Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Minimální ceny místo cel? Jednání o autech z Číny vstupují do nové fáze

22 komentářů

Horký Hrom
Minimální ceny jsou málo. Potřebujeme úředně stanovené ceny. To je rázná odpověď proti klimatickým vykořisťovatelům👍👍👍
kruskar
Tak ke klimatickému tu budeme mít ještě cenový eurofašismus....
Jon Bon Novy
Debilnejsi nazor som este nevidel.
Nechame ich aby, na svojich hrdzavejucich srotoch u nas zarabali neskutocne vela. A peniaze pojdu na dobru komunisticky vec.
Treba naparit 200 % cla a peniaze zostanu tu, ak si teda niekto taku somarinu kupi.
dodo24
@Jon Bon Novy ved si vsimni, že tu na motoristickom webe hlasuje 50% za predaj komouškých áut...
traveldrive
@dodo24 Z cla zostane jednotlivým štátom 25%, 75% zhrabne nenažraná EÚ.
dodo24
@traveldrive stálo omnoho lepšie ako poslať komunistom naše peniaze
traveldrive
@dodo24 Tak či tak si to zaplatíš. Ktoré prasa ich zožerie, ti už môže byť jedno - nijak to neovplyvníš a nijak to neovplyvní teba.
dodo24
@traveldrive to je pekná lož, navyše dosť manipulatívna.
traveldrive
@dodo24 A ako ťa ovplyvní, či tvoje peniaze vezme únia alebo číňan? Číňan berie stále - priamo alebo nepriamo, má pod palcom väčšinu tovarov, ktoré kupuješ. Tvoje peniaze skončia v Číne. Za to, čo ti vezme EÚ, si bude váľať pupok nejaký ukrajinský zlodej na vysokom štátnom poste. Aký v tom pre seba vidíš rozdiel? Nezmeníš to, ani neovplyvníš - nie za súčasnej garnitúry EÚ.
mimomisu
@traveldrive no ty jsi hodně mimo. "Ukrajinský zloděj" mi úplně stačil. EU ty peníze zase dál mezi státy rozděluje, ale to ty nemůžeš vědět
JirkaII
Ještě před 36 lety vzhlíželi jsme na Západ, jak mají demokracii a volný trh. Teď od Východu vítr vane a dokud EU nepadne, váti nepřestane.
Chcete-li přijít o existenci, zaveďte Greendeal a podpořte konkurenci!
traveldrive
@JirkaII Asi tak. 👍
mimomisu
@JirkaII Takže chceš zrušit ty vysoká cla na čínské automobily, aby to teda byl ten volný trh? Chápu to správně?
Mokrous
Další vskutku genytální nápad z dílny Uršuly z Lejna a jejích nohsledů.
Takže do teď zákazník utřel, protože si nemohl/nemůže levně koupit špičkové čínské EV, které Číňan vyrobí za suchý z nosu, protože mu ho zdraží EU, která shrábne jeho peníze, aby je mohla rozházet za 𝛑čoviny a nově by se to vylepšilo tak, že by zákazník zase utřel, protože by si nemohl koupit levně ještě lepší a modernější čínské EV, protože mu ho zdraží novým nástrojem minimální ceny, ale!, a to je to hlavní, mnohem vyšší zisk/naše peníze půjdou do Číny.

3x Sláva! Bravo! Bravo! Bravo!
xxc
@Mokrous Ved daju cashback, ako to kedysi robili sikmooki pri mobiloch. Kupi sa auto za minimalnu cenu, naskenuje sa faktura, posle vyrobcovi vyrobca posle 300 000 czk naspat na ucet 😄
traveldrive
@xxc Daj si na hlavu mokrý uterák.
MihiCZ
Je dobře, že EU brání svou ekonomiku a tím i blaho svých občanů, ačkoliv někteří si to neuvědomují.

Cla mi přijdou jako lepší a flexibilnější řešení, než minimální cena.

Levná evropská EV již jsou (C3, Panda, 2008, …) a další brzy přibudou od VW (Polo, Raval, Epiq …).

Dnes si kdokoliv s průměrným platem může dovolit nové EV.
Beav
@MihiCZ Souhlasil bych s vámi, ale ta vaše poslední věta mi přijde trochu zcestná a zbytečně provokativní.

Našel jsem např. skladovku C3 elektro za 565000,-, ale spíše se prodávají za 600000,-.
Průměrný plat je cca 46000,- .
Toto tvrzení, že každý s průměrným platem si podobný vůz může dovolit, mi tedy přijde hodně "přitažené za vlasy".
MihiCZ
@Beav A kolik byste chtěl vydělávat, abyste si koupil auto za 600tis.? 46tis. mi přijde dost.

Můžeme samozřejmě polemizovat o tom kdo má jaké náklady na bydlení apod., ale to neznamená, že jsou levná EV drahá. Např. v 90-00 letech bylo nové auto v porovnání s průměrným platem daleko dražší.
Beav
Příspěvek podléhá schvalování.
traveldrive
@Beav Celý jeho príspevok je scestný. Klame od prvého do posledného slova.
Xprcek
Demonstrace bruselské zoufalosti.