Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Přijdou vám značky elektromobilů náhodné? Zjistili jsme proč

6 komentářů

eLzyx
@Arese ty třeba ne, ale pro kupující ojetin je to drobné vodítko jak poznat, jestli je to registrované od počátku v ČR, nebo dotažené ze zahraničí a registrované v ČR později. K čemu je to dobré? Ty ze zahraničí bývají často zbořky.
MarekAbsolon
Když dojdou, přidají se písmena zleva, takže po 9A9 9999 přišlo 1AA 0000.
Horkoromská redakce zleva zprava do boha pes aby vás pojebal do nohy.
Arese
Proč bych proboha měl nad něčím takovým uvažovat? 😊
Tycoon
Mám jen komentář k tvrzení, že "Před nedávnem v Praze došly kombinace se dvěma písmeny".

Nedošly. Praha stále mohla používat mnoho různých kombinací s dvěma písmeny. Například mohla dát druhé písmeno na poslední pozici. Nebo na předposlední. Nebo přidat jednu číslici. Nebo ubrat poslední číslici. Nebo ubrat první číslici. Nebo ubrat první i poslední číslici. Nebo ...

Rozhodli se přidat třetí písmeno. Ano, to byla taky možnost.
lada 2102
@ericn
Bohužel jedno to není jelikož "odborníci" co jsou schopni posoudit souvislost číselné řady z toho odvozují stáří (nikoliv registraci) vozu. Problém je v tom, že pokud je třeba v Ostravě fronta, tak jsem přihlašoval v okolních obcích a zatímco jsem tam dostal spz třeba 9TM 9xxx v 7/23, tak v Ostravě jsem dostal skoro za rok v 8/24 9TM 4xxx a když jsem to ted prodával tak chytrý kupující nechtěl věřit, že je to auto z roku 2024, protože prý má nízké číslo. A to jsem třeba v bazaru u rádoby znalce slyšel, že to auto je nějaké asi omlazené, když má prehistorickou značku jen s jedním písmenem, což pár krajů ještě má.
ericn
@Arese přesně, na SPZ to nejezdí a je jedno, co na nich je 😋 Jen to “B” by se mi jako Pražákovi asi na značce nelíbilo 😂👌