Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Technika

Zpět na článek

Volkswagen: nový Touran sám zaparkuje už i v Česku

17 komentářů

SpiderJ
Rozhovor současných milovníků aut.. A:"Nazdar čeče, tak co, už si řídil novej civic?" B:"Řídil, ale povim ti, že Focus je lepší.." A:"To teda kecáš,páč focus nemá VTEC" B:"Nojo, ale zase má 2,5T a víceprvkovou nápravu" .....a tak dále až do ranních hodin........Rozhovor stejných dvou kamarádů o třicet let později: A:"Nazdar čeče, tak co, už TĚ povozil novej civic?" B:"Jo, ale musim ti říct, že ten autopilot jezdí pěkně pomalu, minulej byl lepší..." A: "Pamatuješ tenkrát na ten večer na Mimonským letišti?" B:"Jasně...Byli sme mladý, horkej letní večer, úplně prázdný letiště, nikde nikdo...Hodiny sme postávali u našich Hond a jen tak kecali o autech, životě a tak.....než někdo řek:Jakej máš teda ted´ zvuk s tím otevřeným sáním? Tak jsem nastartoval, pak někdo další a netrvalo dlouho a stáli jsme v řadě vedle sebe a čekali až se někdo rozjede jako první..." A:"Jojo...zvuk jsi tenkrát měl pěknej, to si pamatuju...to ještě nebyla maximální povolená hladina hluku aut 25db, sehnat tak ted auto s pravým benzínovým motorem, to by kluci v domově důchodců koukali..." B:"Mohli bysme pak do něj vlízt a kecat až do večerky, než nás ošetřovatelky zaženou" A:"To se nám asi nepodaří...sehnat tak auto, který by mělo aspon volant...." 😢
Jozki
Clovece nestras. 8-s Je to dobra vecicka do mesta ale este aspon 50 rokov by mohlo auto jazdit bez autopilota, aj ked Stanley Touareg to dokaze uz teraz.
...to já jen tak.. 😉 třeba radarový tempomat je geniální věc na posouvání v kolonách na dálnici...Jeden známý ho má v E a hodinovou kolonu u Mannheimu jsme díky němu příjemně proklábosili a vyrazili pak stejně odpočatí jako kdyby jsme tu hodinu seděli u benzínky...což by se o hodině strávené systémem spojka-rychlost-plyn-spojka-brzda-vyřadi… rozhodně říct nedalo... 😄 :yes:
Klaudius
Zaujimava vecicka, ale ta cena....po prepocitani na slovenske koruny to je uz 60 tisic nad milion a to uz je sila. Zvlastne je, ze system obstarava len riadenie, plyn a brzdu obsluhuje vodic....t.j. ze ked neodhadnem vzdialenost a nezabrzdim vcas tak nacnem toho predo mnou alebo za mnou? Alebo sa mam riadit pipanim parkovacich senzorov? V tom pripade mi to pride nedotiahnute a predrazene.
myslím, že v jiných systémech (lexus) šlapeš jen na brzdu...nevím, ale každopádně já bych tu kontrolu nad vozidlem měl rád i při automatickém parkování (myšleno minimálně brzdu)
Klaudius
Vravim, mam z toho dost zmiesane pocity...najlepsie by bolo, keby system ovladal vsetko, aj plyn a brzdu, ale umoznoval by zasah vodica...teda napriklad slapnut na brzdu, pootocit volantom....vtedy by sa system vypol. Takto mi to pripada trochu nedoriesene, akoby nemali jasno, co ma a co nema ten system robit, aby bol naozaj funkcny.
Tomiss
Naopak si myslím,že je to vyřešeno dobře.Systém tě navede a řidič tomu jen pomáhá plynem a brzdou,což je dobré.Musíme si uvědomit,že během roku jsou různé podmínky,jako je sníh,voda atd. 😉
Klaudius
Podla clanku to vypada, ze ked vcas nezabrzdis, tak auto na signal senzorov nezareaguje a nezastavi samo, to mi je na tom tak zvlastne...
Tomiss
Víme,že nic není dokonalé a technika má občas "svou hlavu"😉 Bude opravdu zajímavé ,že pokud dojde při parkování tímto systémem k dopravní nehodě,jak se to bude řešit...Už vidím jak se vymlouvá řidička policistovi,že to udělalo auto samo 😉 >😁 Jinak samozřejmě,uvádění novátorských technologií velmi oceňuji :yes:
Jozki
U nas stoji ten Highline 1 091 000. Ale je to auto v plnke. Ten park Asistent stoji 25 700 a uz obsahuje senzory vpredu a vzadu a aj hill holder.
Klaudius
Tak za tu cenu by som si vedel vybrat uz aj nieco lepsie, vacsie a s poriadnou motorizaciou.....a radsej naucim zenu parkovat. 😉
Jozki
Len pre info co by si si vybral ? Z tejto triedy samozrejme. PS😲dkaz na video ako to funguje pri pohlade zvonku [odkaz]
Humbert
Diky za odkaz na video. Jeste mohli ukazat, jak dopadl vysledek, tedy jak to zaparkovalo 😉 . Vidim to jako uzitecnou vecicku, ktera v rodinem (resp. uzitkovem) aute pomuze, ale do sportaku bych ji nedaval. Musim rict, ze ja takle rychle do rady nezajizdim ;-\ . A to, ze si ridic sam ovlada rychlost, brzdy neni velky problem. Problem lidem dela prave odhad, jak tocit volantem a to system resi. Take je dobre, ze ridic nemusi na LCD vykolikovavat prostor pro parkovani. Nadruhou stranu je otazka, jak daleko auto bude od obrubniku (resp. zda se system neridi jen podle okolnich aut).
Kdyby radši ve VW přemejšleli jak udělat kvalitní auto a ne jaké pí... do toho nabastlej. Po přečtení 100 000Km testu na Touran v Auto Bildu(Auto Tipu) u mne klesl VW ještě níž... Z výse než 300 testovaných aut NEJHORŠÍ výsledek-vždycky hodnotili stupnicí 1-5 a Touranu museli dát 6... >😁 :no: Mysleli si ,že to je jen smůla na špatnej kus,ale podobné zkušenosti má více než polovina majitelů Touranů :no: :no:
testovali presne 29 vozidiel,neviem kde si zobral to cislo,ze 300...???? a ty si kde robil anketu,ze vies o viac ako polovici nespokojných majitelov Touaranov???...ozaj na com ty jazdis???
jsem viděl včera v TV reklamu na Golfa a tam byl ten slogan. Jestli auto vzniko za účelem myšlenky "samohybu", tak to beru. Řidič je v tomto ohledu překonaný pojem a autoškola také. Ale zaplatit si za něco, co otevřeně přizává moji neschopnost uložit vůz kam patří, aniž by mi to ušetřilo byť jen 30 sekund času, to je projev zoufalství, stejně jako můj výkřik. Pokrok nezastavíš, tohle, automatická převodovka, radarový tempomat, sakra tady ten volant mi tu překáží, nemůžu se otočit.....
videl jsem test samoparkovacich systemu na bbc a touran zaparkoval nejrychleji. Clovek potreboval na zaparkovani 15sekund, lexus 70 sekund, touran 30sekund. Je to spis pro lidi kteri maji velky problem z parkovanim, nez u lexusu natukali do boarcomputru co ma delat tak ja uz bych tam zaparkoval i z privesem 😊