Novinky
Tak jo, společné předpisy pro doklady s možností národních úprav. Jako ještě naléhavější vidím potřebu sjednocení dopravních předpisů v EU. Bez národních výjimek. Stejně nikdo před cestou do zahraničí předpisy projížděných zemí nestuduje. Zejména v případě "profesionálů" za volanty kamiónů by to hodně, opravdu hodně pomohlo bezpečnosti na silnicích v celé Evropě.
@Ringhofer To je kravina. Každá krajina je špecifická, má odlišnú cestnú infraštruktúru, odlišnú mentalitu obyvateľstva, odlišné zaužívané pravidlá. Profesionálni vodiči sú povinní predpisy krajín, ktorými prechádzajú, poznať (neznalosť neospravedlňuje), a ako profesionáli by za ich porušovanie mali byť postihovaní dvojnásobne.
Spoločné predpisy spôsobia, že na zmeny by si museli zvykať prakticky všetci, a pochybujem, že by to nejakú bezpečnosť na cesty prinieslo. Skôr naopak.
Spoločné predpisy spôsobia, že na zmeny by si museli zvykať prakticky všetci, a pochybujem, že by to nejakú bezpečnosť na cesty prinieslo. Skôr naopak.
Bezpečnost zvýšíme tím, že mladým a nezkušeným dáme to rukou volanty kamionů a autobusů, zatimco budeme postihovat dvojím metrem mladé řidiče...
A zatimco automobilky mají 5 let na to, aby předělali celou výroby na baterky, tak EU má 5 let jen na to, aby poslanci a úředníci vypotili usmolených pár paragrafů...
EU prostě svoji kvadraturu blbosti dotáhne vždy do dokonalosti.
A zatimco automobilky mají 5 let na to, aby předělali celou výroby na baterky, tak EU má 5 let jen na to, aby poslanci a úředníci vypotili usmolených pár paragrafů...
EU prostě svoji kvadraturu blbosti dotáhne vždy do dokonalosti.
Ty prukazky v mobilu me vzdycky znovu pobavi.
Mobilem otvirat auto, doklady v mobilu... a k tomu baterka, co nevydrzi ani cely den.
Mne se to vlastne vyplatilo: typkovi upadnul mobil... a nemohl sve BMW vypnout.
Potreboval jsem prodat stareho iphona - a diky tomu jsem ho prodal dobre a rychle.
😄
Mobilem otvirat auto, doklady v mobilu... a k tomu baterka, co nevydrzi ani cely den.
Mne se to vlastne vyplatilo: typkovi upadnul mobil... a nemohl sve BMW vypnout.
Potreboval jsem prodat stareho iphona - a diky tomu jsem ho prodal dobre a rychle.
😄
ano a je to úplná pitomost. Prostě každých 5 let požádáš o vydání nového a automaticky ho dostaneš, aniž bys musel podstoupit cokoliv dalšího. U nás to už nějakou dobu platí a smysl tohodle procesu mi taky uniká
Když požádáš o vydání na dálku a oznámíš, že ti nepřibyla ani vráska a jsi stále bodrý mládenec jak před 5ti lety, tak ne. Když přijdeš na úřad, tak ano. Myslím že to funguje takhle pokud si ten proces pamatuji správně.
Vypada to, ze muzu nechat "propadnout" to cecko, pokud uz ho nepouzivam.
Stejne nemam "profesak", tak o tom dost vazne uvazuju...
Zvlast, jestli to nastane za 4 roky.