Novinky
@ericn divné, mě při 140 Tacho občas někdo předjede ale je to vyjimka. S timhle nastavením předjíždím víc já.
Uplne v pohode je 120. Na dalnici z Nemecka do Innsbrucku je dokonce jen 100 a ani to nijak nevadi, nastavim tempomat a jedu.
130 staci, problem je ze na spouste useku udelas prumer tak 110 kvuli provozu no.... Jinak teda uprimne, jezdim po dalnici 150 tacho a nikdy me nikdo nezmeril.... Ono totiz kdyz povolite 150 tak cas lidi bude jezdit 170. Za me je to zcela marginalni tema.
@vencelín tak jasně, nechytej mě za slovo... já fakt nevím jaký dám průměr když jedu Zlín-Praha.... ale kdyby to bylo kolem 120, byl bych úplně šťastný. Jinak když už se zmínil "Rozvadov-Ostrava" v noci tak jsem zrovna nedávno tuhle trasu dal a ve 23:00 v Brně mě navigace stáhla do centra města (kolem BVV a Zvonařky), protože na dálnici se něco dělo.... asi tolik k té rychlosti.... horní limit fakt není náš problém.
Mimochodem i snaha jet 170 po Německu je už spíš patetická.... lidi přestali uhýbat, nekoukají do zrcátek.... vlastně je to nebezepčné. A 200 a víc je už úplný hazadr pokud je kolem jakékoliv auto.
Mimochodem i snaha jet 170 po Německu je už spíš patetická.... lidi přestali uhýbat, nekoukají do zrcátek.... vlastně je to nebezepčné. A 200 a víc je už úplný hazadr pokud je kolem jakékoliv auto.
@Michal800 nezapomeň na kamiony s 90 a do kopců mnohdy min. Pak je je budeš předjíždět mas rozdilovou rychlost stejnou jako je maximalka na silnicích mimo obeć. To uz fakt nevidím jako optimální pro nějaké krizové situace.
Tohle nemůže být stanoveno paušálně. Jsou úseky, kde je mnohdy i 130 na hraně (TURNOV-LIBEREC), ale taky spousta jiných, kde je 160 rel. přiměřená rychlost. Vše bych definoval dle situace naprosto jednoduše osazením odpovídajících rychlostních limitů.
Na druhou stranu mi přijde humorné se o tom vůbec bavit. Mě by úplně bohatě stačilo, kdybych mohl křížem krážem republikou cestovat TRVALOU a ničím neomezovanou rychlostí 100-120km/h.
Na druhou stranu mi přijde humorné se o tom vůbec bavit. Mě by úplně bohatě stačilo, kdybych mohl křížem krážem republikou cestovat TRVALOU a ničím neomezovanou rychlostí 100-120km/h.
160 -180 by bylo moc fajn, ale některý šašci nezvládají ani 130 a neumí se na dálnici chovat.
pro Český zamindrakovany radobyridice, bylo bylo nejlepší montovat do aut omezovač na 130.
"I v Německu většina řidičů na neomezených úsecích stejně jezdí pod 130 km/h".
Tak ať to udělají jako v tom Německu. Neomezenou rychlost. Ušetří se za značky a zároveň "většina řidičů bude stejně jezdit pod 130 km/h."
A je to. 😀
Tak ať to udělají jako v tom Německu. Neomezenou rychlost. Ušetří se za značky a zároveň "většina řidičů bude stejně jezdit pod 130 km/h."
A je to. 😀
@Arese a v Rakousku te dementi nechaji jet kilo. To je fakt priserny. Tam jedes a jde na tebe spani.
Nechal bych to jak to je. Jen bych v tichosti omezil pocet mericich hlidek a zvysil toleranci toho za co ridice seberou. Ofiko bych ale limit nezvysoval nebo bude kazdej litat 170.
Mně to stačí, 130 km/h je dostatečně svižné, a přitom komfortní tempo, při kterém i moderní benzinové auto jede s přijatelnou spotřebou.
@psel no nevím, jak často jezdíš po dálnici a v jakých úsecích, ale já skoro každý den - od Prahy všemi směry a zpět. Delší cesty minimálně 2x týdně… Dokonce i na novém úseku D4, kde jsou radary, mám tempomat na 136kmh a předjíždí mě dost aut… Tj vyšší rychlost je dávno standard 😉
Na to, v jakém jsou české dálnice stavu, tak těch 130 je akorát ( kterou hodně řidičů stejně nedodržuje)
Před třemi dny 129 diskuzních příspěvků, tak proč si to nezopáknout. No a ve středu klidně zas.
K rychlosti raději nic psát nebudu nebo by mě zase nějakej chytrák, co má vždycky pravdu, nazval misogynem a náckem.
K rychlosti raději nic psát nebudu nebo by mě zase nějakej chytrák, co má vždycky pravdu, nazval misogynem a náckem.
@Ja Prvni 123 jenže 130kmh s na našich dálnicích už dávno nejezdí, levý pruh je 150kmh normál. Dnes dopoledne Humpolec - Praha jsem začal na tempomatu 142kmh a předjíždělo mě poměrně dost aut. Tj přidal jsem na 150km (tacho) a i tak jsem rozhodně nebyl nejrychlejší…
Klidně bych nechal 140 kmh všude. Tuhle rychlost máme i v Polsku.
Celkově ale vůbec už jen ta debata je nesmyslnou ztrátou času a společenské pozornosti místo řešení podstatných věcí
Za mě nechápu, proč nemáme dávno na D1 dynamické dopravní značení. Přinejmenším Praha - Brno.
Také nechápu, proč poslanci nezvýší silniční daň tak, aby přes nás nejel veškerý tranzit.
Tohle jsou problémy, kam se má ubírat pozornost společnosti a médií.
Celkově ale vůbec už jen ta debata je nesmyslnou ztrátou času a společenské pozornosti místo řešení podstatných věcí
Za mě nechápu, proč nemáme dávno na D1 dynamické dopravní značení. Přinejmenším Praha - Brno.
Také nechápu, proč poslanci nezvýší silniční daň tak, aby přes nás nejel veškerý tranzit.
Tohle jsou problémy, kam se má ubírat pozornost společnosti a médií.
@Petr Mičan Je to tak.
Mam zkusenost z Anglie: max rychlost na dalnici je 112 km/ hod... a stejne se obvykle dostanu do cile driv, nez pri stejne vzdalenosti v Cechach.
Mam zkusenost z Anglie: max rychlost na dalnici je 112 km/ hod... a stejne se obvykle dostanu do cile driv, nez pri stejne vzdalenosti v Cechach.
@Mr.Murphy
No pokud máte průměr 110 km/h tak to neopovídá max. cestovní rychlosti 130 km/h ale vyšší.
Ten průměr 110 km/h se dá možná dosáhnout při dodržování max 130 km/h leda tak v noci při jízdě z Rozvadova do Ostravy bez zastavení.
No pokud máte průměr 110 km/h tak to neopovídá max. cestovní rychlosti 130 km/h ale vyšší.
Ten průměr 110 km/h se dá možná dosáhnout při dodržování max 130 km/h leda tak v noci při jízdě z Rozvadova do Ostravy bez zastavení.
@rohYpnol
Jakou souvislost má silniční dan s hustotou tranzitní dopravy?
Víte o tom, že silniční dan platí jen a pouze vozidla registrovaná v CR? Takže změna její výše nepřinese žadnou žmenu v hustotě tranzitní dopravy. Jediná cesta jak toto řešit je výší mýtného či zavedením paušálního poplatku za vjezd pro vozidla registrovaná v zahraničí a nemající destinaci v ČR.
Jakou souvislost má silniční dan s hustotou tranzitní dopravy?
Víte o tom, že silniční dan platí jen a pouze vozidla registrovaná v CR? Takže změna její výše nepřinese žadnou žmenu v hustotě tranzitní dopravy. Jediná cesta jak toto řešit je výší mýtného či zavedením paušálního poplatku za vjezd pro vozidla registrovaná v zahraničí a nemající destinaci v ČR.
@MB1975
Já bydlím přímo na česko polské hranici, takže situaci v Polsku znám velmi dobře. Jedna z věcí, které můžeme Polákům závidět , jsou jejich dálnice ( holt někdo si za peníze EU postavil dálnice, někdo cyklostezky a rozhledny v údolích)
Já bydlím přímo na česko polské hranici, takže situaci v Polsku znám velmi dobře. Jedna z věcí, které můžeme Polákům závidět , jsou jejich dálnice ( holt někdo si za peníze EU postavil dálnice, někdo cyklostezky a rozhledny v údolích)
Debata o maximální dovolené rychlosti v zemi, kde ji nikdo nedodržuje, mi přijde zbytečná. Jako když zakázali kamionům předjíždět. Změnilo se něco?
Z pohledu bezpečnosti, plynulosti a rychlosti dopravy bych především zcela zakázal předjíždení nakladních vozidel, tedy, jízdu nákladních vozidel v levém pruhu více proudé dálnice/silnice. (Na dvouproudé dálnici by tedy nepredjižděli vůbec.)
@psel poslední cesta do DE. Dva pruhy. Kamiony. A já spolu s dalšími auty v levém 170. Funguje to.
1) Nejni to buď a nebo. Investovat ano. A přidat 150 taky ano.
2) Irelevantní otazka. Každý to má jinak a nechme ať se rozhodne sam.
3) Preferuji svoji zodpovědnost. Své rozhodnutí. Takže ideálně jako v DE neomezeně a proměnné značky pro omezení v případě nehody.
4) Klidně všechny.
5) Ještě ne. Po dálnici v DE jezdím pravidelně 160-210, neočekávám že D3 bude se 150 jiná.
2) Irelevantní otazka. Každý to má jinak a nechme ať se rozhodne sam.
3) Preferuji svoji zodpovědnost. Své rozhodnutí. Takže ideálně jako v DE neomezeně a proměnné značky pro omezení v případě nehody.
4) Klidně všechny.
5) Ještě ne. Po dálnici v DE jezdím pravidelně 160-210, neočekávám že D3 bude se 150 jiná.
Tady neumíme plynule jezdit....řidiči v pravempruhu nemají odhad a vjedou do levého za každé situace....já 130 a on 90 já musím hustě na brzdy. Vyjíždí na poslední chvíli....
Ked idem na Golfe 4, 1,9 TDI, 96kW, ASZ, 6-kvalt, 17-tky disky po dialnici 140-150 na 2500-3000 otackach, motor si len bruci, podvozok oddychuje a ja sa citim uplne bezpecne.
Ked tam vsak idem rovnako staru Mazdu 2, 1,4 benzin, 59 kW, 5-kvalt, 15-tky disky rychlostou nad 110-120 na 4500 otackach, necitim sa pri tom hluku komfortne, auto sa da ledva udrzat v pruhu. Nie je to vobec bezpecne.
Tym chcem povedat, ze nie vsetky auta a ich podvozok zvladaju v pohode vyssie rychlosti.
Tazko to pausalizovat na vsetkych.
Ked sa vtedy za nejaky Fiat Panda alebo ine male auto priruti bezkrky bezmozog na BMW a nuti ho ist rychlejsie, nema tolko mozgovych zavitov aby pochopil, ze dostava vodica pred sebou do krizovej situacie pod tlak, a nuti ho ist na hrane alebo urobit nejaky manever, ktory to ubohe auto nemusi zvladnut.
Ked tam vsak idem rovnako staru Mazdu 2, 1,4 benzin, 59 kW, 5-kvalt, 15-tky disky rychlostou nad 110-120 na 4500 otackach, necitim sa pri tom hluku komfortne, auto sa da ledva udrzat v pruhu. Nie je to vobec bezpecne.
Tym chcem povedat, ze nie vsetky auta a ich podvozok zvladaju v pohode vyssie rychlosti.
Tazko to pausalizovat na vsetkych.
Ked sa vtedy za nejaky Fiat Panda alebo ine male auto priruti bezkrky bezmozog na BMW a nuti ho ist rychlejsie, nema tolko mozgovych zavitov aby pochopil, ze dostava vodica pred sebou do krizovej situacie pod tlak, a nuti ho ist na hrane alebo urobit nejaky manever, ktory to ubohe auto nemusi zvladnut.
@traveldrive a čeho se bojíš? Nech to na řidičích, ne na úřednících. Klidně si v pravým můžeš jet 120kmh, nikdo ti nebrání. Já si v levým pofrčím v klidu 140-150kmh a bude mi pěkně ubíhat cesta a hlavně budu plně soustředěný. Ve 120kmh chrápeš 😉
@rohYpnol Tak mi napiš trasu z Balkánu směr Drážďany Berlín. Dále jak jsem psal debile spousta kamionů jezdí i přes Rakousko do Německa z Balkánu. A to je Mýto v Rakousku drahé. Takže zvýšením mýta debile tranzit nevyresis . To by bylo Rakousko prázdné, nebo ne debile? Od Vídně směr Linz a Suben směr Německo plný balkánských kamionů. Ale chápu že socka jako ty co byl nejdál v krajským městě nemá přehled
@rohYpnol Jejda opět jsi ukázal debilitu. Kudy mají jezdit z Balkánu třeba směr Drážďany, Berlín, Hamburg. Dále v Rakousku je Mýto kujva drahé a jak se tam produciruji kamióny. Třeba Brenner je velmi drahý a kamión za kamionem, dutohlave
Nemyslím, že by více než 130 něco přineslo. Kdo chce jede i tak více a kdo jede 110 v levém stejně by nezrychlil. Mnohem více by přineslo, kdyby kamiony nepředjížděly a "střelci" v levém nezřídka s EV jedoucí 110 začali používat zrcátka. Přijde mi i v Polsku po zdražení benzínu se jezdí nějak pomaleji.
Rychlostní limity u nás byly zavedeny díky ropné krizi. Krize pominula, limity zůstaly, v Reichu to dokázali vrátit... Ve filmu Jáchyme, hoď ho do stroje jede mustang na plný plyn legálně.
@el sendador Souhlas 👍👍👍 U nás v hospodě čepují jedno pivo, dám si pět kousků a jdu domů. Proč by hospody měly mít více piv, tomu nerozumím.
@psel Souhlas. Proto navrhuji, aby se mimo obec jezdilo 20 km/h. Je nebezpečné kolem stromů a patníků projíždět rychleji 👍👍👍 A taky budeme mít větší dojezd na baterii 👍👍👍
@Arese me to přijde jako takové minimální zlo. Ideální 160, to je takový kompromis mezi tím, že má člověk pocit, že začne couvat a bezpečnou rychlostí.
Zásadní problém na dálnici není rychlost, ale ignoranti, co jedou 110 v levém a tu kolonu za sebou nepustí, byť v pravém by jeli stejně rychle. Druhý větší problém jsou zrcátka, která má čím dál více lidí na ozdobu a největší problém je jsou zdegenerovaní řidiči, co absolutně nepřemýšlí dopředu, neodhadují situace, nepřizpůsobí se provozu a daným podmínkám. Jedou jak koně s klapkami. Ale že vidí 5 aut pred sebou rozsvícená brzdová světla jim nevadí, nedojde jim, ze by měl bezpečně zpomalovat, že z nějakého důvodu klesá rychlost, raději to zamázne těsně před tím. A těch situací, kterým se dá předejít je nepočítaně.
Jak by bylo na silnicích krásně.
Zásadní problém na dálnici není rychlost, ale ignoranti, co jedou 110 v levém a tu kolonu za sebou nepustí, byť v pravém by jeli stejně rychle. Druhý větší problém jsou zrcátka, která má čím dál více lidí na ozdobu a největší problém je jsou zdegenerovaní řidiči, co absolutně nepřemýšlí dopředu, neodhadují situace, nepřizpůsobí se provozu a daným podmínkám. Jedou jak koně s klapkami. Ale že vidí 5 aut pred sebou rozsvícená brzdová světla jim nevadí, nedojde jim, ze by měl bezpečně zpomalovat, že z nějakého důvodu klesá rychlost, raději to zamázne těsně před tím. A těch situací, kterým se dá předejít je nepočítaně.
Jak by bylo na silnicích krásně.
@ericn A v redakcii chrochtajú, ako rozbehli diskusiu a zdvihli návštevnosť. Teraz môžu reklamu predávať drahšie. 😉
@rohYpnol To je pravda. U nás je na dvojprúdovkách plošný zákaz a všetci veselo predbiehajú aj tak, lebo na diaľnici policajta skrátka neuvidíš, iba výnimočne.
@xxc Když se na Vás někdo takhle tlačí v pravém pruhu nebo jedete vlevo a vpravo je souvislá řada kamionů, neuděláte s tím nic.
@ryccardo Proto tam nerad jezdím. Všude jen pasti na řidiče (třeba když člověk ve městě byť na mžik vjede na soukromé parkoviště!), debilní "ekologická" omezení na dálnicích) a hrozba bestiálních pokut. A jejich policisté Čechy fakt nemají rádi...
@Mr.Murphy
Tak průměr 120 km/h už je docela kalub a to i v noci.
V Německu záleží kdy a kde. Třebas z Rozvadova na Nurnberg se vyšší rychlosti dají využít.
Pak z Nurnbergu dále po A6 v pracovních dnech už vůbec (spousty kamčáků a většinou 2 pruh). Na A5 směr basel pak v pracovních dnech to samé, sic ze začátku 3 pruh (pravý samý kamčák, střední tak tech 110 až 130 km/h a vlevo tak těch 150 km/h, více se moc nevyplatí neb pak člověk by stejně brzdil.
Tak průměr 120 km/h už je docela kalub a to i v noci.
V Německu záleží kdy a kde. Třebas z Rozvadova na Nurnberg se vyšší rychlosti dají využít.
Pak z Nurnbergu dále po A6 v pracovních dnech už vůbec (spousty kamčáků a většinou 2 pruh). Na A5 směr basel pak v pracovních dnech to samé, sic ze začátku 3 pruh (pravý samý kamčák, střední tak tech 110 až 130 km/h a vlevo tak těch 150 km/h, více se moc nevyplatí neb pak člověk by stejně brzdil.
@rohYpnol Dynamické značky by byly fajn, ale jak přimět lidi, aby tu rychlost opravdu dodržovali? Vždycky se najde nějaký chytrák, co pojede rychleji, bude se lepit na kufr a nakonec tím způsobí kolonu.
@Jon Bon Novy
Tak ono to da logiku ze ine je ist 150 na seicente a ine v passate... to tu hadam ani netreba riesit... ide tu teraz o nieco ine..... a uz vsetko ostatne su len keby a mozno ... a pod
Najviac sa mi pacilo v Nemecku s brachom.. 190 na lanceri 15 ci 20 minut v kuse.... a uplna balada... a este ta audiny tu a tam obiehaju ... iny svet
Tak ono to da logiku ze ine je ist 150 na seicente a ine v passate... to tu hadam ani netreba riesit... ide tu teraz o nieco ine..... a uz vsetko ostatne su len keby a mozno ... a pod
Najviac sa mi pacilo v Nemecku s brachom.. 190 na lanceri 15 ci 20 minut v kuse.... a uplna balada... a este ta audiny tu a tam obiehaju ... iny svet
A něměla by být v článku anketa, když chcete nějaký výstup o tom, kolik lidí chce to a kolik ono?
jednou asi před 10 lety jsem jedinkrát dostal pokutu za rychlost na D10... bylo hezky, sucho, male provoz, viditelnost výborná. nekoukal jsem na tachák a jen uplně v klidu na pohodu jel. bylo to 178 km/h. v žigulu 1300 (210😄 z roku 1986.
V bmw 328 mě naštěstí nestopli - to člověk při pohodový jízdě nekouká chvíli na tachák a ejhle má tam 220.
Za dobrejch podmínek, s dobrým autem a příčetným řidičem je i těch 200 na pohodu.
V bmw 328 mě naštěstí nestopli - to člověk při pohodový jízdě nekouká chvíli na tachák a ejhle má tam 220.
Za dobrejch podmínek, s dobrým autem a příčetným řidičem je i těch 200 na pohodu.
@gil54 asi si snaží být edukativní 🤣🤣🤣 Jako vnuknout řidičům, že to je špatně… Ty otázky jsou celkem návodné…
S proměnným značením za ideálních podmínek nevidím důvod nemít na vhodných úsecích klidně neomezenou.
Kdybychom tady měli 6 proudé dálnice, byl bych za 150km/h, na některých přehledných úsecích klidně i neomezeně. Vzhledem k tomu, že ale naprostá většina dálnic má pouhé 4 pruhy a ten levý je imrvére zacpaný kamiony táhnoucími se 80-90km/h, je podle mě víc, než 130, šílenost. A to tvrdím jako člověk, který miluje rychlost.
130 km/h je dostatečných, zvlášť na tak malou zemi, jakou je Česko. Ve většině států USA je maximální rychlost na dálnici mezi 70 a 85 mil/h, tj. rozpětí cca 113–137 km/h, přitom rozloha USA je několikanásobná.
Ušetřených pár minut je iracionální vzhledem k (ne)bezpečnosti s tím spojené.
Navíc většina našich dálnic na takovou rychlost není stavěná a spousta zdejších lidí se neumí za volantem správně chovat. Jakmile přejedou např. do Rakouska, hned jim spadne hřebínek a jedou normálně.
Nějakých pár rovných úseků dálnic s vyšší rychlostí by se našlo, ale vzhledem k nákladům pro úpravu s tím spojenou, s délkou takových úseků to je nesmysl, jen spíš pro iracionální pocit některých iracionálních jedinců. 🙃
Ušetřených pár minut je iracionální vzhledem k (ne)bezpečnosti s tím spojené.
Navíc většina našich dálnic na takovou rychlost není stavěná a spousta zdejších lidí se neumí za volantem správně chovat. Jakmile přejedou např. do Rakouska, hned jim spadne hřebínek a jedou normálně.
Nějakých pár rovných úseků dálnic s vyšší rychlostí by se našlo, ale vzhledem k nákladům pro úpravu s tím spojenou, s délkou takových úseků to je nesmysl, jen spíš pro iracionální pocit některých iracionálních jedinců. 🙃
@ryccardo Kde? Ano jsou úseky ale v hornatých oblastech kde jsou často tunely a tomu rozumím. Jinak třeba Vídeň směr Linz 130, Linz -Salzburg 130 . Vídeň Graz 100 kde jsou tunely, Salzburg Vilach 100 kde jsou tunely, a tak podobně.. Ono prostě z hlediska bezpečnosti to dává smysl i když jsou krátké ty tunely a mají dva pruhy. Něco jiného je to jejich IGL, to je cicovina 😀
@Horký Hrom Tvoja jazda v elektrickom autíčku po chodníku a cez park nikoho netrápi. Keby si mal šliapacie a nie elektrické, aspoň by si nebol tlstý jak prasiatko.
@ericn Prečo? Stabilná maximálka znamená väčšiu istotu za volantom, menej stresu a pohodovejšiu jazdu. 150 km/h je príjemná cestovná rýchlosť len pre časť vozidiel, pre veľkú skupinu je pohodová rýchlosť napr. 120, alebo aj menej. Premenlivé limity sú užitočné pri zmene počasia, podľa stavu premávky a podobne, súhlas. A nakoniec, vyšší limit je hazard, ako písal psel, a v minulosti viackrát aj ja, vyššia rýchlosť nie je až taká nebezpečná, nebezpečný je rozdiel v rýchlostiach áut. 100x sa nemusí stať nič, stoprvý prípad môže byť fatálny.
@rohYpnol Presne tak, na dvojprudovke v nemecku alebo polsku je ti jedno aka je povolena rychlost, ked sa zacnu kamionaci predbiehat a zablokuju dialnicu
@Horký Hrom Dúfam, že mamka bude mať od tvojho elektrického autíčka ovládač, aby zasiahla, keby si mal náhodou zaprieť o patník... Aby si sa niekde nevykýblil, alebo si neoškrel lakeť.
@xxc
...si to přečti v článku.
"I v Německu většina řidičů na neomezených úsecích stejně jezdí pod 130 km/h." 😀
...si to přečti v článku.
"I v Německu většina řidičů na neomezených úsecích stejně jezdí pod 130 km/h." 😀
@CarFanatic
Něčím začít musíš. Dynamické značení je základ. Pak může přijít třeba úsekové měření atp.
Něčím začít musíš. Dynamické značení je základ. Pak může přijít třeba úsekové měření atp.
@Buffalo007
Co je, podle tebe, "rapidně zpomalovat"? Omezení, což je ok, nebo ohrožení, což je přestupek.
"V Německu v normálním provozu jsem dosáhl maximum možná kolem 220km/h." Věřím, ale ta Informace nemá žádný význam.
Kde v Německu, v kolik hodin, s jakým autem, jakými potřebami a schopnostmi řidiče hraje podstatnou roli. Taky nebudu lhát, když napíšu, že jsem jel v Německu x krát 250 jenom proto, že moje auto má ve 250 stopku. Ale ne odpoledne ve všední den kolem Mnichova ve starým Favoritu když prší.
Co je, podle tebe, "rapidně zpomalovat"? Omezení, což je ok, nebo ohrožení, což je přestupek.
"V Německu v normálním provozu jsem dosáhl maximum možná kolem 220km/h." Věřím, ale ta Informace nemá žádný význam.
Kde v Německu, v kolik hodin, s jakým autem, jakými potřebami a schopnostmi řidiče hraje podstatnou roli. Taky nebudu lhát, když napíšu, že jsem jel v Německu x krát 250 jenom proto, že moje auto má ve 250 stopku. Ale ne odpoledne ve všední den kolem Mnichova ve starým Favoritu když prší.
Zrychlovat ze 130km/h moc smysl nedává. Jedině kdyby byly 3 pruhy, tak tam by to smysl dávalo a klidně neomezeně. Problém u 2 pruhů je, jakmile začne předjíždět pomalé vozidlo jiné, tak musíte potom rapidně zpomalovat.
Jinak fatální chyba bylo neudělat při opravě D1 tříproudou, aby aspoň někde se to mohlo využít. Při normálním denním provozu by se neomezená rychlost stejně nedala využít. V Německu v normálním provozu jsem dosáhl maximum možná kolem 220km/h.
Jinak fatální chyba bylo neudělat při opravě D1 tříproudou, aby aspoň někde se to mohlo využít. Při normálním denním provozu by se neomezená rychlost stejně nedala využít. V Německu v normálním provozu jsem dosáhl maximum možná kolem 220km/h.
@CarFanatic Snadno, das tam ke kazde ceduli radar (technicky staci kamera s rozpoznavanim znacek, tj technologie super levna) a meris prumernou rychlost (od mista do mista).
Je to zcela funkcni, nasazeno vsude kozne, ale ma to jen ten prakticky problem, ze pak vsichni jedou plus minus 5kmh stejnou rychlosti a tudiz se auta predjizdeji velmi pomalu a je to otrava.
A zaroven to znamena velkyho bratra, co te proste sleduje celiu cestu.
Takze resit to jde snadno, ale dost mozna to nechces.
Je to zcela funkcni, nasazeno vsude kozne, ale ma to jen ten prakticky problem, ze pak vsichni jedou plus minus 5kmh stejnou rychlosti a tudiz se auta predjizdeji velmi pomalu a je to otrava.
A zaroven to znamena velkyho bratra, co te proste sleduje celiu cestu.
Takze resit to jde snadno, ale dost mozna to nechces.
130 je málo. Ale mělo by se to řídit dynamicky. Dojždím do práce po dálnici jeden úsek a je vidět, že někdy to jede 150 a někdy 120. Je jasný, že když se mezi auta jedoucích 130 sere jeden co chce jet 150, tak akorát brzdí celej provoz a dělá v tom jinak plynulým provozu bordel.
Mimochodem, když nechci stresovat v levým, vyšla mi nejlepší rychlost 120 s tím že jen občas musím na 135 abych při předjíždění nebrzdil zbytečně provoz.
Mimochodem, když nechci stresovat v levým, vyšla mi nejlepší rychlost 120 s tím že jen občas musím na 135 abych při předjíždění nebrzdil zbytečně provoz.
@Arese Ale to já jezdím do Alp rád, ale člověk musí prostě dát tempomat a rozhlížet se holt po krajině, protože se před ním na silnici nic neděje. 100 na dálnici je nebezpečná rychlost, protože rapidně klesá pozornost řidiče. Ale oni na to rakušáci třeba taky časem přijdou, že je to hovadina postavit si krásný dálnice a plížit se po nich kilo.
O soukromých parkovištích jsem neslyšel. To se mi ještě nestalo. Mě tam naštěstí ještě nikdy úřední šiml nedohnal.
O soukromých parkovištích jsem neslyšel. To se mi ještě nestalo. Mě tam naštěstí ještě nikdy úřední šiml nedohnal.
Vyšši povolená rýchlosť nepomôže.
Pomohla by automatická identifikácia predbiehania kamiónov v zakázaných úsekoch. Keď je možno kontrolovať mýto, tak isto aj to.
A prejazd diaľnicou by bol rýchlejší a bezpečnejší.
Pomohla by automatická identifikácia predbiehania kamiónov v zakázaných úsekoch. Keď je možno kontrolovať mýto, tak isto aj to.
A prejazd diaľnicou by bol rýchlejší a bezpečnejší.
@ryccardo U nás ti do 150 km/h pokuta určite nepríde. Je to neoficiálne, ale tento policajný limit je známy.
Má Česko přidat 150 km/h na více úseků, nebo raději zůstat u 130 km/h a investovat do stavu dálnic? Ano, vice úseků.
Dává vám zisk pár minut smysl vzhledem k rizikům, hluku, emisím a nákladům? 150kmh je příjemná cestovní rychlost, riziko minimální a emise nikdo neřeší, rozdíl nákladů u ICE zanedbatelný, u EV enormní 😜
Preferujete proměnlivé limity podle podmínek, nebo pevné číslo na značce? Proměnlivé, podle podmínek.
Které konkrétní úseky by si vyšší limit zasloužily – a kde by to byl hazard?
D4 - nový úsek, D5 - Plzeň Rozvadov, D1 Vyškov Kroměříž, D 8… Zbytek 130kmh.
Jeli jste už po novém úseku D3 s povolenými 150 km/h? Jaké máte dojmy? Ano teď i předtím a žádný podstatný rozdíl 😉
Dává vám zisk pár minut smysl vzhledem k rizikům, hluku, emisím a nákladům? 150kmh je příjemná cestovní rychlost, riziko minimální a emise nikdo neřeší, rozdíl nákladů u ICE zanedbatelný, u EV enormní 😜
Preferujete proměnlivé limity podle podmínek, nebo pevné číslo na značce? Proměnlivé, podle podmínek.
Které konkrétní úseky by si vyšší limit zasloužily – a kde by to byl hazard?
D4 - nový úsek, D5 - Plzeň Rozvadov, D1 Vyškov Kroměříž, D 8… Zbytek 130kmh.
Jeli jste už po novém úseku D3 s povolenými 150 km/h? Jaké máte dojmy? Ano teď i předtím a žádný podstatný rozdíl 😉
A povolovat vyssi rychlost nekde a obcas je uplna blbost.
Zakladem plynulosti je, aby vsichni jeli vicemene stejne rychle.
Howgh.