně tak a ten kdo má rodinu s třemi a vice dětmi, by starý Espace (layout) s novým srdcem, rozuměj třeba moderní hybrid s vyšším obsahem větší než 1.2l 3hrnkový kafemlýnek, ocenil. Já třeba ano 😋
Jen by to zas nesměl Renault zabít cenou, což mu poslední dobou dost jde…
Jen by to zas nesměl Renault zabít cenou, což mu poslední dobou dost jde…
@Mikesus
Takže tedy raději koupit auto, jehož motor je na odpis už coby nový..... Máte zajímavé priority.
Takže tedy raději koupit auto, jehož motor je na odpis už coby nový..... Máte zajímavé priority.
@Ham.
Vím, sledoval jsem. Za mne je to časovaná bomba. Zlaté zazehoveho motory či ten 2,0 dci z ctyrkoveho Espace.
Vím, sledoval jsem. Za mne je to časovaná bomba. Zlaté zazehoveho motory či ten 2,0 dci z ctyrkoveho Espace.
@Mikesus
Tak doporučuji otevřít oči. Ty klasické Mpv Espace pravidelně potkávám. Naopak v cechaz jsem třebas tu předchozí generaci neviděl ani nepamatuji.
Tak doporučuji otevřít oči. Ty klasické Mpv Espace pravidelně potkávám. Naopak v cechaz jsem třebas tu předchozí generaci neviděl ani nepamatuji.
@vencelín Jak dlouho vydrží se už tuší, olej ředí od nova. Viz zdejší videotest.
www.auto.cz/video
www.auto.cz/video
@Futurista
Ten 3,0dci jel asi parádně, pokud fungoval.
Každopádně ta kultivovanost 4 a vice válců je dana už z podstaty a je vždy lepší než usmrkany 3 válec.
Ta 1,2 co tam je teď je s velkou šanci časovaná bomba a v dlouhodobém horizontu ve spolehlivosti bude na ty zazehoveho 2,0 či ty zazehoveho šestivalce ztrácet.
Ten 3,0dci jel asi parádně, pokud fungoval.
Každopádně ta kultivovanost 4 a vice válců je dana už z podstaty a je vždy lepší než usmrkany 3 válec.
Ta 1,2 co tam je teď je s velkou šanci časovaná bomba a v dlouhodobém horizontu ve spolehlivosti bude na ty zazehoveho 2,0 či ty zazehoveho šestivalce ztrácet.
@vencelín Nevím o nějakých problémech toho systému, ty jo? Takže jak dlouho vydrží? Možná i víc, než ty TDI a DCi, nikdo neví. A kultivovanost u 20let starý nafty? Dobrý no, pokud to srovnáváš s tímto systémem, pak fakt nevíš, o čem píšeš. Něco jsem se najezdil s Lagunou III 3,0 Dci 176 kW (nebo tak nějak), a jelo to krásně, ale dneska už bych to nějak nechtěl. Už taky nejsem vyblázněnej dvacetiletej kluk...
@ericn Já teda nevím, co od rodinnýho auta čekáš ty, ale mně by ten dnešní Espace naprosto stačil. Mám dvě už velký kluky, a představ si, vejdeme se i do Arkany. Dneska se za rodinný auto považuje i Fabia, fakt netuším, co by něktěří chtěli. MPV dodávky? Super, po tom fakt netoužím.
@rohYpnol
S tím se dá souhlasit. Už ta minula generace je třebas v Německu k vidění minimálně a častěji člověk natrefil na klasický Espace Mpv. Ve Francii již jezdí o něco více, ale i tam stále převládají ty klasické Mpv Espace.
S tím se dá souhlasit. Už ta minula generace je třebas v Německu k vidění minimálně a častěji člověk natrefil na klasický Espace Mpv. Ve Francii již jezdí o něco více, ale i tam stále převládají ty klasické Mpv Espace.
@Futurista
No jo, a jak dlouho vydrží ta dopla 1,2 v porovnání s těmi motory původními?
O kultivovanost 4 valu nebo nedejbože těch 6 valu netřeba hovořit.
No jo, a jak dlouho vydrží ta dopla 1,2 v porovnání s těmi motory původními?
O kultivovanost 4 valu nebo nedejbože těch 6 valu netřeba hovořit.
Ano, tohle byl Espace. Tohle zákazník chtěl a chtěl by i dnes.
Teorie Martina Vaculíka o tom, že lidi chtěli z Espace udělat v minulé generaci ojnucha co už neměl s MPV nic společného a v současné generaci jen klasické SUV coby prodloužený Austral jsou prostě kecy.
Je pravda, že část zákazníků se přelila do osobních dodávek které hodně zlepšily komfort. Ale to je jen z donucení.
MPV je pro klasickou rodinu mnohem lepší než SUV.
Teorie Martina Vaculíka o tom, že lidi chtěli z Espace udělat v minulé generaci ojnucha co už neměl s MPV nic společného a v současné generaci jen klasické SUV coby prodloužený Austral jsou prostě kecy.
Je pravda, že část zákazníků se přelila do osobních dodávek které hodně zlepšily komfort. Ale to je jen z donucení.
MPV je pro klasickou rodinu mnohem lepší než SUV.