Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Technika

Zpět na článek

Nový Ford Mondeo na českém trhu od 599.990,-Kč

229 komentářů

SDMForever
Ano presne ako si to napisal!!! Vedla Passata a Mondea vypada naozaj oooovela lepsie a je krajsia!!! A to uz nehovorim o kombi verziach, je to suverejne najkrajsi kombik z tebou menovanych. Jedine nova Honda Accord HB sa na nu chyta, nie vsak kombik, ten sa Honde naozaj nepodaril. Takze Mazda je podla mna JASNYM vytazom v designu a o kvalite je skoda hovorit!!! :-!
každý to vidíme jinak a to je dobře. Já říkám, že se rychle okoukala. Beru v potaz především to, že když vyjela ta mě ohromila. A teď pár let na to jsem zapoměl, že to auto je. Ale jak říkám je to můj názor a každý to vidí jinýma očima
Emel
Pokud ji tam postavím, tak pořád ještě řeknu, že je ze všech jmenovaných nejhezčí. Jediné, co mi na ní od začátku vadí, jsou zadní čirá světla... ale s tím se dá žít.
Tak to gratuluju 😄 Ta je v mym zebricku hned za tou 159 a jeste tak pred mesicem byla pred ni. Ale pak jsem proste videl tuhle fotku [odkaz] a byl jsem absolutne omracen 😉 :yes:
Nemelu, ale pisu...zkuste zachovat dekorum pane prispivateli! Kdyz uz chcete o designu, tak srovnejte Mazdu 626 z roku 1991 s tehdejsimi konkurenty a i dnes stale vypada na urovni. Pokud chcete srovnavat Mondeo 98 a Passat 98, pak si prosim uvedomte, ze jde v pripade Passatu o generaci mladsi vuz, prosim. K Mazde snad jen jedno, jedna se o zrejme nejvyrovnanejsi vuz soucasne mainstreamove stredni. I po 5-ti letech je stale pohledna a s drobnym faceliftem, ktery zdaleka nedosahuje mnozstvim uprav evropskych vozu i velmi svezi. Take se jedna o jedno z mala aut stredni tridy na nemz 16" kola nevypadaji smesne, nebo dokonce trapne a pritom ma dostatecne rozmery. Navic, jeji design je natolik povedeny, ze se ani nova generace nebude generalne lisit. Timto se nemuze v soucasnosti pochlubit zadna z automobilek! PS: posledni prispevek byl bez pritakavani a uz to bylo lepsi.
Ricardo
IT, obvykle se nějak moc nemusíme že 😉 ale tady máš můj palec, i když takový smutný :yes:
A proč pořád někomu podsouváš, že nemá svůj názor. O čem to tu meleš. Jasně jsem řekl co jsem řekl a zatím si stojím. Co se týče té mazdy tam je jasné, že její design má stejně krátkou životnost jako její předchůdkyně 626. Prostě na začátku docela bomba, ale prostě se rychle okoukají. A pokud je můj názor, že design mazdy 6 je v tuto chvíli o ve srovnání s těmito vozy o kterých se tu aktuálně bavíme.Tak je to můj názor a může to být stejně úsměvné jako tvrzení že passat B5 disponoval jen s průměrnou technikou a vše zachraňoval motory TDI. Zajdi si do bazaru a svez se s Passatem 98 a mondeem 98 a zjistíš, že kvalitou zpracování a celým pojetím je jaksi passat min. o půl třídy výš. A nezapoměn připomenou, že zase někomu přitakávám.
Takze panove jiz Mondeo vyzkouseli? To je skvele, muzete prosim napsat srovnavaci test, nebo si jen honite tricka?
Pokud bych chtel vyzdvihovat design Passatu, pak snad ve spojeni s modelem B5 a jeho faceliftem, ten vsak nestacil prumernou technikou a situaci zachranovaly motory TDI, jez ve druhe polovine 90-tych let pred prichodem CR udavaly ton. Nova rada ma nekolik zajimavych a libivych designovych prvku, ovsem celek pusobi prilis tezce, nastesti doslo k vyraznemu zlepseni podvozku a Passat se dotahl na uroven nejlepsich. Mondeo nikdy nehralo II.ligu a radim jej pred model Vectra, ktere se podaril uspech v seriich A a castecne i B. 2.generace Mondea a 3.generace Vectry byla z designoveho hlediska prilis namirena proti Passatu, coz vzhledem k predchozim modelum nebylo stastne reseni. I presto si prave Mondeo udrzelo relativni svezest a nadech moderniho konzervatismu az do ukonceni vyroby. K BMW, to se opravdu nesoustredi na mainstream, ktery se mu naopak snazi dostat na dostrel, to je vsak pouze zboznym pranim. U Mazdy 6 vyjadrit nazor, ze vypada oproti konkurenci zastarale je stejne usmevne, jako tvrzeni, ze Vam kdosi otevrel oci ve vnimani designu noveho Passatu. Pokud se Vas nazor omezuje na pritakani s nazorem nekoho dalsiho, pak prosim.
PavelL
:yes:
PavelL
Pocul uz si sa vobec v tom tvojom Apostolovi previezol? Ja som to mal na vikend, malo to 2.0 TDI ale to by som prehliadol. Interier otrasny, gycovity, s tym sa na Fordy nechyta ani zdaleka. Jazdne vlastnosti katastrofa, plava to ako lod, naklana sa to ako autobus. Normalne som sa bal ist rychlejsie. Odhlucnene je to ale super. Co sa tyka dizajnu, nepovedal by som ze je to dokonaly tvar. Ten zadok je dost nepodareny, ako keby nevedeli co s tym. Ale chapem jednu vec, ked niekto presadne z Fabie HTP a prevezie sa v tomto, je schopny spievat ody par dni alebo tyzdnov ... ale podla tvojich prispevkov by som odhadoval tvoje auto na nejaky 3dv hatchback z rokov osemdesiatych ... to potom musi byt uzasny pocit previezt sa Passatom (asi si nemal moznost previezt sa v niecom inom).
Ford je celkem hezké a zajímavé auto.Ale nové mondeo sa mně líbí jen jako kombi.Na sedanu sa mně nelíbí zadní boční sklo to je dívné 😒 😒 😒
PavelL
To by boli dost blbi, teda ti tvorcovia filmu ... vsak kto by uz len siel do kina pozerat na Bonda, ktory jazdi Zetorom? To by bol slusny prepadak :-!
Sice je to pravda,ale nadšenému fandovi to nevysvětlíš.Ať si koupí každý co se mu líbí a je. :-!
Soudruhu,polib si.Stáří aut je 14 let,takže kecy,co je ve střední třídě králem a co ne jsou v Česku směšné.Čest :-! :no: Jo,redakce mohla alespoň napsat,že je to auto s motorm 1,6 benzín,když už >😁
Záleží na tom, v čem. Pokud v prodejích, pak je to nejspíš Passat, pokud v jízdních vlastnostech a motorech, pak je to Accord, pokud ve spolehlivosti, potom je to Avensis. Záleží jen na tom, jak si nastavíš kriteria pro určení toho svého krále.
souhlasit se dá s tím těžší, ale s tím komfortem a přesnější odezvou řízení >😁 >😁 to bys mě pobavil. Zkus Accorda a pokud nejsi zchromlý a ohluchlý, zjistíš jak vypadá ve střední třídě premiant v řízení. Tedy z předokolek. Aby sem někdo nemíchal skutečného krále střední třídy :-!
Pokud stavíš Passata na špičku v odezvě řízení a komfortu, pak je mi tě líto.
Proč jsi psal v diskusi Golf vs. Corolla, že ten kdo prodá nejvíc, není nejlepší ??? Ta, to neplatilo a tady to platí ???
😲
Passat útočí na vyšší segment a staví se vedle BMW5 ??? >😁 Pravda jednou jsem ho před Sparem viděl jak stál vedle BMW5, ale to je asi maximum kam se k pětce dotáhl. Zlatej ventilek pro rok 2007 = passat se staví vedle BMW5 >😁 >😁 >😁
Hele, uz s tim nezacinej. Kocka nam to rano ukoncila. Uz se v tom nevrtej.
Beast
Mondeo je lepsie, ale Passat bude najpredavanejsi. Tak to chodi... :-!
Kdo je teda král???
Hmm pěkné. Jenže pokud s někým souhlasím to neznamená nemít vlastní názor. Dále nemyslím, že úspěch passata je pouze nějaký velký úspěch českého prodejce a že jinde v evropě passat hraje nějakou druhou ligu. Byly doby kdy ton udávala vectra pak passat. To mondeo do toho vždy tak nějak fušovalo. Věta, že bmw má dost práce s audi M-B nebyla myšlena jako nějaká urážka na bmw, ale spíš vysvětlení, že jaksi passat ani mondeo nejsou stvořeni pro to, aby těmto autům konkurovali. Nebo spíš nejsou úplně tím pravým soupeřem. Co se týče prodeje passatu celosvětově. Mě je jedno jestli se prodává v americe, nebo v asii. My žijeme v evropě a tady má své neoddiskutovatelné prodejní výsledky. A také tradici. Myslím, že v asii se passat prodává už nějaký rok a docela dobře. V té americe se mondeo prodává také v trošku jiném kabátě. NO a na závěr můžu říct, že obě dvě auta jsou výborná, ikdyž mondeo jestě nikdo pořádně nevyzkoušel. Ale můj osobní názor je, že když se podívám spět dejme tomu nejakých deset let tak mondeo nikdy nemělo takový zvuk jako passat. A kdyby jste četl vše pořádně tak by jste si všiml, že jsem patřil k odpůrcům passatu. A to hodně velkým. Jenže pak jsem se svezl koupil a musel uznat, že má jaksi navrch. Ikdyž na prémiové značky nedosahuje. Nepochlebuju jen si hájím svůj názor.
Tak tedy nevím. Co by si si vybral ty ? Octavia II za 600000,- 4 airbagy, autorádio chuďas, bez ESP. a Mondeo za 600000,- v plný výbavě. Jo to je realita dneška a každej normální člověk si radši koupí za stejný peníze líp vybavený auto a o prostoru nemluvě.
novy mondeo mi prijde trochu designove bezradny (ovsem vnimani designu je velmi subjektivni zalezitost) ale interier ma mimoradne povedeny a kvalitni. mam li tipovat porazeneho v teto nastavajici bitve evropskeho mainsteamu stredni tridy, tak to bude stavajici vectra - ted uz po ni ani pes nestekne... ovsem pokud opel vytrva a prenese svuj novy designovy jazyk i do budouci generace vectry, pak se tato jiste vrati v plne parade do boje, o tom nepochybuji. a nezapominejme na jeste jednoho hrace, ktery dorazi za rok a v nasem malem rybnicku zviri bahno - novy superb...
Ricardo
To s tím, že kdo vydělává 50 tisíc tak krade jsi slyšel kde? No teď to do nás socani budou hustit ze všech stran, když se chystá to rovné zdanění příjmů. Ale vážně by mě zajímalo kdo tuto hovadinu vymyslel.
Tak to ja jedno znam...moji novou Alfu GT :yes:
Abych udelala jasno a zakoncila tuto nikam vedouci diskusi. Nemela jsem na mysli nikoho fackovat. Procitala jsem si diskusi do ktere jsem mela diky svym zkusenostem s nakupem a provozem obou modelu co napsat. Navic v okruhu meho pusobeni znam i jine firmy, ktere mely stejny problem jako my. Jak jsem uz uvedla koupili jsme Passaty vyhradne kvuli jeho bezkonkurencni cene. Bohuzel jsme za setreni zaplatili vysokou dan a to v kvalite zakoupenych aut. S "GTI" jsme se shodli na tom, ze budeme sledovat prodeje Fordu Mondea. Nic vic.
Přidám jeden poznatek do mlýnice "Passat & Mondeo".
Známý, co už má druhé mondeo, měl nedávno možnost odzkoušet v extrémních podmínkám passata a potvrdil, že ač je příznivec fordu, tak se musí před VW sklonit a uznat, že passat je lepší než stávající mondeo (tižší, komfortnější, přesnější odezva řízení, atd...)
Uvidíme, jak na tom bude nové mondeo 😉

Takže souhlas s GTI, VW nasadil s passatem laťku hodně vysoko, jen je škoda té ceny. To auto je opravdu dost drahé.
Neuraž se prosím, ale přijde mi to, že plácáš nesmysly. Co to píšeš o facce? Jaká facka? Vždyť se nakonec shodli. A to, že jedna firma koupila to a jiná tamto je mi opravdu úplně fuk. Mondeo je krásné, Passat taky. Kažé jinak a ač bych radši viděl "vítězit" Mondeo, tak jsem přesvědčenej, že v prodejích bude opět králem VW PASSAT. Ať se nám to líbí, nebo ne. A hlavně, pro automobilku nejsou důležití pisálci do internetových diskusí, ale pracanti, kteří nakonec vytáhnou pomyslnou šrajtofli a jdou si koupit auto. Takže my tady můžem plkat jak chcem, nadávat, kritizovat, hanět, chválit, prostě cokoliv, ale na stavu věci nic nezměníme. Prostě Passat je jednička a Mondeo (ač ho mám radši) jen těsně dvojka. Howgh
Ty jsi taky dobrej magor, na tebe se taky nedá zapomenout, jako na GTIho. On si mele pořád to svoje o apoštolech, ty zase o tom, že každej má mít maximálně dva roky starý auto, potom ho shodit ze skály a honem běžet koupit nový a nedokážeš prostě pochopit, že každej nekrade, nebo nevydělává 50 tisíc měsíčně (což je většinou to samý). Nazdar.
Ty jsi tam napsal důvody, proč si nekoupit Camry? Tak to jsem asi slepej, budu muset navštívit očaře.
Tebe živí hlava? >😁 >😁 >😁 Nejlepší vtip roku. >😁 Možná spíš tvoje hlava živí ostatní, hlavně psychiatry v nemocnici.
Ale neboj, to tady právě zajímá většinu lidí, nějaký Mondeo je všem ukradený, když jsi tady ty >😁 Takový pako jsem ještě nikde jinde neviděl a myslim, že nemluvím jenom za sebe 😄
Ake vyznamenani? Napchavat niekam svoje vozy za takmer dumpingovu cenu, len aby sa predali, to je trochu mimo, nie? Za taku "obchodnu politiku" ba sa mali skor hanbit jak psi...O chvilu sa budu Passaty predavat v hypermarketoch a nakoniec na trhoviskach, a Ty nam tu zase vyseknes odu na tie uzasne napady, ktore zdvihnu aj tak uz uzasne predaje VW o dalsi kus...
Tak to mi skus vysvetlit este raz tu "nesportovu" notu. Kazdy druhy Passat co vidim je posadeny na nizkoprofilovych sedemnastkach a vyzera to jak stokilovy chlap s velkym pupkom na tenkych nohach vychrtnuteho studenta...ozajstna automobiliva "krasa". :no:
Zotrela ho uplne nadherne, vecne a s nadhladom. Presne ako ucitelka naivneho studenta, ktoreho chytila fantaz.
At tu ma nekdo jakykoliv nazor a je jeho vlastni, pak jej dokazu respektovat. Vase snuska pochlebovacnych zvastu je sice originalni, nicmene neda se cist ani hodnotit. Vazeny pane, ten, kdo nema vlastni pohled na design a necha se "ucit" od ostatnich je v zasade chudakem. Rad bych Vas tedy trochu vyvedl z omylu. Postaveni Passatu v CR je uniukum, ktere nema v okolnich zemich obdoby. Uprimne obdivuji marketing spolecnosti VW CR... To vse do teto diskuze NEPATRI!!! Tato diskuze je o Mondeu, nejvetsim evropskem konkurentovi Passatu, vozu, ktery vzdy udaval ton. Pisu o evropskem konkurentu, nebot v zamori, Asii, Oceanii Ford sve Mondeo proda, VW Passat ne! Nesmysly typu "bmw 3 má dost práce s Céčkem a A4, to nemá čas řešit mondeo a passata" jsou bohapustymi hloupostmi. BMW rady 3 je leader evropskeho trhu ve stredni tride pane. Audi i M-B se neustale snazi dohnat radu 3, ktera s tim evidentne nema problemy. Rada na zaver...kdyz uz chcete pochlebovat, tak se drzte nekonfliktnich temat.
Momentalne neznam zadne pohldenejsi auto nez Alfu 159 kombi 3.2 V6 TI, v cerne barve, v cerne kuzi... To je naprosty zazrak moderniho designu a nadpozemskyho stylu... :yes: :yes: :yes:
Nechci se přít,ale nejhorší je jakákoliv bílá dodávka.Tam se bere snad výlučně ten,kdo mozek nechal na porodním sále a doktoři jej vhodili do popelnice.Mně vadí obecně jakýkoviv * a je fuk co řídí.Auto mi jede v poho 200,ale jedu po okresce 90-100 a nalepeno nějaké Punto,Clio,Corsa atd,když předjedou(s úsilím),mají na zádi nějaké 1,2(asi je to objem motoru,nebo co,tipuji),takže je dobré okruh rozšířit i na další piráty. :-!Je to o lidech a auta za to nemohou. 😉
...aha, a co jsi tady ted predvedl ty? Jak to tak ctu uz par diskuzi, asi jsi opravdu upadl, tak zahledeneho cloveka jsem jeste nevidel...
GTI
>😁 No, hlavně, abys tu facku nedostal zítra ve škole od učitelky ty, jahonzíku. Nepiš tu bláboly a přečti si celou nit... jestli to dokážeš na jeden zátah...
GTI
Jahonzík, ať si koupí třeba Camry dvě, je mi to jedno s čím jezdí. Důvody k tvé otázce jsem ze svého pohledu napsal výše.
marianek
Nechci.
marianek
Hmmm. Camry. Povez mi, "GTI", proc by si "jahonzik" nemel koupit Camry. Moc jich u nas nejezdi.
Dylan McKay
No vida, a já myslel, že mám na ně spadeno, a že je zbytečně vyhledávám. A vy to vidíte taky. 😉
GTI
Doufám mi tu nechceš vysvětlovat, co ty považuješ za přehánění, za objektivní úvahy a co za průvod. To bys mě dojal, mariánku.
Beast
je to tak ako pises Svihaku, hlavohrude v teplakoch si akosi oblubili "vojete" a kradnute passaty, golfy a octavie 😐 je to zvlastny fenomen - navyse vacsinou trpia aj "syndromom TeDeI" - teda 74 az 96 kilowatowi zavodnici co si myslia ze su najrychlejsi na ceste. A samozrejme nam to davaju vsetkym patricne pocitit - musime sa im vyhybat a brzdit ked sa pri predbiehani rutia v protisme 😢
To je jen dalsi kram uhlazence. Tady je to o nicem, jdu spat. Dobrou vsem.
GTI
Camry... jak bych to... no... je to auto pro, jaksi... velmi odvážné estéty >😁 Vůbec si nedovedu představit, že může existovat čech, žijící v Česku, kterej se jednoho dne vzbudí a řekne si - dneska si nekoupím ani Mercedes, ani BMW, ani AUDI, ani VOLVO, ani ALFU, ani Saab, ani VW, ani Fiat, ... ani nic, ale koupím si Camry... prostě toho Terminátora bych chtěl vidět. Fakt. Dal bych tisíc, že je to od evropana vyloučené. A opravdu bych ty důvody koupě chtěl znát. To je jako bych si jel koupit Do Japonska hodinky >😁 Přitom mám Ženevu za rohem... Tohle ať mi někdo vysvětlí.
Máš,ale to platí pro jakékolv auto(značka,model..) v Česku,že se někteří lidé neumí chovat.
Mně se Mondeo líbí,cena je skvělá.Asi je to s 1,8 benzín,ne? Nechápu,proč se skrz auto vedou nějaké hádky.Uniká mi smysl.Ať si každý koupí co chce s tím,že většina si nekoupí nic než nějakou ojetinu,bohužel. :no: Prům.stáří 14 let...no nic,hádejte se dál. :-!
marianek
"Jahonzik" napsal jednu vetu zajimave. "Hodila do ringu fakta a GTI jen placal to svy o apostolech." Zajimave pojate. Nekteri lide zde pisi objektivni nazory na automobily, nekteri hlasaji jako pri prvomajovem pruvodu. Skus byt objektivni a myslim, ze nikdo nebude mit tu potrebu te usadit. V te minule diskusi jsi to uz prehanel.
Dylan McKay
Až budeš mít někdy čas, prosím, koukni na www.mobile.de je tam vínovej TVR Tuscan za 25tis euro, má pravostranné řízení (s volantem na levo je moc drahý). Je to vůbec možný u nás přihlásit? Jde s tím u nás jezdit? Chtěl bych ho, ale nechci udělat kravinu.
Každého hlavně reprezentuje jeho vystupování na veřejnosti. Auto je jen dopravní prostředek. To jsou zase dneska debaty. Jdu spát :yes: .
marianek
Na nic si hrat nemusim. Je to jednoduche, Passat neni pro me dostatecne reprezentativnim automobilem. Navic pro fyzickou osobu to neni rozumny obchod. "Malo muziky za moc penez". Toto nove Mondeo aspon k necemu vypada. Vratme se ale k Volkswagenu. Kdyz srovname cenu a vyrobek, ktery na ni dostanes, poridil bych si radsi Jettu.
GTI
Také tě zdravím 😉
GTI
😄 :yes:
GTI, ale ty motory vážně nejsou dobrý. Tehdy to bylo něco, spousta výkonu a slušná spotřeba. Dnes už se ale kouká i na průběh točivého momentu a hladinu hluku (vážně neznám jediného řidiče, který na traktorový zvuk rozléhající se po celém autě nedá dopustit). Problémy s palivem má co já vím jenom Ford.
GTI
Neztrapňuj se tu křečovitým hledáním, že mě někdo usadil. Jak by mě tu mohl někdo usadit? Tede tu snad někdo usazuje? Vedou se tu diskuze, a ta, kterou máš na mysli, stojí za přečtení... minimálně z toho důvodu, aby si čtenáři uvědomili, co ty považuješ za usazení. Máš podivné diskuzní kategorie - usazení, dole zse píšeš, že na Passata shlížíš shora... ty budeš pěknej vejlupek, marianku... 8-s ;-\
GTI
Vypadá to, že si čistíš zuby v sedmičkovým bavoráku mariánku. Nehraj si tu na boha, trénuj hlavu a neplácej tu nesmysly o tom, že Passat není důstojné auto. Zrovna tak je důstojné Mondeo a vlastně každý reprezentant ve střední třídě. Asi ses nebyl dlouho projít u vás na sídlišti. Tak se mrkni, čím se tu většina lidí reprezentuje. Auty o dvě až tři třídy níže... a nikdo na nikoho shora neshlíží. to jen zoufalci z tyčí v metru nejlépe ví, co to chce, viď. P.S. Styď se... ty shlížíš na Passat shora... bože, co je tohle za verbež?
To bych si netroufnul i když S2000 si dá klidně Boxtra k snídani.
marianek
Myslim, ze hadat s je zbytecne. Pravdou je, ze GTIho malokdo usadi. Ma dobrou strategii. Takovou pouziva vlada USA. Rika se tomu "Strategic denial". Zkratka muzes jim dat vsechny mozne argumenty a oni budou jen kroutit odmitave hlavou. Jsou mnozi, kdo se snazi, ale "Katherinne" byla asi jedina, kdo ho hezky a se stylem usadila.
Dylan McKay
Passat možná není tak špatný auto, ale bohužel ho řídí špatný lidi... Stačí se vydat na cestu a sledovat. No nemám pravdu?
Tomiss
Toyota je určitě dobrou volbou,ono taky záleží co od svého vozu očekáváš...Nevím jaký máš ročník,nicméně v Evropě byla Camry z prodejů,pro malou poptávku ztažena z nabídky.Prostě jiný kraj,jiný mrav... 😉
Nekdo nahore to dobre napsal, ze to byla jako facka od ucitelky. Hodila do ringu fakta a GTI jen placal to svy o apostolech.
Kolik, ze jich koupili?? A kolik jich bylo rozflakanejch?? A kolik bylo rozbitejch Mondei?? Frajere, napsala tam fakta a to ja beru.
Děkuji za diskuzi. GTI zdarec zase někdy jindy a drž se. Da to hodndě práce to tady těm lidem nějak vysvětlit. Nemáš lehký úkol, ale já ti fandím Přeji všem dobrou noc. Nechám si zdát o passatu za cenu fabie. To bylo fakt dobré
pane GTI, nechci rikat z emondeo je lepsi nez passat, to tu nevi jeste nikdo, bo test je teprv v jednani s fordem ale basnit tu o passatu jako nejakem apostolu je si myslim dost prehnane, vase laska ke koncernu musi byt opravdu bezmezna...mel byste vyhledat lekarskou pomoc... 😉
Jezdim v Camry. Beru kvalitu pred slepou image. Navic s mym autem nevypadam tuctove.
Beast
Si ma pobavil >😁 ze vraj passat ta reprezentuje, ani mondeo ani passat ta nereprezentuje. O prestizi mozes hovorit v pripade premioviek 3er, C, A4, S60, IS. Mainstreamovky passat, mondeo, vectra a spol su poctivi pracanti, rodinne auta 😉
jaké zbytčnčé penize. jsi říkal že se dá koupit za cenu fabie. když to dám do nákladů. podle toho co jsem se dočetl tak koupili nejprve mondea a pak passaty. A že to dlouho trvalo to už jsem ti vysvětlil. A že se nějaký pokazil??? Tak do poruchovosti mondeo netahej, protože tam je zrejmě největší slabost mondea.
marianek
Tady se to ale rozrostlo. Hezky jsem si pocetl. A pobavil se. Tomissi, musim s tebou souhlasit. Je urcita socialni skupina, ve ktere je Passat jakymsi symbolem snad majetku a prestize. Jsme na vychodnim trhu, ktery jeste dostatecne nedozral. Osobne shlizim na Passat dolu a nepral bych si, aby reprezentoval me, ci me pratele.
Tomiss
Jestli se řídíš heslem: "image je nanic,piju Sprite",tak Tě naprosto chápu... >😁 >😁 >😁
James jezdí v Astonu!!
Tomiss
Ty jsi hodně jednoduchý že... >😁 To že Katherinne napsala svůj názor,z toho vyvozuješ ,že musí být kočka?Jinak nemám pocit,že by měla nějak navrch...prostě si každý řekl svůj názor 😐 :no:
Dylan McKay
Ahoj GTI, zdravím, dlouho jsem o tobě nevěděl, jsem rád že jsi v pořádku. 😉
GTI
>😁 >😁 >😒] :yes:
Jaka prestiz? To, ze si koupis nekvalitniho tuctaka za zbytecne moc penez je prestiz?
GTI
Ale, no tak, Jahonzíku, mně není 17... a o žádném usazení nevím. Ostatně přečti si celou nit... možná se přitom naučíš i chápat psaný text...
precti si to jeste jednou a pozorne. Cely vlakno. Ta firma koupila Passaty.....
Tomiss
jahonzíku,ono hodně záleží v jakých sociálních kruzích se pohybuješ.Já znám hodně lidí,kteří vlastní Passata a který je také reprezentuje.A taky neznám nikoho,kdo si koupil kvůli prestiži Mondeo... 😉 >😁
GTI
Já vidím, že na diskuzi se hlavně tlemíš. To ti jde dobře... No, mrkni se na ty motory... nebo se zeptej někoho jiného, komu věříš a kdo tomu rozumí, on ti to vysvětlí. P.S. Pozor, abys planě nepěl chválu na některé japonce či amíky, co jedou na naftě od VW... 😄
A kde fasuješ ty ceníky?
TAk jsem na to mrknul. To jako měl být nějaký argument? Že jedna firma koupila mondea místo passatu, protože jistá paní kope za forda? To snad né.A že to trvalo trošku déle než od forda?
Ono těch passatů zřejmě nestojí tolik ve skladech a musejí se nejprve vyrobyt.
Když zrovna ve třídě, kde je Mondeo, má Ford Fusiona - a ten příšernej rozhodně neni - žádnej recall, styling parádní, kvalita super, jízdní vlastnosti taky paráda.
GTI
Aha... 😲
Jo a kolik to zere oleje, vadny vahy, atd, atd. Probud se TDI je zastaralej strep. D4D, CRDI, Detroit diesel...to jsou masiny. >😁 >😁 PD ty bys me rozesmal >😁 >😁
člověče já bych zrovna řekl, že stopadesátdevítkou to dotáhli k dokonalosti, na 156 mi pír věcí vadilo, na 159 jsou spravený tak DOKONALE, že jsem si nemyslel, že to jde.. (mluvím o designu)
ale Mondeo rulez :yes: :yes:
Auto je odepisovatelna polozka, to vi kazdej. Neznam nikoho, kdo by si takovou priseru koupil domu. Hlavne za ty prachy. >😁 >😁 To uz radsi Forestera >😁 >😁
GTI
Koukám, že o PD toho moc nevíš... když tu můžeš plácat tyhle nesmysly. Právě systém PD dokázal v masovém měřítku motorizovat osobní auta. PD oproti CR má jen jednu nevýhodu a tou je tvrdý projev... na který ovšem mnozí majitelé nenechají dopustit. Zátah těchto motorů a jejich úsporný chod je dodnes vlastně špičkou. Nesmíš vycházet jen z toho, co slyšíš, když čekáš na přechodu na zelenou. Posaď se do těch aut a hlavně je projeď... možná si poupravíš názor. O složitošti CR, o jejich požadavcích na dokonalé palivo jsi asi zatím neslyšel nic, viď.
ale, jak už je jeho zvykem, hodně jí pomáhal >😒] >😒] >😒]
to je možné
:yes: :yes: >😁
Na tohle tema tady uz GTI ody hlasal. A pak zniceho nic prisel andel v podobe "katherinne". Musi to bejt kocka. Vysvetlila mu jak se veci maj. Mrkej. [odkaz]
GTI
Bez jakejch daní? To bys nám mohl vysvětlit, co? a jaká prodejní čísla máš, že v nich je Mondeo nejprodávanější? Mimochodem, opravdu se domníváš že Mondeo se tu kupuje "domů" a Apoštol do podniků? 😄 Jahonzíku, kdo tebe kojí, to by mě zajímalo.
Passat s 30% slevou levnější než fabie. Hmm to je super.
A co to, že u mondea ta sleva nejde. To má VW monopol na slevy? GTI mě nevymil mozek to jsou jen osobní zkušensti s těmito vozy.
M6 je stále proti C5 nebo Vectře královna. Dal bych ji i místo Avensisu nebo Accordu.
ten odkaz je tam nahore. Usadila te frajere. Jeste mas usi cerveny.
GTI
Když tak tu nahoď odkaz, ať si to ztrapnění přečteme všichni. Jahonzíku... tahle diskuze je od 18ti, neměl bys jít už na kutě >😒]
GTI
Jestli myslíš tu Hondu, jako RC model, pak s tou zábavou souhlasím 😉 ale necpal bych ji do ligy Porsche... a to ani v těch RC modelech >😁 😉
Jo prodejni cisla ukazujou na to, ze Mondeo vyhralo. Passata si domu malokdo koupi. Je moc drahej. Zato firma ho dostane bez dani a se slevou 30%. To je levnejsi nez Fabie. GTI ti vymyl mozek.
GTI
Aha. Ty budeš pěknej vykuk... Na všechno máš chytrou odpověď. No, chytrou, spíš odpověď. No, odpověď, spíš zoufalej blábol, viď.
Tomiss
Jsi mě >😁 >😁 >😁 :yes:
Myslím, že prodejní čísla ukazují jak a kdo vybočuje. Co se týče desigenu Laguny nemám problem. Je fajn, ale o tom se tu nemluví. Není důležité kdo montoval jaké tech vymoženosti do auto dříve nebo později. Ale jde o to kde fungují tak jak mají ku prospěchu uživatele. Tam to nějak reanult podcenil narozdíl od VW. A konkrétné spolehlivost dci není argument tdi
Omyl, VW common raily ctyrvalce jeste nedelaj. Tohle co tam strkaj je dobry tak do traktora.
Protoze se boji, ze prijde "katherinne" a zase ho prede vsema uplne strapni. >😁
Namísto zábavy, věcných příspěvků a rozumných argumentů čtu převážně balast.Já bych se opravdu nerad pouštěl do polemiky o tom co (kdo) je a není apoštol. Rozhodně patent na právo určení nemá žádný z nás. Chápu osobní emocionáloní výkřiky, ale jako vzor, jako příklad pro dav....to je snad na trestní stíhání.
Passaat je naprosto standartní střední tř., nevybočující z řady ostatních jako Laguna, 407, vectra atd...Čím vybočuje Passat narozdíl od zmiňovaných jsou špatné dieslové agregáty a hlavně sterilní, naprosto impotentní desig. Taková např. Laguna grandtour i po tolika letech je proti byť novému Passatu dokonalý designový skvost. PS: Jak je možné, že do nového Passatu jsou implantovány tolik kritizované tech vymoženosti od Renaultu??? Nemylte se, to není chyba v desetinné čárce, to je jen honosné pozlátko VW.
tohle nemá cenu
Aha. A tobě nepřijde lechce okoukaná. Ty ji chceš postavit vedle passata a mondea a třeba accordu a říct, že tohle auto je designově na stejné urovni jako tyto auta? V době kdy nástupce mazdy 6 klepe na dveře? Neříkám je to super auto, ale už trošku lechce ztrácí dech
co konkretne myslis ?
No to hej
GTI
>😁 :yes:
GTI
>😁 :yes:
Proč tu není GTI. On to umí tak krásně vysvětlit. Proč zase volvo. Proč zase saab. Co to s tím má společné. Neplěťte hrušky a jablka.
Já jen reagoval na tvoji hlášku: "střední mainstream, to nejsou supersporty v limitovaných edicích, to jsou každodenní dříči, určení k práci, tedy k poměrně luxusní práci". Myslím, že to sedí na obě značky (VW; Ford) a to v celém jejich výrobním spektru. Auto pro práci VW nebo Ford, auto pro zábavu Honda, Porsche, Alfa ...
😉
ale to jse nemyslel vážně, že né. To s tím mondeem
Protože se tu odpoledne řešil problém passat versus mondeo. ne passat versus mazda 6. JO mazda 6 má své nejlepší za sebou a to neříkám, že je to špatné auto. Ale prostě už je mimo. Ane na tohle mondeo nemá.
Ricardo
Chybí Volvo i Saab, čili moje volba je jasná. Ford nové generace, galaktické Mondeo 😉 :yes: :yes: :yes:
panesek nikdy nespiiii
sak s rychlimi hodinkami sa prist pozde ani neda ne ? 😉
SDMForever
:yes: :yes: :yes:
Brácho udělej to co nejdřív. Laguna II je fakt případ už jsem o tom slyšel dost abych ti řekl pryč s tím
SDMForever
A ako ze to dopadla Mazda 6? Auto je uz na trhu takmer 7 rokov!!! O akom okukani to hovoris? Ved to auto ma nadcasovy design!
Teda mám Lagunu II a budu rád, kdýž se toho sráče zase zbavím
SDMForever
Tak porozpravaj nam nieco, preco je M6 mimo misu? :-!
Ahoj panesku ty ještě nespíš???
neni co prominout, my sa len lehounce pousmejeme 😉
james, ty s tvojim nick-om... ze ta hanba nefackuje... mal by si velebit paneska svojeho, ne kadejakych apostolov >😒] ale mas recht, je konecne jasno, panesek je len jeden - mondeo, to je jazdec v strednom mainstreame, to je panesek ktory ta povozi najlepsie !! :yes: 😉
Hej můj otec je má už deset let a nikdy nedošel pozdě. Tak bacha
Jestli mluvíš o mondeu. TAk asi máš zkušenosti a zřejmě musím s tvým názorem souhlasit. Jsem rád,že jsi náš člověk. Mondeo jako lepší dodávka. To zní krásně.
bravo prim, tie su najrychlejsie !! >😒]
Máš pravdu. Minulá generace mondea se pomalu ztrácí a to i přes, že snad se nepletu a nepíší teď nějaký blábol ale dělal ho stejný člověk jako passat B5. Ovšem když tak koukám na nové mondeo tak mám pocit, že design teď aktualně není zase tak zlý. Můj názor je, že je docela moderní a dravý, ale aby nedopadl jako mazda 6. Prostě na začátku jakože krasavec to bude král. Ale za rok dva okoukaná tuctovka. Prostě dnešní mondeo. Relativně levné velké auto. Nic víc nic mín.
GTI svoju totoznost nikdy neodhali, to si nemoze dovolit, to by slo s moralkou v jeho firme velmi rychlo dolu vodou, keby zistili ze ich sef je cele dni zaveseny na diskusiach... >😁 😉
GTI
😉 :yes:
GTI
Jo 😄 teda... hóóódně lepší dodávka 😄 P.S. To ti "Bondové" neprominou 😉
:yes: neboj, bude aj V6 😉
GTI
eh, ulítlo mi to, tak pokračuju - ale jak vidíme, jsou i tací, kteří opěvují Mondeo pro jeho kvalitu a dotahování se na Alfu... 😄
Tomiss
😉O.K.
Takže taková lepší dodávka 😄 .
1. statistiky predajov ma absolutne netrapia, ak hej, tak by som siel radsej do niecoho coho neni plne mesto 2. passat sedan je nafuknuta honda city, okienka a linky nehraju rolu, nakreslim si ich aj doma na stenu, auto ma mat tvar - to je zaklad !! :-! 😉
GTI
Protože nás to baví. Tohle vymyslet by nemělo být moc náročné...
Šlo o srandu 😉 .
GTI
Passat dokonale nastřelil reklamu - že útočí na vyšší segment, a staví se vedle BMW5. Tehdy jsme ho nikdo ještě neviděli, ale dokonale nás všechny nadrřel 😄 No, a pak vyjel a byla to velká pecka - prostě VW stvořil reprezentativní sedan... a co se týká vnímání značky (diskutovalo se na toto téma s Markem, ten ví hodně, vlastně, ještě víc) pak VW je v mainstreamu vnímán bez poskvrny a ty správně píšeš, že to vnímání je logické, právě proto, že Koncern vyrábí a i vlastně VW samo limuzínu ještě větší, na což Ford rezignoval. A konečně - o kvalitě designu vypovídá minulá generace. Dodnes je Passat stále svěží a Mondeo se pozvolna... rozplývá a rozplývá... ve své nezapamatovatelnosti.
ale,nick nemám no ....registrovat se nebudu..ale rád tě čtu bavíš mě....... jen tak dál 😄 😉 :yes:
JO a o to tu jde. Stějně si každý koupí to co chce. Nebo spíš to co musí a má na to. Spousta lidí tu bojuje za mondeo a přitom zřejmě nikdy nedosáhnou víš než na fabii. Né že by byla špatná. Vždyť taky patří do rodiny.
JO správně a ještě jsou to dříči pro každodenní práci a né pro každodenní starosti s kvalitou.
Tomiss
Tak tady jsi dost přestřelil Welle :no:
A teď se to tady opakuje. Mondeo to zkouší, ale passat využil tehdy ten náskok a je prostě jinde i v rámci image. Těží z modelů nad sebou. Z čeho jako má brát mondeo. Ze scorpia, nebo co. Můj názor je, že teď hlavně boj vectr mondeo 407 atd. Mě osobně přijde, že passat je pořád trošku víš. Ikdyž na bmw, nebo mercedes nedosahuje. Jenže zase prakticky při rozhodování co koupit??? a vezme se cena a velikost a kvalita. Ale beru zpět to bych přehnal. Passat na bmw to by asi bylo jako s tou Alfou.
GTI
😄 To mě těší. Škoda, že nemáš nick. Časem na to přijdeš sám, uvidíš... i já se "podkecnu" 😄 😉
GTI
To ví určitě každej, ale málokdo se to odváží přiznat nahlas 😄 Ale, to nevadí. Počty prodejů... to je jaksi číslo, které v mainstramu hovoří za vše. Střední mainstream, to nejsou supersporty v limitovaných edicích, to jsou každodenní dříči, určení k práci, tedy k poměrně luxusní práci. A kdo prodá nejvíc, ten je nejlepší.
no pobavil som sa pekne len co je pravda hahaha
prosíím čím jezdíš??seš sympaták máš humor..seš chytrej....libí se mi tvoje diskuse příspěvky..blog.. 😄 😄
GTI
Jasně, souhlas.
JO máš pravdu. Já minulý passat za tohle nesnášel. Přišlo mě mladému naivnímu klukovi tak nějak nefér udělat auto střední třídy a použivat v něm některé prvky z A6. A ještě ho tak natáhnout. Na to tehdy logicky nestačila vectra, mondeo, laguna ani accord. A mě to přišlo jako nějaké porušení pravidel. On prostě i kvalitou použitých materiálů byl tam kde je mondeo dnes. To s tou Alfou tady dnes nemá ani smysl komentovat.
GTI
Passat je nejlepší v mainstreamu ve střední třídě. Musíme být přesní. VW je jednička Evropy... vyrábí nejvíc aut v Evropě. Všechna se prodají... na tom nepochybně něco bude, nemyslíš? P.S. Čím jezdím není na diskuzi důležité. Jezdím autem, které by se ti určitě líbilo. A není to nic z Koncernu. Pochop, já nejsem z těch diskutérů, kteří na diskuzi upěvují než auto ze své garáže, na to už jsem dost dlouho dospělý. Já zde píši o autech, nikoliv o autu svém. A kde pracuju? Nikde, živí mě má hlava a schopnosti mých zaměstnanců, kterých si velmi vážím.
Lépe bych to neřekl. Snad už konečně bude jasno. Ještě se musí dodat, že v tomhle boji je passat apoštol vítěz.
nee to mě ničí. Tohle je den. Řeší se to tu celý den. Proč?????
GTI
Jen upřesňuji - Passat i BMW 3 je střední třída. Passat mainstream, BMW 3 prémiový segment. Na silnicích ovšem neplatí to, co píšeš, je to jako ve společnosti. Tobě je také šumafuk jak chutnaj ústřice ve francouzské restauraci Obecního domu... Na silnici totiž se pomneřují šoféři ve svých třídách. BMW 3 a Passat, to je jiný svět... ty světy se nekontaktují. Proto ten krvežíznivý boj mezi reprezentanty mainstreamu, Passatem, Apoštolem a Mondeem, jako věčnou dvojkou středního mainstreamu.
v tomhle clanku za FC Mondeo
GTI
Minule to bylo to samé. Vyjel Passat a... bylo vymalovánoi. Argumenty, že s tím jezdí manažeři (to asi nejsou lidi) jsou k smíchu... jakoby Mondeo valili dvacetiletí kluci za kapesné od rodičů... Je to přece věčný zápas mainstreamové jedničky a dvojky segmentu. Mondeo je výborné auto, zejména podvozkem, jízdními vlastnostmi je to klasa. Jenže holt Ford neumí vtělit do karoserií ten potřebnej šmrnc. A je smutné, když se tu může regulérně psát, že Ford Mondeem dotahuje Alfu Romeo... tohle je věta na Zlatej ventilek za blábol roku, a tady to přejde, jako by nic... zoufalé. Co je však v tomto souboji dnes rozhodné. VW stvořil opravdu reprezentativní vůz ve střední třídě. V tomhle Passata posunul do pocitové jiné třídy. Když dnes porovnáš jeho třídní konkurenci, C5, 407, Laguna, Vectra atd... nikdo není tolik přitažlivý v tomto ohledu. Ano, Passat je velmi povedená limuzína. Mondeo nemůže tolik bodovat, protože se příliš snaží o sportovní vyznění. Po tom přece nikdo v tomhle segmentu netouží. Naopak. A chce-li někdo sportovní auto,koupí prémiovku od BMW. Příznačná je dnešní argumentace kolegů za pomocí Bonda 😄 Jo, je to určitě tak, že Bond jezdí buď Astonem, nebo Mondeem 😄 Ti kluci vůbec nechápou, že je to placená reklama a že kdyby Škodovka dodala Superba se sto milióny euráků, povalí holt Bond Superba. Vedle toho lze samozřejmě vizáž Mondea akceptovat, není to žádnej propadák, naopak, má tvář, výraz, jenže... ta záď... to je rána. To je opticky nejtěžší záď ve třídě. Mimochodem, když už jsme u Bonda... Tuším, že v prvním díle nosil hodinky ROLEX... jakmila však u rolexu zjistili o co se jedná... vycouvali z této "reklamy"... Dnes nosí Bond Omegy... Pokud příště zasponzoruje PRIM, bude na levačce Bondovi tikat Prim Sport... 😄 😉
A za co kopeš ty?
jsi naivni chlapec. kdyby zaplatili, tak bude radit i v Zetoru. vsechno ma svoji cenu.
aha ne fakt mě zajímá čím jezdíš.. co vlasně děláš??kde pracuješ? GTI? 😊) passaty jsou nej.nej.nej celej koncer fauvé.je dobrej škodovky taktéž ale passat je nejlepší 😄 :yes:
to si nemyslim :no:
Á jé dalsi GTI :no:
To je pravda. Jenže bmw 3 má dost práce s Céčkem a A4, to nemá čas řešit mondeo a passata. Jenže já kdysi nesnášel passata myslel, že nejlepší je vectra nebo mondeo. To byly ty zlaté časi pro vectru. A já myslel, že ty bláboly o passatu jsou jen tupé keci. Dnes jezdím v passatu a vím, že žabomyší války může vest mondeo s vectrou, ale ne s passatem apoštolem.
Ten už je jinde. V mém případě bohužel pro vectru. Ale co už.
To vis ,ze precet. Jen se s tebou uz o tom asi nechtela bavit. Je to jasny, "blaznum se neodporuje". Uz podle jeji prezdivky je jasny, ze ta holka je o tridu vys nez ty.
Já myslím, že není s tou Alfou zase tak daleko od pravdy. Alfa je teď lehce bezradná a z designově dokonalých vozů 156 a 146 dělá řadou faceliftů postupem času dost nepohledná auta. Chtělo by to nový nápad, teda u Alfy. Jinak Mondeo bravo, užívej si svou minutu slávy, dlouho to trvat nebude. Po létě přijde podzim a sním nový Accord a Mazda 6. Králové tvých snů už klepou na dveře, těšte se >😒] .
To teda, V6 je to co do takového auta patří. Nejen diselové smrady.
Já myslím, že není s tou Alfou zase tak daleko od pravdy. Alfa je teď lehce bezradná a z designově dokonalých vozů 156 a 146 dělá řadou faceliftů postupem času dost nepohledná auta. Chtělo by to nový nápad, teda u Alfy. Jinak Mondeo bravo, užívej si svou minutu slávy, dlouho to trvat nebude. Po létě přijde podzim a sním nový Accord a Mazda 6. Králové tvých snů už klepou na dveře, těšte se >😒] .
Dle mýho jestli bude nový mondeo modernější ekvivalent předchozího, bude to zkrátka kvalitní auto. A o to v týhle třídě stejně nejvíc jde. Žabomyší války o to, jestli je větší machr týpek v passatu nebo mondeu, je o ničem. Stejně přijede týpek s bmw 3 (tzn. o třídu nižším autem) a bude největší machr on😄. A co se týče designu a jízdních vlastností - to je už na člověku. S passatem nemám osobní zkušenosti, takže nemůžu soudit. Ale s mondeem nemám jedinou negativní zkušenost, proto bych volil právě to. A kdyby měl bejt v passatu stejnej chrochták jako v octavii II, tak by volba byla o to jasnější.
GTI
Co to? Asi jsi si tam nepřečetl celou nit, jahonzíku 😄 Velmi jsme se s Kateřinou shodli... pochopení toho, ovšem vyžaduje schopnost chápání psaného textu. Na piktogramy, jak koukám, seš ale poměrně dobrej.
no jasné. dostal jsem od tebe školu desigenu tak proč ne.
Ale spíš je tady nějaký sraz lidí, kteří nechtějí připustit něco co už dávno prodejní statistiky potrvdily.
A že je mondeo nové a nikdo ho ještě pořádně nevyzkoušel. Jak vím tak apoštol byl vždy tak nějak minimálně o půl néli celou generaci napřed.
GTI
Jo, tak to si bude VW a jeho akcionáři medit.
GTI
Zkus napsat něco k Mondeu, co si myslíš o mě, to tu těžko někoho zajíma, Marku.
On jen chtěl říct, že Accord, Laguna i P407 jsou výrazně lepší vozy a tudíž je nemá cenu srovnávat s Fordem. Ještě tak ta plečka Passat by mohla být konkurent 😉 .
GTI
Vidím, že si budeme rozumět >😁 😉
GTI
Myslíš fotku Acury? 😄 No, Jarda s Bertoňákem laděj formu... P.S. Osobně bych rád... ale, na tohle nemám buňky. Jedinej, kdo by to dokázal je kolega Pekelná Micinka, jednou už tu prezentoval foto - jako "GTIho s Bertoňákem v autě" a to jsme se fakt dokonale nasmáli 😄 😉
[odkaz] je to tam kousek za pulkou
passat jedině passat. gti to řekl jasně. tak co pořád řešíte
no ja to tu uz velmi nesledujem. vies mi povedat, kde to najdem? thx
proč nedáš fotku na moje.auto.cz jak vypadá??Celkem by mě to zajímalo,díky 😊 😄
>😁 >😁 >😁 dobre ho tam ta holka ztrapnila :yes: :yes: :yes:
Pomalu? Uz pred rokom bolo neskoro!
Harasi ti
To ale proto, ze neni tak nudny jako Passat. Mrkni se do nemecka. Manazersky auto Passat..?...SRANDISTO...
Docela sranda, jak se tady frajeri hadaji, jestli je Mondeo lepsi nez Passat. Mondeo jeste poradne nevyjelo. Je jasny, ze vypada lip nez Passat.
Nove mondeo se myslim velmi povedlo a urcite bude mit uspech. Pokud hodnotim vzhled, tak ze stredni tridy (nepocitam premiove znacky BMW, MB, AUDI, Lexus) je urcite s prehledem nejhezci. Passat se naopak designem podle me moc nepovedl (predevsim jeho zadni cast), ale i tak se asi bude prodavat lepe. Samozrejme co clovek, to jiny vkus, takze jini to vnimaji treba opacne. Co mi ale trochu vadi, je absence poradneho sestivalce :no:
Ale nechápu proč, když je americký Ford v krizi nevyrábí nové Mondeo v USA. Propagaci z Bonda má dobrou a určitě vypadá o 100% líp než ty US Ford parodie. Ty jeho nový sedany to je příšerný.
S tím Apoštolem seš trochu ujetej ne? Možná by to pomalu bylo na léčení
Enthusiastic.driver
Lehkost tahu a vzdusnost u Passatu ????? >😁 >😁 >😁
a Karel Gott byl vzorem pro Rammsteiny, co ?? >😁 Passat se prodava tak vyborne hlavne proto, ze to je Passat, manazersky zaklad, nemas Passat jsi podradny druh...

Nicmene, v tom, ze Mondeo uspesnejsi nez Passat nebude, s tebou bezvyhradne souhlasim :yes:
A s kym si sa nasmial nevsimol som si, ze by tu s tebou niekto s dielal zazor. Magor je tu len jeden a to je GTI(geneticky trafeny ignorant) :no:
To by us nebol James Bond to je skor auto pre Raymena a v hlavnej ulohe by ho hral GTI ale kto by to potom pozeral. To ze nie je dusevne sposobili vieme >😒] >😒]
No o to je to skor horsie GTI lebo tvojho apostola by tam nezobrali ani keby preplatil ponuku dasie dvojnasobne predsa len James Bond ma svoj image a nepokazi si pre taku ** Len si dalej snivaj svoj mokry sen >😒]
Naco sa hadas s clovekom, ktory nema argumenty ale iba blabol. Ja ked citam prispevky tak vidim stale len to iste dookola. On je len basnik, basnik bez myslienky a ked ta mu chyba tak si nasiel jednu muzu ved viete, ktotu a tu svoju muzu neustale dookola vykresluju, no nasiel si muzu, ktora je len v jeho ociach muza, lebo v ostatnych ociach je to obycajny sedivy priemer a tak ho len nechajme snivat dalej, len ked sa raz konecne prebududi bude to prenho tvrde >😒] >😒]
Seš hroznej ichtyl GTI,potřeboval bys asi přetáhnout rýčem po hlavě za to co tady píšeš za blitky :no: :no:
GTI
Aha... tak Mondeo se tu prodává do rodin.... 😄 No, držím ti palce, abys měl jednou také takovou rodinu 😉 Do rodin se tu Mariánku prodává především Fabia, a když už se někdo utrhne, pak Octavia... Střední třída, to je takřka všechno podnikatelská sféra. Tedy, nebavím se o bazarech... 😉
GTI
>😁 Marianku... klid. Ford se dotahuje na Alfu... Prosím tě, než něco napíšeš, napiš si to nanečisto a nech to někde zkouknout. Sakra. P.S. Kdyby kdokoliv zaplatil, Bond by sedl a jel. Třeba v Meganu, nebo v Passatu. Ale vidím, že tvou náklonost k autům určuje Bond... no, možné je všechno 😄 Mimochodem, když tu byl článek o novém Passatu napsal jsem - Prej má Bond, jo, James Bond v novým dílu valit Apoštola... tohle na ostrovech nevydejchaj... 😉 tehdy jsem se nasmáli... to jsou paradoxy...
GTI
>😁 >😁 :yes: trefa P.S. Neboj, oni by přepsali scénář a nějak tam toho Logana dostali 😄
lechce horší než passat. Myslíš si to dobře souhlasím.
RS
Mno... Mondeo je prezentováno už tak dlouho a pořád nikde nejezdí, že mě už na něj přešla chuť. Nenadchne ani neurazí, kvalita bude dobrá... prostě Ford... spotřební auto jako Passat 😉
marianek
Zadne barikady stavet nemusis. Automobilky usiluji o prodeje svych vyrobku firmam. Co se tyce Passata jde o vetsinovy podil prodeju v CR. MOndeo je take velice uspesny v prodejich do firemnich flotil. Ale narozdil od Passatu je tez velice uspesnym v prodejich do rodin. Pohlavkem jsem mel na mysli prispevek "Katherinne", v kterym ti vysvetlila taktiku a "kvalitu" tveho apostola.
Nádhera. Ale já věděl proč to tak je. Ale nevím proč tím trpí převážně celé VW group snad kromě audi, no vlastně taky to tam není úplně v pohodě. Ale u jiných značek to zase takový problém není.
NO a v passatu by taky nesplnin misi.
marianek
Na Alfu se pouze dotahuje. To same kvalitou se pouze dotahuje na Hondu. Ale v porovnani s Passatem je jasnym vitezem. Apropo, myslis, ze kdyby VW zaplatil, JB by jezdil v Passatu?? uz je pro zasmani, k tomu mu chybi potrebna odvaha, drzost a elegance.
Nesouhlasím. James Bond nemůže jezdit v Dacii logan kombi, protože by nikomu neujel a nemohl by za žádnou cenu splnit svou misi. To není o ponězích. Ovšem proč teda jezdí v mondeu to taky nechápu.
GTI
Já, Marianku, nestavím barikády mezi soukromé osoby a podniky. Jeden trh, jedny prodeje. Ostatně, doufám, že nejsi tak naivní, že se nedomníváš, že Ford neusiluje o to, odat Mondea do velkých podniků... Brnkni Charouzovi, on ti vysvětlí, jak se to má.
GTI
Je to proto, že auta se nafukují do výšky, čímž se dosahuje vizuálního efektu "většího, dominantnějšího" auta. Souhlas, není to jen problém Apoštola. Ideální (a vlastně nejkrásnější) přední blatník má BMW, zejména u trojky, a to již hodně dlouho. Dokonalé proporce, vytažení horního oblouku ven, malo "masa" nad vykrojením... nic stylovějšího u sedanu neexistuje. Mimochodem, BMW také vykoumalo nejstylovější to zadní boční okénko... tu jakousi "hokejku"... to je prostě manýra, která vytváří dokonalý dojem.
marianek
Rychle zapominas. Porovnej si prodeje aut stredni tridy do rodin na zapad a sever od nemecka. Potom si zkontroluj prodeje Passatu fuzickym osobam v CR. Az potom muzes zacit zpivat o apostolovi tvych snu minuleho stoleti.
GTI
O pohlavku nevím a o otřepané písni také ne. To jen ty tu jak kolovrátek bez znalosti obchodu a života obecně stále dokola píšeš o firemních flotilách, aniž bys věděl, proč se vlastně tahle auta vyrábí...
bxs
:yes: Tak to sme dva co ho vidí s korunou.
GTI
Marianku, tvůrci Bonda, James Bonda si Mondeo vybrali proto, že to Ford tvrdě zaplatil. Kdyby Dacia položila na stůl celé náklady filmu, pak věz, že bys Jamese vídal na plátně v Loganu kombi... Ovšem, Marianku, jestli opravdu trváš na tom, že Mondeo dotahuje Alfu >😁 že motorem (?) a kvalitou (??)převálcuje Apoštola, pak by nebylo od věci na sobě trochu vědemostně zapracovat. A když už, opěvuj alůespoň jízdní vlastnosti, které má a nepochybně bude mít Mondeo příkladné. P.S. Tedy, tou Alfou jsi mě dostal >😁 8-s >😒]
Prosím jen to ne. Všechno beru, ale ten král.????
Hmm pěkné. A není to vše přece jen trochu nudné. JO a co se týče těch kol to mě u celé této groupy od španělska po česko trošku vadí. Myslím, že apoštol není zdaleka jediné auto, které trpí tímto nešvarem? Prosím vysvětlit proč?
marianek
Ja pouze reagoval na tvoji otrepenou pisnicku o Passatovi a jen ti pripomnel ten pohlavek.
GTI
Firemní flotila... to je přece pro automobilku vyznamenání... jak pro VW, tak pro Ford. Pro každou automobilku je prestižní, pokud jejich produkty jezdí nejen soukromé osoby, nýbrž i podniky. Nebo snad bys Fordu doporučoval, aby neusiloval o podniky? Nebuď bláhový Marianku.
marianek
Neni zvlastnosti, ze si tvurci nejnovejsiho Bonda vybrali tento vuz do sveho filmu. Svou eleganci se k Jamesovi hodi. Tento vuz ma skoro vsechno, co dobre auto potrebuje. Uchazejici velikost, libivy design, dobre motory i kvalitu. Designem dotahuje Alfu, kvalitou Accorda a motorem primo prevalcuje Passata. Passata prevalcuje vlastne jak motorem, designem tak kvalitou. Ja vidim Mondeo jako krale teto tridy.
Tak povídej, co ti na tom přijde divný?
GTI
Celá karoserie Apoštola je jedna velká škola umění mainstreamového designu s přesahem do klasy. V tom je ten trik. Byť by se muselo použít nejkrásnější zadní boční okénko á la BMW... jo, riskli to a vyšlo to. Zajímavé v této souvislosti je, že originální manýra zadního bočního poprvé užitá na Phaetonu (fakt originál VW) se neobjevila na Apoštolovi, ale na Jettě jede opět dál... A vkomponování zadních světel do karoserie, to je přece jedna báseň. Apoštol ovšem vyžaduje poměrně velká kola, to kvůli mase plechu nad blatníky. Co velmi oceňuji, že VW nešel cestou jaksi sportovní noty. Že udělal právě to nečekané - elegantní, reprezentační limuzínu. Mondeo bude těžit z variantní zádi, ale i tak jsem přesvědčen, že na prodejní úspěchy Apoštola nedosáhne. A co se týká kombi verzí, tam je to ještě přesvědčivější. Apoštol je v tomhle králem středního mainstreamu.
NO to proto, že je v tuto chvíli mimo mísu
chybi mi v ankete mazda 6..
marianek
Duvod zavratnych prodeju Passatu do firemnich flotil ti jiz byl vysvetlen. Schvalne jsem si to nasel znovu. Docela usmevne. Dokonce od zeny. Bylo to jako kdyz ucitelka da pohlavek zakovi, ze se spatne naucil basnicku.
To nemyslíš vážně >😁 Srovnávat Mondeo s Lagunou, Accordem, o 407 raději nemluvím. Mondeo bude určitě plně srovnatelné s Passatem, počkejme na ceny. Ve výbavě GHIA a TITANIUM dle prozatím neoficiálních ceníků u jednoho z dealerů Fordu Mondeo liftback 2.0TDCI (140k) cena do 900tis. Věřím, že Passata pěkně potrápí 😄
Viděl jsi někdy toho tvého Apoštola? Je krásný půjdu do něho, mondeo na něj nemá,ale jestli mondeo postrádá lehkost tahů a vzdušnost tak pak nevím kde jsi je našel u apoštola.
GTI
Mondeo... krásnej název. Pěkně zní a pěkně se vyslovuje. Žádnej ceedník. Ovšem bude to mít tuze těžké. Totiž, jestli něco VW dobře odhadl, byl to v této třídě styl, který revolučně vtiskl do Passatu, Apoštola tvých dnů. Dnešní Apoštol není jen VW dříč (jako minulej), dnešní Apoštol, je veskrze krásný vůz s nebývalou (na VW) porcí elegance a klasy. To je bez diskuze. Tomu také odpovídají až závratné prodeje. Myslím, že Mondeo přijíždí s moc tvrdým výrazem. Postrádám lehkost tahů, postrádám vzdušnost, a tak, jako absolutně nepřijímám neestetickou zád S-Maxu, neoslovuje mě ani obdobná záď Mondea. Naopak cením, že má svůj kukuč, na ten jsme roky čekali. Takže... uvidíme. Můj tip je, že Mondeo tu nedokáže sesadit z prvního místa Apoštola. Sledujme statistiky prodejů, v prosinci si to řekneme.
Moc malo? Na rozdil od nejvetsiho nemeckeho konkurenta chybi socialne neprizpusobivy motor o vykonu 100HP.
A není to moc? Za takové auto?
Zpátky na zem, pane Vošický. S tim designem jste krapet přestřelil. Jinak dobrý, no. Akorát teda ten Passat, 407, Laguna a Accord. Kdyby těch nebylo, možná by Mondeo bylo tam, kde ho chcete vidět. >😁