Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Audi SQ5 3.0 TFSI – Šestiválec na každý den

19 komentářů

Man Ký
Motor: řadový šestiválec vs V6, pohon všech kol s preferenci zadní nápravy vs. přední, ZF vs DSG... moc plusových bodů pro Audi nevidím.
kesumb
Na jednu stranu palec nahoru pokud to konecne prestalo jezdit za 13 a je to pod 10. Nejak jsem prehledl jestli konecne jde dsg s aktivnim diferencialem? Na druhou stranu je mi to jedno za porovnatelny penize je i vetsi x5 40i a nevidim zadnej duvod kupovat audi s dsg..
kesumb
@MihiCZ
v audi taky ne..
Man Ký
@fOE jsem rád, že jsi rozeznal moji ironii. to by každý nezvládnul.
Man Ký
@kesumb vono už to zase jmenuje X3 M50i to je v tom asi osmiválec😊

www.youtube.com/watch?…
kesumb
@fOE
jako jo, ale mam doma vlastne vsechny auta co maj 100 kolem 5-6s a je to za me uplne jedno. Krom toho za 2,8 je i 50e ktera uz od ty q5 bude nadostrel.
A pokud to jedno neni je na trhu hodne vonavek co to daj lip. Ostatne nebyla za podobnou castku minula x3m? A pro nekoho kdo ma chut na trosku zabavy stelvio s koprivou uz neni?
kesumb
@Man Ký
pouze jedna, vzduchovej podvozek. Proto sem vytahl podstatne vetsi x5, ktera ho mit muze..
kesumb
@Man Ký
x3m bylo monstrum ktery fakt metelilo, to jeste mozna bude...
Adam299
@MihiCZ 20% neni 17%. Navic nedokazes ani precist interat 😁 Sleva je za nakup na IC a musis prokazat, ze mas dalsi 3 auta na firme. Jinak 14%x Navic je to skladovka. Ne, vice na nove modely nedostanes, at si myslis, ze jsi velky borec a kazdy se z tebe v showroomu posadi na zadek.
MihiCZ
K té ceně… V BMW a MB nedávají slevu 20 % za pozdrav.
fOE
@kesumb Ta X5 s 40i ale bude na 100 za 5,4 kde tahle Q5 je o skoro vterinu rychlejsi. Nechap me zle, kdyz si zabycharim tak za stejne penize (nestudoval jsem ceniky, takze nevim nakolik je to realne) mi X5 taky dava lepsi smysl, ale vykonove je to proste rozdil.
Honzik O
Příspěvek podléhá schvalování.
MihiCZ
@Adam299 Kolik jste Adame objednával nových aut? Je pravda, že kupuji na IČO. Jinak vzhledem k tomu, že je diskuze o Q5, tak jsem dal odkaz na Q5. Na jiné modely dostanete u Audi ještě větší slevu. Třeba u BMW jsem měl docela jinou zkušenost.
praptak
@kesumb To už můžete napsat, že za podobné peníze je Q7 nebo SQ7. 🙂
praptak
@Robert Hlavatý Myslíte, že vše u BMW, MB je prémie, nedejbože není z Číny?
MihiCZ
@kesumb Tady je 17 % bez pozdravení. S pozdravem je to samozřejmě více😄 Chce se to jen trochu snažit.

www.autocentrum.cz/…tdi-150kw-942885
Robert Hlavatý
Tak jak autor naznačil, Audi mám mnoho problémů a jeden z těch největších je cenotvorba ve srovnáním s ostatní prémií (BMW, MEB). Za středně velké SUV s V6 být na dohled 3 mil. CZK, je naprosto mimo mísu.. ten jeden milion je tam prostě navíc... a hlavně je to pořád VW Group, takže kde moc člověk nevidí jsou koncernové komponenty- tedy žádná prémie, které v mnoha případech (světe div se) pocházejí z Číny...
fOE
@Man Ký M50 BMW nove znaci klasiku r6 B58, zacalo to prave v X3 a pokracovat to zrejme bude i u dalsi 3er (M350), takze zadny V8 😉
vecernicek2
Toho motoru je do SUVčka škoda.