Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Volva dostanou funkci, kterou již dlouho nabízejí třeba Waze či Google mapy

Švédská automobilka chystá do svých modelů zavést upozorňování na nehody v reálném čase. Tuhle funkci přitom již dávno nabízejí bezplatné mapové podklady v chytrých telefonech.
Zpět na článek
28. 3. 2024 17:46
28. 3. 2024 17:46
Funkce nafty
A aby byl vesmír v rovnováze, Volvo končí s funkcí spalování nafty.
Rozbalit vlákno
0
28. 3. 2024 20:09
Tak to objevili nový světadíl...
... konkrétně Ameriku.

Waze rulez.

A absolutně nechápu, jak si mohou automobilky dovolit chtít nesmyslně vysoké poplatky (po pár letech) za aktualizace a aktivní navigaci, když stačí připojit mobil přes AA (či obdobu od Apple) a jedete - tyto navigace jsou často o generaci dál.
Rozbalit vlákno
5
29. 3. 2024 07:09
Re: Tak to objevili nový světadíl...
Osobne navigaci v aute vubec nepouzivam. Waze funguje perfektne proti tomu co dodava Skodovka.
29. 3. 2024 09:14
Re: Tak to objevili nový světadíl...
Jo, souhlas. Waze funguje perfektně, troch jsem si musel zvykat na design map apod., ale ve finále je lepší než TomTom, který mám v autě.

Bezdrátové připojení zařídil adaptér za 16 stovek...
29. 3. 2024 16:42
Re: Tak to objevili nový světadíl...
Waze je v pohode, ja uedu TomTom Go aplikaci, jsem na ni zvykly a ma vyhody i nevyhody (tomtom ma trochu chytrejsi cesty ale min info o aktualnich nedach, nicmene je to hodne podobny s Waze.

Jinak tuhle funkci varovani ma i Mercedes a funguje minimalne na odstaveny auta na dalnici, ale asi jen v ramci Mercedesu, takze ted aby to nejak propojili.
29. 3. 2024 20:24
Re: Tak to objevili nový světadíl...
Jo, vždyť jasně - souhlas. A nechť každý používá to, co mu vyhovuje.

Já jsem primárně mířil na to, jak automobilky chtějí, zpravidla po třech letech, platit ročním paušálem možnost aktualizace podkladů a aktivní navigace v autech... A přitom všichni podporují zrcadlení MT. To je absurdní ;-)
Avatar - eLzyx
31. 3. 2024 12:43
Re: Tak to objevili nový světadíl...
Waze má občas tendenci člověka záměrně poslat do kolony, aby zjistila, jestli tam ta kolona pořád je.
Používám Teslí navigaci a ta funguje perfektně. Mám i přímé srovnání. Dvě Tesly, obě na příjezdu do Prahy po D7 ve stejný okamžik (jeli jsme za sebou). Cíl Čestlice. Okruh kvůli nehodě zavřený. Baranďák rozkopaný. Tesla nás oba navigovala přes Evropskou, centrem až do Čestlic. Waze přes Karlovarskou, Strahovský tunel, Jiráskův most a pak klasika na Nuselák ... takež jeden jel podle Tesly, druhý podle Waze. Rozdíl 20 minut v neprospěch Waze. Trasa nastavena na nejrychlejší, dopravní situace a data zapnuta.