Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

EP schválil modernizaci pravidel pro řidičské průkazy v EU

13 komentářů

Stejsn
Celkem ok, akorát se mi tam nelíbí toto: "Řidičské průkazy na motocykly a automobily by měly být platné 15 let. Řidičské průkazy pro nákladní vozidla a autobusy budou platit pět let." Takže když mám v ŘP céčko, musím si řidičák obnovovat 3x častěji?
Othello
@Stejsn
ano a je to úplná pitomost. Prostě každých 5 let požádáš o vydání nového a automaticky ho dostaneš, aniž bys musel podstoupit cokoliv dalšího. U nás to už nějakou dobu platí a smysl tohodle procesu mi taky uniká
xxc
@Othello netreba sa znova fotit?
rohYpnol
@xxc
Když požádáš o vydání na dálku a oznámíš, že ti nepřibyla ani vráska a jsi stále bodrý mládenec jak před 5ti lety, tak ne. Když přijdeš na úřad, tak ano. Myslím že to funguje takhle pokud si ten proces pamatuji správně.
Ja Prvni 123
@Stejsn Jo, resim to taky.
Vypada to, ze muzu nechat "propadnout" to cecko, pokud uz ho nepouzivam.
Stejne nemam "profesak", tak o tom dost vazne uvazuju...
Zvlast, jestli to nastane za 4 roky.
Ringhofer
Tak jo, společné předpisy pro doklady s možností národních úprav. Jako ještě naléhavější vidím potřebu sjednocení dopravních předpisů v EU. Bez národních výjimek. Stejně nikdo před cestou do zahraničí předpisy projížděných zemí nestuduje. Zejména v případě "profesionálů" za volanty kamiónů by to hodně, opravdu hodně pomohlo bezpečnosti na silnicích v celé Evropě.
traveldrive
@Ringhofer To je kravina. Každá krajina je špecifická, má odlišnú cestnú infraštruktúru, odlišnú mentalitu obyvateľstva, odlišné zaužívané pravidlá. Profesionálni vodiči sú povinní predpisy krajín, ktorými prechádzajú, poznať (neznalosť neospravedlňuje), a ako profesionáli by za ich porušovanie mali byť postihovaní dvojnásobne.
Spoločné predpisy spôsobia, že na zmeny by si museli zvykať prakticky všetci, a pochybujem, že by to nejakú bezpečnosť na cesty prinieslo. Skôr naopak.
MarekAbsolon
@traveldrive to sú tie slovenská špecifiká. Známe a posíláme klicenku s Čarnogurským klerofašistou.
traveldrive
@MarekAbsolon
Praúbohá reakcia. Ale čo od teba vlastne čakať...
rohYpnol
Bezpečnost zvýšíme tím, že mladým a nezkušeným dáme to rukou volanty kamionů a autobusů, zatimco budeme postihovat dvojím metrem mladé řidiče...

A zatimco automobilky mají 5 let na to, aby předělali celou výroby na baterky, tak EU má 5 let jen na to, aby poslanci a úředníci vypotili usmolených pár paragrafů...

EU prostě svoji kvadraturu blbosti dotáhne vždy do dokonalosti.
traveldrive
@rohYpnol Súhlas. Dúfam, že EÚ v dnešnej šialenej podobe v roku 2030 už nebude existovať.
honzanun
@traveldrive No, podle chování Slováků vám to může bejt v roce 2023 asi jedno...
Ja Prvni 123
Ty prukazky v mobilu me vzdycky znovu pobavi.

Mobilem otvirat auto, doklady v mobilu... a k tomu baterka, co nevydrzi ani cely den.

Mne se to vlastne vyplatilo: typkovi upadnul mobil... a nemohl sve BMW vypnout.
Potreboval jsem prodat stareho iphona - a diky tomu jsem ho prodal dobre a rychle.
😄