Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Luxusní Infiniti vsadí na neprémiová auta. Místo techniky Mercedesu zřejmě využije techniku Nissanu

Aliance Renault-Nissan-Mitsubishi bude šetřit rozsáhlým sdílením techniky. S velkou pravděpodobností se to dotkne také prémiového Infiniti.
Zpět na článek
2. 6. 2020 18:39
Hmm, tak opustit pohon zadních kol....
...u středních a velkých sedanů luxusní značky je jistě vynikající šetřící nápad. Infinity by se mohlo informovat třeba u Alfy Romeo, jak se vyvíjel odbyt, když řadu 75 nahradila řada 155 s "plebejskou" koncepcí vše vpředu... :-[] Plně to napravila to až nová Giulie. :-) :yes: Dalším "úspěšným" příkladem jak zabít v tomto případě novou luxusní značku sdílením masové techniky je DS se "střevy" Citrënu. Ale hlavně, že se ušetří! :D :D :D
Rozbalit vlákno
7
Avatar - lamal
2. 6. 2020 22:43
Re: Hmm, tak opustit pohon zadních kol....
U Japonskych automobiliek je to normalne, neviem preco ten hoax v clanku... Honda. Toyota robi to iste s Acurou a Lexusom a niekto si stazuje na japonsku techniku ? To ze sa Nissan snazi zachranit Infi a nechat ju Nissanom je chvalihodne. ak to ma byt pomocou platformy z Altimy a Maximy trebars, tak s pohonom 4x4 ten zadok nebude chybat az tak... ked pridu lepsie casy, nic nebrani Infi si postavit nejaku svoju vlastnu plaftormu a trebars pohony.... pokial budu benzinove 6valce este to bude OK
3. 6. 2020 10:41
Re: Hmm, tak opustit pohon zadních kol....
nejen japonci, Audi je asi co za podvozkový platformy.... A3-Octavia-Golf nebo A4-Passat-Superb, jo u Audi se ti asi(snad) nestane že dostaneš dozadu vlečku místo víceprvku jako u škodovky ale jinak prémii určuje kvalita zpracování, použité technologie, použité materiály , design atd a nakonec i ta celá platforma jde naladit jinak než u konfekce, vůbec bych tohle nedával jako příklad úpadku.
Avatar - lamal
3. 6. 2020 12:02
Re: Hmm, tak opustit pohon zadních kol....
asi ano az na A4, ktora uz nie je passat lebo ma lepsiu platformu MQB EVO...
Avatar - Ham.
3. 6. 2020 16:13
Re: Hmm, tak opustit pohon zadních kol....
Nesmysly, A4 nemá žádnou MQB, protože má motory podél (MQB je pro motory napříč) ale má MLB pro podélně uložené motory jako má A5, A6, A7, A8.
Avatar - lamal
3. 6. 2020 20:09
Re: Hmm, tak opustit pohon zadních kol....
No pisal som MQB EVO, ale myslel som tym MLB EVO, podla textu si to mohol pochopit... pisal som mu aj ja, ze A4 uz nie je Passat :-)
3. 6. 2020 10:43
Re: Hmm, tak opustit pohon zadních kol....
Lexus ma porad svebytne modely, ktere se odlisuji od Toyoty, ale Acura je jen prevlecena Honda. Na americkem trhu to zakaznikum evidentne staci. Auta Buicku, Acury nebo i Lincolny maji lepsi interier a silnejsi motor nez vychozi model a za to si nauctuji premiovou prirazku. Pokud se tou cestou vyda take Infiniti, muze to davat smysl.
Avatar - lamal
3. 6. 2020 12:06
Re: Hmm, tak opustit pohon zadních kol....
Svebytne modely a technika je trochu rozdiel, Lexus pouziva techniku Toyoty od pohonu napr 2.5HYbrid a ine ako aj platformy TGNA:

´´The Toyota New Global Architecture (TNGA) are modular unibody automobile platforms that underpin various Toyota and Lexus models starting with the fourth ...´´