Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AutoRevue

Zpět na článek

Nová Kia EV4 dorazila do Česka: Nahradí oblíbené auto za rozumnou cenu?

11 komentářů

Ja Prvni a Posledni
@šofér

Dobro došli.
šofér
Hmmm, pokud se to někomu líbí....Chvála současnému Ceedu!
kozakm
Fakt jsem zvedav na prodeje, protoze jen blazen by dal za tuto cenu prednost Kia pred TM3/Y.
kozakm
@Johnn podle Bjorna je efektivita EV3 horší než starší TMY, TM3 Highland je daleko vepředu.
A problém s ICCU stále nevyřešili, to k té bezproblémovosti.
kozakm
@Johnn Tesla asi nemá takový náskok proti EV6, ale EV4 je lowend platforma s 400 V a pohonem předních kol. A EV3 taky moc nechápu, ale oproti EV4 mi aspoň nevadí jeho design.
ericn
Tak EV4 je slušná zoufalost na kolech. Myslel jsem si, že Kia nedokáže vypotit designově nic horšího než je Tasman, ale Liftbackosedan EV4 ho několikanásobně předčí 🙈🤣 Kia je se svým příšerným designem aktuálně nekoupitelná snad ve všech segmentech 🤢👎
Johnn
@kozakm Větší bufer na degradaci? Aha a první Ioniqy s baterkou 28kWh ho měli přímo obrovský. Buffer není přesvědčivý.
Dobře a co nabíjení Tesly. teslamotorsclub.com/…-charger.334469/
Také není vždy bez problémů a jak říkám to můžeme pokračovat do nekonečna.
kozakm
@Johnn jestli to u H/K nebude tím, že třeba mají větší buffer na degradaci. Kolika aut se týká ICCU nevím, ale je toho plný Reddit. A to se H/K prodává násobně méně než Tesel.

Ty důvody jsou pro mě stále nepřesvědčivé. Kromě interiéru/ovládání, což ale nakonec u Tesly není žádný problém.
Johnn
@kozakm Podle Bjorna nevím, naposledy jsem viděl britský test v horkém počasí ve Španělsku, kde EV3 dojela dále než TM3, ale samozřejmě EV3 má větší baterii. Jenže rozdíl ve spotřebě byl 0,1míle na kWh.
Dnes jsem viděl test EV4, zatím jen uváděli spotřebu celkovou během testu 14,9kWh.
ICCU?Opravdu, jsou k tomu nějaké informace?
To se týká všech aut Kie? Nebo promile? Ovšem budem rozebírat závady Tesel (PC), nebo jiných značek, které se vyskytují se stejnou hojností? Budeme rozebírat degradace baterií (zatím nejdražší část auta?). Najdi Teslu třeba do 3 -4let stáří s degrarací do 5%,celkem problém u H/K to problém není .
Tvůj první příspěvek byl o tom, že si nedovedeš představit, že by někdo koupil EV4 místo TM3/Y, já pouze píši že důvody určitě jsou.Dokonce přicházím na chuť tomuto designu, není prvoplánovaný na líbivost, ale je zajímavý detaily,myšlenkou. Jsem zvědav naživo.
A nic nemám proti ani jednomu vozu,které tady probíráme.
Johnn
@kozakm efektivita EV4 bude předpokládám podobná TM3. V této disciplíně to už prostě nebude jednoznačně pro Teslu. Vždyť i spotřeby krabicoidní EV3 už jsou v pohodě s TM3 srovnatelné. A 4 je nižší.
Lowend 400V platforma, no tak to má spoustu konkurence, i ta Tesla.
Celkové to jsou ale technicky, ergonomií jiné přístupy.
Prodeje EV3 chápu, bezproblémové auto, které plní 100% zadání, a počítám že takové bude i EV4.
Johnn
@kozakm jenže tyto nabídky míří na různé zákazníky. Hodně lidi chce klasické ovládání auta ( ne jen jeden displej), hledej za tím prostý konzervatismu, nic jiného. Auto zaměřené na pohodlné cestování, efektivní ( v tomto už nemá Tesla proti Kia náskok). EV4 je menší než TM3, natož Y. Ale zase, nechtěl bych dnes kupovat auto bez V2L ( už by mělo být běžné ve všech BEV) a velikost může vyhovovat. Kia v Evropě prodala do srpna 45000 EV3, a při uvedení byly zde také podobně komentáře. Osobně bych také uvítal , kdyby byly ceny třeba poloviční, jenže to by musela být konkurence větší, lepší, levnější… jinak se to asi nestane.