Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen: nový Touran sám zaparkuje už i v Česku

Ondřej Láník
Diskuze (17)
Nabídku mimořádné výbavy modelu Volkswagen Touran rozšiřuje „automatický parkovací asistent Park Assist“, který dokáže vůz sám zaparkovat. Tento užitečný doplněk si lze v České republice nyní objednat za 20 800 Kč včetně DPH.

Automatický parkovací asistent Park Assist umožňuje řidiči snadno zaparkovat i v obtížných prostorových podmínkách. Stačí k tomu stisknout tlačítko a při jízdě kolem zaparkovaných vozidel nepřekročit rychlost do 30 km/h. Ultrazvukové senzory detekují volný prostor po obou bocích vozidla a systém sám vyhodnotí, zda je volná mezera dostatečně velká k bezproblémovému zaparkování. Park Assist řidiči poté na displeji ukáže, kde má zastavit, a po zařazení zpátečky vůz sám zavede během 15 sekund do parkovacího místa. Jediné, co musí řidič dělat, je ovládat plyn a brzdy, řízení směru obstarává systém zcela sám.

V novém ceníku je nyní i motorizace 1,4 TSI (125 kW) s převodovkou DSG v ceně od 867.200,-Kč (jen nejvyšší výbava Highline). Nabídka motorů TDI je nyní tvořena čtyřmi kousky. Základní verze 1,9 TDI se 66 kW příjde na 679.300,-Kč (Conceptline).

Ondřej Láník
Diskuze (17)
27. 2. 2007 13:04
Re: Systematicky system
Diky za odkaz na video. Jeste mohli ukazat, jak dopadl vysledek, tedy jak to zaparkovalo ;-) . Vidim to jako uzitecnou vecicku, ktera v rodinem (resp. uzitkovem) aute pomuze, ale do sportaku bych ji nedaval. Musim rict, ze ja takle rychle do rady nezajizdim ;-\ . A to, ze si ridic sam ovlada rychlost, brzdy neni velky problem. Problem lidem dela prave odhad, jak tocit volantem a to system resi. Take je dobre, ze ridic nemusi na LCD vykolikovavat prostor pro parkovani. Nadruhou stranu je otazka, jak daleko auto bude od obrubniku (resp. zda se system neridi jen podle okolnich aut).
27. 2. 2007 12:16
Re: Systematicky system
Len pre info co by si si vybral ? Z tejto triedy samozrejme. PS:odkaz na video ako to funguje pri pohlade zvonku [odkaz]
27. 2. 2007 12:11
Re: Systematicky system
Podla clanku to vypada, ze ked vcas nezabrzdis, tak auto na signal senzorov nezareaguje a nezastavi samo, to mi je na tom tak zvlastne...
27. 2. 2007 12:09
Re: Systematicky system
Tak za tu cenu by som si vedel vybrat uz aj nieco lepsie, vacsie a s poriadnou motorizaciou.....a radsej naucim zenu parkovat. ;-)
27. 2. 2007 11:41
Re: Systematicky system
U nas stoji ten Highline 1 091 000. Ale je to auto v plnke. Ten park Asistent stoji 25 700 a uz obsahuje senzory vpredu a vzadu a aj hill holder.